بازدید 28053
۸

تخم مرغ طلا شد!

در بهمن ماه سال گذشته بیماری آنفلوانزا در مرغداری های تخم گذاز در سطح چند استان منجر به معدوم شدن مرغ های تخم گذار شد.
کد خبر: ۱۹۴۴۲۴
تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۰ - ۱۰:۱۲ 03 October 2011
قیمت تخم مرغ این روزها نقل محافل و خانواده هاست و برخی فروشگاهها تخم مرغ را تا کیلویی چهار هزار و 500 تومان هم به مردم می فروشند به همین دلیل اغلب آنهایی که قبلا کیلویی تخم مرغ می خریدند اکنون با چند دانه تخم مرغ یا دست خالی به خانه بازمی گردند.

به گزارش خبرنگار مهر در اراک ، افزایش قیمت تخم مرغ در حالی است که قیمت گوشت مرغ نصف قیمت تخم مرغ است و امروزه  صحبت از تخم مرغ قصه تخم طلا را به ذهن می آورد.
 
زهرا محمدی یکی از شهروندان با اشاره به اینکه تخم مرغ معمولا غذای خانواده های متوسط است گفت: نیاز به غذای آماده و فوری در خانواده هایی که مثل ما بچه کوچک دارند، نیاز اساسی است و با این افزایش قیمت معلوم نیست چه باید کرد.
 
وی افزود: در حالی که با همین پول ما چند کیلو تخم مرغ می گرفتیم اکنون باید چند دانه تخم مرغ به خانه ببریم.
 
روال سنتی قیمت مرغ و تخم مرغ، به نفع تخم مرغ تغییر کرد
 
معاون نظارت سازمان بازرگانی استان مرکزی، در گفتگویی علت افزایش تخم مرغ را، افزایش تولید و اشباع بازار از مرغ و کاهش عرضه تخم مرغ دانست و توضیح داد: روال معمول در قدیم این بوده که معمولا قیمت تخم مرغ معادل نصف قیمت مرغ باشد.این روال از آنجا سرچشمه گرفته که مثلا به نسبت خوراک مرغ و دیگر عوامل مرتبط قیمت تخم مرغ، نصف گوشت مرغ تعیین می شده است.
 
سید کمال فدایی فروتن وی افزود: امسال هم میزان تولید مرغ افزایش چشم گیری داشت و هم از طرفی دولت با توجه به اجرای قانون هدفمندی یارانه ها میزانی مرغ در سراسر شهرها و استان ها ذخیره کرده بود که اگر در زمانی بازار نامتعادل شود  این میزان مرغ به بازار عرضه می شود.
 
 
 قیمت تخم مرغ را میزان تولید گوشت مرغ  تعیین می کند
 
معاون نظارت و بازرسی سازمان بازرگانی استان مرکزی اضافه کرد: با توجه به اینکه در بازار اتفاق خاصی نیفتاد و بازار نامتعادل نشد این مرغ ها در سردخانه ها باقی ماند که با توجه به اینکه مرغ یک زمان مصرف دارد بایستی وارد بازار می شد.
 
فروتن ادامه داد: در حال حاضر هم  تولید مرغ گرم داریم و هم مقداری مرغ منجمد که باید وارد بازار می شد. ورود این مرغ از طرف کلیه استان ها و حجم بالای تولید نسبت به مصرف باعث شد با با عرضه بیش از حد روبه رو شویم.
 
وی عنوان کرد: از سویی مردم سعی می کنند در هزینه هایشان هم صرفه جویی کنند و از روی برنامه اقدام به مصرف می کنند که همه این ها موجب شد تولید افزایش، تقاضا کاهش و در نهایت قیمت مرغ کاهش یابد.
 
علت اصلی گرانی، کاهش عرضه تخم مرغ
 
معاون نظارت و بازرسی سازمان بازرگانی تصریح کرد: اما در بحث تخم مرغ عکس قیمت مرغ است و در واقع علت افزایش قیمت تخم مرغ کاهش عرضه است.
 
فروتن یادآور شد: در بهمن ماه سال گذشته بیماری آنفلوانزا در مرغداری های تخم گذاز در سطح چند استان منجر به معدوم شدن مرغ های تخم گذار شد. 
 
 وی ادامه داد: عمده ترین این مراکز قم، تهران، قزوین و کرج بودند که مرغداری ها را معدوم و قرنطینه کردند، پس از این مشکل در سراسر کشور با کاهش با عرضه تخم مرغ و افزایش قیمت مواجه شدیم.
 
علت دیگر گرانی، سرد شدن هواست
 
معاون نظارت و بازرسی سازمان بازرگانی استان مرکزی افزود: البته افزایش قیمت تا اواسط مهرماه نامحسوس بود اما، پس از ماه رمضان و آغاز ماه تحصیلی و از سویی سرد شدن هوا و ماندگاری بیشتر تخم مرغ، افزایش قیمت آن بیشتر شد.
 
فروتن در پایان گفت: در واقع این کاهش تولید و افزایش تقاضا باعث شد قیمت تخم مرغ به شدت افزایش یابد. البته باید به این هم توجه کنیم که قیمت نهاده ها،مرغ مادر و داروهای دامی و تقویتی هم به شدت افزایش داشته است.
 
به هر حال علت گرانی هر چه باشد مردم در انتظار برنامه و تدبیر مدیران خود برای سامان دهی بازار و جلوگیری از افزایش فزاینده تخم مرغ است.


تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۸
خب قرار نيست كه ملت همه پول يارانه ها را توي بانك پس انداز كنند!
تره بار شهرداري ميفروشه شانه اي 77000ريال....مفته!!!!
البته يه ذره پيدا كردن زرده اون وسطش سخته
ما ميخريم دونه ايي 300 تومن يعني كيلويي 4800 تومن(حداقل)
معمولا یک جوجه بعد از هجده هفته از تولد شروع به تخمگذاری می کند که می شود حدود چها ماه و نیم . یعنی وقتی مواجه با بیماری می شویم اثرات کاهش جوجه ریزی تا حود پنج ماه بعد از بهمن یعنی در تیر ماه یا مرداد ماه در اوج می باشد ولی این مساله هم اکنون که در مهر ماه هستیم رویت شده است. پس مشخص است که مساله فراتراز این مساله است.
بیشترین دلیل این افزایش قیمت را در افزایش قیمت نهاده ها باید دید که بعنوان مثل ذرت وارداتی هم اکنون دربند ور بدون هزینه تخلیه به 5170 ریال می رسد و درسایر نهاده ها هم به همین صورت گران انها موجب عدم صرفه مرغداری ها می شود ضمن انکه افزایش قیمت اب و برق و . . . در بالا رفتن قیمت تمام شده موثر می باشد. به همین دلایل می بینیم که در پایان سال گذشته پس از بالا رفتن قیمت همه نهاده و نرسیدن یارانه های تولیداست که میزان جوجه یزی بخصوص در اول بهار کم بوده که تاثیر انهم اکنون مشاهده می گردد
البته عوامل دیگر نظیر کم شدن دمای هوا و افزایش زمان ماندگاری تخم مرغ نیز در این میان موثرند.
مساله قابل توجه در این بین انستکه کشور های همسایه ما نیز اب و هوایی مشابه ما دارند و در این فصل که تغییرات ا ب و هواتاثیر زیادی بر قیمت می گذارند انها نیز تاثیر پذیرفته اند و بنا بر این امکان واردات کمی وجود دارد. ضمن انکه تولید انها در حدی نیست که بتوانند صادرات انجام دهند. توجه به مراتب بالا کاملا قابل پیش بینی است که در شرایط فعلی امکان کاهش قیمت وجود ندارد
مگر انکه جوجه های تازه وارد روند تولید شوند که باز هم کاهش قیمت فاحش نخواهد بود
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست
آخرین اخبار