بازدید 5133
مرور روزنامه‌های یکشنبه ۱۶ اردیبهشت

مردم گم شده در دعوای سیاسی بر سر تورم!/یک ضربه دیگر بر بار شیشه/بازی بن‌سلمان با کارت فلسطین

حاشیه‌های ادامه دار؛ این بار پارک لاله، چرخش به سبک اردوغان، انتخابات تمام الکترونیک چگونه خواهد بود؟ تعیین تکلیف طرح فجرانه تا چند روز آینده، تظاهرات کم‌سابقه علیه طالبان در بدخشان افغانستان، چین اهرم فشاری علیه ایران دارد؟ بارش‌های بهاری در ۲۱ استان و جای خالی خودرو‌های ایرانی در خیابان‌های اروپا! از مواردی است که موضوع گزارش‌های خبری و تحلیلی روزنامه‌های امروز شده است.
کد خبر: ۱۲۳۵۵۱۸
تاریخ انتشار: ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۲:۵۰ 05 May 2024

به گزارش «تابناک» روزنامه‌های امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه در حالی چاپ و منتشر شد که فلسطین محور اجلاس سازمان همکاری اسلامی، تأثیر توافق احتمالی حماس و اسرائیل بر تنش‌های منطقه، کلاه بیمه‌ای بر سر کارگران ساختمانی و بازداشت عوامل پشتیبان گروهک جیش‌الظلم در راسک در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است.

در ادامه تعدادی از یادداشت‌ها و سرمقاله‌های منتشره در روزنامه‌های امروز را مرور می‌کنیم:

یک ضربه دیگر بر بار شیشه


 مهرداد احمدی شیخانی طی یادداشتی در شماره امروز شرق نوشت: در گذشته و در مفاهیم سنتی، اداره امور جامعه به شرطی بسامان بود که یک شهر یا سرزمین دارای حاکم یا مدیر خوبی بود؛ چرا‌که همه چیز به یک نفر ختم می‌شد. بر این معنا و مبنا هم بود که ما با نصایح‌الملوک طرف بودیم و صاحبان رأی و نظر، برای اداره بسامان جامعه، سعی بر آن داشتند تا مواردی را به فرد صاحب‌فرمان «یادآوری» کنند. می‌گویم یادآوری و نه «گوشزد»؛ چرا‌که امر بر این دایر بود که حاکم، خود می‌داند که چه چیز به صلاح است و چه چیز به صلاح نیست؛ و مصلحان نیز فقط از جهت یادآوری آنچه ممکن بود به سببی فراموش شده باشد، نکاتی را «یادآور» می‌شدند؛ از همین رو است که سعدی را مصلح‌الدین می‌گویند و در مفاهیم کهن، از‌آنجا‌که دین و دولت یکی انگاشته می‌شود، سعدی جزء کسانی است که مصالح زمانه خود را می‌داند و «گلستان» او می‌شود همان «نصیحت‌الملوک.»

اما جهان به مرور که نو می‌شود و گام به گام پا به عصر مدرن می‌گذاریم، کم‌کم از دوران حکمران خوب هم دور می‌شویم و به سبب آنکه دیگر، امور یک جامعه نمی‌تواند فقط از طرف یک نفر اداره شود، به‌ناچار و برای تمشیت امور، ساختار به وجود می‌آید و خواسته و ناخواسته، از حکمران به حکمرانی می‌رسیم. این اتفاق به اراده رخ نمی‌دهد؛ بلکه ناگزیر زمانه است و هم از این رو است که در این عصر نیز دیگر جایی برای مصلح‌الدین و نصیحت‌الملوکی نیست؛ چرا‌که حتی اگر بعضی سعی کنند که همه چیز را در ید قدرت یک نفر بدانند و چه از باب مقدر‌بودن یک فرد یا مقصر معرفی‌کردن یک فرد، الزاما به نتیجه نمی‌رسند؛ چرا‌که بسیار پیش می‌آید که یک فرد می‌رود و دیگری جایگزین او می‌شود؛ ولی اوضاع تغییری نمی‌کند. پس این نشانه‌ها دلیلی است بر همان که در عصر حاضر و جهان مدرن با پیچیدگی‌های بسیاری روبه‌رو هستیم و این فرد نیست که حکومت می‌کند و حکم می‌راند؛ بلکه این سیستم است که حکم می‌کند و حکمرانی می‌کند. اما آیا واقعا چنین است و افراد هیچ جایی در «بسامانی» و «بی‌سامانی» امور ندارند؟ و آیا فقط این سیستم است که اگر به صلاح شد، امور هم راه صلاح در پیش می‌گیرند؟ اگر چنین است که همه چیز، فقط سیستم باشد و‌لاغیر، چرا در همین جهان مدرن‌شده و در همان جوامعی که خیلی پیش‌تر از ما مصلح‌الدینی را کنار گذشته‌اند و به سیاست‌ورزی مدرن رسیده‌اند، جانشین‌کردن یکی به جای دیگری، همچنان مرسوم است؟

مثالی بزنم؛ از سال ۱۴۰۰ و با انتخابات شورای شهر، وضعیت اداره شهر تهران تغییر کرد و حتی از منظر بعضی کاملا زیر و رو شد که البته انصاف آن است که کاملا زیر و رو نشد؛ ولی آنچه می‌بینیم، نشانه‌هایی از تخریب را با خود دارد. مثلا در شهری مانند تهران که وجود هر درخت برایش حیاتی است، شاهدیم که «فرمان بیخ‌کنی درختان»، با بهانه‌هایی غریب از سوی شهردار صادر می‌شود و حتی دستِ «اره‌کنندگان» درختان چه باز و گشاده شده، چنان‌که هنوز داستان تخریب پارک قیطریه در همین نوروز به پایان نرسیده، حال خبر حصارکشی در پارک لاله را می‌شنویم و تخریبی دیگر. این درست که آنچه در حکمرانی عصر حاضر مهم است، نه حکمران؛ بلکه ساختار حکمرانی است؛ ولی همین که طوماری با چند صد هزار امضا جمع می‌شود تا بلکه بتوان جلوی تخریب پارک‌ها از طرف شهردار را گرفت، حکایت از آن دارد که افراد درون ساختار هم در حکمرانی مطلوب، اهمیت دارند. برای همین هم هست که می‌گوییم باید از همه ظرفیت‌های ممکن برای اثرگذاری بر حکمرانی استفاده کرد و قطعا غیر از امضای آن طومارها، تلاش برای اینکه شورای شهری داشته باشیم که از درون آن شهرداری بیرون نیاید که همتش بر تخریب فضای سبز تهران باشد، هم اهمیت دارد، چه برسد به اینکه به قول «سعید حجاریان»، اگر یک ضربه دیگر بر این بار شیشه زده شود، دیگر چیزی باقی نخواهد ماند که حالا نگرانش باشیم یا نه؛ و حالا یک سال دیگر تا انتخابات ۱۴۰۴ باید تصمیم بگیریم که آیا می‌خواهیم برای جلوگیری از ضربه آخر بر این بار شیشه، تمام تلاش‌مان را بکنیم یا همچنان اعتقاد داریم که نباید از همه توان‌مان برای جلوگیری از پایان کار، با کمترین هزینه ممکن، استفاده کنیم؟

مردم گم شده در دعوای سیاسی بر سر تورم!


مهدی حسن زاده طی یادداشتی در شماره امروز خراسان نوشت: طی روز‌های اخیر انتشار برخی آمار‌ها در زمینه نرخ تورم محل مجادله چهره‌های رسانه‌ای و سیاسی موافق و مخالف دولت شده است. در سال‌های اخیر به دلیل انتشار همزمان نرخ تورم از سوی دو منبع یعنی مرکز آمار و بانک مرکزی و تفاوتی که بین نرخ اعلام شده از سوی این دو مرکز است حرف و حدیث‌هایی درباره وضعیت نزولی یا صعودی نرخ تورم مطرح شده است. اجازه دهید ابتدا به این دوگانگی آماری، دلایل بروز آن و تبعات آن بپردازیم و سپس وارد مناقشه سیاسی در این باره شویم.


واقعیت این است که از سال ۱۳۱۵ هجری شمسی در ایران نرخ تورم توسط بانک ملی محاسبه شده است. از میانه سال ۱۳۳۹ با تاسیس بانک مرکزی، این وظیفه به بانک مرکزی محول شد و تاکنون بانک مرکزی این نرخ را محاسبه کرده است. از ۱۳۸۱ مرکز آمار ایران نیز وارد این عرصه شد و نرخ تورم را محاسبه کرد. بانک مرکزی معتقد است برمبنای وظیفه ذاتی خود برای مهار تورم و سیاست گذاری در این عرصه خود باید وضعیت تورم را رصد کند. علاوه بر این، چون از گذشته دور این نرخ را محاسبه کرده است، ادامه محاسبه آن برای محققانی که می‌خواهند روند بلندمدت تورم را بررسی کنند، ضروری است. از سوی دیگر مرکز آمار ایران هم به عنوان مرجع رسمی و اصلی آمار در کشور، محاسبه آمار‌ها و شاخص‌ها در بخش‌های مختلف از جمله اقتصاد را وظیفه خود می‌داند و معتقد است که باید تورم را به عنوان یکی از مهم‌ترین شاخص‌های اقتصادی محاسبه کند. در این میان اگرچه استدلال هر دو قابل قبول به نظر می‌رسد، اما برای معضل دوگانگی آماری چه می‌شود کرد؟!


اگر بپذیریم که با وجود هزینه‌های دوگانگی آماری، هر دو مرجع محاسبه و اعلام نرخ تورم به کار خود همچنان ادامه دهند، این پاسخ مطرح می‌شود که ملاک کدام یک از این آمار‌ها باشد. به ویژه جایی که قوانین در مواردی نظیر تعیین دستمزد یا محاسبه ارزش روز دیون برای استفاده در محاکم حقوقی و قضایی منتظر اعلام نرخ تورم است. به ویژه این که در مواردی نظیر محاکم حقوقی، ملاک نرخ تورم بانک مرکزی است.


باز هم اگر با لحاظ این ملاحظات دوگانگی آماری را بپذیریم، لاجرم بازی سیاسی پیرامون این دوگانگی آماری توسط سیاسیون نیز گریزناپذیر، اما قابل نقد است. در حقیقت به نظر می‌رسد راهکار مواجهه با این دوگانگی آماری، تقبیح سوء استفاده از این دوگانگی است. جایی که به عنوان مثال به دلیل بالاتر بودن نرخ تورم بانک مرکزی، مسئولان دولتی در زمان انتقاد از تورم پایان دولت قبل به نرخ بانک مرکزی استناد می‌کنند و در زمان ارائه گزارش عملکرد دولت فعلی، نرخ تورم مرکز آمار را ملاک قرار می‌دهند. مخالفان دولت نیز به صورت برعکس از همین روش استفاده می‌کنند و برمبنای این که کدام نرخ بالاتر است، عملکرد دولت در موضوع تورم را با نرخ بالاتر می‌سنجند. این در حالی است که نرخ‌های محاسبه شده متفاوت لزوما بر هم برتری علمی ندارد و به دلیل تفاوت‌هایی در سال پایه و تفاوت در وزن دهی به کالا‌ها و همچنین تفاوت در محل جمع آوری آمار (بانک مرکزی تورم شهری و مرکز آمار تورم مجموع شهر‌ها و روستا‌ها را محاسبه می‌کند) به نرخ‌های متفاوتی می‌رسند. صدالبته تورم از یک دهک به دهک دیگر و حتی از خانواری به خانوار دیگر متفاوت است. برای خانواری که اجاره خانه می‌دهد تا خانواری که چنین هزینه‌ای ندارد و همچنین سایر تفاوت‌ها در سبد مصرفی کالا و خدمات خانوارها، می‌توان نرخ تورم متفاوتی را محاسبه کرد، اما در هر حال آن چه محاسبه می‌شود میانگینی از کل جامعه است.


از همه این موارد که بگذریم مشغول شدن به چنین دعوای آماری و غفلت از آن چه که در واقع از مسیر تورم به مردم تحمیل شده، دور شدن از متن جامعه و فاصله گرفتن از چالش مهم مردم است. واقعیت این است که در تورم بالای ۴۰ درصد که طی ۵ سال اخیر در اقتصاد ایران با آن مواجه بوده ایم، تفاوت چند درصدی بین نرخ مرکز آمار و بانک مرکزی برای مردم مهم نیست و اساسا دعوای این که تورم مثلا ۳۵ درصد است یا ۴۵ درصد برای مردم موضوعیتی ندارد. برای مردم افت شدید قدرت خرید و تحمیل چند سال متوالی تورم بالا مهم است و مسئله اساسی است. این که بخواهیم اثبات کنیم تورم از ۵۰ درصد به ۳۰ درصد رسیده یا از ۴۰ درصد به ۵۰ درصد افزایش یافته است، در مسئله ملموس مردم تغییری ایجاد نمی‌کند؛ لذا این که بخواهیم در هر حال اثبات کنیم تورمی که کاهش یافته است در حال حاضر به ۳۰ درصد رسیده است، موفقیت خاصی نیست و نشان می‌دهد اقتصاد ایران همچنان با تورم بالاتر از میانگین چند دهه گذشته خود دست و پنجه نرم می‌کند و چنین وضعیتی با توجه به جبران نشدن قدرت خرید مردم، نشان دهنده موفقیت در زمینه تورم نیست.

 

 

بازی بن‌سلمان با کارت فلسطین


محمدرضا ستاری طی یادداشتی در شماره امروز جهان صنعت با عنوان بازی بن‌سلمان با کارت فلسطین نوشت: در هفته‌ای که گذشت، همزمان با برگزاری مجمع جهانی اقتصاد در عربستان سعودی و سفر وزیر خارجه آمریکا به منطقه، دوباره بحث عادی‌سازی روابط میان ریاض و تل‌آویو مطرح شد. به گفته برخی مقامات و رسانه‌های غربی، صحبت‌ها پیرامون این توافق عادی‌سازی به صورت جدی میان طرفین ادامه یافته و آمریکایی‌ها ابراز امیدواری کرده‌اند که چنین توافقی به‌زودی میان سعودی‌ها و رژیم‌صهیونیستی برقرار شود.

این موضوع در حالی مطرح می‌شود که در تابستان سال گذشته نیز صحبت‌هایی جدی در خصوص قریب‌الوقوع بودن توافق میان عربستان و رژیم‌صهیونیستی مطرح شده بود، اما بعد از هفتم اکتبر و به واسطه جنگ غزه و تحولاتی که در منطقه صورت گرفت، بسیاری از کارشناسان معتقد بودند که چنین توافقی با توجه به شرایط پیش آمده عملا از دستور کار خارج شده است. در همین رابطه سوال مهم این است که چطور در شرایط کنونی و در اوج کشتار غیرنظامیان در نوار غزه، سعودی‌ها به عنوان داعیه‌دار رهبری جهان اسلام حاضر شده‌اند دوباره در مورد عادی‌سازی روابط با رژیم‌صهیونیستی وارد مذاکره و گفتگو شوند؟


برای بررسی این مساله توجه به چند نکته حائزاهمیت است؛ نخست اینکه از سال گذشته عربستان سعودی ۳ شرط اساسی را برای برقراری رابطه با رژیم صهیونیستی برای آمریکایی‌ها تعیین کرده بود. شرط اول، یک توافق امنیتی جدید میان ریاض و واشنگتن بود که علاوه‌بر تعهد آمریکا مبنی‌بر حمایت از عربستان در صورت حمله کشور ثالث، سلاح‌های مدرن و استراتژیک را نیز در اختیار این کشور قرار بدهد.


شرط دوم در خصوص برنامه هسته‌ای عربستان سعودی است؛ در این میان هر‌چند آمریکایی‌ها با پیشبرد و حمایت از برنامه هسته‌ای عربستان موافقت کرده‌اند، اما موضوع اساسی این است که ریاض خواستار غنی‌سازی در خاک خود بوده و آمریکایی‌ها با چنین موضوعی مخالفت کرده‌اند. به همین دلیل به عربستان پیشنهاد شده تا مدل برنامه هسته‌ای امارات برای آن‌ها نیز اجرا شود یعنی برای ساخت نیروگاه و فناوری هسته‌ای، ایالات متحده وارد عمل شود، اما غنی‌سازی در خارج از خاک این کشور مانند امارات صورت بگیرد.


شرط سوم و مهم دیگر سعودی‌ها برای آمریکا جهت عادی‌سازی روابط با اسرائیل نیز موضوع دو کشوری براساس مرز‌های ۱۹۶۷ است؛ امری که با وجود تمامی شعار‌ها و تاکیداتی که کشور‌های غربی و برخی کشور‌های منطقه در این مورد دارند، عملا باتوجه به تحولات در سرزمین‌های اشغالی و ماهیتی که رژیم‌صهیونیستی دارد، امکان‌پذیر نخواهد بود چراکه شرط ابتدایی و اصلی تحقق این موضوع عقب‌نشینی صهیونیست‌ها از کرانه باختری و توقف شهرک‌سازی‌هاست که به‌طور قطع رژیم صهیونیستی مگر در شرایط خاص و استثنایی زیر بار آن نخواهد رفت بنابراین در شرایطی که به‌نظر می‌رسد شرط سوم سعودی‌ها برای عادی‌سازی روابط با اسرائیل جنبه ظاهری برای دستیابی به دو شرط اول دارد، برای پاسخ به این سوال که چرا بن‌سلمان در چنین شرایط حساسی که کلیت جامعه جهانی نسبت به کشتار و نسل‌کشی در نوار غزه زبان به اعتراض گشوده‌اند حاضر به گام برداشتن به سمت عادی‌سازی روابط با رژیم‌صهیونیستی شده، می‌توان گفت که از یک منظر شاید سعودی‌ها زیر بار فشار‌های سنگین ایالات‌متحده ناچار به پذیرش چنین خواسته‌ای شده‌اند.


از منظر دوم، اما این احتمال وجود دارد که با توجه به پیچیده‌تر شدن معادلات در منطقه و فشار‌هایی که آمریکا و رژیم‌صهیونیستی از منظر افکار عمومی بین‌المللی به واسطه کشتار غیر‌نظامیان در غزه متحمل شده‌اند، بن‌سلمان شرایط را برای اخذ بیشترین امتیازات ممکن از دولت بایدن فراهم دیده و به همین دلیل فارغ از تمامی جنبه‌هایی که مرتبط با نقش این کشور در جهان اسلام می‌شود، با کارت فلسطین به دنبال یک توافق امنیتی جامع جدید با آمریکا و پیشبرد طرح جاه‌طلبانه هسته‌ای خود است.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
فریت بار
اشتراک گذاری
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۷
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۵۶
قطعاً عربستان با اسرائیل سازش می کنه و به تبع آن، مابقی کشورهای اسلامی نیز به تدریج همینطور و ما می مانیم و غزه و خودجوش هایی که تا قیامت شعار می دهند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۶
و شربت و شیرینی پخش می کند .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۶
مسجد درست کردن در زمین غصبی
کار حرامی است ونماز خواندن در آن باطل
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۶
رکورد تورم پس از انقلاب در سال 1402 شکسته شد
تورم 53 درصد
در همن مدت بورس نسبت یه سال گذشته همین موقع بیش از 15 درصد منفی
ببینید دولت چطور سرمایه ملت رو به نابودی کشوند
سهامدارن به نسبت تورم در 1 سال اخیر بیش از 80 درصد در زیان هستن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۶
چندین سال است به قله خیلی نزدیک شدیم
ولی نمی دونم چرا قله را نمی توانیم فتح کنیم
آیا شما می دونید؟؟
هسته‌ای شدن حکومت وهابی وداعشی عربستان به معنی نابودی جهان است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۶
چی میگی خیلی وقته بمب اتم داره
لایحه حجاب مراحل پایانی تصویب خود را طی می کند. رسانه ها باید تمامی مقامات از وزرا، نمایندگان مجلس و برخی نظامی ها را وادار کنند تا صراحتاً نسبت به این قانون در این بازه و بازه های زمانی خاص موضع گیری کنند. (بعدا کسی نگوید کی بود کی بود من نبودم)
همه میدانیم که دهها ماده از این قانون مثل ساخت انبوه خوابگاههای متأهلی صرفاً نمایشی و برای ایجاد توازن صوری در مقابل سختگیری بی حدی است که علیه زنان قرار است انجام شود و هیچگاه روی اجرا را به خود نخواهد دید.
دکتر رییس جمهور گفته تورم را کنترل کرده ایم اما دیروز قند 5 کیلوی شده 2499000 ریال قبلا یعنی یک ماه پیش 2090000 ریال بود کسی هست تورم را توضیح بدهید 20 در صد روی حقوق اما چند درصد روی اجناس ؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۶
سال گذشته با تورم بیش از 52 درصدی رکورد جدید در تورم کشور ثبت شد حتی از تورم دوران جنگ هم بیشتر
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۶
بله. برو ببین آقای جهرمی طوری آمار و حساب کتاب تورم را می کند که 5 کیلو قند در واقع برای شما رایگان افتاده، زیرا دولت محترم لطف نموده و برما منت نهاده که با ارز ترجیهی قند وارد نموده. اصلا شما رانت خوار محسوب می شوید. 5 کیلو قند می خوای چیکار، باید 5 گرم می خریدی.
ناشناس
| Germany |
۱۰:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۶
آماری که اقای همتی از میزان چاپ پول داده وحشتناک است
در ۳ سال اخیر بیشتر از ابتدای تاریخ تا سال ۱۴۰۰ پول چاپ شده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۶
متخصص مغز جوابی ندارد؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۶
از نظر مسئولین، تورمی در کشور وجود نداره وضعیت گل و بلبله مردم در رفاه کامل و در آرامش و آسایش زندگی میکنند و هیچ مشکلی هم ندارند، تورم در ایران صرفا زایده فکر دشمنه
گاهی افراط در یک موضوع می تواند بر ضد هدفی که در نظر داشته ایم عمل کند ، مثلا زیاده روی در رعایت بهداشت اگر باعث وسواس شود به سلامت آسیب می زند ، تا چند سال پیش وقوع جنایت توسط اسرائیل و افزایش تعداد شهدا به آرمان فلسطین کمک می کرد اما در وقایع اخیر ظاهرا تلفات مادی و شهدا به حدی بوده که موضع حماس را تضعیف کرده است.
بن سلمان یک سیاستمدار حرفه ای است.

او می داند که فلسطین با گلوله و باروت آزاد نمی شود.

بنابراین شرط گذاشته است که تا اسراییل تشکیل یک کشور فلسطینی را به رسمیت نشناسد، صلحی در کار نخواهد بود. به این ترتیب اسراییل را تحت فشار قرار داده است.
2 هفته پیش سخنگوی دولت در مصاحبه ای اعلام کرد که از این به بعد ارز نیمایی 28500 تومانی شامل بعضی از اقلام غذایی نذیر برنج و شکر نخواهد شد.

همین حرفها باعث شد که برنج در بازار کمیاب و گران شود. قیمت برنج هاشمی برندهای گمنام در سوپرمارکتها به کیلویی 130 هزار تومان افزایش یافته است.

این هم از تدبیر دولت محرومان برای کاهش تورم و گرانی!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۶
خب. مگه نگفته بود همه ی اقتصاد دان ها را برای حل مشکل اقتصاد به خط می کنم. به خط کرد و نتیجه همین شد که می بینیم.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۶
بعد به داریا همراه 300 میلیون دلار ارز دولتی دادن که گوشی چینی سر هم کنه ، برای دارو و غذا و ... ارز نیست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۶
عرعرزشی ها چرا در مقابل مصائب اقتصادی مردم، تا این اندازه ساکت وبی تفاوت هستند؟
قیمت جدید بیسکویت ساقه طلایی: 20 هزار تومان !
یک قالب کره 100 گرمی: 34،500 تومان !
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۶
ادامه لطفا
مهدی اقراریان عضو شورای شهر تهران در توییتی نوشت: ‏مردم شریف تهران؛ جمعی از همکاران شورا با اقدامات پر حاشیه ‎زاکانی مخالف‌اند و اجازه اعدام درختان در پارک لاله را نخواهیم داد.

ساخت 3000 متر مربع فرهنگسرا به قیمت نابودی درختان و فضای سبز اشتباه است.
اعلام شد:

اتوبوس های برقی که زاکانی قرار است در طی قرارداد 2 میلیارد دلاری با یک شرکت ساختمانی چینی خریداری کند، از لحاظ قیمت 40% گرانتر از اتوبوسهای ساخت کارخانجات داخلی است!
قرارداد 2 میلیارد دلاری زاکانی با شرکت ساختمانی چینی شامل خرید 400 میلیون دلار دوربین امنیتی و پایشی نیز می باشد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۶
این قرار داد فقط به اسم وارد کردن اتوبوس برقی باشه،در اصل چیزایه دیگست .!!
سال گذشته یعنی 1402 رکورد تورم 80 ساله ایران شکسته شد. 53 درصد تورم طبق آمار رسمی داخلی
دسته گل سیدمحرومان که هدیه به مردم شد
بانکی‌پور، نماینده مجلس:
در لایحه حجاب و عفاف تمام دوربین‌های ادارات دولتی و خصوصی باید به فراجا وصل شوند.
کسی که کشف حجاب کند، بار اول یک و نیم میلیون تومان جریمه می‌شود، بار دوم، ۳ میلیون تومان که بعد از سه هفته باید ۴ و نیم میلیون تومان پرداخت کند. بار سوم، فرد به محاکم قضایی ارجاع می‌شود که مجازات‌های سختی برای آن پیش بینی کرده ایم.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۶
تعجب می کنم از این نماینده که حتا فکر نکرده که چه تعداد دوربین موجود است و چه هزینه ای دارد تا به پلیس متصل شود و چه تعداد نیرو لازم دارد تا تصاویر را کنترل کنند با چه میزان حقوق و امکانات
این حجم از بی اطلاعی و توهم از یک نماینده نوبر است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۶
اسم این لایحه باید عوض شود و نام «پایش 24 ساعته مردم» بر آن نهاده شود!
مردم در مغازه و اداره و خیابان و...... تحت پایش مداوم قرار می گیرند.

کسی هست حساب کند که این همه دوربین پایشی در کشور چه میزان برق مصرف کرده و خرید، نصب و نگهداری آنها چه قدر هزینه بر بیت المال تحمیل خواهد کرد؟
ناشناس
| Germany |
۰۸:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۶
برید ببنید کدام نور چشمی و آقازاده ای قرار دوربین وارد کند یا نرم افراز همچین کاری را پروژه گرفته است خوب دکانی است هر چیزی که از مجلس میاد برای عده ای
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۶
میخوام یه پیشگویی بکنم:
طرح لایحه حجاب محکوم به شکست است و به زودی غیرقابل اجرا خواهد شد
در کمتر از 2 سال
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۶
ما که از این پول ها نداریم بدیم ، بگیرن زندان کنن اقلا جا و غذا پیدا می کنیم
چنان تهدید می کنه انگار تو سوییس هستیم و بیرون زندان داره بمون خوش می گذره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۶
چقدر خوب بوداز نظر برخی این دوربین ها تفکرات
. مردم را هم مشخص می کرد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۶
بجای اینکه دوربین بخرید پول آن را صرف کنترل و ذخیره سیلابها کنید که اینقدر خسارت وارد نکند
تراز تجاري بدون نفت ... قصه س . پس پول فروش نفت كجا و چي ميشه؟ قراره پرايد بشه 16 تومن؟
اداره یک کشور به سبک ذاکانی جز آبرو ریزی میوه ای ببار نخواهد آورد در این آلودگی سهمگین هوا که اغلب روزهای سال گریبان مردم را می گیرد یک برگ درخت هم ارزش دارد تا اینکه کسی پیدا شود با پیشانی بند بر سر دستور قطع صدها درخت را صادر کند .
(مردم گم شده در دعوای سیاسی بر سر تورم!)

ایا مردم باور دارند که حضرات برای انها دلسوز و به فکرشان هستند ؟

یک روز همه انان را در طوفان گم خواهیم کرد
دولت رئیسی روی تمام دولت ها ماقبل خود از زمان کوچ آریایی ها به این سرزمین را با اینهمه هرج ومرج و گرانی سفید کرد. بله در محروم کردن مردم از نیازهای اولیه زندگی رکوردی دست نیافتنی زد.دیگه خوردن نون و ماست هم برای اکثر شهروندان خاطره شد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۶
هنوز مانده به دولت تعاملگر تدبیر برسد!!!
دست از ویران کردن بیشتر ایران برنمیدارن این آقایان.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۶
نه اینها قسم خوردن
هنیه بره عربستان
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۶
نخاله هم نمیره چه رسد به هنیه
غرب گداها وحشت کردن از پایین آمدن تورم یا در مورد فضای بین‌الملل غزه.. روی به آمار سازی آوردن نه فقط تورم بلکه حتی چیزهای دیگر اقتصاد که آدم خنده اش می گیرد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۶
تورم 1402 توسط بانک مرکزی اعلام شده: 53 درصد
چرا مثل کبک سرتون رو زیر برف میکنید؟
الان اگر شما بالاترین نرخ تورم بعد از انقلاب رو کتمان کنید مشکل تورم حل میشه؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۶
عزیزم تورم سال قبل توسط بانک مرکزی و آمار 41 درصدی هست! و تورم نقطه به نقطه هم 35 درصد

آنهایی که این را به تو گفتند هدف دیگری داشتند در آمار سازی!
حتی بانک مرکزی جوابیه هم داده بابت آن آمار سازی رسانه های.....!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۶
۱۱:۳۰
عزیزش چیزی که ما سر سفره دیدم تورم بالای 80 درصد بوده و به نظر من حتی عددی ک دوستمون گفته اشتباه هست و تورم سفره مردم خیلی بیشتر از 53 درصده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۶
قدرت خرید در این یکی دوساله فرقی نکرده حتی در سر سفره
از دهه ها قبل عربستان و اسرائیل متحد و زیر دست امریکا هستند بنابراین دو نوچه که با هم قهر نمیکنن و اگر هم قهر کنند اوستا یا به زور دستتشان را به هم میده یا کله دوتاشون رو به هم می کوبه...مابقی کار ظاهر قضیه و بازی برای عوام هست که در سیاست به ان تاکتیک می گویند..
با احیای مذاکرات بین عربستان و اسراییل، هرچه بعضی ها در هفتم اکتبر ریسیده بودند پنبه شد
میلیونها متر مکعب آب مفت و مجانی از رحمت خدا وارد کشور شد و بدلیل بی لیاقتی باعث خسارت شد . بجای درگیری با خانمها و نصب دوربین ها و حقوق حجاب بانها و خرید ون که جز نارضایتی نتیجه ای ندارد نزولات آسمانی را کنترل کنید .
آقایان در خصوص تورم و... روزه سکوت گرفته اند ؟ !! هیچ جوره هم راضی به شکستن روزه شان نیستند چون گناه داره !!
۝۝۝۝۝۝۝
﴿الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ وَالْعَنْ أعْداءَهُم﴾
۝۝۝
﴿اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج﴾
۝۝۝
یا الله به حق محمد و آل محمد
از اختلاس و تورم نجاتمون بده
۝۝۝
و
از دست جنایتکارای جنگی غاصب قصاب صهیونست، مردم مظلوم فلسطین رو نجات بده.
۝۝۝
﴿الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ وَالْعَنْ أعْداءَهُم﴾
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۶
چشم. فرمایش دیگه ای نیست.
برچسب منتخب
# توماج صالحی # نمایشگاه کتاب # موسسه مصاف # صادق زیباکلام # سیل
وب گردی