بازدید 25590
۴
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس:

۵+۱ فتوای رهبر انقلاب را به عنوان مبنا پذیرفت

اسماعیل کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، تأکید کرد که ۱+۵ در مذاکرات آلماتی قزاقستان، مسیر صلح‌آمیز فعالیت‌های هسته‌ای ایران را بر مبنی حرام دانستن تسلیحات هسته‌ای پذیرفت؛ این موضوعی است که ضرورتش پیش از این نیز از سوی بسیاری از تحلیلگران مورد اشاره قرار گرفته بود.
کد خبر: ۳۰۶۸۴۴
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۵:۳۷ 05 March 2013

اسماعیل کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، تأکید کرد که ۱+۵ در مذاکرات آلماتی قزاقستان، مسیر صلح‌آمیز فعالیت‌های هسته‌ای ایران را بر مبنی حرام دانستن تسلیحات هسته‌ای پذیرفت.

به گزارش «تابناک» به نقل از «العالم»، اسماعیل کوثری در گفت‌وگوی اختصاصی با برنامه «حوار الساعه»‌ گفت: به دنبال هشت ماه وقفه از نشست پیشین ایران با ۱+۵ در مسکو، سرانجام ۱+۵ خواستار مذاکره‌ای جدید شد و در چند ماه گذشته به دنبال نشست‌های کار‌شناسان درباره تعیین زمان و مکان آن تصمیم‌گیری ش. هفته گذشته در آلماتی قزاقستان، نشستی بین ایران و ۱+۵ درباره مسائلی از جمله برنامه هسته‌ای ایران برگزار شد.

توافقاتی انجام گرفته است

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی‌ افزود: سرانجام نشست دو روزه‌ای برگزار شد و می‌توان گفت که در ظاهر توافهمی در بحث‌ها شده ‌و به امید خدا، بتوان در نشست‌های آتی به نتایج بهتری رسید.  

کوثری افزود: نمی‌توان گفت که در مذاکرات آلماتی، نتیجه‌ای به دست آمده و باید بر پایه این نتایج عمل کرد. ما انتظار داشتیم که ۱+۵ پیشنهادهای جدیدی ‌ارائه دهد، ولی این گونه نبود و ایران پیشنهادهای خود را ارائه کرد و در پایان، آن‌ها به مسائل و بحث‌هایی که ایران در نشست مسکو مطرح کرده بود، پاسخ دادند.

وی در ادامه گفت: یکی از این موارد، بحث درباره نظر مقام معظم رهبری درباره حرام بودن ساخت سلاح‌های اتمی بود؛ نظر ایران این است که سلاح‌های هسته‌ای به عنوان «زائده هسته‌ای»، سلاح‌های غیر متعارف و کشتار جمعی ‌پذیرفته نیست. مقام معظم رهبری هم از نظر شرعی این مسأله را مطرح کردند و هم از نظر قانونی و ایران به هیچ وجه به دنبال این تسلیحات نیست، در حالی که می‌تواند توانایی آن را داشته باشد.

لزوم خلع سلاح هسته‌ای

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: حتی کشورهای دیگر هم که سلاح‌های اتمی و کلاهک‌های هسته‌ای دارند، ‌باید خلع سلاح شوند و این تسلیحات را از بین ببرند، زیرا ما این تسلیحات را هم از نظر شرعی و هم از نظر قانونی قبول نداریم؛ این موضوع در نشست آلماتی مطرح شد و مورد پذیرش ۱+۵ قرار گرفت.

وی ادامه داد: در این نشست، مباحثی هم درباره تأسیاست هسته‌ای ایران در «فردو» مطرح شد و در ‌‌نهایت باید گفت که نسبت به مذاکرات قبل در اجلاس آلماتی ۱+۵ مقداری بیشتر به واقعیت‌ها نزدیک شد.

اسماعیل کوثری در ادامه گفت‌وگوی خود با شبکه خبری العالم یادآور شد که در این مذاکره هنوز نتیجه‌ای مشخص گرفته نشده، بلکه ۱+۵ بیشتر به سمت نتیجه‌گیری تمایل پیدا کرده ‌و فتوی مقام معظم رهبری را قبول کردند.

۱+۵ باید کل تحریم‌ها را لغو کند

کوثری گفت: هنوز بحث «گام به گام» در این مذاکرات مطرح نشده است؛ نمی‌توان گفت که مثلاً رفع تحریم تجارت طلا در مقابل اقدامات ایران مسأله مهمی است؛ غربی‌ها باید ‌کاملا تحریم‌ها را لغو کنند. ایران توانسته است در همین مدت تشدید تحریم‌ها، کارهای بزرگ خود را دنبال کند و به نتیجه برساند، ما حتی این اقدامات مهم را اعلام کردیم و به نمایش گذاشتیم. بحث تحریم‌ها آنقدر ما را تحت فشار نگذاشته که بخواهیم برای نمونه، درباره تجارت طلا، پتروشیمی و مسائل دیگر گفت‌وگو کنیم. اگر آن‌ها می‌خواهند به نتیجه مطلوب برسند باید کل تحریم‌ها را لغو کنند.

خواسته‌های ایران از ۱+۵

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ایران در ادامه این مصاحبه تأکید کرد: حق ایران در غنی‌سازی صلح آمیز باید ‌پذیرفته شود. ثروت‌های هنگفت ایران که پس از انقلاب هم آمریکا و هم اروپا آن‌ها را بسته، باید به ایران بازگردانده شود و این مسائل باید در مذاکرات به نتیجه برسد؛ غربی‌ها بحث حقوق بشر و مانند آن را مطرح کنند و خود جنایت بیشتری را انجام می‌دهند، بحث ما روی این موارد است.

دخالت غرب در منطقه

کوثری در ادامه این مصاحبه گفت: بحث ما این است که به آن‌ها می‌گوییم شما با چه مجوزی از آن سوی جهان می‌آیید و در منطقه کشتارهای بی‌رحمانه‌ای به راه می‌اندازید. مثل عراق، افغانستان و پاکستان؛ این موارد در مذاکرات مطرح می‌شود و آن‌ها پاسخ دهند، آن گاه اگر ما هم خلافی داشتیم، آن‌ها بیایند و رسیدگی کنند.

کوثری گفت: آژانس همواره هیأت‌های بازرسی خود را به ایران می‌فرستند و دوربین‌های آژانس هم از سایت‌های ما فیلمبرداری و عکسبرداری می‌کنند و این اطلاعات را ‌آنلاین برای آژانس می‌فرستد؛ پس وقتی تخلفی از ما ندیده‌اند به دنبال چه هستند؟

غرب گام‌های خود را مشخص کند

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ایران، تأکید کرد: ما در مذاکرات گام به گام، گام‌های خود را مشخص کردیم و آن‌ها باید گام‌های خود را مشخص کنند. غرب باید مشخص کند ‌چه کاری انجام خواهد داد و به نظر من در اجلاس آلما‌تی این مسأله هنوز مبهم ‌مانده است.

وی افزود: نمایندگان اعزامی ۱+۵ به مذاکرات خود تصمیم گیرنده نیستند و از این روی، تصمیم‌گیری درباره پیشنهادهای داده شده به اجلاس آتی موکول می‌شود. در ۲۷ و ۲۸ اسفند ماه نشست کار‌شناسان در استانبول برگزار می‌شود و در شانزدهم فروردین سال ۱۳۹۲ در آلماتی قزاقستان نشستی در ادامه نشست اول مطرح می‌شود و باید توافقات را مکتوب کرد.

بی‌اعتمادی ایران به غرب

کوثری گفت: نظر من این است که حتی ما به موارد مکتوب با ۱+۵ اعتماد نداریم، زیرا در گذشته آمریکا، فرانسه و آلمان خود پذیرفتند که ایران بیست هزار کیلو وات از طریق هسته‌ای برق تولید کند؛ ساخت نیروگاه بوشهر را آلمانی‌ها آغاز کردند، فرانسوی‌ها نیز عملیات ساخت یک نیروگاه هسته‌ای ۳۶۰ مگاواتی را در کنار رود کارون در «دارخوین» آغاز کردند. اما این کشور‌ها پس از انقلاب به قراردادهای خود عمل نکردند و حتی پول‌های دریافتی را هم پس ندادند. وی افزود: غرب هم با زور و هم با حمایت سازمان ملل بر خلاف قراردادهای نوشتاری خود عمل کرد.

دلیل نرمش غرب در مذاکرات آلما‌تی

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، گفت: دلیل کوتاه آمدن ۱+۵ در نشست اخیر این است که آمریکایی‌ها در منطقه شکست‌های پی‌درپی را متحمل شده‌اند و می‌خواهند تا حدی رضایت ما را جلب کنند و در ‌‌نهایت به درخواست خود که مذاکره دو جانبه است، برسند. اما تا زمانی که ما در عمل چیزی از آن‌ها نبینیم و ایرانی‌ها به حق خودشان نرسند چنین چیزی امکان‌پذیر نیست.

کوثری گفت: رفع کامل تحریم‌ها تنها یکی از خواسته‌های ایران است؛ دوم اینکه بر اساس قانون «ان. پی. تی» ایران می‌تواند حق غنی‌سازی اورانیوم را در اختیار داشته باشد، نیازی به مطرح کردن این موضوع در شورای امنیت سازمان ملل نیست؛ همچنین باید پول‌های بلوکه شده شده ایران را برگردانند؛ بحث نقض حقوق بشر در ایران هم جنگ روانی و بحثی کاذب است. این کشور‌ها از جایگاه خود در شورای امنیت سازمان ملل علیه ملت بزرگ ایران استفاده کرده‌اند؛ آن‌ها جنگ را بر ما تحمیل کردند، آن‌ها فتنه ۸۸ را هدایت کردند و خیلی از مسائل دیگر مثل حمله به طبس؛ سازمان ملل باید به این موضوعات رسیدگی کند.

کوثری افزود: ما خواهان مذاکره هستیم، چون منطق داریم و می‌توانیم مسائل خود را ثابت کنیم؛ اما آن‌ها مشکلاتی دارند و می‌خواهند فرا‌تر از قوانین آژانس، ان. پی. تی و سازمان ملل تصمیم گیری کنند که ما زیر بار این مسائل نخواهیم رفت.

دلیل غنی سازی ۲۰ درصدی در ایران

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود: در سال ۱۹۹۴ یعنی نوزده سال پیش ما ‌مکتوب به آژانس درخواست تأمین سوخت دادیم و آژانس هم تأیید کرد و در نامه‌ای از یکی از کشور‌ها خواست سوخت ایران را تأمین کنند و هزینه آن هم پرداخت شد؛ در سال ۲۰۱۰ بار دیگر ما در نامه‌ای مکتوب از محمد البرادعی رئیس وقت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواستیم که سوخت رآکتور تهران تأمین شود. آژانس هم به آمریکا، روسیه و فرانسه این موضوع را ابلاغ کرد و بهتر بود که این کشور‌ها سوخت به ما می‌دادند، آن‌ها می‌توانستند خود سوخت را عوض ‌و هزینه‌اش را دریافت کنند؛ اما اینگونه نشد و آن‌ها موضوع را به چالشی سیاسی تبدیل کردند.

وی افزود: در پی جلوگیری این کشور‌ها ما بار دیگر نامه‌ای نوشتیم و دو ماه به آن‌ها فرصت دادیم و گفتیم که اگر سوخت به ما ندهید، ما سوخت ۲۰ درصد تولید می‌کنیم. غرب گفت شما همه اورانیوم ۳.‌۵ تا ۵ درصدی خود را در ترکیه تحویل دهید و در آنجا تبادل سوخت انجام می‌شود.

کوثری ضمن مخالفت ایران با تبادل سوخت در ترکیه، گفت: غرب گمان می‌کرد که ایران توانایی تولید سوخت ۲۰ درصدی را ندارد اما ما اعلام کردیم که برای بازدید از تولید سوخت به ایران بیایید.

هم‌اکنون نیازی به تولید سوخت ۲۰ درصد نیست

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: در حال حاضر به اندازه نیاز راکتور تهران سوخت تأمین شده ‌و دیگر نیازی به تولید سوخت بیشتر نیست. اما بالا‌تر از همه این‌ها، حکم رهبری م‌است و ما می‌گوییم که اصلاً به هیچ وجه ما به سمت فعالیت‌های غیر صلح‌آمیز نمی‌رویم و در چهارچوب غنی سازی صلح آمیز اورانیوم حرکت می‌کنیم.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی‌ گفت: غرب تخلف کرده و به قانون عمل نکرده است، آن‌ها باید نخست تحریم‌ها را لغو کرده و یک گام بردارند تا ما گام‌های بعدی را آسانتر برداریم؛ ما قصد تولید سوخت ۲۰ درصدی را نداشتیم اما زمانی که به ما سوخت ندادند، ما به سوی غنی‌سازی ۲۰ درصدی رفتیم.

اسماعیل کوثری در پایان این گفت‌وگو تأکید کرد: سوخت ۲۰ درصدی تنها برای راکتور مورد نیاز است و هر وقت که نیاز شد یا به ما سوخت می‌فروشند یا اینکه با نظارت آژانس به قدر مورد نیاز خود تولید می‌کنیم؛ این روندی گام به گام است و پس از اینکه غربی‌ها یک گام برداشتند می‌توانند با نظارت آژانس شاهد عمل کردن ما به گام‌های بعدی باشند.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۷۰
انتشار یافته: ۴
زنده باد ایران.
زنده باد شيرمردان ايراني اگر با ولايت باشيد مي توانيد حتي بادست خالي هم مي توانيد اين استكباران خوانخوار هم شكست و له كنيد درود بر شما دليران ايراني سلام شهدا به شما دليران ايراني
خريت امريکائيها در اينجاست با توجه به اينکه فتوای ميرزای شيرازی در مورد تنباکو را ديده اند نمی فهمند که فتوا در اسلام يعنی چه
الحمدالله انشاالله با همدلی مشکلات حل شود .اگر شیطان بگزارد.
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی