بازدید 15067
در پی کسب اکثریت در سنا؛

آیا جمهوری‌خواهان خواهند توانست جلو‌ توافق هسته‌ای را بگیرند؟

با پیروزی جمهوری‌خواهان در انتخابات میان‌دوره‌ای سنای آمریکا، اینک این پرسش که سرنوشت مذاکرات هسته‌ای ایران و ۱+۵ چه خواهد بود و آیا توافق نهایی میان طرفین از سوی کنگره پذیرفته ‌‌خواهد شد یا خیر، به محل بحث جدی تبدیل شده است. در این میان، به نظر می‌رسد اتفاق نظر کلی بر این است که باید در تحلیل این موضوع رویکردی واقع‌بینانه ‌در پیش گرفت.
کد خبر: ۴۴۷۲۴۷
تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۹ 06 November 2014
آیا جمهوری‌خواهان خواهند توانستند جلوی توافق هسته‌ای را بگیرند؟با پیروزی جمهوری‌خواهان در انتخابات میان‌دوره‌ای سنای آمریکا، اینک این پرسش که سرنوشت مذاکرات هسته‌ای ایران و ۱+۵ چه خواهد بود و آیا توافق نهایی میان طرفین از سوی کنگره پذیرفته ‌‌خواهد شد یا خیر، به محل بحث جدی تبدیل شده است. در این میان، به نظر می‌رسد اتفاق نظر کلی بر این است که باید در تحلیل این موضوع رویکردی واقع‌بینانه ‌در پیش گرفت.

به گزارش «تابناک»، روزنامه آمریکایی «واشنگتن تایمز» در مطلبی به بررسی تأثیرات احتمالی پیروزی جمهوری‌خواهان در انتخابات میان‌دوره‌ای سنا بر سرنوشت مذاکرات هسته‌ای ایران پرداخته و می‌نویسد، با وجود این پیروزی، نباید انتظار داشت که جمهوری‌خواهان از اکثریت لازم برای مخالفت کامل با توافق هسته‌ای ایران برخوردار شده باشند.

این روزنامه که خود از مطبوعات نزدیک به جمهوری‌خواهان به شمار می‌رود، می‌نویسد، کنترل حزب جمهوری‌خواه بر هر دو مجلس کنگره، ابزار جدیدی ‌برای اعمال فشار بر دولت اوباما در موضوعات داخلی و خارجی در اختیار آن‌ها گذارده، ولی منابع نزدیک به کنگره و همچنین تحلیلگران می‌گویند، در صورتی که اوباما واقعاً مصمم به نهایی کردن توافق هسته‌ای ایران باشد، بعید است جمهوری‌خواهان، قدرت لازم برای سد کردن راه وی را ‌داشته باشند.

یک دستیار ارشد در کنگره آمریکا در این زمینه می‌گوید: «کنگره‌ای که تحت کنترل جمهوری‌خواهان باشد، از انعطاف بیشتری در زمینه رأی دادن به لغو یا ادامه تحریم‌های ایران برخوردار خواهد بود، اما رئیس جمهور هنوز قدرت وتو را ‌دارد و ‌می‌تواند از اختیار خود در اعطای معافیت‌های تحریمی نیز استفاده کند».

این دستیار ویژه که نخواسته نامش فاش شود، می‌گوید، حتی در شرایطی که جمهوری‌خواهان اکثریت سنا را در اختیار گرفته‌اند، محتمل نیست که این حزب بتواند ۶۷ رأی لازم برای لغو وتو‌ رئیس جمهور را جمع آوری کند. وی می‌گوید: «جمهوری‌خواهان چنین آرایی ‌نخواهند داشت».

این موضوع به ویژه از آنجا اهمیت می‌یابد که در هفته‌های اخیر، گزارش‌هایی منتشر شده مبنی بر اینکه کاخ سفید، می‌خواهد بدون در نظر گرفتن موضع کنگره، اقدام به امضای توافق نهایی با ایران و برداشتن تحریم‌های موجود علیه این کشور کند. بر پایه قوانین موجود، رئیس‌جمهور نمی‌تواند بدون تأیید کنگره تحریم‌ها را برای همیشه لغو کند، اما می‌تواند بدون کسب چنین تأییدی، بیشتر تحریم‌ها را به حال تعلیق درآورد.

در این گزارش‌ها آمده بود با توجه به اینکه کنگره احتمالاً خواستار باقی ‌ماندن تحریم‌های ایران خواهد شد، رئیس جمهور هر کاری که لازم باشد، ‌انجام خواهد داد تا از رأی گیری کنگره درباره آن جلوگیری کند.

با این حال، اوباما در سخنرانی چهارشنبه خود، نشانه‌ای از تصمیم به دور زدن کنگره در موضوع تحریم‌های ایران را از خود بروز نداد. وی گفت: «آنچه من می‌خواهم، این است که ببینم آیا در حقیقت توافقی صورت خواهد گرفت یا خیر. اگر ما به توافقی برسیم که من اطمینان داشته باشم جلوی دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را خواهد گرفت و بتوانیم جهان و افکار عمومی را نیز در این زمینه قانع کنیم، آنگاه زمان تعامل با کنگره فرا می‌رسد».
 
اوباما افزود: «من فکر می‌کنم ما خواهیم توانست استدلالی قوی را برای کنگره مطرح کنیم مبنی بر اینکه این بهترین راه برای جلوگیری از ظهور یک ایران هسته‌ای است».

در این می‌ان، کار‌شناسان امنیت ملی آمریکا درباره اینکه در کنگره تحت کنترل جمهوری‌خواهان، چه میزان رأی در مخالفت با توافق هسته‌ای ایران جمع خواهد شد، با یکدیگر اختلاف نظر دارند. آن‌ها می‌گویند این موضوع همچنان به عنوان یک پرسش بی‌پاسخ باقی مانده است، زیرا هیچ کس به جز حلقه کوچکی در داخل دولت اوباما نمی‌داند که قرار است توافق نهایی با ایران به چه شکل باشد.

با این حال، آنچه درباره آن تقریباً اتفاق نظر وجود دارد، این است که جمهوری‌خواهان هر کاری ‌از دستشان برآید، ‌انجام خواهند داد تا در مقابل توافق هسته‌ای ایران مانع ایجاد کنند. این امر به ویژه از آن جهت است که رژیم اسرائیل نسبت به ‌توافق میان ایران و ۱+ ۵ ابراز نگرانی کرده و جمهوری‌خواهان نیز تمایل زیادی به در نظر گرفتن ملاحظات این رژیم درباره ایران دارند.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
فریت بار
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲۸
انتشار یافته: ۱۲
بگیرند یا نگریند

ما باید به خودمان اتکا کنیم
خدا لعنت کنه رزیم صهیونیستی رو
در كل فرقي نميكند جمهوري خواه يا دموكرات هر دو يك هدف با شيوه كمي متقاوت دارند قرار باشد به توافق برسيم در نهايت خواهيم رسيد
راه حل ما توافق با عربستان است!!!

ما میتوانیم با عربستان توافق عدم مداخله و عدم حمایت از مخالفین و عدم درگیری و تخاصم امضا کنیم.
در این صورت جمهوری خواهان آمریکا نگرانی ای در مورد نفت نخواهند داشت و فشارهای بی دلیل بر ایران کمتر خواهد شد.
در سیاست خارجی آمریکا منافع ملی ارجح بر رقابت های حزبی است لذا با از دست دادن و یا به دست گرفتن اکثریت مجلس توسط یک حزب خدشه ایی به منافع ملی آمریکا وارد نمیشود شک نکنید تا یک ماه آینده توافق بر سر برنامه هسته ایی ایران حاصل خواهد شد
آب ونان جمهوری خواهان در جنگ وتنش است .آن ها برای به دست آوردن حمایت اسراییل هر کاری برای به نتیجه نرسیدن مذاکرات خواهند کرد.
با توجه به شرايط فعلي و ضعف اقتصاد ما و بانك مركزي در مقابل تحريم ها، بهتر است دولتمردان و بانك مركزي همزمان با مذاكرات هسته اي به فكر عضويت در پيمان بريكس ( مبادلات مستقيم بدون دلار بين كشورهاي چين و هند و روسيه و برزيل و آفريقاي جنوبي) و همچنين عقد قرارداد مبادلات مستقيم با ديگر كشورها باشند. البته توافقات معقول نه مثل گذشته و با دستپاچگي و مبادله مستقيم نفت با اجناس مصرفي بنجل بلكه توافقات منطقي بر مبناي مبادله مالي مستقيم عرض هاي رايج دو كشور
توافق ایران و آمریکا خواب خوشی بیش نیست!
هیچکدومشون از ایران خوششون نمیاد
برا ایران فرقی نداره
مرگ بر امريكا
ایران بایستی تا اوباما هستش نهایت استفاده رو بکنه
گول نخورید اوباما بدتر از جمهوریخواهان و جمهوریخواهان بدتر از اوباما و هردو از هم بدتر و پلیدترند. اینها همه سر سپرده صهیونیستها هستند. اوباما تحریم ها را مجانی و یکجانبه لغو نمی کند. تازه از کجا معلوم که جمهوریخواهان بعد از روی کار آمدن تحریم های بدتری وضع نکنند؟ فکر نکنید که تا اوباما هست یه چیزی را باش امضاء کنید. اگر نباشد دیگه نمیشه. حالا ما گفتیم.
برچسب منتخب
# توماج صالحی # نمایشگاه کتاب # موسسه مصاف # صادق زیباکلام # سیل
وب گردی