این درحالی است که مسئولان سعودی اعلام کردند که حدود 80 کارگر خارجی که به طور غیر قانونی وارد این کشور شده بودند، از بازداشتگاه پا به فرار گذاشتند.
در این میان هیچ فرد عاقلی نمی تواند بپذیرد که 80 زندانی از یک زندان در مرکز شهر و در بین تدابیر امنیتی شدید علیه شهروندان که از آن تحت عنوان مشت آهنین امنیتی یاد می شود، موفق به فرار شده باشند، مگر اینکه این فرار با نقشه خود مسئولان امنیتی صورت گرفته باشد.
بنابراین کارشناسان امنیتی بر این باورند که چه بسا این افراد به هدف پیوستن به گروههای تروریستی آزاد شده باشند.
عربستان زندانیان القاعده را در برابر اعزام به سوریه، آزاد می کند
در همین ارتباط، رسانه های عربی و جهانی در اواخر سال 2013 به نقل از منابع آگاه و مورد اعتماد در عربستان اعلام کردند که سرویس اطلاعاتی عربستان به زندانیان القاعده که سال ها در در این کشور در بند بودند، پیشنهاد کرد که در مقابل آزادی، باید به سوریه و لبنان رفته و به صحنه نبرد در آنجا ملحق شوند.
در آن زمان دهها زندانی از زندان آزاد شده و به سوریه و لبنان انتقال داده شدند تا به گروههای مسلح نزدیک به عربستان ملحق شوند.
اما یک منبع امنیتی سعودی که خواست نامش فاش نشود، در این خصوص به المسله گفت: احتمال دارد زندانیانی که سه روز پیش گریخته اند، به عراق رفته و به داعش ملحق شده باشند.
اما روزنامه های سعودی از جمله روزنامه سبق در مورد فرار زندانیان نوشتند: بازداشت شدگان یک شکاف در داخل دیوار زندان ایجاد کرده و توانستند با استفاده از آن فرار کنند.
به دنبال فرار این افراد، عملیات گشت زنی در اطراف زندان آغاز شده و همچنان ادامه دارد.
همچنین سبق به نقل از منابع آگاه نوشت: هشت نفر از افرادی که فرار کردند، دستگیر شدند و اقدامات امنیتی برای یافتن 72 نفر دیگر همچنان به حال خود باقی است.
دست داشتن عربستان در فراری دادن تکفیریها از زندانهای عراق
برخی منابع خبری نیز از حمایت سرویس اطلاعاتی عربستان ازعملیات فراری دادن صدها تکفیری از زندان های عراق در سال 2013 خبر داده و نوشتند هدف از این اقدام، پیوستن این افراد به گروههای مسلح در سوریه بود.
اما جمیل الذیابی نویسنده سعودی اعتراف کرد که نوجوانان کم سن و سال سعودی در سوریه و در عملیاتی که به آنان مربوط نمی شود، مبارزه می کنند.
اما رسانه های عربی پیش از با اشاره به دست داشتن عربستان در حوادث امنیتی اخیر در استان های نینوا و صلاح الدین، اعلام کردند که حوادث موصل و تکریت در پی انتخابات عراق و پیروزی نوری مالکی و ائتلاف دولت قانون طراحی شده و به اجرا گذاشته شد.
اما روزنامه المنار نیز نوشت: داعش از حمایت مالی و تسلیحاتی برخی کشورهای عربی خلیج فارس برخوردار است و در یک نوار ویدئویی نیز افراد مسلح سعودی که در کنار داعش در موصل مبارزه می کنند، نشان داده شده است.
همچنین کساب العتیبی از اعضای اخوان المسلمین که یک سعودی حامی سیاست های قطر است، اعتراف کرد که یک عکس دارد که در آن پسر عموی او در حال مبارزه در عراق نشان داده شده است.
العتیبی از اینکه پسر عموی او توانسته بود تعدادی از سربازن عراقی را اسیر و به قتل برساند، به خود می بالید.