بازدید 19694

فلاني توانست رئيس‌جمهور بشود، من هم می‌توانم، نگرش درستی نيست

باید فضا به سمتی برده شود که عوض مطرح شدن افراد به این شیوه، از سوی نخبگان برنامه‌ها و سازوکار‌ها مطرح شوند و همین نخبگان فردی را برای اجرای این برنامه‌ها معرفی کنند؛ نه این‌که فردی خودش احساس تکلیف کند، بلکه باید نخبگان علمی، اجتماعی و سیاسی افراد را برای به دست گرفتن سکانداری این مملکت به تکلیف برسانند.
کد خبر: ۳۰۸۸۷۹
تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۷:۴۸ 15 March 2013
اینکه برای انتخابات آتی ریاست‌جمهوری، افراد متعددی احساس وظیفه کرده و خود را عرضه می‌کنند و در معرض آرای مردم ‌می‌‌گذارند و گمان می‌کنند، حضورشان شور و نشاطی در جامعه پدید می‌آورد و در پیشبرد و بهبود اوضاع مملکت مؤثر است، جای بسی خوشحالی دارد.

به گزارش «تابناک»، محمدابراهیم رضایی ضمن بیان این مطلب گفت: گویا برخی از این افراد، نمی‌دانند که در قوه مجریه، فضای کار تا چه حد است‌ و آیا توان و قدرت اجرایی دارند. این‌ که فلانی توانست هشت سال رئیس‌جمهور بشود، چرا من نتوانم، این نگرش چندان جالبی نیست. بسیاری از این افراد سابقه اجرایی در کارنامه خود ندارند‌ و قطعا کشور با مدیریت این افراد دچار مشکل خواهد شد و جای نگرانی دارد. باید فضا به سمتی برده‌ شود که عوض مطرح شدن افراد به این شیوه، از سوی نخبگان برنامه‌ها و سازوکار‌ها مطرح شوند و همین نخبگان فردی را برای اجرای این برنامه‌ها معرفی کنند. نه این‌ که فردی خودش احساس تکلیف کند، بلکه باید نخبگان علمی، اجتماعی و سیاسی افراد را برای به دست گرفتن سکانداری این مملکت به تکلیف برسانند.

نماینده مردم خمین با بیان اینکه بین احساس تکلیف فردی و کسی که از سوی جامعه و جمعیت نخبگان مکلف می‌شود تفاوت است، تأکید کرد: هم‌اکنون ما ‌افرادی داریم که استعداد و توان مدیریتی و اجرایی برای به دست گرفتن مسئولیت ریاست‌جمهوری ‌دارند و از افرادی که نام آن‌ها مطرح می‌شود و این روز‌ها احساس تکلیف می‌کنند، بهتر می‌توانند مملکت را اداره کنند و در مسیر پیشرفت قرار دهند؛ اما با شرایط‌ پیش آمده، تمایلی برای به میدان آمدن ندارند، ولی جامعه و به‌ ویژه نخبگان می‌توانند این افراد را به میدان بیاورند. افرادی می‌توانند در شرایط امروز جامعه برای مملکت مؤثر باشند که شاخص‌های اصلی که ما قبلا در شخصیت‌هایی همچون شهید دکتر چمران دیده‌ایم داشته باشند.

این نماینده اصولگرای مجلس نهم با طرح این موضوع که در این مقطع حساس برای کشور مفید باشد که شبیه‌ترین به ایشان و دیگر مردانی باشد که ما قبلا در انقلاب دیدیم، شناخته‌ایم و جای خالی آن‌ها حس شده است، گفت: فردی باید باشد که مطلع از ضرورت‌های زمان خود باشد. درایت و جرأت و جسارت در تصمیم‌گیری داشته باشد، توان کار کردن با تمامی نیروهای نخبه را داشته باشد، متکی بر برنامه و تیم اجرایی باشد نه این‌که متکی بر فرد و قائل به تک صدایی باشد.

این عضو کمیسیون شورا‌ها و امنیت داخلی مجلس شورای در ادامه بیان داشت: متأسفانه ما در کشور احزاب فعال و فراگیر نداریم، وگرنه اصلاً شاهد این آشفته بازار نبودیم. اکنون اگر بشماریم، نزدیک پنجاه نفر از فعالان سیاسی و اجتماعی اعلام آمادگی کرده‌اند، این ناشی از این است که ما حزب فعال و فراگیری در کشور خودمان نداریم. متأسفانه بر اثر موج‌های اجتماعی سال‌های اخیر یک فضایی پیش آمده است که نخبگان کشور هم تمایلی به اظهار نظر ندارند، چه رسد به این‌که بخواهند وارد میدان شوند و به جامعه کمک کنند.

وی در ادامه خاطر‌نشان کرد: به‌ دلیل نبود احزاب توانمند که پشتوانه عمومی و مردمی قوی داشته باشند، الآن صحبت از شخص است، نه از برنامه و راهکار، افرادی هم که برای کاندیدا شدن مطرح هستند افراد سیاسی هستند نه مدیران اجرایی، الآن ضرورت ایجاد چنین احزابی برای همگان روشن شده است و نخبگان اعتقاد دارند که حزب قوی و با کیفیت از الزامات کشور است و باید این احزاب شکل بگیرند.

رضایی با بیان این که جامعه می‌تواند از فعالیت این نوع احزاب منتفع شود، عنوان داشت: وقتی یک حزب قوی شکل بگیرد، برنامه و ایده و راهکار اجرایی هم مشخص می‌کند و حزب با برنامه وارد کارزار انتخابات می‌شود و طبیعتاً برای اجرایی شدن برنامه‌های خود، فردی اجرایی را معرفی می‌کند، چرا که مطمئن است آنچه رأی آور است، برنامه است نه فرد کاندیدا، ولی متأسفانه ما فعلا چنین ساختاری در کشور نداریم و ایجاد آن هم زمانبر است. ولی از نداشتن چنین سازوکاری ضربه خورده‌ایم.

وی در ادامه افزود: امواج سیاسی‌‌ که در جامعه شکل گرفت، موجب خروج و خالی شدن جامعه از این دست افراد شده است. نخبگان علمی اجتماعی چندان از سوی سیاستمداران مورد لطف نبودند و اوضاعی پیش آمده ‌که در سیاست از این افراد استقبال خوبی نشده است. البته نباید نخبگان این شرایط تحمیلی را بپذیرند، بلکه باید در این شرایط پایداری خود را نشان دهند، چرا که جامعه به این افراد نیاز دارد. نخبگان علمی، مذهبی، و اجتماعی نباید جامعه را از خدمات خود محروم سازند و با حضور خود بستری ‌فراهم سازند که نقش سازنده خود را بالا برند.

نماینده خمین در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش و جایگاه نخبگان افزود: نخبگان علمی، دینی و اجتماعی ما نقش کلیدی در بهبود اوضاع مملکت دارند. رسانه‌ها وظیفه‌ای حساس در جامعه داشته و نقش مهمی را بازی می‌کنند. این رسانه‌ها هستند که باید نخبگان را به سطح اول جامعه بکشانند و زمینه‌ای فراهم کنند که فضای تخریب و تحریف از این مملکت برداشته شود و خود باوری و همکاری و همراهی جای این فضا را بگیرد. در این میان نقش رسانه‌ها حساس است و این نقش باید به درستی کارکردهای خود را به انجام برساند.

وی با تأکید بر اینکه احزاب موجود فراگیر و کشوری و موفق نبوده‌اند، گفت: امیدوارم گروه‌بندی‌هایی که الآن در سطح جامعه هستند، زود‌تر به اجماع برسند تا شاید حداقل بعد از تعیین افراد بشود در مورد برنامه‌ها صحبت کرد. اگر این افراد با همین تکثر به روزهای انتخابات برسند تا آن روز صحبت از فرد خواهد بود و مردم مجبور به انتخاب فرد خواهند شد اما اگر پیش از انتخابات گروه‌بندی‌ها شکل قوی‌تری داشته باشند و به فرد رسیده باشند، آن گاه رقبا مجبور به ارائه برنامه‌ها خواهند بود و رقابت حداقل در این شرایط به سمت برنامه‌ها تغییر جهت خواهد داد.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
فریت بار
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# اسرائیل # توماج صالحی # نمایشگاه کتاب # موسسه مصاف # صادق زیباکلام
آخرین اخبار
وب گردی