بازدید 18965
از خمیر مرغ و براق‌کننده پوست سیب تا چیپس، پفک، گوجه‌های هورمونی و...؛

متولی مقابله با محصولات سرطان زا کیست و مجازاتش چیست؟!

آیا نانی که می‌خوریم سالم است یا ضررش در دراز مدت بیش از منفعتش است؟ برنج چطور؟ اگر از این بابت نگرانی داشته باشیم، آیا می‌توانیم با مصرف سبزیجات و میوه‌ها و حتی نوشیدن شیر و استفاده از دیگر لبنیات سلامتمان را تضمین کنیم؟ با اخباری که این روز‌ها درباره مشکلات حوزه سلامت مخابره می‌شود، آیا چنین سؤالاتی به ذهنتان نرسیده؟!
کد خبر: ۴۵۹۴۱۸
تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۸:۰۰ 19 December 2014
 هفته‌ها و ماه‌های گذشته، پر بود‌ از اخباری مبنی بر ‌مجاز بودن یا نبودن استفاده از خمیر مرغ تا مضر بودن آنچه برای براق شدن پوست میوه‌هایی چون سیب مورد استفاده قرار می‌گیرد و یا به عنوان هورمون زودرس کردن به میوه‌هایی چون گوجه فرنگی زده می‌شود، که عموم جامعه را بابت سلامت مواد غذایی‌شان نگران کرده است، ولی آیا نگرانی‌ها رفع شده؟

به گزارش «تابناک»، به فاصله کوتاهی از مرگ خواننده جوان موسیقی پاپ کشورمان و چند هنرمند دیگر بر اثر سرطان و در حالی که نگرانی از شیوع روزافزون این بیماری جامعه را ملتهب کرده است، اخبار ناخوشی درباره سلامت برخی محصولات غذایی منتشر شده که هیچ یک به نتیجه خاصی منجر نشده است.

اگر پیش از این تصور بر این بود که تنها اقلام خوراکی مانند سوسیس، کالباس، ناگت و دیگر مواد غذایی پر کاربرد در فست فود‌ها و امثال چیپس و پفک سلامت مردم‌ را به خطر انداخته و ایشان را در معرض ابتلا به بیماری‌های سختی چون سرطان قرار می‌دهند، حال‌ پای میوه‌ها نیز به این فهرست خطر‌آفرین باز شده تا دیگر نتوان به سادگی قضاوت کرد، پسوند «غذای سالم» به چه چیزی قابل چسباندن است!

مدتی است ‌وزارت بهداشت رویه شفاف سازی در پیش گرفته و هر از چندگاهی، یک بار از حقیقتی تلخ درباره یک دسته محصولات مرتبط با سلامت مردم رونمایی می‌کند تا به دنبالش یا اتفاقی رخ نداده و نومیدی برای جامعه به ارمغان بیاید و یا انواع و اقسام تأیید‌ها و تکذیب‌ها کاری کند که نتوان نتیجه گرفت چه شده است.

این روند تقریبا از زمانی آغاز شد که وزارت بهداشت اعلام کرد صدا و سیما به تذکرات متعدد ایشان درباره ممنوعیت تبلیغات امثال چیپس و پفک بی‌محلی می‌کند و ایشان توان اعمال ممنوعیت تبلیغ این محصولات را ندارند تا حکایت مضرات سیگار و تولید انبوه آن به نوعی به اذهان متبادر شده و پیرو آن هیچ اتفاقی رقم نخورد.

ماجرا بعد‌ها با بازگشایی دوباره پرونده برنج‌های آلوده ادامه یافت و بعد پای سوسیس و کالباس به میان آمد تا وزیر بهداشت که به نوعی عالی‌ترین متولی سلامت در جامعه است، از ناچاری به نصیحت روی آورده و بگوید ‌خود و خانواده‌اش هرگز از این محصولات استفاده نمی‌کنند، چون آن‌ها را مضر برای سلامت می‌دانند.

این حکایت همینطور ادامه یافت و به حکایت پر حاشیه استفاده از پالم در لبنیات رسید تا بعد نگرانی تزریق شده به جامعه، با افشای استفاده از ورنی خاصی برای براق کردن پوست برخی میوه‌ها بروز کرده و پیرو آن خبر برسد که گوجه فرنگی‌های بازاری و برخی دیگر از میوه‌ها نیز با هورمون رسیده می‌شوند؛ اینجا بود که به نظر داستان نگرانی عمومی به نقطه اوج خود رسیده بود و باید با تدبیری شایسته، ختم به خیر شود؛ اما دست کم تا به امروز ‌چنین نشده است.

اگر به این اخبار نومید کننده، آلودگی آب کلان شهری چون تهران به نیترات را هم اضافه کرده و تأیید و تکذیب‌ها درباره مجاز بودن/نبودن استفاده از خمیر مرغ در تولید فست فود‌ها را اضافه کنیم، به نظر تمامی ماجرا را تا به امروز روایت کرده‌ایم، ولی حاصل انتشار این اخبار چه بوده است؟

پاسخ به این سؤال تا این لحظه تقریبا هیچ است، جز اینکه مردم می‌دانند کمتر محصول غذایی سالمی در سفره غذایشان یافت می‌شود، چراکه پیشتر می‌دانستند مرغ‌های هورمونی، گوشت‌های وارداتی، حبوبات عمل آمده با سموم فراوان، سبزیجات آبیاری شده با آب‌های آلوده و... بخش عمده‌ای از محصولات غذایی‌شان را خارج از محدوده «سلامت» قرار داده است!

با این پاسخ تقریبا جامع و موجز، به این ‌خواهیم رسید که چه کسی متولی مقابله با تولید این محصولات ناسالم است و چرا برای توقف تولیدشان کاری نمی‌کند؟ وزارت بهداشت یا مجلس؟‌ سازمان‌هایی چون استاندارد یا وزارت خانه‌هایی چون جهاد کشاورزی کجای ماجرا هستند؟ آیا صرف هشدار دادن به مردم درباره ناسالم بودن برخی مواد غذایی کفایت می‌کند یا در پس این اخبار ناخوشایند، کم کاری یک یا چند نهاد مشهود است که مغفول واقع شده؟

آنچه واضح است، اقدام برخی مسئولان برای شفاف سازی و برملا کردن رازهای پنهانی که سلامت جامعه را به خطر انداخته و موجب شده بیماری‌هایی چون سرطان روز به روز قربانیان بیشتری بگیرند، جای تقدیر دارد؛ اما این تنها قسمت کوچکی از ماجراست چراکه نه تنها سایه خطرات از سر جامعه دور نشده، بلکه رنجی مضاعف به ایشان تحمیل شده که تنها توجیه برای انتقال آن به جامعه، پدید آوردن عزمی فراگیر برای مقابله با این خطرات است.

به عبارت بهتر، تنها زمانی می‌توانیم از این افشاگری‌ها خرسند باشیم که ببینیم اقدامات موثری برای سالم کردن غذای مردم صورت گرفته و روز به روز از دردهایی که به تدریج به جان مردم افتاده و می‌افتد، کاسته می‌شود که پیش شرط تحقق این هدف، مشخص شدن متولی سلامت جامعه در همه امور مرتبط است و البته محاکمه قصور کنندگانی که موجب شده‌اند این همه خرابی‌های آشکار شده، به وجود آیند..
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۱۷۰
انتشار یافته: ۶۹
خداااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااایا کمک
ایول تابناک. دمت گرم
تابناک بسیار تشکر از روشنگری شما...
تابناک تو هم که فقط مرور اخبار کردی!!
کار امریکاست مرگ بر امریکا!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۷:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۹
اشتباهي منفي دادم
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۹
ههههههههههههههههههههههههههههههههههه مردم از خنده
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۳:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۹
آمریکا نه استکبار جهانی
فقط خدا بايد به دادمون برسه
پاسخ ها
امیر
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۹
من هم فکر می کنم پای صهیونیست ها در میان باشد.
همه چیز آرومه من چقدر خوشحالم ...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۳:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۹
تو دیگه چقدر مفلسی
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۳:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۹
فعلا مشغول شعر گویی باش تا بعد
واقعا متاسفم تفصير مادرم كه منو بدنيا اورد
پارازیت یادت نره
ممنون از نامه غم انگیز وافعیت جامعه امروزی . اما قبول کنیم که همه مردم در سلامت جامعه مسئول هستند دولت و ملت .پس هر کس در محیط کاری خود می بایست مقررات و سلامتی جامعه را در نظر بگیرد.
بسیار عالی بود .دغدغه مردم در مورد موارد مطرح شده بسیار زیاد میباشد امیدوارم مسئولان ذیربط در این زمینه پاسخگو باشند.
چراازپارازيتها سخن نمي گوييد كه موجب سرطان هستند؟
نویسنده مقاله از حداقل سواد در زمینه دامپزشکی و پرورش طیور برخوردار نمی باشد، مرغ هورمونی !!!! اصلا" وجود ندارد ، بیش از 20 سال است که برای پرورش طیور از هورمون استفاده نشده و مصداقی از هورمون جهت پرورش مرغ در بازار وجود ندارد . اگر چنین هورمونی داریم معرفی بفرمایید تا ما که 20 ساله تو این صنعتیم از وجود آن با خبر بشیم.
بخورين همينارو خدا رو شكر كنين
چه باید کرد؟
مرغ هورمونی نداریم ، آنتی بیوتیکی داریم. بقیه را هم جز به جز میشه شرح داد. مثل واکس میوه و...
در شهر ما همین چند هفته پیش بود که خبرگزاری ایرنا اعلام کرد که واحد متخلف تولید کننده شیر بدلیل افزودن دارو به شیر تعطیل شد ، یک هفته نشد که دوباره تولیدش را از سرگرفت.
ببخشید کسی اینجا متخصص تغذیه هست؟
چرا برخی از میوه و سبزی هایی مثل خیار شلغم کاهو تلخ هستند؟آیا نشان از آلودگی آب و یا خاک دارند؟؟
چرا بعضی از خیارها بوی نفت می دهد؟
خیار همدان ٰ‌ شلغم اصفهان هر موقع خریدم زهر بود.علت چیست؟
توروخدا ما باید چی کنیم.. میوه بخوریم یا نه... میگن سیب اونجوریه.. گوجه ی جور دیگست ..
اگر در برند در مانند در مانند
من دیگه حرفی ندارم ........
پارازیت ها یادت رفت تابناک جوووون
خدا كجاييييييييي. ما هم به خودت قسم انسانيم.
من که شخصا زندگی تو ایران رو بخاطر همین مضراتش ترک کردم ...
بهترین راه اینه که مرتاض بشیم دیگه هیچی نخوریم باید چندتا از این مرتاضای هندی بیان دوره آموزشی بزارن واسه مردم
خدایا ما فقط تورا داریم پس خودت کمک مون کن .
با سلام
میگن کسی دید یک نفر داره تو رودخانه غرق میشه شیرجه میزنه نجاتش میده، باز یکی دیگه و بعد یکی دیگه و... غافل از اینکه یه دیوانه ای رو پل ایستاده و هر کسی از روی پل رد میشه اونا رو پرت میکنه تو رودخانه
باید اون دیونه رو گرفت نه اینکه اون افراد رو بندازه و ما از رودخانه نجاتش بدیم و...
العاقلو فی الاشاره
قصور کنند و ملامت کشیم و خوش باشیم
خواهشا سالم بودن گوشت مرغ ها رو هم بررسی کنید.چون بهشون هورمون میدن و مرغی که باید 6 ماهه رشد کنه طی کمتر از 1 ماه بزرگ میشه. من صحبتی راجب تاثیر گوشت مرغ در رابطه با سرطان چیزی نشنیدم ولی فکر میکنم یکی از مهمترین عوامل سرطان در کشور باشه.
ما میمیریم... من میدونم :|
پول تابناک پول تعیین کننده است صاحبان این کارخانه ها که به تولید مواد غذایی سرطان زا مبادرت می کنن اونقدر پول دارن که خیلی از مشکلات حل کنن
دم وزیر بهداشت جدید گرم.فعلا افشاگری و آگاه کردن مردم بهترین کار ممکنه
همه چیز آرومه من چقدر خوشحالم !
درست میشه نگران نباشید
کار کار انگلیسی هاست
ببخشيد بقيه مردم آدم نيستند و فقط هنرمند و غيره هستند اين موارد براي خيلي از مردم پيش مي آيد
خداي من. داريم كجا زندگي ميكنيم.
آب البته اگه خودش آلوده نباشه یا آلودگی کم در حد مجاز داشته باشه یکی از مهمترین راه های دفع سم از بدن هست برای تضمین سلامتی باید آب به اندازه کافی بنوشیم
با سلام
ممنون از آنالیزی که در خصوص این موضوع بسیار مهم داشتین. واقعیت این است که تموم زندگی و تلاش های بشری برای داشتن زندگی و بدن سالم است و به نظر من با چند مورد بایستی با موضوع بالا برخورد کرد اول اینکه بایستی نیروهای ماهر و متعهد بیشتری برای کنترل محیط پیرامون خود بکار گیریم دوم اینکه این نیرو ها از لحاظ مالی و تجهیزات مثل آزمایشگاه و .... مجهز باشند سوم اینکه مجوزهای فعالیتی که صادر می شوند بایستی با نظارت بیشتری توسط کارشناسان حوزه سلامت وبهداشت صادر شود. با تشکر
تشکر بابت شفاف سازی لطفا این شفاف سازی را ادامه دهید.
از این به بعد دیگه باید به زندگی روستایی برگردیم کاشت،داشت،برداشت،پخت
کی به کیه
همه چیز مسمومه و سرطان زا
از آب کلردار تا نان بی سبوس
پس روغن ها و مواد نگهدارنده ی غذایی چه؟
ما وقتيكه پس از مدتها هنوز نتوانستيم بيمه درماني فراگير رو در جامعه بسط و توسعه بديم واز سويي شاهد اين هرج و مرج و بي اهميتي در امر بهداشت تغذيه هستيم وا مصيبتها
كار كار شيطان بزرگ آمريكاست همش....مرگ بر آمريكا
سازمان عريض و طويل استاندارد كجاي كاره ؟ الان تقريبا همه محصولات مهر استاندارد دارند؟؟!
سلام هنوز ارد رو که با اهن غنی میکنند چی خودش یه سم هستش نون هم سالم.نیست سبوسش برای گاو مغز بی خاصیت برای انسانها
از ماست که بر ماست...جمله سنگین بود
هزار ماشالله به مسولین ... این بدبختی ها برای بچه خای شما هم پیش میاد
مهمترين وظيفه ي وزارتخانه هاي كشاورزي در كشورهايي كه از درجات بالاي سلامت غذايي برخوردارهستندمشخصا نظارت بر سلامتي محصولات كشاورزي است.بدون كواهي سلامت،اجازه ارائه محصول به بازار داده نمي شودو قوانين،ساز و كار و نهادهاي مشخصي وجود دارند.
چی به سر این جامعه آمده که همه دنبال پولن حتی با کشتن هموطناشون
بس چی بخوریم
معلوم نیست این مسئولین خودشون چی میخورن زن و بچه فک و فامیل ندارن!!!! عجب ....
واقعا چه کسی میخواد جوابگو باشه؟؟...
کدوم مسئول و کدوم سازمان میخواد پیگیری کنه؟ این سینه پر از حرف است...
چند روز پیش که توی وان روغن .... برای تولیدچیپس موش افتاده بود وما خواستیم روغنش رو عوض کنیم نذاشتند و گفتند حیف این همه روغن نیست که بخواد عوض شه ما هم فقط موش رو با سبد از تو روغن دراوردیم وبه تولیدمون ادامه دادیم تور خدا غذاهای فرآوری شده نخورید
سلام
وزیر بهداشت و وزیر کشاورزی که گفتن آزمایشات نشان داده مواد براق کننده میوه ها خوراکی اند؟
ما رکورد زدیم
از طلا بودن پشیمان گشته ایم . (شما را به خدا قسم ) لطف کرده مارا مس کنید !!!
چو دانی و پرسی سئوالت خطاست
ممنون که شما به عنوان وجدان بیدار جامعه این مطالبه را مطرح می کنید.
...
دم وزیر گرم
من که مدتیه از طعم گوجه فرنگی متنفرم.وقتی میخورم احساس می کنم بوی خیلی بدی میده.مخصوصاً تو رستورانها
آقا ما ک قراره تو باخچمون کشاورزی کنیم
چندتا هم گاو و گوسفند به انضمام ی جفت مرغ و خروس روی پشت بام منزل مستقر کنیم!!
چون از سرطان میترسیم!!!
سونامی سرطانی که پیش بینی شده بود داره فراگیر میشه
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی