بازدید 16751

چه کسی نامه ۷۶ سناتور آمریکایی به اوباما برای فشار به ایران را نوشت؟

«استفن والت»، محقق برجسته آمریکایی می‌نویسد: نه تنها لابی قدرتمند اسرائیل در آمریکا فشارهای بسیاری برای جلوگیری از بهبود رابطه ایران و آمریکا اعمال خواهد کرد، بلکه در این میان، عربستان سعودی و دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز چنین فشارهایی را بر کابینه اوباما تحمیل خواهند کرد.
کد خبر: ۳۳۶۸۶۳
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۹ 06 August 2013
چه کسی نامه ۷۶ سناتور آمریکایی به اوباما برای فشار به ایران را نوشت؟«استفن والت» محقق برجسته آمریکایی در نشریه معتبر فارین پالسی نوشت:
نزدیک شش هفته پیش، من نوشتم که انتخاب حسن روحانی در ایران، فرصت خوبی برای باراک اوباماست و‌ مطمئن بودم که می‌توان راهکار دیپلماتیکی برای حل مشکلات ایران و آمریکا پیدا کرد.

به گزارش «تابناک»، وی در ادامه یاداشت خود نوشته است: در آن هنگام اشاره کردم که نه تنها لابی قدرتمند اسرائیل در آمریکا فشارهای زیادی برای جلوگیری از بهبود رابطه ایران و آمریکا اعمال خواهد کرد، بلکه در این میان، عربستان سعودی و دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز چنین فشارهایی را بر کابینه اوباما تحمیل می‌کنند. اوباما نباید به گونه‌ای رفتار کند که حتی اصلاح‌طلبان نیز در ایران به این نتیجه برسند که آمریکا هدفی جز نابود کردن حکومت ایران ندارد.

وی ادامه می‌دهد: متأسفانه پیشنهاد من تا کنون درست از آب در آمده است. با وجود این که روحانی مواضعی میانه در پیش گرفته و افرادی میانه‌رو را منصوب کرده، ‌نمی‌دانیم که دولت آمریکا چگونه می‌خواهد به این سیاست نوین ایران پاسخ دهد. ما حتی نمی‌دانیم چه کسی سیاست آمریکا در قبال ایران را هدایت می‌کند. تنها آنچه‌ روشن است این که اکنون آیپک‌ (بزرگ‌ترین گروه فشار طرفدار اسرائیل) هر کاری که می‌خواهد در آمریکا انجام می‌دهد.

هفته گذشته مجلس نمایندگان آمریکا، قانون جلوگیری از ایران هسته‌ای را با چهارصد رأی موافق تصویب کرد؛ قانونی که با فشار و حمایت آیپک به تصویب رسید. حتی بسیاری از دمکرات‌های مترقی نیز از این قانون حمایت کردند؛ اما حقیقیت این قانون چیز دیگری است. همان گونه که «پاول پیلار» در نشنال اینترست نوشت، این قانون به جای آن که قانون ممانعت از ایران هسته‌ای باشد، ‌قانون ارتقای ایران هسته‌ای خواهد بود، زیرا هیچ گاه این گونه نبوده‌ که با تهدید نظامی ایران، این کشور فعالیت‌های هسته‌ای خود را محدود کرده باشد، بلکه بر شمار سانتریفیوژ‌های خود افزوده است.

بنا بر این گزارش، چند روز گذشته هم نامه‌ای به امضای ۷۶ سناتور آمریکایی برای باراک اوباما فرستاده شد که در آن از اوباما خواسته شده بود، دیپلماسی را با ایران پیگیری کند، ولی در عین حال، گزینه نظامی را همواره‌ روی میز داشته باشد. متأسفانه این نامه را نیز اعضای آیپک نوشته بودند و ۷۶ سناتور آمریکایی آن را امضا کرده‌اند.

والت به زبان بی‌زبانی می‌گوید: سیاست هویج و چماق در رابطه با ایران، دیگر پاسخ نخواهد داد؛ یعنی تهدید کردن ایران، این کشور را به سمت توانمندی بیشتر ‌می‌برد و بی‌عملی در دیپلماسی را نیز این کشور با بی‌عملی پاسخ خواهد داد.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
فریت بار
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۶۶
انتشار یافته: ۱۹
لعنت خدا بر بدخواهان ايران و ايراني،،
در جایی خوندم بیشترین نفع از تحریم ایران رو اعراب خلیج فارس میبرند.فروش بالای نفت و...خوب معلومه که فشار میارن.امیدواریم با تدبیر این دولت تو دهنی خوبی به این کشورها بخوره.
پاسخ ها
محمدخان
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۵
فقط نفت نیست.کلا تضعیف کشور همسایه و دشمن دیرینشون بصلاحشونه. دولتمردان ما باید این رو در نظر داشته باشن.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۵
هیچ کشوری به اندازه امارت از این وضع سود نمی برد. سود میلیاردی تحریمها توی جیب دشمنان ایران می رود
عقل حکم می کند جلوی این روند گرفته شود
منم اگه جای عربستان بودم سعی می کردم این رابطه بهتر نشه چون بهتر شدن این رابطه ممکنه به رفع تحریم ها منجر بشه و در نتیجه مشتری های قبلی نفت ایران که هم اکنون به ناچار از عربستان نفت تهیه می کنند، دوباره مشتری ایران بشند و این یعنی ضرر برای عربستان. در روابط بین کشورها، حرف اول را منافع اقتصادی می زند.
ما خودمون باید قوی بشیم و امید داشتن به لطف دشمنان، کار عاقلانه ای نیست.
امریکا و اعراب هر جا تونستند برای ما زدند.
زمان جنگ ما تونستیم با همشون بجنگیم و پیروز بشیم چون ایمان داشتیم و خودمون تلاش کردیم.
الان هم ما باید با تقویت اقتصاد داخلی و تقویت بنیه نظامی و سیاسی بتونیم اونقدر قوی بشیم که از نابودی ما ناامید بشوند.
تنها راه رها شدن از فشارهای دشمن، ایستادگی است و بس.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۵
مرسی حرف دل منو زدی. قابل توجه کسایی که میخوان به زور با آمریکا دوست بشن.
مجتبی
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۵
دوست عزیز مگر ما می گوییم با امریکا رابطه برقرار کنیم و غلام حلقه بگوش امریکا بشیم هرگز.
منظور ما اینست که همانطور که با روسیه و عربستان رابطه برقرار کردیم با امریکا هم رابطه برقرار کنیم
هرکشوری دنبال منافعه اش هست همانطور که عربستان و روسیه دنبال منافعشون هستن امریکا هم هست ایران هم باید دنبال منافعش باشه
بااين حساب اگرسياسيون امريكا بدون دور انديشي به سياست مقطعي وعجولانه اي دررابطه باايران دست بزنندواجازه دهند حكومتهايي كه ديريازودتوسط مردم خود سقوط خواهندكردبرسياستهاي كلان امريكا تاثير بگذارند دراين صورت بايد سياستهاي امريكا را درسطح جهان شكست خورده دانست امريكا بايد با رژيم هايي واردمذاكره شودكه دردرون خود از سازمان قوي واز پشتوانه مردمي برخوردارباشندوازلحاظ جهاني نيزدربين مردم ملل موردقبول باشند تااين كشورها پلي باشنددربين ديگر دول دنيا. دراصل كشورهاشيوخ عرب را بعنوان يك مملكت نمي شناسدبلكه ازآنها فعلا براي دوشيدن خود استفاده ميكنند از جمله خودامريكا كه اگرلازم باشد وغرب به مرحله اي برسدكه طبق برنامه هاي در دست اقدام خودحتماسريعاتمامي اين حكومتها را بعنوان ضدبشرسرنگون وبااين بهانه مستقيما نيازهاي خودراازمنابع خدادادي آنها تامين خواهدكردنقش غرب بازيركي خاص تغييرحكومتها بابهانه هاي مختلف است فعلابصورت خزنده وپله به پله درحال حركت است امريكا باتعامل باايران خيلي ازمشكلاتش حل خواهدشدچون ايران دربين مردم كشورهاي منطقه تاثيرات ونفوذ فراواني داردواين رادرمسيرتاريخ معاصراول درزمان رژيم سابق درقضيه عمان ودوم درنظام مقدس جمهوري اسلامي ايران درمورد كشورهاي عراق وافغانستان به نيكي تجربه كرده است ايران به هيچ وجه قصدبراندازي وتجاوز به هيچ كشوري را نداشته ونداردواين رادرعمل به اثبات رسانده است عملامنطق وعقل حكم ميكند كه تمام اقدامات وگفتگوها درفضايي از صداقت واحترام متقابل وآرام بسوي صلحي پايداردرجريان باشد
الان بهترين عمل اقاي روحاني به نظر من تعامل بيشتر بر پايه عقلانيت و سياست نرم و نفوذ هرچه بيشتر در عرصه جهاني ميباشد بر كسي پوشيده نيست كه تنها عكس العمل مطلوب و مورد خواست لابي إسرائيلي در حال حاظر از سوي ايران به خشم در اوردن سردمداران حكومت است.بنابراين در اين برحه زماني با انعطاف هر چه بيشتر ميتوان از سياست خصمانه جامعه بكاهيم هيچ!بلكه با اين سياست لابي إسرائيلي را هر چه بيشتر وبيشتر رسوا كنيم.
دوستان توجه کنند که اسرائیل و ترکیه و عربستان و امارات و قطر و بحرین و کویت کشورهایی هستند که در مقابل رابطه ایران و امریکا سنگ اندازی می کنند
متاسفانه فقط ایران از قطع رابطه با امریکا ضرر میکند و بقیه سود می برند
دوستانی که میگن ایران نباید با امریکا رابطه برقرار کنه هیچ می دانید اسرائیل و عربستان و روسیه و امارات و ترکیه و قطر دوست ندارن ایران با امریکا رابطه برقرار کنه و شما با رابطه برقرار نکردن با امریکا موجب دل شاد و خوشحال شدن این کشورها میشید
کمی تفکر کنید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۵
چه کسی این حرف را زده کسی مخالف رابطه با امریکا نیست البته رابطه براساس احترام وعقلانیت وبدون هیچ گونه تهدید وفشار و زورگویی ولی امریکا فقط زبان زورگویی وتهدید کردن وتحکم کردن ووووور بلدند یه کشور نام ببر که بخواهد در موردی مستقل عمل کند بدون اجازه امریکا
ببینید وقتی منطق و پشتوانه سیاسی مناسب یک فرد (رئیس جمهور) اساسی و درست است چگونه از درون یک ابرقدرت را به چالش می کشد.
همیشه سعی کنیم برای منافع کشور خودمان معتدل و زرنگ باشیم.
عربستان و نوچه هاش در دشمنی، دست کمی از اسرائیل ندارند. فقط تفاوتشون اینه که سعی میکنن ژست دوستانه ای بگیرن. تجربه حمایت از صدام در جنگ تحمیلی رو مردم هیچوقت از یاد نخواهند برد.
رابطه با آمریکا فقط زمانی برای ایران ممکن است که ایران دارای سلاح هسته ای باشد. در آن صورت آمریکا مجبور است رابطه ای نسبتا برابر با ایران را در پیش بگیرد و دست از زورگویی اش بر می دارد. در غیر این صورت هر گونه رابطه به زیان ایران خواهد بود و آمریکا خیلی زود زورگویی خواهد کرد. الان روسیه را در نظر بگیرید که از نظر اقتصادی اصلا در دنیا رقمی نیست اما چون قدرت اتمی است آمریکا مجبور است با او درست رفتار کند و قادر نیست به او زور بگوید.
عربستان طی 8 سال جنگ عراق با پول نفت جهت پشتیبانی تمام عیار به صدام کمک کرد.
عربستان حاضر است به اسرائیل هم کمک کند تا حداقل یک جو روانی ایجاد کند مبادا ایران مستقیم با آمریکا مذاکره کند و موقعیت فعلی خود را با ایجاد دشمن تراشی در منطقه حفظ کند.
الان عربها از خداشونه اسرایل به ایران حمله
کنه با تمام توانشون به اسرایل کمک میکنند
عجب دنیایی است یک روز تهدید میکردیم به شما نفت نمیفروشیم ولی امروز انها ما را تهدید به نخریدن نفت میکنند
برچسب منتخب
# توماج صالحی # نمایشگاه کتاب # صادق زیباکلام # سیل # خداداد افشاریان
وب گردی