بازدید 26869
تحلیل تودی زمان:

چرا ترکیه از بهبود روابط ایران و غرب نگران است؟

با این که در روزهای اخیر، مباحث مربوط به حمله احتمالی آمریکا به سوریه، ضمن ایجاد تنش در منطقه، دیگر مسائل سیاسی را تحت تأثیر قرار داده، ‌روند کلی سیاست خارجی دولت جدید ایران همچنان در محافل گوناگون مورد بحث است. در این میان، کار‌شناسان ترکیه‌ای در گفت‌و‌گو با تودی زمان، از دلایل نگرانی این کشور نسبت به سیاست خارجی دولت روحانی سخن گفته‌اند.
کد خبر: ۳۴۲۲۵۹
تاریخ انتشار: ۱۰ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۱ 01 September 2013
چرا ترکیه از بهبود روابط ایران و غرب نگران است؟
با این که در روزهای اخیر، مباحث مربوط به حمله احتمالی آمریکا به سوریه، ضمن ایجاد تنش در منطقه، دیگر مسائل سیاسی را تحت تأثیر قرار داده، ‌روند کلی سیاست خارجی دولت جدید ایران همچنان در محافل گوناگون مورد بحث است. در این میان، کار‌شناسان ترکیه‌ای در گفت‌و‌گو با تودی زمان، از دلایل نگرانی این کشور نسبت به سیاست خارجی دولت روحانی سخن گفته‌اند.

به گزارش «تابناک»، روزنامه «تودی زمان» ترکیه در مطلبی به بررسی دیدگاه دولت ترکیه نسبت به سیاست خارجی دولت جدید ایران و تلاش دولت روحانی برای بهبود روابط با غرب پرداخته و می‌نویسد، در صورت وقوع چنین چیزی، نقش ترکیه در منطقه به مثابه یک بازیگر مؤثر محدود خواهد شد.

‌«عارف کیسکین»، تحلیلگر مسائل خاورمیانه در این زمینه می‌گوید: «اصلاح‌طلبان ایران بر این باورند که تنش‌های موجود میان ایران و غرب به نفع دیگر کشور‌ها، از جمله ترکیه است. هرچه این تنش بیشتر فروکش کند، اهمیت ترکیه در چشم غرب، از جمله آمریکا بیشتر کاهش می‌یابد».

کیسکین می‌افزاید: ایران سیاست خارجی ترکیه را توسعه طلبانه می‌بیند و اعتقاد دارد که این کشور می‌خواهد وارد حوزه نفوذ ایران در خاورمیانه و دیگر مناطق شود.

روزنامه تودی زمان اشاره می‌کند، ‌ایران یک بازیگر مهم منطقه است که اگر کشورهای غربی بتوانند آن را ‌به عنوان ‌متحدی برای خود «جذب کنند»، بسیار به سودشان خواهد بود. ایران، ‌کشور شیعه، بر بسیاری ‌گروه‌ها از عراق گرفته تا افغانستان نفوذ دارد و می‌تواند برای غرب اتحادهایی را در این کشور‌ها شکل دهد.

بنا بر این گزارش، در سال‌های اخیر، رقابت ضمنی میان ایران و ترکیه‌ تشدید شده، زیرا آنکار روابط خود را با گروه‌هایی همچون حماس که پیش از این به ایران وابسته بودند، تقویت کرده است. حمایت بی‌حد و مرز ترکیه از مخالفان دولت بشار اسد در سوریه، عامل دیگری است که به تقابل ایران و ترکیه منجر شده است.

کیسکین در ادامه تحلیل خود به تودی زمان می‌گوید ‌به اعتقاد وی، هم‌اکنون ایران ‌سخت‌ترین دوره خود را از لحاظ سیاست‌های داخلی و خارجی می‌گذراند، زیرا تحریم‌های شدید غرب، به اقتصاد این کشور صدمه زده و مسائل متعددی را به وجود آورده است.

وی می‌افزاید: «به قدرت رسیدن روحانی، ‌‌حلقه نجاتی برای ایران بود که در سیاست داخلی و خارجی خود ‌مشکل ‌داشت؛ اما باید پرسید که آیا ایران در همکاری خود با غرب جدی هست یا خیر». به باور این تحلیلگر، میانه‌روی روحانی می‌تواند فضای تنفسی را برای «تندرو‌ها» در ایران نیز فراهم کند.

از این لحاظ، پیشرفت‌های قابل توجه نظامی و هسته‌ای ایران در دوره ریاست جمهوری خاتمی که از سوی غربی‌ها به عنوان میانه‌رو‌ترین رئیس‌جمهور ایران شناخته می‌شد، این گمان را پدید آورده که در دوره روحانی نیز ممکن است چنین روندی اتفاق بیفتد.

به هر حال، دیدگاه‌های این تحلیلگر ترکیه‌ای، دقیقاً منطبق بر نظریاتی است که پیش از این نیز از سوی شماری از صاحب‌نظران داخلی و خارجی مطرح شده است. هرچند تودی زمان در ادامه مطلب خود، دیدگاه‌های دیگری را نیز بازتاب داده که معتقدند ترکیه مخالفتی با بهبود روابط ایران و غرب ندارد، اما کمتر کسی است که تردید داشته باشد، شماری از کشور‌ها، به ویژه کشورهای عرب منطقه و ترکیه، از روند تقابلی موجود میان ایران و غرب سود می‌برند.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۰۱
انتشار یافته: ۱۲
خوب اینکه کاملا معلومه
آنوقت همسایه ها دوم میشوند اگر ما سیاست را درست به کار ببریم
بله عزیزان ترکیه واعراب حسابی از این تقابل استفاده میکنند پس راه حل همان تدبیر است تدبیر تدبیر تدبیر %
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۰
جناب مرتضی لطفا روس وچین رو از قلم ندازید
فعلا که خبرو نشونه ای از بهبود روابط نیست .
;کشورهایی مثل ترکیه وعربستان تکیهگاه مردمی که ندارندمجبورند به خاطرماندن درقدرت دست به هرجنایتی بزنندتخریب روابط ایران وغرب امری عادی برای انهاست
ترکیه رقیب دیرینه ایران در میدان خاورمیانه هست و کشوری است که بر پایه اراده مستقل تری نسبت به اعراب تصمیم گیری میکنه و قطعا از وجود اختلاف بین ایران و بقیه قدرت های منطقه ای و جهانی استقبال می کنه . زیرا اگر ایران با این قدرت ها ارتباطی با منافع دو طرفه ایجاد کنه ، از پتانسیل خیلی بیشتری نسبت به ترکیه برای ایفای نقش در منطقه برخوردار هست .
پاسخ ها
محسن
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۰
کاملا درسته
سناريو حمله به سوريه توسط امريكا توسط همين لابيهاي مخالف نزديكي ايران با غرب مطرح گرديده تا پس از حمله امريكا به سوريه ديگر بحث آشتي ايران وغرب مطرح نشود .
به نظرم بیشتر از ترکیه اعراب مخصوصا اعراب حوزه خلیج فارس از بهبود رابطه ایران و غرب مخصوصا آمریکا واهمه دارند. این دولتمردان ایران هستند که موقعیت شناس باشند و از شرایط موجود بهترین استفاده رو ببرند
بهبود رابطه ایران و غرب بویژه آمریکا آرامش و ثبات را به کل خاورمیانه برخواهد گرداند.
اینکه سوال نداره هیچ کشوری در منطقه از جنگهای پیش امده باندازه ترکیه سو استفاده نکرده کشور بیچاره ترکیه با استفاده از جنگهای منطقه که بیشتر ان را صدام علیه لعنه باعث شده بود اکنون باین جایگاه رسیده
فقط ترکیه نگران نیست. نگرانها به ترتیب اولویت عبارتند از: اول رژیم صیهونیستی، دوم امارات، سوم قطر، چهارم عربستان، پنجم ترکیه، ششم آذربایجان و .....
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست
آخرین اخبار