بازدید 14185

بهانه‌جویی‌های جدید آمریکا برای تطویل مذاکرات هسته‌ای

در حالی که قرار است دور جدید مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5، دو هفته دیگر در وین برگزار شود و طی هفته‌های اخیر نیز تماس‌هایی در سطوح مختلف میان مقامات دو طرف وجود داشته، به نظر می‌رسد، آمریکایی‌ها بار دیگر بهانه تراشی در مسیر گفت‌و‌گوها را آغاز کرده‌اند! اظهارات اخیر یک مقام آمریکایی در جلسه‌‌ای مطبوعاتی، نمونه‌ای از همین امر است.
کد خبر: ۴۰۴۹۳۰
تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۶ 02 June 2014
بهانه‌جویی‌های جدید آمریکا برای تطویل مذاکرات هسته‌ایدر حالی که قرار است دور جدید مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5، دو هفته دیگر در وین برگزار شود و طی هفته‌های اخیر نیز تماس‌هایی در سطوح مختلف میان مقامات دو طرف وجود داشته، به نظر می‌رسد، آمریکایی‌ها بار دیگر بهانه تراشی در مسیر گفت‌و‌گوها را آغاز کرده‌اند! اظهارات اخیر یک مقام آمریکایی در جلسه‌‌ای مطبوعاتی، نمونه‌ای از همین امر است.

به گزارش «تابناک» به نقل از «المانیتور»، در روزهای اخیر، برخی مقامات آمریکایی اظهاراتی را مطرح کرده‌اند، مبنی بر اینکه احتمال دارد دوره شش ماهه تعیین شده برای مذاکرات هسته‌ای تمدید شود. این مقامات، تمدید نشدن این دوره‌ را به ارائه «پیشنهادهای واقع گرایانه‌تر از سوی مقامات ایرانی، از جمله در موضوع تعداد سانتریفیوژها» منوط دانسته اند.

یک مقام ارشد آمریکایی که در روزهای اخیر، نشستی مطبوعاتی با برخی رسانه‌های آمریکایی داشته، ضمن بیان این اظهارات، از احتمال تمدید دوره شش ماهه سخن گفته است.
یک کارشناس نیز که نخواسته نامش فاش شود، گفته، مقام مذکور نسبت به چشم‌انداز رسیدن به توافق تا پایان دوره شش ماهه نخست خوشبین نبوده است.

با این حال، یکی دیگر از مقامات دولتی آمریکا در پاسخ به پرسش المانیتور درباره اینکه آیا نیاز به تمدید دوره شش ماهه وجود دارد یا خیر، گفت‌: «ما هنوز به آن مرحله نرسیده‌ایم». به گفته وی، ایالات متحده باید برای خود مشخص کند، آیا طرف ایرانی با رویکرد واقع‌گرایانه‌تری وارد مذاکرات می‌شود یا خیر.

وی افزود‌: «ما تنها منتظر پاسخ نیستیم... مباحثات جریان دارد». در حالی که قرار است دور بعدی مذاکرات ایران و گروه 1+5 دو هفته بعد (شانزدهم تا بیستم‌ ژوئن) در وین برگزار شود، هیأت‌های کارشناسی دو طرف نیز هفته آینده در وین با یکدیگر دیدار می کنند. در عین حال، پیش از این، گزارش‌هایی مبنی بر احتمال برگزاری دیدارهای دوجانبه میان مقامات ایرانی و آمریکایی جهت پیشبرد روند مذاکرات مخابره شده بود؛ اما المانیتور می‌نویسد دلیل برگزار نشدن این دیدارها، این بوده که آمریکا می‌خواهد، ‌نخست از عزم ایران برای ‌اقدامات بیشتر درباره ظرفیت غنی‌سازی خود مطمئن شود.

در همین حال، رابرت آینهورن، از مقامات سابق حوزه کنترل تسلیحات در آمریکا ـ که به داشتن مواضع سخت در قبال ایران شهرت دارد ـ نیز گفته است: «برای 1+5 دشوار خواهد بود‌ تا ضرب‌الاجل بیستم ژوئیه به توافق با ایران دست یابند. دور اخیر مذاکرات، انتظارات را برآورده نکرد. انتظار می‌رفت برخی موضوعات اساسی، از جمله رآکتور اراک حل شود، ولی این گونه نشد».

المانیتور در ادامه مطلب خود نیز گفت‌و‌گوهایی با برخی مقامات کنونی و سابق و کارشناسان آمریکایی انجام داده که مضمون کلی همه آن‌ها، «عجله نداشتن» طرف غربی برای رسیدن به توافق و احتمال تمدید دوره شش ماهه مذاکرات است. در عین حال، به نوشته این سایت، هنوز هم این احتمال هست که آمریکا برای پیشبرد روند مذاکرات هسته‌ای، به گفت و گوهای دوجانبه با طرف ایرانی متوسل شود.

این مطالب و ادعاهای مقامات آمریکایی در حالی منتشر می‌شود که چند روز پیش، یک مقام ارشد آمریکایی دیگر نسبت به ‌توافق در بازه زمانی تعیین شده، ابراز اطمینان کرده بود؛ بنابراین، می‌توان نتیجه گرفت که طرح این ادعاها در آستانه برگزاری دور جدید مذاکرات، همچون همیشه، تاکتیکی از سوی طرف آمریکایی برای اعمال فشار بر ایران و انداختن توپ به زمین طرف ایرانی باشد.

این در حالی است که پس از پایان دور قبلی مذاکرات هسته‌ای در وین، سید عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه ایران به صراحت اشاره کرد که دلیل ‌پیشرفت نداشتن مذاکرات، زیاده‌خواهی طرف غربی بوده و این طرف مقابل است که باید با «واقع بینی» وارد مذاکرات شود. اتفاقاً جالب همینجاست که عراقچی در سخنان خود به این نکته نیز اشاره کرد که ایران برای رسیدن به توافق عجله‌ای ندارد و حاضر نخواهد شد برای رسیدن به توافق در زمان تعیین شده، هر شرایطی که طرف مقابل تعیین کرده، بپذیرد.

بر این اساس، به نظر می رسد طرف آمریکایی که بهانه‌هایش برای جوسازی علیه ایران در مذاکرات به پایان رسیده، تلاش دارد رویکردها و ادبیات مقامات ایرانی را مصادره به مطلوب کرده و از آن علیه ایران بهره گیرد؛ رویکردی که البته پیش از این بارها ثابت شده راه به جایی نخواهد برد و ایران تنها توافقی را خواهد پذیرفت که مبنای آن، احترام متقابل و به رسمیت شناخته شدن حقوق ملت ایران باشد!

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
فریت بار
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲۸
انتشار یافته: ۲۵
خب! آخرش رسيديد به همون نظر ما که شيطان بزرگ کوتاه بيا نيست!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۲
آخرش؟ مثل اینکه شما خیلی منتظر فصل آخر هستی. نه دوست من. مذاکره و دیپلماسی، غذا خوردن نیست که در 10 دقیقه انجام شود. مثل پختن است. گاهی در نیم ساعت انجام میشود. گاهی در 6 ساعت.

صبر، زیرکی، هوش و ریسک در مذاکره و دیپلماسی، فاکتورهای مهمی هستند.
منصور
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۲
اصلا یکی از برکات این مذاکرات هم همین بود که نظام به مردم نشون بده نیات واقعی آمریکایی ها چیاست. از این بابت باید از آقای ظریف و دولت دکتر روحانی تشکر کرد.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۲
قرار نیست ما با مداکرات فقط تحریم ها را برداریم ما با این مذاکرات نشان می دهیم اهل صلح هستیم تا رونر ایران هراسی قطع بشه دلیلشم جمله "به نظر می رسد طرف آمریکایی که بهانه‌هایش برای جوسازی علیه ایران در مذاکرات به پایان رسیده" در پاراگراف آخر نشون می ده ما بهانه های ایرا هراسی را از اونها گرفتیم
ناشناس
| Taiwan, Province of China |
۱۶:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۲
بحث اینگونه صحبتها با دست پس زدن و با پا پیش کشیدن است.
هنگامیکه رئیس جمهور ما گفت که عجله ایی در تفاهمنامه نداریم ولی برای دو طرف بهتر است زودتر انجام شود (نقل به مضمون). اونها هم همین رو میگن، لذا اینگونه غمزه ها کاملا طبیعی است و تنها کاری که باید کرد صبر است.
دیرتر شدن توافق (اگر توافقی انجام شود) به ضرر ایران است. زودتر رسیدن به توافق، یعنی زودتر به برداشت تحریم ها و مشخص شدن هدف ایران در برنامه ی هسته ای و این چیزی نیست که آمریکا آن را بپسندد. مطمئنا به دنیال امیتازات خاصی است و منتظر است تا اطمینان از وصول آنها مذاکرات طولانی شود.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۲
به نظر من هدف ایران در این مذاکرات، برداشته شدن تحریم نیست. "هدف" اثبات حقانیت ماست.
خلاصه اینکه مرگ بر آمریکا
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۲
دیپلماسی، عرصه‌ی بردباری و هوشیاری است. برخی از ما تا یک خبری می‌شنویم، سریع نگران می‌شویم در حالیکه من شخصاً به مسئولان کشورم اعتماد دارم و مطمئن هم هستم که آنها موفق خواهند شد.
نیما
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۲
هدف از تطویل کشاندن و رساندن مذاکرات به رئیس جمهور بعدیست ، که رئیس جمهور بعدی تصمیم بگیرد
ممکن است آمریکایی ها (دموکراتها) بخواهند این مذاکرات را تمدید کرده تا در انتخابات نوامبر (آبان) کنگره در مقابل جکهوری خواهان دست پایین نداشته باشند و جمهوری خواهان نتوانند آنها را متهم به مصالحه و سازش با دست پایین با ایران بکنند و از آن به سود خود در انتخابات استفاده کنند. کاخ سفید دموکرات اول می خواهد نتایجی خوب در انتخابات گرفته و پس از آن با ایران به توافق نهایی برسند تا رای را از دست ندهند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۲
به نتیجه رسیدن مذاکره یک بازی دو سره است. هم می‌توان مثبت از آن برداشت کرد و هم منفی.
حتی اگه توافق هم نشه همین که بهانه رو از دست غربی ها گرفتیم و باعث شدیم که نتونن هر غلطی میخوان تو شورای امنیت بکنن ، چیز کمی نیست . یادتوت نره حرف از جنگ بود !
پاسخ ها
نا شناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۲
ما تا یادمونه همیشه حذف از گزینه روی میز بود
تطویل ؟؟!
واژه عربی تر نداشتین بذارین
مرگ بر روسیه و اسراییل و انگلیس
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۲
و لابد بر بقيه كشورها!!!!
همان مرك بر امريكا لايق امريكا است،
رزمندگان مذاکره کننده ایران با تمام قوا از حقوق کشورمان دفاع خواهند.
امریکا فقط به دنبال به کرسب نشوندن نظرات خودشه همین و فقط همین اونم برای اینکه اخرش اوباما بیاد بگه ما با تحریم ها به نتیجه ای که می خواستیم رسیدیم
مسئولین ارشد کشور خود اشراف کامل بر روند مذاکرات و اینکه ادامه این وضع چه برسر اقتصادبیمار و طاعون زده ما می آورد دارند و قططعا در همین دوره شش ماهه اول کار را با نتیجه مطلوب به نفع منافع ملی یکسره خواهندکرد.
درصورت دودوزه بازي غرب باايران متضررغرب خواهدبودايران ازحقوق حقه اش عقب نشيني نخواهدكرد
من که خیلی عجله دارم تمامش کنید که همه چیز روبه را بشه بابا بلا تکلیفی هم حدی داره این گره کاملا بادست میشه بازش کرد قوائدی هست قوانین هست....
تابناک همیشه نظر خودش را از طرف خوانندگان می گذارد
35 سال تیرگی روابط نباید انتظار داشت به همین سرعت به روشنی بگراید ، در ضمن به دوستان توصیه میشه از بالا به موضوعات نگاه شود نه فقط تکیه به شعارها
برچسب منتخب
# توماج صالحی # نمایشگاه کتاب # موسسه مصاف # صادق زیباکلام # سیل
وب گردی