بازدید 14226

نان سنتي بخوريم يا صنعتي!

مصرف نانهاي حجيمي که با آرد سفيد يا بدون سبوس تهيه شده اند، توصيه نمي‌شود زيرا باگت و نان سفيد ديرتر از نان سبوس دار فرد را سير مي‌کنند، زود جذب مي‌شوند، قند و چربي خون را سريعتر بالا مي‌برند
کد خبر: ۴۴۴۶۶۸
تاریخ انتشار: ۰۴ آبان ۱۳۹۳ - ۰۸:۰۵ 26 October 2014
تغيير ذائقه و گرايش اغلب مردم به سمت مصرف غذاهاي آماده و فست فودها، باعث افزايش انواع بيماريهاي قلبي عروقي، ديابت، سرطانها و... شده است. اين در حالي است که نان، به عنوان اصلي ترين خوراکي که در سبد غذايي ايرانيها قرار دارد، به سرنوشت غذاهاي آماده دچار شده و امروز مردم از خود سئوال مي‌کنند که نان سنتي بخوريم يا صنعتي.

به گزارش مهر، بررسي ها نشان مي‌دهد که قوت غالب مردم ايران نان است، بطوريکه در سه وعده غذايي صبح و ظهر و شب، نان در سفره مردم ديده مي‌شود. اين در حالي است که با تغيير ذائقه مردم و گرايش به سمت غذاهاي آماده، نوع نان هايي که در سبد غذايي مردم قرار مي‌گيرد نيز، تغيير کرده است. اما در مجموع، نان سنتي همچنان نسبت به نانهاي ماشيني و صنعتي، از اقبال بيشتري برخوردارند.

اما آنچه در اين بين مي‌بايست مورد توجه قرار گيرد، بحث کيفيت و سلامت نان هايي است که در سفره غذايي مردم قرار مي‌گيرند.محمد جواد کرمي رئيس اتحاديه نان هاي حجيم و نيمه حجيم تهران، معتقد است که نان فانتزي از نظر کيفيت، ماندگاري و مواد اوليه بسيار بهتر از نان سنتي است. زيرا، در تهيه اين نوع نان از حرارت غيرمستقيم استفاده مي‌شود، همچنين از جوش شيرين که براي بيماريهاي گوارشي و روده مضر است، استفاده نمي‌شود.

بررسي‌ها و گزارش‌هاي آماري نشان مي‌دهد که در حدود 90 درصد از مردم کشورمان، تمايل به خوردن نان سنتي دارند. بطوريکه سرانه مصرف نان در ايران، به ازاي هر نفر 165 کيلوگرم است. 

دکتر مسعود کيمياگر استاد انستيتو تحقيقات تغذيه کشور و دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي، با عنوان اين مطلب که نان خوب ناني است که آرد آن از 90 درصد گندم استخراج شده باشد، در ارتباط با کيفيت نان حجيم، گفت: نانهاي حجيم از جهاتي بر نانهاي مسطح برتري دارند زيرا مانند نانهاي مسطح نمي‌سوزند و سوخت تنور با نان تماس ندارد و آن را آلوده نمي‌کند. اما اگر در تهيه همين نان حجيم از آرد سفيد استفاده شود، ناني که به دست مي‌آيد نان خوبي نخواهدشد؛ مثلا نان هاي باگت بيشتر از آردهاي کم سبوس تهيه مي‌شوند در نتيجه خواص نان سالم را ندارند. البته نان هاي حجيم را هم مي‌توان با آردهاي خوب و با سبوس بالا تهيه کرد.

وي افزود: مصرف نانهاي حجيمي که با آرد سفيد يا بدون سبوس تهيه شده اند، توصيه نمي‌شود زيرا باگت و نان سفيد ديرتر از نان سبوس دار فرد را سير مي‌کنند، زود جذب مي‌شوند، قند و چربي خون را سريعتر بالا مي‌برند و انديس گلايسمي بالايي دارند در حالي که نان سبوس دار جذب تدريجي دارد، قند و چربي خون را کم کم بالا مي‌برد، بهتر و زودتر انسان را سير مي‌کند و در نتيجه فرد کمتر نان مي‌خورد. نکته ديگر اينکه معمولا تمام قسمتهاي نان حجيم خورده مي‌شود و دور ريز کمتري دارد در حالي که دور ريز نانهاي مسطح بسيار بالاست و برآورد مي‌شود حدود 30 درصد اين نانها ضايعات هستند و دور ريخته مي‌شوند. نانهاي سفيدي که امروزه در بازار به فروش مي‌رسند، آنچه بايد باشند، نيستند و تقليدي که از کشورهاي غربي براي تهيه نانهاي حجيم کرده ايم، ناقص و غلط است. نانهايي که عرضه مي‌شوند متاسفانه به هيچ وجه استاندارد لازم را ندارند. حتي نانهاي مسطح ما هم نان خوبي نيستند و نان سنگکي که جزو بهترين نانهاي ما محسوب مي‌شد، فقط از نظر شکل ظاهري مانند گذشته است و آردي که براي تهيه اين نان استفاده مي‌شود، هيچ فرقي با آرد نان بربري ندارد و فاقد سبوس لازم است.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۱۰
نویسنده فقط در پایان سطور اذعان می کند که نان صنعتی ما فقط تقلید از نان های حجیم غربی است. اما در آغاز مطلب گفته های رییس صنف را نقل میکند که ادعا می کند نان صنعتی بهتر است. اما واقعیت همان است که مردم با اقبال خود به هر محصولی نشان می دهند. نان حجیم تا رسیدن به وضعیت مطلوب هنوز فاصله دارد وحتی ماندگاری آن و کیفیت آرد آن به مراتب از نان سنتی پایین تر است.
با اين اوصاف هيچ ناني مناسب خوردن پيدا نميشه!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۴
کاشکی می دونستیم چه چیز مناسب خوردن پیدا میشه. وضع لبنیات اسف بار، وضع سبزیجات وحشتناک این هم از وضع نان. خدایا به فریاد ما برس
کلا من از هر دو مورد خیر ندیدم...
برای همین مدتهاست که فقط یک لقمه به اندازه انگشت اشاره صبحانه میخورم...
چون نان سنتی بی کیفیت هست... مثل تخم مرغ شانسی میمونه...
گاهی تنور نانوا داغ نشده خمیره.. گاهی بیش از حد داغ شده سوختس نان.. کلا هم بعد از یکساعت نان عملا دیگه قابل خوردن مثل اولش نیست..
نان صنعتی هم طعمی نداره.. از طرفی نان صنعتی معروف که میگرفتم (خیلی معرفه کلا که میگفتن مکانیزه) بعد از باز کردن درب بسته بنده و یکبار هوا خوردنش از تازگیش کم شده فرداش با روش درست نگه داشتن هم شروع به سفت شدن میکنه... و جالبه که در بسته بندیش مشخص بود که نان ها کاملا مکانیزه هستند!! چرا چون هم مشخص بود که خمیر نان رو در ظرف هایی ریختن که هنوز کنجد محصول قبلی درش بوده... در صورتی که نان عادی بود... و مورد دیگه سوختگی کف نان بود که مشخص میکرد از یک ظرف گاهی به حدی استفاده شده که سوخته موارد قبل درش بود...
بجای این همه تبلیغ برای استفاده از نان سبوس دار لطفا دولت را مکلف به تامین آرد سبوس دار برای نان بنمایید
نان باگت پر از جوش شیرین و مواد افزودنی است ، من به دلیل مشکل معده ای که دارم اگر هر نانی که توش جوش شیرین باشه رو بخورم سریعا به قول معروف ترش میکنم ، و این اتفاق همیشه بعد از خوردن نان باگت و صنعتی میوفته برام!
کسانی که در فکر صنعتی کردن نان هستن نان صنعتی رو نان های حجیم میدونن در صورتی که صنعتی کردن نان منظور تولید صنعتی اون هست و در اروپا چون نان سنتی شان حجیم هست صنعتی شونم حجیمه . اگر میخوان نان صنعتی رو تو ایران بیارن باید نان هایی که تو ایران به صورت سنتی تولید میشه رو بصورت صنعتی تولیدش کنن . این که دستگاهی رو که کشورهای خارجی ابداع کردن رو بخریم بیاریم ایران که نشد صنعت . یه ذره ابداع و ابتکار لازمه که همین نونهای خودمون بربری و سنگک و لواش و تافتون رو تولید صنعتیش کنیم .
پاسخ ها
اشنا
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۴
البته با کیفیت بهتر نان الان از نانوائی تا برسه خونه دیگه قابل خوردن نیست
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۴
صنعتی تولید کردند و به خوبی تنوری نشد! اگر آرد خوب باشد مشکل حل خواهد شد.
اغلب مردم مبتلا به كمبود مينيرالها‏(منكنز،روي،بتاسيم و... )و ويتامينهاي كروه ب هستندو منبع اصلي اين نوع ويتامينها نان سبوس دار است ولي به دليل عدم آكاهي عمومي،سودجويي كارخانجات توليد آرد و خلاء قانوني براي الزام نانوايان به استفاده از آردسبوسدار،اكثر نان هاي سنتي و صنعتي از آرد بدون سبوس تهيه مي شوند.
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی
آخرین اخبار