بازدید 5770

لاریجانی: ميدان انتخابات، جاي قهر نيست

انتخابات، ميدان احقاق حق است و حضور چشمگير و فعال مردم در آن، موجب مي‌شود آنها شرايط را از نظر آباداني، اقتصادي و حقوق سياسي و فرهنگي مطابق نظر خود رقم بزنند.انتخابات محلي براي قهر نيست؛ مانند اين است که فردي در زندگي شخصي از جايي ناراحتي داشته باشد و از دیگر حقوق خود بگذرد.
کد خبر: ۲۲۲۰۴۴
تاریخ انتشار: ۰۵ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۳:۱۹ 25 January 2012
سرویس مجلس‌ ـ رئيس مجلس شوراي اسلامي با تأکيد بر ضرورت ارايه هر چه سريعتر لايحه بودجه 91 به مجلس، در عين حال درباره فعاليت جريان‌هاي خاصي که تلاش مي‌کنند طرفداران خود را به مجلس بیاورند، از افراد و گروه‌هايي که از انتساب خود به مراکز قدرت و ثروت فخر مي‌کنند، خواست تا به فرمايش‌هاي مقام معظم رهبري توجه کنند.

به گزارش «تابناک»،‌ رئيس مجلس شوراي اسلامي در سخناني، ترکيب مجلس نهم را به شرط اين‌ که امور بنا به روال متعارف پيش برود، ترکيبي از اصولگرايان پيش‌بيني کرد.

مجلس بعدي اصولگراست؛ شايد نسبت‌هاي آن متفاوت باشد

لاريجاني درباره پيش‌بيني خود از آرايش سياسي مجلس نهم، آن را وابسته به پارامترهاي گوناگونی خواند و توضيح داد: افرادي که از فيلترهاي نظام رد مي‌شوند، ميزان حضور مردم و نسبت‌هاي آنها بر نتيجه انتخابات موثر است؛ با اين ‌حال اگر جريان انتخابات مجلس متعارف پيش برود، ترکيب مجلس بعدي اصولگرا خواهد بود و شايد نسبت‌هاي آن کمي متفاوت باشد.

وي افزود: طيف اصولگرايان شاخه‌هاي متعددي دارد که در صورت اظهارنظر و شفاف‌تر شدن موضع گروه‌هاي مختلفشان در آينده، رقابت‌هاي پنهان ميان آنها آشکارتر خواهد شد؛ کمااينکه اکنون نيز برخي از اين دسته‌بندي‌ها صورت گرفته است.

اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس نهم حضور دارند

رئيس مجلس شوراي اسلامي، درباره حضور جريان‌هاي سياسي همچون اصلاح‌طلبان در انتخابات بعدي گفت: برخي نمايندگان اصلاح‌طلب در مجلس، از نام‌نویسی هفتصد نفر وابسته به اين طيف در انتخابات دوره نهم مجلس خبر مي‌دهند.

وي در پاسخ به اين که آيا اين میزان اصلاح‌طلب به‌ماهو اصلاح‌طلب هستند، توضيح داد: حتما اين گونه است؛ البته نمي‌توان گفت اصلاح‌طلبان در اين انتخابات مشارکت فعالي داشتند، زيرا برخي از مشاهير آنان در بيرون از مجلس و يا برخي نمايندگان اصلاح‌طلب نام‌نویسی نکردند.

نماينده مردم قم در مجلس شوراي اسلامي تأکيد کرد: اين جريان سياسي در انتخابات حضور دارد؛ همان گونه که برخي از نمايندگان مجلس که منتسب به اين جريان سياسي هستند، کانديداي نمايندگي دور بعد شده‌اند.

وابستگي به مراکز قدرت و ثروت، استقلال نمايندگان را از ميان مي‌برد

لاريجاني درباره تأکيد مقام معظم رهبري مبني بر وابسته نبودن کانديداهاي نمايندگي به کانون‌هاي قدرت و ثروت گفت: نکته‌هايي که ايشان درباره ضرورت منتسب نبودن نمايندگان به مراکز قدرت و ثروت، بر آنها تأکيد کردند، به ‌ويژه آنجا که بحث بيت‌المال به ميان مي‌آيد، بسيار دقيق و درست بوده و شايسته است، همگان به اين نکات توجه ويژه کنند، زيرا وامدار شدن نمايندگان از نظر سياسي به مراکز قدرت، موجب مي‌شود آنها نتوانند مطابق سوگند نمايندگي‌شان، استقلال خود را نگه داشته و مدافع واقعي حقوق ملت باشند.

وي ادامه داد: انتخاب نماينده‌اي که با کمک و پول و حمايت برخي گروه‌ها و افراد در عرصه انتخابات حضور يابند، مشکلاتي درست مي‌کند و در صورت دولتي بودن اين مراکز، تأثيرات بدتري دارد.

استقلال قوا يعني فهم منطقي از قانون و نه دعوا با يکديگر

رئيس فراکسيون اصولگرايان مجلس هشتم درباره صراحت قانون در زمينه استقلال قوا گفت: تأکيد قانون اساسي بر استقلال سه قوه، صوري نيست، بلکه آنها بايد ماهيتاً مستقل باشند و با درک درست از مصالح کشور، ميثاق بسته شده ميان خود و ملت را به اجرا درآورند.

وي با بيان اينکه هيچ قوه‌اي نبايد وامدار قوه ديگر شود، تصريح کرد: چنين کاري استقلال قوا در قانون اساسي را به تمسخر مي‌گيرد، زيرا قانون تأکيد صريح و جدي بر استقلال ماهوي قوا از يکديگر دارد.

لاريجاني تصريح کرد: معني استقلال قوا، نبودن يکي تحت سيطره ديگري است و نه دعوايشان با يکديگر. آنها بايد در فهم موضوعات مستقل باشند و بر پایه منطق خود و منافع ملي کشور تصميم بگيرند، از اين روی، هر گونه تمسک به قدرت و ثروت اين استقلال را مخدوش مي‌کند.

برخي گروه‌ها به انتساب خود به مراکز قدرت فخر مي‌کنند

وي به اين پرسش که آيا تأکيد مقام معظم رهبري اشاره به فعاليت جريان و گروه‌هاي خاصي دارد که تلاش مي‌کنند طرفداران خود را وارد مجلس کنند، پاسخ داد: فرمايش ايشان روشن بود و گروه‌هايي که به مراکز قدرت انتساب دارند و گاه نيز به اين انتساب فخر مي‌کنند، بايد به فرمايش ايشان توجه کنند.

رئيس دستگاه قانون‌گذاري کشور همچنين در اين مقوله، دقت مردم در شناسايي اين افراد را خواستار شد و افزود: مردم با توجه به شاخصه‌هاي بيان شده در کلام رهبر معظم انقلاب و بزرگان ديني، نمايندگان شايسته‌اي براي حضور در مجلس نهم برخواهند گزيد.

مراجع عظام معيارها را ارایه مي‌کنند؛ مردم خودشان براي انتخاب اصلح تفحص کنند

لاريجاني درباره نقش مراجع تقليد در انتخاب نماينده اصلح گفت: ايشان با ارایه معيارها، راهنمايي‌هايي کلي مي‌کنند؛ مصاديق بايد به وسيله خود مردم تفحص شود و همان گونه که مقام معظم رهبري فرمودند، مردم يا خودشان افراد را شناسايي کنند و يا از طريق مراجع خبره آنها را بشناسند.

وي يادآور شد: در ديدارهاي من با مراجع  تقليد، برخي از ايشان نسبت به ورود افرادي منتسب به جريانات و گروه‌هاي خاص در بحث انتخابات و فعاليت آنها ابراز نگراني داشتند.

ميدان انتخابات جاي قهر نيست

عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي با تأکيد بر اهميت انتخابات مجلس به ‌عنوان نخستين انتخابات پيش‌رو پس از انتخابات سال 88 تصريح کرد: مردم در ميدان انتخابات با حضور خود سرنوشتشان را رقم مي‌زنند؛ بنابراين، بايد در اينجا از حق خود به درستي استفاده کرد.

وي برخي اعتراضات نسبت به نتيجه انتخابات سال 88 و احتمال تأثير آن بر کاهش حضور مردم در انتخابات آينده را چنين تحليل کرد: انتخابات ميدان احقاق حق است و حضور چشمگير و فعال مردم در آن موجب مي‌شود، آنها شرايط را از نظر آباداني، اقتصادي و حقوق سياسي و فرهنگي مطابق نظر خود رقم بزنند.

رئيس مجلس هشتم تصريح کرد: انتخابات محلي براي قهر نيست؛ مانند اين است که فردي در زندگي شخصي از جايي ناراحتي داشته باشد و از ساير حقوق خود بگذرد.

مردم انتخابات را محل احقاق حق خود بدانند

لاريجاني درباره ميزان مشارکت مردم گفت: ميزان حضور مردم بستگي به چگونگي رفتار مراجع نظارتي، راديو و تلويزيون، رسانه‌هاي گوناگون و تشويق‌ مراجع فکري دارد، زيرا انتخابات يک موضوع تک‌عاملي نيست و عوامل و مولفه‌هاي گوناگون در آن تأثيرگذار هستند.

وي در ادامه افزود: اگر عوامل مؤثر بر انتخابات در يک راستا عمل کنند، مردم متوجه اهميت شرکت در انتخابات و ميدان احقاق حق بودن آن خواهند شد و انشاءالله حضور بسيار خوب و بالايي خواهند داشت.

رئيس فراکسيون اصولگرايان مجلس، درباره تأخير دولت در ارایه بودجه سال 1391 کل کشور گفت: از نظر ما دیرکرد در ارایه بودجه، دليل قانع‌کننده‌اي ندارد و مجري بايد با تنظيم برنامه خود در اجراي به موقع قانون تلاش کند.

لاريجاني درباره تأخير سال گذشته دولت در ارایه لايحه بودجه توضيح داد: دليل دیرکرد سال گذشته را تصويب ديرهنگام قانون برنامه پنجم توسعه توجيه کردند؛ اما امسال که قانون برنامه‌اي وجود نداشته و بنابراين توجيهي پذيرفته نيست.

وي افزود: اين کار خطا، باعث تنظيم بودجه به صورت دو ماهه مي‌شود که براي پرستيژ کشور خوب نيست و اشکال مستقيم نيز از سوي دولت است.

مجلس و دولت با هم اختلاف دارند، اما دشمني ندارند

لاريجاني كه با خانه ملت گفت‌وگو كرده است، درباره اثرات منفي تصويب بودجه چند دوازدهمي گفت: دیرکرد در تقديم لايحه بودجه، باعث مي‌شود مجلس مطابق سال گذشته به دستگاه‌ها بودجه اختصاص دهد؛ بنابراين، اگر آنها برنامه‌هاي جديدي داشته باشند که اجراي آن از آغاز سال، نياز به اختصاص بودجه اضافي داشته باشد، امکان‌پذير نخواهد بود.

رئيس مجلس شوراي اسلامي، با رد تأثير اختلافات ميان مجلس و دولت بر تأخير دولت در ارایه لايحه بودجه يادآور شد: ممکن است در برخي موضوع‌هاي تخصصي ميان مجلس و دولت اختلاف‌نظر باشد، اما دو نهاد با يکديگر دشمني ندارند و اين کار صرفا تخلف دولت است.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی
آخرین اخبار