بازدید 13886

این مسجد گنبدی ضد بمب دارد

این استاد دانشگاه طراحی گنبد نظام‌الملك این مسجد را ضد بمب دانست و ادامه داد: به‌ جرأت می‌توان گفت كه مسجدجامع اصفهان پیشرفته‌ترین نقشه‌ی تاریخ معماری ایران را دارد و پس از آن، مسجد امام (ره) و دیگر مساجد طراحی شده‌اند.
کد خبر: ۱۷۰۶۴۱
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۰:۵۴ 14 June 2011
یك متخصص سازه و بناهای تاریخی گفت: مسجدجامع اصفهان طراحی بسیار زیبا و قابل توجهی دارد و پس از 900 سال پابرجا مانده است و حتا در بمباران این منطقه، بمب هم نتوانست این مسجد را تخریب كند.

به گزارش ایسنا؛ امیر مهرداد محمدحجازی در نشست تخصصی «تعامل و ارتباط هنر و معماری در مسجدجامع اصفهان» كه امروز در محل پژوهشكده‌ی هنرهای سنتی برگزار شد، اظهار كرد: در سال 1363 در حملات و بمباران هوایی به این منطقه، مغازه‌های اطراف این مسجد زیبای تاریخی به‌طور كامل تخریب شد و فقط شبستان جنوب شرقی این مسجد در حد بسیار محدودی آسیب دید.

این استاد دانشگاه طراحی گنبد نظام‌الملك این مسجد را ضد بمب دانست و ادامه داد: به‌ جرأت می‌توان گفت كه مسجدجامع اصفهان پیشرفته‌ترین نقشه‌ی تاریخ معماری ایران را دارد و پس از آن، مسجد امام (ره) و دیگر مساجد طراحی شده‌اند.

حجازی بیان كرد: در ایران، آثار فاخری وجود دارد كه كدهای جهانی دارند و باید برای انتشار این آثار تلاش كرد. در غیر این صورت، رسالت خود را نسبت به اندیشه‌ی بشریت انجام نداده‌ایم.

این استاد دانشگاه با اشاره به طراحی خاص این مسجد و این‌كه مسجدجامع اصفهان در برابر زلزله مقاوم است، ادامه داد: این طراحی در نوع خود یك شاهكار عجیب به‌شمار می‌رود و اگر ابعاد و ضخامت مصالح این بنای تاریخی را در مدل فرضی تغییر دهیم، به‌شدت تنش‌ها در آن تغییر می‌كند.

حجاری با تأكید بر لزوم حفاظت هر چه بیشتر از این مسجد تاریخی، گفت: اكنون بخش‌هایی از این مسجد نیازمند حفاظت است و در صورت رسیدگی نشدن باید در چند سال آینده آن را بازسازی كنیم.

این متخصص سازه و بناهای تاریخی افزود: مسجدجامع اصفهان تداوم یك سنت ایرانی ـ اسلامی است و شیوه‌ی معماری گنبد تاج‌الملك در این مسجد بالاترین استانداردها را دارد.

او همچنین مسجدجامع اصفهان را جایگاه اتصال انسان از زمین به آسمان دانست.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۳
خدابیامرزدمعماران آن زمان راولی حالا چی مناره هارابادازجامیکند
پرداختن به مسائل فوق تخصصی به زبان عامیانه موجب گمراهی و انحراف می شود.
بنده به عنوان یک کارشناس ارشد و متخصص در معماری نظر ایشان را رد می کنم.
نسبت دادن مواردی که اطلاعات دقیقی درباره اش موجود نیست به یک بنا، ( فقط بخاطر اینکه تا حالا خراب نشده) ، از دید مهندسی و کارشناسی امر مردودی است ، چرا که مفاهیمی از این دست در زمان طراحی بنای مورد نظر به هیچ عنوان نمی توانسته مورد توجه قرار گرفته باشد.
اما در مورد پیشرفته‌ بودن نقشه‌ ، باید در نظر داشت که تحولات معماری در سالهای پیش بسیار کند بوده ، و صرف یک یا دو نوآوری نسبت به مساجد دیگر ایران، دلیل بر پیشرفت آنچنانی نمی شود. مساجد زیادی در سایر نقاط کشور عزیزمان ایران هستند که تکنیکی تر از این مسجد بوده، ولی کمتر کسی به آنها توجه می کند.
مگر 900 سال پیش بمب بوده؟ هنر نزد ایرانیان است و بس
چقدر برای شیخ بهایی و شناخت آثار بی بدیلش وقت و هزینه کردیم؟ هر گوشه ایران سرشار از ذوق و هنر ایرانی است.
آیا الان توان ساخت چنین گنبدی را داریم؟
باريك
بهتر است متخصص سازه علمی تر بیان کند این گنبد چه میزان تنش را میتواند تحمل کند و از کجا فهمیده و بر مبنای چه محاسباتی ضد بمب است ؟ آیا اگر یک بمب ناپالم یک تنی به بدنه گندی اصابت کند آسیب نمی بیند؟ آیا مصالح کنبد غیر از آجر و ملات ساروج است؟ آیا مقاومت گنید از یا پوسته بتن ارمه به ضخامت 40 سانتی متر بیشتر است؟ صد البته که ما به معماری ایرانی مفتخریم ولی غلو در مسایل فنی تا به حال نداشتیم در مسایل دیگر شاید غلو باشد اما در علوم تجربی و فنی خیر.
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست