بازدید 1653
روحانی در آغاز نشست کمیته فلسطین جنبش عدم تعهد در تهران

بی‌عملی و بی‌اعتنایی شورای امنیت و سازمان ملل متحد در غزه نماد بی‌عدالتی است

سخنران افتتاحیه این نشست که در هتل آزادی تهران برگزار می‌شود، حسن روحانی، رئیس‌جمهور کشورمان بود. در این نشست بیش از 50 کشور نمایندگانی برای بررسی اوضاع غزه اعزام کرده‌اند. وزیران خارجه‌ کشورهای فلسطین ، قطر، ونزوئلا، لبنان، بنگلادش، سودان و اوگاندا در این نشست حضور دارند. همچنین 7 کشور در سطح قائم مقام و معاون وزیر در این نشست مشارکت دارند.
کد خبر: ۴۲۲۳۹۵
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۸ 04 August 2014

نشست کمیته فلسطین جنبش عدم تعهد با حضور تعدادی از وزرای خارجه و نمایندگان کشورهای عضو این جنبش آغاز به کار کرد.

به گزارش«تابناک»، سخنران افتتاحیه این نشست که در هتل آزادی تهران برگزار می‌شود، حسن روحانی، رئیس‌جمهور کشورمان بود. در این نشست بیش از 50 کشور نمایندگانی برای بررسی اوضاع غزه اعزام کرده‌اند. وزیران خارجه‌ کشورهای فلسطین ، قطر، ونزوئلا، لبنان، بنگلادش، سودان و اوگاندا در این نشست حضور دارند. همچنین 7 کشور در سطح قائم مقام و معاون وزیر در این نشست مشارکت دارند.

حضور فیصل مقداد،معاون وزیر خارجه سوریه نیز در این نشست قابل توجه است. قرار است امروز و در پایان این نشست یک روزه پیش نویس بیانیه‌ای بررسی و تصویب شود که درآن اعضا درباره‌ وضعیت غزه، اعلام نظر و جمع بندی خود را ارائه می‌کنند. بر اساس آیین نامه جنبش عدم تعهد، کمیته فلسطین از جمله گروههای کاری در این جنبش است که همزمان با نشست وزیران خارجه‌ این جنبش و در حاشیه‌ی آن در سطح وزراء برگزار می‌شود.

این کمیته 13 عضو دارد که شامل الجزایر، بنگلاش، مصر، کوبا، هند، مالزی، فلسطین، اندونزی، کلمبیا، آفریقای جنوبی، سنگال، زیمباوه و زامیبیا است و ایران به عنوان رئیس دوره‌ای جنبش ریاست این کمیته را بر عهده دارد. در پی حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به مردم غزه ایران به عنوان رئیس دوره‌ای جنبش عدم تعهد اعلام کرد برای بررسی وضعیت بحرانی مردم غزه، نشست کمیته فلسطین این جنبش را برگزار می‌کند. نمایندگان و وزیران خارجه‌ و سفرای مقیم کشورهای شرکت کننده در نشست این کمیته نیز در محل هتل آزادی حضور دارند.

سکوت یک دقیقه‌ای اعضای جنبش عدم تعهد به احترام شهدای غزه

حاضران نشست کمیته فلسطین جنبش عدم تعهد به احترام خون شهدای غزه، یک دقیقه سکوت کردند.

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان و رئیس کمیته فلسطین جنبش عدم تعهد که صبح امروز به منظور بررسی وضعیت مردم غزه نشست خود را در تهران آغاز کرده است در ابتدای این نشست از حاضران خواست به احترام خون شهدای غزه بایستند و یک دقیقه سکوت کنند و برای قربانیان این جنایت رژیم صهیونیستی دعا کنند. این نشست پس از یک دقیقه سکوت با سخنرانی روحانی رئیس جمهور کشورمان ادامه یافت.

انتقاد رییس‌جمهور از انفعال مجامع بین‌المللی و شورای امنیت در اعمال فشار بر رژیم صهیونیستی

رییس‌جمهور ابراز امیدواری کرد که نشست اعضای کمیته فلسطین جنبش عدم تعهد فرصتی مغتنم برای همفکری همه اعضای این کمیته برای یافتن راه‌های عملی یاری رساندن به مردم غزه باشد.

حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس‌جمهور کشورمان صبح امروز در نشست اعضای کمیته فلسطین جنبش عدم تعهد با تاکید بر این‌که حضور اعضای این کمیته در اجلاس امروز نمایانگر اهمیتی است که دولت‌های عضو جنبش عدم تعهد برای کهنه‌ترین بحران حل نشده جهان معاصر یعنی موضوع فلسطین قائلند، اظهار کرد: امیدوار هستیم که نشست حاضر فرصتی مغتنم برای بررسی تحولات جاری در سرزمین‌های اشغالی به ویژه وضعیت غزه و همچنین همفکری همه اعضا برای یافتن راه‌های عملی به منظور یاری رساندن به مردم شجاع و مظلوم اسیر در چنبره توطئه‌های استعماری باشد.

وی با اشاره به حملات رژیم صهیونیستی به مردم فلسطین، اضافه کرد: با کمال تاسف رژیم صهیونیستی طی هفته‌های اخیر و در ماه مبارک رمضان با زیر پا گذاشتن اصول انسانی و قوانین بین‌المللی به ویژه حقوق بشر و حقوق بشردوستانه بین‌المللی، با بکارگیری پیشرفته‌ترین جنگ‌افزارها در جنگی بسیار ناعادلانه و نامتناسب سرزمین فلسطین و نوار غزه را هدف شدیدترین و بی‌رحمانه‌ترین حملات خود قرار داده است.

روحانی تصریح کرد: در این تجاوز جنایتکارانه ارتش رژیم کودک‌کش به شکلی کاملا هدفمند و برنامه‌ریزی شده سیاست همیشگی خود یعنی کشتار و نسل‌کشی یک ملت از طریق کشتار علنی و گسترده غیرنظامیان و انحدام مراکز غیرنظامی از جمله تاسیسات زیربنایی، مناطق مسکونی و مراکز درمانی و مدارس و مساجد و حتی گروه‌های امدادرسان و رسانه‌ای را ادامه داده است.

رییس‌جمهور افزود: کشته و مجروح شدن بیش از 10 هزار نفر از افراد غیرنظامی از جمله زنان و کودکان و آواره نمودن ده‌ها هزار نفر دیگر به همراه تخریب عامدانه کلیه زیرساخت‌های غزه دلیل محکمی بر این مدعا است.

وی خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی کم‌تحرکی محسوس و برخورد انفعالی مجامع بین‌المللی به ویژه شورای امنیت سازمان ملل متحد در اعمال فشار بر رژیم صهیونیستی برای توقف جنایات ضدبشری آن جسارت و گستاخی این رژیم را به حدی رسانده است که در نهایت بی‌رحمی حتی مانع کمک‌های بشردوستانه و مواد غذایی و دارویی و تجهیزات درمانی به غزه برای تامین احتیاجات ضروری مردم بی‌پناه و مداوای مجروحان می‌شود.

رییس‌جمهور در ادامه سخنانش در نشست اعضای کمیته فلسطین جنبش عدم تعهد با اشاره به آنچه این روزها در غزه می‌گذرد و بیان این‌که ضرورت واکنش سریع و موثر مبنای تشکیل نشست حاضر است، افزود: جنبش عدم تعهد به عنوان مجمعی بین‌المللی با ظرفیت‌ها و توانمندی‌های فراوان می‌تواند و باید در جهت تحقق صلح حقیقی و عدالت اجتماعی در راستای حقوق مسلم ملت مظلوم فلسطین گام‌های اساسی و مستحکم خود را بردارد.

وی افزود: بیش از شش دهه است مردم فلسطین از حقوق اولیه خود در زمین آباء و اجدادی خویش مرحومند و تحت شدیدترین فشارها قرار دارند و از حملات رژیم صهیونیستی وحشیانه رنج می‌برند.

روحانی تصریح کرد: تفاوت بی‌عملی و بی‌اعتنایی شورای امنیت که یکی از دلایل اصلی آن همدستی و همراهی برخی از اعضای دائم این شورا با رژیم صهیونیستی است که این رژیم را در تداوم جنایت‌هایشان گستاخ‌تر کرده است به گونه‌ای که درصدد برآمده است که با آتش‌افروزی خودخواسته بخشی از مردم مظلوم فلسطین و سرزمین قطعه قطعه شده و اشغال شده فلسطین را در بدترین شرایط ممکن قرار دهد.

وی تاکید کرد: از این رو جنبش عدم تعهد بر اساس موازین بنیادی خود در فضای بی‌عملی حاکم بر سازمان ملل متحد آستین همت را بالا زده و برای توقف روند جنایات جنگی و نسل‌کشی رژیم اشغالگر صهیونیستی و احقاق حقوق عادلانه مردم بی‌گناه فلسطین وارد عمل شد.

رییس‌جمهور ادامه داد: بی‌عملی و بی‌اعتنایی شورای امنیت و سازمان ملل متحد در فاجعه فلسطین و به ویژه غزه نماد آشکار بی‌عدالتی در شورای امنیت است.

استمرار بحران خاورمیانه ناشی از بی‌توجهی و سکوت جامعه بین‌المللی در قبال عامل اصلی بحران یعنی اشغال سرزمین‌های فلسطینی توسط رژیم صهیونیستی است که به ویژه با همراهی برخی اعضای دائم شورای امنیت که در سیاست‌های اعلامی و اجرایی خود چشم بر واقعیت‌ها بسته و دفاع از رژیم صهیونیستی به هر قیمتی را به عنوان رکن رکین سیاست خارجی و منطقه‌ای خود اعلام می‌کنند هیچ امیدی به مساعدت آنان برای بهبود شرایط کنونی وجود ندارد.

روحانی ادامه داد: ما بحران غزه را جزئی از سیاست ثابت و مستمر رژیم اشغالگر و جنایتکار رژیم صهیونیستی می‌دانیم که هدف آن ادامه اضمحلال تدریجی و زدودن هویت ملت فلسطین از طریق تغییر بافت جمعیتی و جغرافیایی سرزمین‌های فلسطینی به ویژه بیت‌المقدس و ایجاد شهرک‌های غیرقانونی یهودی‌نشین بر سرزمین‌های اشغالی است.

وی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران بر این باور است که درگیری‌ها و اختلافات درازمدت خاورمیانه و برقراری صلحی عادلانه و پایدار در منطقه جز از طریق حل و فصل مشکل فلسطین و پایان دادن به اشغال سرزمین‌های اشغالی و اعطای حق تعیین سرنوشت به ملت فلسطین، بازگشت آوارگان به سرزمین آبا و اجدادی خویش و تشکیل دولت یکپارچه فلسطینی به پایتختی قدس شریف در بستر برگزاری یک همه‌پرسی با شرکت تمام اقوام و ساکنین تاریخی این سرزمین به سرانجامی نخواهد رسید.

رییس‌جمهور ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران از ابتدای وقوع بحران اخیر در غزه تمام ظرفیت خود را برای رفع ظلم و محاصره اعمال شده علیه مردم فلسطین مورد استفاده قرار داده است. در فضای بی‌عملی کنونی سازمان ملل متحد به ویژه شورای امنیت، مشارکت موثر کشورهای عضو جنبش عدم تعهد به منظور اعمال فشار بر شورا و سازمان ملل متحد برای اتخاذ اقداماتی موثر با هدف توقف هر چه سریعتر کلیه عملیات تجاوزکارانه ارتش رژیم صهیونیستی و رفع فوری و کامل حصر علیه مردم غزه ضرورتی انکارناپذیر برای جنبش عدم تعهد است.

وی خاطرنشان کرد: تردیدی نیست ملت فلسطین با درک درست واقعیات و بهره گیری از تجربه بیش از شش دهه رویارویی با اشغالگران اینک با اتکا به توانایی‌های ذاتی خویش راه خود را در استقرار مقاومت تا احقاق کامل حقوق حقه مردم فلسطین می‌داند و بر دوستداران و یاران فلسطین نیز واجب و لازم است تا به تبعیت از خواست این ملت رشید و بزرگ همانند گذشته در این مسیر گام بردارند.

رییس‌جمهور در پایان با تشکر از حضور نمایندگان کشورهای عضو کمیته فلسطین عضو جنبش عدم تعهد، توفیق این کشورها در حمایت قاطعانه‌تر از ملت فلسطین را آرزو کرد.

وزیر خارجه فلسطین: امیدوارم قطعنامه‌ای را علیه اسرائیل به تصویب برسانیم

وزیر خارجه فلسطین گفت: باید از مکانیزم‌های بین‌المللی برای کشاندن عاملان جنایت در غزه به پای میز محاکمه استفاده کنیم.

 ریاض المالکی، وزیر خارجه فلسطین به عنوان اولین سخنران نشست وزیران خارجه کمیته فلسطین جنبش غیرمتعهدها جهت رسیدگی به وضعیت در غزه با محکوم کردن تهدیدات نظامی علیه ملت فلسطین بر محاکمه عاملان این جنایات تاکید کرد و گفت: اعضای کمیته فلسطین جنبش غیرمتعهدها با استفاده از توانایی‌هایشان باید تلاش کنند تا به جنایات در غزه پایان دهند و به مردم این منطقه کمک‌رسانی شود. با برداشته شدن محاصره کمک‌های انسان دوستانه به دست مردم می‌رسد.

وی تاکید کرد: ادامه و استمرار تحولات در غزه نه تنها به ضرر مردم این منطقه بلکه به ضرر مردم خاورمیانه و صلح جهانی است. ما دلایلی را به روشنی داریم که کشورهای صنعتی به خاطر منافع‌شان به حمایت از رژیم اسرائیل می‌پردازند اما باید به استمرار تجاوزها که دیگر به یک مقوله کهنه تبدیل شده است و همگان بر این تصورند که راه‌حلی برای پایان دادن به آن وجود ندارد پایان دهیم.

وزیر خارجه فلسطین گفت: امیدواریم در این کمیته بتوانیم قطعنامه‌ای را علیه اسرائیل به تصویب برسانیم و آن را به سازمان ملل ببریم و در آنجا نیز تصویب شود. اگر شورای امنیت از این مساله و نیز مسئولیتی که در قبال حقوق بشر دارد شانه خالی کند ما از طریق مجمع عمومی سازمان ملل کار را دنبال می‌کنیم.

المالکی تاکید کرد: ما از اعضای جنبش غیرمتعهدها می‌خواهیم یکصدا از قطعنامه‌ای که علیه جنایات در غزه به دست می‌آید حمایت کنند.

وی در ادامه اظهار کرد: جنایات علیه مردم فلسطین با شهرک‌سازی‌ها، تعرض به مکان‌های مقدس مسیحیان، کشتار مردم و ترور مقامات فلسطینی و ادامه اشغال مکان‌ها در وضعیت موجود همچنان ادامه دارد به شکلی که هیچ دولت فلسطینی نتواند در این منطقه شکل گیرد.

وزیر خارجه فلسطین همچنین از اعضای جنبش غیرمتعهدها خواست تا از تشکیل دولت فلسطینی حمایت کنند.

المالکی خاطرنشان کرد: مردم ما در مقابل یک خشونت برهنه، کشتار و نابودی قرار گرفته‌اند و تنها ایثار و مقاومت مردم است که آرمان و اهداف ما را زنده نگه داشته است و امیدواریم بتوانیم عدالت و آزادی را به مردم در رنج فلسطین برگردانیم.

 کمیته فلسطین جنبش غیرمتعهدها در سال 1983 در این جنبش تشکیل شد.

با توجه به ماهیت موضوع فلسطین و مطابق بودن حقانیت مردم آن با اهداف و اصول بنیادین این جنبش که بر نفی سلطه، مبارزه با تجاوز، حفظ تمامیت ارضی، استقلال و حق تعیین سرنوشت تصریح دارد، جنبش عدم تعهد در حاشیه نشست‌های سطح بالای خود این موضوع را در قالب کمیته فلسطین همواره مورد بررسی قرار داده است.

جمهوری اسلامی ایران به عنوان ریاست دوره‌ای این جنبش با توجه به اهمیت موضوع فلسطین و مساله غزه از اعضای این جنبش برای شرکت در این کمیته دعوت به عمل آورده است و بالغ بر 50 کشور که از آن میان هفت کشور فلسطین، قطر، ونزوئلا، لبنان، بنگلادش، سودان و اوگاندا در سطح وزیر و وزیر مشاور و هفت کشور در سطح قائم مقام و معاونان وزیر مشارکت کردند.

قرار است این اجلاس پیش‌نویس بیانیه یا قطعنامه‌ای را مورد تصویب قرار دهد که به سازمان ملل نیز ارجاع داده خواهد شد.

وزیر خارجه لبنان: موضوع غزه مسأله عدالت در برابر ظلم است

وزیر خارجه لبنان با تأکید بر ضرورت اهمیت وحدت کشورها برای مقابله با اسرائیل خواست که این کشورها از تجربه لبنان برای مقابله با این رژیم استفاده کنند.

 جبران باسیل، در نشست وزیران امور خارجه کمیته فلسطین جنبش عدم تعهد که برای رسیدگی به وضعیت در غزه برگزار شده است، اظهار کرد: مسأله غزه موضوعی انسانی و عدالت‌خواهانه است. اگر ناسیونالیسم ما را به گرد هم نیاورد پس چه بهتر که اصول اخلاقی ما را گردهم آورد. اگر دین، ما را به دور هم جمع نکند بیایید به خاطر انسانیت گرد هم آییم. باید در چارچوب موضوع انسانی غزه متحد باشیم.

وی تأکید کرد: موضوع غزه مسأله عدالت در برابر ظلم است. مسأله کودکی که در مقابل یک غول ایستاده است. مسأله تسامحی است که در برابر تروریسم خود را نشان می‌دهد. ما به خاطر غزه گرد هم آمده‌ایم و مسأله غزه همان مسأله موصل در عراق و لبنان است. تروریسم همان تروریسم است.

وی گفت: تروریسم اسرائیل در مقابل تروریسم تکفیری ها در موصل قرار گرفته است. کشتار همان کشتار است، کشتاری که تحت پوشش دین انجام می‌شود. اینها زیر نظر جامعه بین‌المللی است. ما در کشاکش تبعیض داعشی‌ها و تحقیر صهیونیسم هستیم. اسرائیل و داعش در ظاهر با یکدیگر مخالفند اما در باطن هم سو هستند. این فصل مشترک آنها است و لبنان هم قطعا آن را از بین خواهد برد.

باسیل گفت: یگانه بهره‌بردار اصلی شرایط موجود اسرائیل است، آنها می‌خواهند رژیم تک‌قطبی ایجاد شود که وجود رژیم یهودی اسرائیل را توجیه کنند. ما باید بخاطر هویت مشرق و هویت دینی خود که یک هویت چندبعدی است مبارزه کنیم. آیا ما خود را به خاطر اسرائیل از بین می‌بریم. مرزها و حکومت‌هایمان را عوض می‌کنیم. اسرائیل می‌خواهد رژیم جدیدی را در منطقه تحمیل کند. ما امروز شاهد کوچاندن جدیدی در غزه و کرانه باختری و کوچاندن مسیحیان در موصل هستیم.

وی اضافه کرد: هدف آنها اسرائیلی کردن فلسطین است. این داستان را در لبنان تجربه کردیم. از شما تقاضا داریم از تجربه ما بهره‌ها بیاموزید.

وزیر امور خارجه لبنان گفت: اسرائیل توسط قهرمانان و دلاورمردان مقاومت در لبنان از بین رفت. این تروریسم در غزه به طور کامل از بین خواهد رفت اگر فلسطینی ها به پایداری خود ادامه دهند. در این صورت کشور دائم فلسطینی و صلح پایدار خواهیم داشت.

وی با اشاره به نقش و اهمیت جنبش عدم تعهد گفت: لبنان تروریسم را در سال 2000 آزمود و امروز تحرکات تروریستی داعشی تکفیری را کاملا درک می‌کنند. این تروریست ها سر از همه جای دنیا درخواهند آورد. امروز لبنان از جامعه بین‌الملل می‌خواهد برای مسلح کردن ارتش لبنان و برخورد با تروریستها کنار ما قرار گیرند تا با این اشغالگری عمدی برخورد کنیم و سرزمین خود را آزاد نماییم. خواسته ما حداقل است.

وی با بیان اینکه ما در یک لحظه سرنوشت‌ساز هستیم گفت: ما بهای سنگینی پرداخته ایم تا الگوی همزیستی و تسامح در دنیا باشیم. اعلام می‌کنیم هیچ جایی برای تک قطبی شدن در دنیا وجود ندارد زیرا آن به معنای بازگشت به سیاهی و قانون جنگل است که تنها بهره‌بردار آن اسرائیل است.



این خبر تکمیل می شود

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
فریت بار
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# توماج صالحی # نمایشگاه کتاب # صادق زیباکلام # سیل # خداداد افشاریان
وب گردی