بازدید 27965

هدیه امام هادی علیه‌السلام به اهل تهران

«من کنت مولا فهذا علی مولا»؛ یعنی ولایت و جانشینی را مقید کرد به «هذا علیٌ» تا حتی مسأله‌ای به مانند تشابه در نام و عنوان، بهانه‌ای برای «جانشینان جعلی» فراهم نکرده و.../ از این روی، حضرت هادی ـ‌ علیه السلام‌ ـ اهالی تهران و پیرامون آن را در آن برهه از تاریخ که بخشی از «ملک ری» به شمار می‌رفت، بشارت داد به کسب فیض و توفیق...
کد خبر: ۱۹۰۳۷۲
تاریخ انتشار: ۲۲ شهريور ۱۳۹۰ - ۱۷:۴۰ 13 September 2011
راز بزرگی نهفته است در کلام گهربار امام هادی ـ‌ علیه السلام ـ به یکی از اهالی ری که از زیارت حسین ابن علی ـ‌ علیه السلام ـ‌از کربلا بازگشته بود فرمودند: اگر قبر عبدالعظیم(ع) را در «ری» را زیارت می‌کردی، مانند آن بود که حسین (ع) را در کربلا زیارت کرده باشی.

به گزارش «تابناک»، مقید ساختن جمله «من زار عبدالعظیم بِرِی» با نشانه‌گذاری و تأکید مکانی که هیچ کس را بهانه‌ای برای گمراه شدن از نشانی ارایه شده نباشد و از سوی دیگر، قرینه ساختن سرزمین «ری» با «کربلا» از ویژگی‌های این کلام گهربار حضرت هادی ـ‌ علیه السلام ـ‌ است که نیازمند به تفسیر و تعمیق دارد.

چنانکه در روایات عدیده واقعه غدیر نیز آمده است که در آن رسول گرامی (ص) نخست دستان مبارک حضرت علی ابن ابیطالب (ع) را بالا برد و بالا برد، تا جايي كه سفيدي زير بغل او بر همه مردم نمايان شد و همه حضرت علي ـ‌ عليه السلام ـ‌ را در كنار پيامبر‌ ـ صلي الله عليه و آله و سلم ـ‌ ديدند و او را به خوبي شناختند و دريافتند كه مقصود از اين اجتماع مسأله اي است كه مربوط به حضرت علي (ع) است و همگي با ولع خاصي آماده شدند كه به سخنان پيامبر (ص) گوش فرا دهند.



و سپس فرمود: «من کنت مولا فهذا علی مولا»؛ یعنی ولایت و جانشینی را مقید کرد به «هذا علیٌ» تا حتی مسأله ای به مانند تشابه در نام و عنوان بهانه ای برای «جانشینان جعلی» فراهم نکرده و در تاریخ، مفری موجه برای گمراهی و گمراه کردن نمانده باشد.

از این روی، حضرت هادی ـ علیه السلام ـ اهالی تهران و پیرامون آن را در آن برهه از تاریخ که بخشی از «ملک ری» به شمار می‌رفت، بشارت داد به کسب فیض و توفیق زیارت مزار نورانی فقیه و عالم لازم التعظیم و امامزاده واجب التکریم جناب عبدالعظیم الحسنی ـ‌علیه السلام ـ‌و ضمانت نمود به پاداش بیکران زیارت ارباب معرفت حضرت حسین ابن علی (ع) در کربلا به موجب این زیارت.



یعنی پاداشی برابر زیارت امام معصومی که براى هيچ یک از امامان معصوم به اندازه زيارت ایشان تأکید نشده است و حضرت صادق (ع) فرمودند: «والله لو اني حدثتکم بفضل زيارته و بفضل قبره لترکتم الحج راسا و ما حج منکم احد...»؛ به خدا سوگند اگر در فضيلت زيارت و فضيلت مزار امام حسين ـ‌علیه السلام ـ به شما مي‌گفتم، به کلي حج را ترک مي‌کرديد و هيچ کس از شما حج نمي نمود. (کامل الزياره، ص 267)

و نیز حضرتشان فرمودند: «كسى كه ‏توانايى زيارت حسين را داشته باشد ولى زيارت نكند، نسبت به پيامبر اسلام و ائمه عاق شده است»؛ که این ها همه تأکید اهل بیت (ع) و اهمیت والای زیارت حضرت حسین ابن علی (ع) را می رساند.

این هدیه گرانبها موجب شد تا «ری» به تعبیر رهبر معظم انقلاب به قبله تهران و نقطه امیدی برای ارادتمندان به ساحت قدسی کربلا مبدل شود و تهران امروز به عنوان پایتخت ام القرای جهان اسلام در زیر سایه معنوی این بارگاه ملکوتی قرار گیرد.



پس از کسب فیض از این کلام گهربار معصوم نیز در رجوع به مشی و مرام صالحان و عرفای عصر حاضر مواجه می‌شویم، به بیان عارف سالک حضرت آیت‌الله بهجت (ره) که درباره زیارت امامزاده والامقام و این عالم و محدث جلیل القدر فرمودند: اهل تهران اگر هفته ای یک بار به زیارت حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع) نروند، جفا کرده اند.

و نیز کلام حضرت آیت‌الله خوشوقت که فرمودند: «امیدوارم همه شیعیان، بخصوص کسانی که نزدیک حرم مطهر ایشان هستند مثل اهالی محترم تهران و اطراف، قدر ایشان را بدانند و به زیارت ایشان مشرف شوند و اشتغال به دنیا مانع نشود از اینکه از این زیارت محروم شوند.»



که اینها و سایر بیانات و مستندات همه نشان از قدر و عظمت این قطعه از خاک ایران اسلامی است که به مثابه سرزمین مقدس کربلا در جهان در خاک پر افتخار ایران اسلامی تلالو و درخشش دارد و اهل تهران و ری به آن مفتخرند و سلام رو به قبله خود را به قبر مطهر و منور حضرت سیدالشهدا (ع) پس از هر فریضه واجب به سلام به مرقد منور حضرت سیدالکریم علیه السلام ختم می‌کنند.

در این روزها که مصادف است با سالروز وفات حضرت عبدالعظیم الحسنی ـ علیه السلام ـ‌ و نیز همزمان است با ایام شهادت عموی گرانقدر پیامبراکرم حضرت حمزه (س) عرض ادب و احترام می‌کنیم به روح مقدس آن والامقام که قوت قلب جناب محمد ابن عبدالله (ص) در سال‌های ترویج رسالت بود و سر تعظیم فرو می‌آوریم نزد این سلاله اهل بیت (ع) که سال‌های سال حضور و مجاهدت و مبارزه‌اش قوت قلب حضرت هادی (ع) و ائمه طاهرین معاصر خود بود و بر لب جاری می‌سازیم: «السلام علیک یا سیدالکریم و السلام علیک یا من بزیارته ثواب زیارت سیدالشهداء یرتجی».
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۲۵
خدا شکر انشالله توفق زیارت پیش از پیش داشته باشیم
خوش همت ، اين همه نوشتي ، كاش يه جمله هم ميگفتي آن بزرگوار فرزند كدام امام بود؟
هم عصر كدام حكومت ، چرا و چگونه شهيد شد و... آخه همين اطلاعات ساده رو آدم مرتباً فراموش ميكنه.
السلام عليك يا ابا عبدالله ياابن رسول الله بابى انت و امى يا حسين جان.ما كه به تو دل بستيم مارا از شر شروران خارجى و داخلى نجات بده
سلام علیکم.
بسیار عالی بود.
انشاالله زائرین واقعی آن حضرات علیهما سلام باشیم.
من زار عبدالعظیم بری کمن زار الحسین بکربلا
زيارت آقا توفيق ميخواهد انشاء الله نصيبتان گردد
این را به مسئولین معارف صدا وسیما بگویید که مراسم احیا و شبهای قدر تکیه ها و حسینیه های مادحین معروف را از شبکه های 1و 3و4و 5مستقیم پخش می کند ولی مراسم حرم حضرت عبدالعظیم با 2ساعت تاخیر از شبکه 8پخش شد
دلم فقط كربلا مي خواد . . .
این بزرگان مانند اهن ربا حالت القایی دارند نزدیکی به قبور ایشان موجب القا معنوی است.
از همه زائرانش التماس دعا دارم
با تشکر ، بهتر آن بود تا مرجع و آدرس اين خبر ذکر ميشد فراموش نکنيد مشکل اساسي ما با اخبار ضعيف و جعلي بوده پس ذکر يک روايت بدون سند کار قوي نميتواند باشد. من الله توفيق
اسلام علیک یا اباالقاسم ، اسلام علیک یا سید الکریم
نوکرتم آقا جون
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست
آخرین اخبار