بازدید 25453

سهامداران پتروشیمی مارون را شناختند

با برگزاری جلسه معارفه پیش از عرضه سهام در فرابورس پتروشیمی مارون و اعلام آخرین وضعیت مالی و عملیاتی از سوی مسئولان آن، سهامداران این شرکت تازه‌وارد را شناختند.
کد خبر: ۲۱۳۴۹۶
تاریخ انتشار: ۰۴ دی ۱۳۹۰ - ۱۱:۰۶ 25 December 2011
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در پی پذیرش و درج نام شرکت ۴۰۰ میلیارد تومانی پتروشیمی مارون در بازار دوم فرابورس، مدیران و سهامداران این شرکت با برگزاری جلسه معارفه‌ای که عصر دیروز برگزار شد،ضمن ارائه توضیحاتی در مورد وضعیت مالی و عملیاتی به سؤالات و ابهامات سهامداران حاضر در جلسه پاسخ دادند.

*مارون طلایی ترین سهم ساتا

در این جلسه حمیدرضا اسکندری رئیس هیئت مدیره پتروشیمی مارون و نماینده ساتا با اعلام اینکه ثابت شده برای نسل و عصر حاضر اقتصاد دولتی پاسخگو نیست و باید به سمت بخش خصوصی و توسعه آن رفت، اظهار داشت: تجربه دیگر کشورها نشان داده، صندوق‌های بازنشستگی پل عبور از اقتصاد دولتی به بخش خصوصی بودند که با انجام سرمایه‌گذاری‌های بزرگ و سپس واگذاری آنها نقش بسزایی داشتند به طوری که ۷۰ درصد اقتصاد آمریکا در اختیار این صندوق‌ها قرار دارد.

وی افزود: برهمین اساس ما رسالت خود را تعریف کرده‌ایم تا با ایجاد فرصت‌ها و فعال کردن شرکـ‌ت‌ها، بنگاه هایی مانند پتروشیمی پردیس، پتروشیمی زاگرس و پتروشیمی کرمانشاه را واگذار کرده‌ایم که این آهنگ در آینده هم ادامه خواهد داشت.در این میان پتروشیمی مارون یکی از طلایی‌ترین سهام مجموعه سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح (ساتا) است که همانند گذشته از آن حمایت خواهیم کرد و بعد از عرضه سهام آن هم هیچ تغییری در این حمایت‌ها نخواهیم داشت.

وی ادامه داد:‌ این شرکت در حالی ۴۵ درصد از سهام پتروشیمی لاله را در اختیار داشت که دو شریک دیگر آن یک شرکت خارجی و یک بخش خصوصی ایرانی بودند که به خاطر عدم حضور شریک خارجی در ۸ ماه، جلسات هیئت مدیره آن برگزار نمی‌شد تا اینکه بعد از رایزنی‌های متعدد اقدام به خرید سهم شریک خارجی به قیمت بسیار مناسب و ناچیز یعنی حدود ۲۰ میلیارد تومان کردیم، با این خرید سهم ۴۵ درصدی پتروشیمی مارون به ۶۴ درصد رسید.

اسکندری ادامه داد:‌ پتروشیمی لاله شرکتی ضرر ده بود اما پس از اخذ سه کرسی هیئت مدیره توسط پتروشیمی مارون، این شرکت با 100درصد ظرفیت در حال فعالیت بوده و همین الان که در تحریم هستیم، مشتریانی دارد که خواهان پیش‌خرید محصولات آن هستند.

به گفته اسکندری پتروشیمی مارون در سال گذشته با نرخ ارز ۱۱۷۰ تومانی و بدون تسعیر ارز، موفق به کسب سود ۷۳۰ میلیارد تومانی شده است.

*وضعیت خوراک و فروش محصولات

در ادامه این جلسه شریف‌موسوی مدیرعامل پتروشیمی مارون هم با اشاره به ترکیب سهامداری این شرکت، بزرگترین مزیت آن را خوراک گاز طبیعی و تبدیل ۵۸ درصد از خوراک دریافتی به اتیلن دانست که این نسبت در شرکت‌های دیگر پتروشیمی حدود ۳۲ درصد است.

به گفته وی شرکت پتروشیمی مارون یکی از بزرگترین تولید کنندگان محصولات الفینی در منطقه و جهان است که در اول بهمن 77 برای اجرای الفین هفتم با ظرفیت 1.1 میلیون تن تأسیس شد.این مجتمع در زمینی به مساحت 102.5 هکتار و در دو منطقه جغرافیایی احداث شده است. منطقه اول کریت کمپ اهواز است که واحد بازیابی اتان از گاز طبیعی در آن مستقر است و در زمینی به مساجت 9.5 هکتار در کیلومتر 15 جاده اهواز -ماهشهر مستقر است.دراین واحد خوراک اتان واحد الفین از گاز طبیعی تولید شده و با خط لوله 95 کیلومتری به منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی امام ارسال می‌شود. منطقه دوم منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی بندر امام است که واحد الفین به همراه واحدهای پلی اتیلن سنگین، پلی پروپیلن، اتیلن اکساید و اتیلن گلایکول و سرویس‌های جانبی و آفسایت آن در زمینه به مساحت 93 هکتار واقع است .

شریف موسوی افزود: خوراک شرکت عمدتا روزانه 25 میلیون مترمکعب گاز طبیعی است که از کارخانه گاز و گاز مایع در منطقه اهواز تهیه می‌شود همچنین شرکت در صورت ر سیدن به ظرفیت، سالانه 5000 تن بوتن و 100 هزار تن پروپیلن نیاز دارد که از سایر مجتمع‌ها داخلی مانند پتروشیمی امیرکبیر و پتروشیمی جم می‌تواند تأمین کند.


وی ادامه داد: درحالی اتیلن اصلی‌ترین عنصر پتروشیمی به شمار می‌رود که گاز مورد نیاز پتروشیمی مارون به جای بخش خصوصی از دولت خریداری می‌شود. در این میان طی سال گذشته، شرکت توانست تأمین خوراک خود را با ایجاد سیستم‌های جانبی و تعاملاتی با صنعت نفت به حداقل ۹۵ درصد برساند. در این رابطه در حالی دیگر شرکت‌ها مشکل دارند که اقدام به شناسایی سه منبع جدید برای خوراک کرده‌ایم که با یکی از آنها توافق شده و یکی دیگر هم در حال بررسی و مذاکره هستیم. بنابراین به رغم کاهش کیفی و کمی گاز، تاکنون هیچ مشکلی برای تأمین خوراک و تولید نداشته‌ایم و با ۹۵ درصد ظرفیت فعال هستیم.

این مقام مسئول با اشاره به اهمیت زنجیره ارزش خاطرنشان کرد: شاید در ایران تنها شرکتی باشیم که خودمان خوراک مورد نیاز را استحصال می‌کنیم. علاوه بر این طبق مصوبه سال گذشته مجمع، در حال ورود به واحدهای پایین‌دستی هستیم. همچنین درسال بعد با افزایش تولید قادر خواهیم بود نسبت به سودآوری بیشتر شرکت امیدوار باشیم. در این رابط مجمع با افزایش ۲۰ درصد تولید الفین موافقت کرده است.

*طرح‌های مشارکتی و توسعه‌ای پتروشیمی مارون

مدیرعامل این شرکت در رابطه با طرح‌های مشارکتی و توسعه‌ای پتروشیمی مارون هم گفت: مشارکت در طرح بزرگ پتروشیمی بوشهر که شبیه مارون است؛مشارکت در طرح پتروشیمی سلمان فارسی با سرمایه گذاری مورد نیاز حدود347 میلیارد تومانی که مشارکت پتروشیمی مارون در این طرح 20 درصد و بالغ بر 69 میلیارد تومان باید در آن سرمایه‌گذاری کند؛ طرح توسعه واحد الفین؛ مشارکت 5 درصدی در تاسیس بانک صنعت نفت و مشارکت در طرح پتروشیمی ایلام از جمله برنامه های توسعه ایی مارون بشمار می روند.

شریف موسوی در رابطه با مسائل مالی شرکت هم توضیح داد: به جز سه قسط ۳۰ میلیون یوریی که ناشی از بدهی ارزی به دویچه بانک است، هیچ بدهی داخلی و خارجی به کسی یا بانکی نداریم اما از برخی شرکت‌ها و بنگاه‌ها مطالباتی داریم که نسبت به دریافت آنها اقدام کرده‌ و می‌کنیم.

وی در خاتمه توضیحات خود خاطرنشان کرد: با توجه به افزایش نرخ ارز، نتیجه این اتفاق به نفع پتروشیمی مارون بوده و موجب مثبت‌تر شدن بیلان کار آن خواهد شد.

*پاسخ مدیران به مهمترین سئوالات سهامداران

بعد از ارائه توضیحات این دو مقام مسئول و همچنین معاون شرکت فرابورس نوبت بخش پرسش و پاسخ سهامداران رسید.

مصطفی احمد‌زاده مدیر مالی پتروشیمی مارون در رابطه با دلیل کاهش هزینه‌های اداری در ۶ ماهه سال جاری نسبت به ۶ ماهه اول سال گذشته توضیح داد: در حالی تغییرات جزیی در اطلاعات منتشر شده شرکت در سایت کدال وجود دارد که حداکثر تا امروز ( یکشنبه) این تغییرات نهایی و ارسال خواهد شد.در اطلاعات منتشره فروش محصولات ۱۴ هزار و ۹۹۹ میلیارد ریال بود که به دلیل کسب سایر درآمدها این رقم به ۱۵.۷ هزار میلیارد ریال رسیده ولی با توجه به اینکه نیمه دوم هر سال به عنوان نیمه طلایی صنعت به شمار می‌رود انتظار داریم میزان فروش شرکت به ۱۶ هزار میلیارد ریال برسد. همچنین با توجه به عدم صادرات اتیلن مازاد، هزینه‌های کشتی و انبار و کارمزد هم نداریم.

وی در رابطه با وضعیت تسهیلات ارزی دریافتی از دویچه بانک هم توضیح داد: از سال ۲۰۰۵، به میزان۶۵۰ میلیون یورو تسهیلات دریافت کردیم که اقساط آن به موقع پرداخت شده است. بنابراین با توجه به کاهش نرخ بهره و باقی ماندن ۱۰۰ میلیون یورو از تسهیلات که تا سال ۲۰۱۳ تسویه خواهد شد، هزینه‌های شرکت هم کاهش یافته است این در حالی است که درآمد حاصل از سرمایه‌گذاری‌ها ۶۴۰ میلیارد تومان دیده شده که این روند بیش از اینهاست. همچنین سود قبل از کسر مالیات هم ۱۰.۵۵۱ میلیارد ریال خواهد بود که اصلاحات آن را انجام خواهیم داد.

به گفته وی در مورد افزایش سرمایه‌ احتمالی شرکت هنوز تصمیم خاصی گرفته نشده است. همچنین مبلغ ۱۱۰ میلیارد تومان از سود توزیع نشده سال قبل برای مجمع سال آینده لحاظ خواهد شد که در این رابطه مجمع تصمیم‌گیری خواهد کرد.

*چگونگی فروش دلارهای به دست آمده

وی در پاسخ به سؤالی که درباره وضعیت فروش دلارهای به دست آمده بود، توضیح داد: عمده فروش دلارهای به دست آمده در صرافی‌ها و به نرخ آزاد و با بالاترین نرخ انجام می‌شود. همچنین بخشی از اصل دلار را هم در خارج از کشور برای خرید تجهیزات نگه می‌داریم. این در حالی است که تغییرات نرخ ارز هم لحاظ می‌شود.

اسکندری هم در رابطه با آثار افزایش نرخ ارز و چگونگی فروش آن توضیح داد:‌ نرخ ارز براساس نرخ مرجع و محتاطانه بوده اما فروش دلار طبق بازار آزاد و از طریق سایت مثقال و سه صرافی صورت می‌گیرد. نرخ ارز هم تسعیر خواهد شد.

*مدت زمان قرارداد با شرکت ملی نفت برای دریافت خوارک

شریف موسوی هم در پاسخ به سؤالی که مربوط به میزان توزیع سود و نرخ گاز مصرفی بود، توضیح داد: در حالی توزیع ۸۰ درصد سود برای مجمع سال آینده مدنظر است که در حال حاضر نرخ گاز مصرفی ورودی به مجتمع از شرکت ملی نفت براساس اتان ۱۴۵ دلار بوده که در این رابطه ادعای ما این است گاز مصرفی ما طبیعی است که باید اصلاحاتی در آن انجام شود. همچنین پنج شش سال از قرارداد با شرکت ملی نفت می‌گذرد اما هنوز مدت‌زمان قرارداد با آن به طور قطعی مشخص نشده ولی اساس کار ما مصوبه این شرکت است.

*آثار تحریم های جدید و قدیم بر عملکرد مارون

به گزارش فارس در حالی بخشی از سؤالات و نگرانی‌های سهامداران مربوط به آثار تحریم‌های اخیر و ممانعت از فروش محصولات پتروشیمی و همچنین عدم امکان سرمایه‌گذاری در این بخش بود که وی در رابطه با وضعیت تولید سه ماهه اخیر پتروشیمی مارون توضیح داد: با توجه به بهتر بودن شرایط تولید در نیمه دوم سال، طی سه ماه اخیر از وضعیت تولید بهتری برخوردار بودیم. همچنین درحالی با مشتریان داخلی هیچ مشکلی نداریم که عمده صادرات ما مربوط به اروپا، ترکیه و چین بوده است که همچنان هستند. در این میان شاید شرکت سامسونگ کره جنوبی کنار بکشد اما برای آن هم جایگزین داریم.

شریف موسوی ادامه داد: وزن صادرات به اروپا بین ۱۰ تا ۱۲ درصد بوده که با توجه به اعمال تحریم‌های جدید ما هم گارد گرفته و اگر نتوانیم این میزان صادرات را بفروشیم در جای دیگری اقدام به فروش خواهیم کرد اما با این همه باید گفت خوشبختانه تا امروز مشکلی در این رابطه نداشته‌ایم.

اسکندری هم توضیح داد: وزن ۱۲درصدی صادرات محصول پتروشیمی مارون به اروپا به منظور حفظ سبد فروش بود اما در صورت نهایی شدن تحریم‌ها باید گفت که اروپا هم شامل دو قسمت است که در این شرایط هم با پیش‌خرید محصولات مواجه شده ایم. علاوه بر این اگر زمانی بازار اروپا تحریم شود به سمت اروپای شرقی خواهیم رفت. ضمن اینکه یک شرکت پایین‌دستی در ترکیه به تنهایی می‌تواند کل صادرات پتروشیمی مارون را بخرد.

وی در رابطه با منبع تأمین سرمایه‌گذاری پتروشیمی بوشهر هم گفت:‌ شریک خارجی این شرکت طرف چینی بوده که میزان مشارکت آن ۱.۹ میلیارد یورو بوده که با بدترین مفروضات هم محاسبه شده است. اگر هیچ کشوری هم به ما کمک نکند از طریق سهامداران خودمان موضوع سرمایه‌گذاری را حل خواهیم کرد. در رابطه با پتروشیمی بوشهر هم باید گفت هم‌اکنون یک جایزه به ما داده‌اند که قابل به فروش چندین برابری آن هستیم. از طرفی دیگر اجرای این پروژه به صورت مرحله به مرحله خواهد بود که به فرض عدم تأمین منابع مالی لازم می‌توان با بهره‌گیری از مراحل نهایی شده به سود رسید.
 
اسکندری افزود: عمده نگرانی ها برای پتروشیمی بوشهر ناشی از مسائل خارجی است که از آن عبور خواهیم کرد اما ممکن است سودهایی که هنوز لحاظ نشده تحت شعاع قرار دهد.

*تغییر ترکیب سهامداری مارون

این مقام مسئول در پاسخ به سؤالی که مربوط به تغییر ترکیب سهامداری پتروشیمی مارون با عرضه سهام آن توسط ساتا بود، توضیح داد: واقعیت این است که اگر یکی از سهامداران حاضر در ترکیب سهامداری اقدام به خرید یک تا ۲ درصد از سهام ماورن کند می‌تواند وارد هیئت مدیره شود اما ۳.۵ درصد سهام این شرکت از سوی ساتا انجام خواهد شد و ما نگران این عرضه نیستیم چرا که اعتقاد داریم این شرکت سهم طلایی بوده و دیگران دنبال خرید آن هستند تا وارد هیئت مدیره شوند.

وی ادامه داد:درحال حاضر ۳۰ درصد از سهام آن در اختیار سهام عدالت، ۳۳.۵ درصد در اختیار ساتا و زیر مجموعه‌های آن، ۱۵ درصد توسط تأمین اجتماعی و صندوق بازنشستگی، ۲۰ درصد توسط صندوق صنعت نفت و ۷ درصد دیگر در اختیار نفت و گاز پارسیان قرار دارد.

*برای سال آینده "اورهال" نداریم

شریف موسوی در برابر سئوالی که به تعطیلی سال آینده شرکت برای تعمیرات (اورهال) بود، گفت: برای سال آینده اورهال (تعمیرات اساسی) نخواهیم داشت. پیش‌بینی درآمد سرمایه‌گذاری از پتروشیمی لاله هم که از طریق ورود ۲۰ میلیارد تومان به این شرکت بوده به ۳۰ تا ۴۰ میلیارد تومان می رسد.

*پیش بینی سود دو سال اخیر مارون

احمد‌زاده هم در حاشیه این مراسم ودر پاسخ به سؤال فارس که مربوط به پیش‌بینی سود هر سهم شرکت در دو سال اخیر بود، گفت: این شرکت در سال گذشته به ازای هر سهم ۱۷۵ تومان و در سال جاری ۲۶۵ تومان سود پیش بینی کرده که با توجه به سود انباشته ۱۱۰ میلیارد تومانی، ۲۶۵ ریال به این پیش‌بینی اضافه خواهد شد. علاوه بر این طی ۶ ماه سال ۹۶ تومان از پیش‌بینی سود محقق شده است.

*بررسی اجمالی اقتصاد شرکت پتروشیمی مارون

طبق اسناد سود و زیان شرکت، فروش شرکت مارون از سال 88 به بعد با رشد قابل ملاحظه‌ای همراه بوده که علت رشد فروش در سال 89 نسبت به سال 88 افزایش مقدار فروش است. همچنین قیمت فروش محصولات نیز در بازارهای داخلی و صادراتی با رشد 10- 20 درصدی همراه بود. بطوریکه پلی پروپیلن از کیلویی 1100 تومان به 1313 تومان و پلی اتیلن سنگین نیز از کیلویی1067 تومان به 1160 تومان رسیده است. در صورتی که محدودیت‌های فنی از نظر دریافت خوراک و یوتیلیتی وجود نداشته باشد امکان افزایش 5 تا 15 درصد به مقدار فروش شرکت در سال جاری یا سال آینده وجود دارد.

نکته ایی که در مورد سودآوری شرکت در سال 90 وجود دارد افزایش قیمت گاز اتان در سه ماهه آخر سال 89 از تنی 70 دلار به تنی 145 دلار است که حداقل 95 میلیارد تومان به هزینه مواد اولیه شرکت می‌افزاید همچنین افزایش هزینه آب، برق و گازمصرفی نیز منجر به افزایش حدود 68 میلیارد تومان هزینه‌های سرباز می‌شود.
دلیل اصلی کاهش حاشیه سود در شش ماهه اول سال 90 عمدتا ناشی از توقف 30 روزه واحدهای مجتمع به علت تعمیرات اساسی و افزایش هزینه خوراک گاز و هزینه‌های سربار انرژی است.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی
آخرین اخبار