بازدید 6641

روحانی با مدیران "ایرنا" و "ایران" چه می‌کند؟

کد خبر: ۳۲۹۲۱۲
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۳۹۲ - ۰۸:۵۷ 01 July 2013
ایرنا (IRNA) خبرگزاری رسمی کشورمان است که در سال های بعد از انقلاب اسلامی شاهد مدیران متعددی بوده که هر کدام تاثیرات مفید و یا بعضا مخربی نیز روی این سازمان داشته اند.

به گزارش مشرق آنچه بیش از هر چیز دیگری در هر نهادی مهم است، نیروی انسانی است و هنر یک مدیر قبل از هر چیز ایجاد انگیزه و انرژی در بین کارکنان آن نهاد می باشد.

این خبرگزاری هم‌اکنون دارای ۶۰ دفتر نمایندگی در مراکز استان ها و شهرستان های کشور است و ۳۰ دفتر نمایندگی نیز در کشورهای مختلف جهان دارد، که ظرفیت بسیار بالایی برای بهره برداری دارد و می تواند نقش بسزایی در منطقه و کشورمان ایفا کند.

روزنامه ایران و گروه نشریات آن از جمله روزنامه‌های "الوفاق" به زبان عربی و "ایران دیلی" به زبان انگلیسی، "ایران ورزشی"، و "ایران سپید" برای نابینایان به صاحب امتیازی خبرگزاری جمهوری اسلامی منتشر می‌شوند. دانشکده خبر با وظیفه تربیت خبرنگار هم از نهادهای تابعه خبرگزاری جمهوری اسلامی محسوب می شود.

همه کسانی که سکان مدیریت "ایرنا" را بر عهده گرفتند

محمدرضا شریف به عنوان اولین مدیر عامل ایرنا محسوب می شود که در سال های اسفند 1357 تا خرداد 1359 مسئولیت این رسانه را برعهده داشته است.

کمال خرازی یکی دیگر از مدیران خبرگزاری ایرنا بوده است. خرازی مدیرعامل دهه 60 مردی است که یادآور روزهای سخت جنگ و دفاع مقدس است. او که در سال ۱۰ آذرماه ۱۳۲۳ در تهران متولد شده است تا کنون مسئولیت هایی همچون وزارت امور خارجهٔ جمهوری اسلامی در دوران ریاست جمهوری سید محمد خاتمی را نیز در کارنامه خود دارد.

خرازی در برهه ای ( خرداد59 تا شهریور 68 ) مسئولیت این رسانه را برعهده داشت که درگیر دفاع از مرز و بوم خود در جنگ تحمیلی 8 ساله بودیم. او در کنار مسئولیت خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، مسئولیت ستاد تبلیغات جنگ را نیز بر عهده گرفت.

حسین نصیری سومین مدیرعامل ایرنا از شهریور 68 تا شهریور 71  بوده است و پس از او فریدون وردی نژاد این مسئولیت را برعهده گرفت، او از شهریور 71 تا مهر 80 مدیرعامل خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی بود و پس از آن به وزارت امور خارجه رفت و سفیر جمهوری اسلامی در کشور چین شد و تا سال 1384 به عنوان سفیر فعالیت خود را در دولت ادامه داد.

وردی نژاد که تقریبا مدیرعامل دهه 70 ایرنا محسوب می شود، منشأ اثر بسیاری از اقدامات از جمله، راه اندازی دانشکده خبر و مؤسسه مطبوعاتی ایران بوده است.

عبدالله ناصری طاهری نیز نفر بعدی بود که سکان این رسانه را بر دست گرفت و تا سال 84 به مدت چهار سال خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی را هدایت کرد.

احمد خادم‌المله مدیرعامل بعدی ایرنا بود که تنها به مدت یک سال از آبان 84 تا مهر 85 این مسئولیت را بر عهده داشت.

جلال فیاضی نیز از مهرماه 85 تا اردیبهشت 87 به عنوان مدیرعامل ایرنا برگزیده شد، او داراي فوق ليسانس مهندسي صنايع از دانشگاه علم و صنعت ايران مي‌باشد. از جمله سوابق اجرايي و رسانه‌اي وي مي‌توان به مواردي چون قائم مقام شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي خراسان و مديرعامل مؤسسه فرهنگي قدس اشاره کرد.

محمدجعفر بهداد که خبرنگار پارلمانی روزنامه کیهان محسوب می شد، در سال ۱۳۸۶ معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر احمدی نژاد شد و در سال‌های ۱۳۸۷ تا ۱۳۸۸ به عنوان مدیرعامل ایرنا معرفی شد.

پس از بهداد نوبت به علی‌اکبر جوانفکر رسید.

جوانفکر پس از انقلاب وارد خبرگزاری ایرنا شد و مسئولیت دفتر خبرگزاری ایرنا در یاسوج و آبادان را بر عهده گرفت، او در دوران مدیریت عبدالله ناصری بر خبرگزاری ایرنا از این سازمان جدا شد و توسط احمد خادم المله دوباره وارد این خبرگزاری شد. وی دارای مدرک فوق دیپلم خبرنگاری از دانشگاه علامه طباطبایی است.

دوران پرحاشیه و پر تنش "ایران" و "ایرنا"

شاید دوران مدیریت جوانفکر را پرحاشیه ترین دوران مدیریت ایرنا معرفی کرد، وقتی جوانفکر در تاریخ ۲۹ آبان ۱۳۹۰، به دلیل چاپ مطالب خلاف موازین اسلامی به ۶ ماه و انتشار تصاویر خلاف عفت عمومی به ۶ ماه دیگر و در مجموع به یک سال زندان و همچنین سه سال محرومیت از فعالیت های مطبوعاتی محکوم شد.

از دیگر دلایل محکومیت جوانفکر مصاحبه او درباره عملکرد قوه قضائیه و سخنان دادستان کل کشور و همچنین توهین به حجاب اسلامی در ویژه نامه خاتون اعلام شد.

پس از محکومیت او به یک سال زندان، در ۳۰ آبان ۱۳۹۰، با برگزاری یک نشست مطبوعاتی در موسسه مطبوعاتی ایران اظهارات جنجالی خود را تکرار کرد و به حکم صادر شده اعتراض کرد. پس از آن جوانفکر در ساختمان موسسه مطبوعاتی ایران توسط ماموران دادستانی بازداشت شد، که با مقاومت برخی کارکنان روزنامه ایران روبرو شد منجر به درگیری در موسسه این روزنامه شد و در روز بعد آن ماجرا روزنامه ایران با تیتر سفید بر روی دکه های روزنامه فروشی قرار گرفت.

واکنش "بهارستان" به مطالب "ایران"

وظیفه ذاتی روزنامه ایران در دوران هر رئیس جمهوری، عمل به رسالت مهم "اطلاع رسانی" است ،  اما در سال های آخر دولت دهم، روزنامه ایران رسالت اطلاع رسانی خود را عملاً به یکسو نهاد و همانند یک واحد آتش تهیه مشغول دشمنی با منتقدان سیاستهای غلط دولت شد.

عملکرد این رسانه که در سال های پایانی ریاست جمهوری احمدی نژاد به عنوان بنگاه خبرپراکنی جریان انحرافی و همچنین حامیان رحیم مشایی تعبیر می شد، با تنش ها و مخالفت های بسیاری همراه بود. به طوری که حتی این واکنش ها و مخالفت ها به بهارستان رسید و جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در واکنش به انتشار مطلب کذب از سوی روزنامه ایران، اقدامات این روزنامه را محکوم کردند و آن را خلاف راهنمایی ها و هشدارهای مقام معظم رهبری دانسته و آن را تقبیح کردند.

در همین راستا، حتی نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی به اتهامات پی در پی این روزنامه نسبت به شهرداری تهران نیز واکنش نشان دادند. حجت الاسلام غلامرضا مصباحي مقدم با اشاره به گزارش روزنامه دولت عليه عملكرد مالي شهرداري تهران گفت: صفحه 3 روزنامه ايران هر روز يك تيتر عليه شهرداري دارد و ما هم عادت كرده ايم كه اين تيترها را ببينيم. متاسفانه روزنامه ايران يك صفحه را در نشريه خود به تخريب و تهمت عليه شهرداري اختصاص داده و هر روز تيتري را عليه مجموعه شهرداري پايتخت مي نويسند كه جاي تاسف و تاثر دارد.

دهقان عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی از عملکرد تخریبی روزنامه ایران علیه شهرداری تهران به شدت انتقاد کرد و گفت: جریان انحرافی با این اقدامات خود می خواهد شخصیت های نظام را فاسد جلوه دهد و خود را از اتهامات سنگینی که قوه قضائیه در پرونده اختلاس 3 هزار میلیارد تومانی، فساد بیمه ایران، پروژه نگین غرب، شفق و پرونده های دیگر وارد کرده است، مبرا کند. در هیچ دوره افرادی که تا این حد اتهامات مالی داشته اند، در مقامات بلند پایه جا پیدا نکرده بودند.

پایان دولت احمدی نژاد و آغاز دولت "تدبیر و امید"

با پایان یافتن دولت احمدی نژاد و انتخاب حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور منتخب مردم باید منتظر تغییرات گسترده ای در روزنامه ایران و خبرگزاری رسمی کشورمان (IRNA) به عنوان پایگاه های اطلاع رسانی دولت یازدهم باشیم.

حجت‌الاسلام شیخ حسن روحانی حالا هفتمین کسی است که ردای ریاست‌جمهوری اسلامی ایران را بر تن می‌کند. او در 24 خردادماه 92 اعتماد بیش از نیمی از رای‌دهندگان در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم را جلب کرد و حالا با کسب ۱۸ میلیون و ۶۱۳ هزار و ۳۲۹ رای، می‌رود تا کلید ساختمان پاستور را از محمود احمدی‌نژاد تحویل بگیرد و «دولت تدبیر و امید» را تشکیل دهد.

آیا مدیران سابق "ایران" جایی در رسانه دولت یازدهم خواهند داشت؟

حال باید دید با روی کار آمدن حسن روحانی به عنوان منتخب مردم، روزنامه ایران و خبرگزاری رسمی کشورمان (IRNA) با چه ترکیبی کار خود را آغاز می کنند و وظیفه اطلاع رسانی خود را در این دولت "اعتدال گرا" چگونه ایفا می کنند؟

آیا حسن روحانی از مدیران سابق "ایرنا" و "ایران" استفاده می کند و یا ترکیب جدیدی را برای این رسانه ها در نظر می گیرد.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست