بازدید 4859
با تحولات منطقه و جهان

سفر وزیر خارجه طالبان به ایران/ توقف تردد دو شرکت کشتی رانی هنگ کنگی و آلمانی از دریای سرخ/ گفتگوی تلفنی رئیسی و پاشینیان درباره قفقاز/ واکنش چین به درخواست آمریکا برای پیوستن به ائتلاف دریایی در دریای سرخ

سفر وزیر خارجه طالبان به ایران، توقف تردد دو شرکت کشتی رانی هنگ کنگی و آلمانی از دریای سرخ، گفتگوی تلفنی رئیسی و پاشینیان درباره قفقاز، واکنش چین به درخواست آمریکا برای پیوستن به ائتلاف دریایی در دریای سرخ و اولین گفتگوی مقامات نظامی آمریکا و چین در یک سال اخیر از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه ای و بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.
کد خبر: ۱۲۱۱۵۰۲
تاریخ انتشار: ۰۱ دی ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۴ 22 December 2023

سفر وزیر خارجه طالبان به ایران/ توقف تردد دو شرکت کشتی رانی هنگ کنگی و آلمانی از دریای سرخ/ گفتگوی تلفنی رئیسی و پاشینیان درباره قفقاز/ واکنش چین به درخواست آمریکا برای پیوستن به ائتلاف دریایی در دریای سرخ

بین الملل تابناک: سفر وزیر خارجه طالبان به ایران، توقف تردد دو شرکت کشتی رانی هنگ کنگی و آلمانی از دریای سرخ، گفتگوی تلفنی رئیسی و پاشینیان درباره قفقاز، واکنش چین به درخواست آمریکا برای پیوستن به ائتلاف دریایی در دریای سرخ و اولین گفتگوی مقامات نظامی آمریکا و چین در یک سال اخیر از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه ای و بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.

سفر وزیر خارجه طالبان به ایران

«امیرخان متقی» وزیر خارجه حکومت سرپرست افغانستان برای حضور در همایش عالی‌رتبه سیاسی با موضوع فلسطین عازم تهران شد.

 ضیا احمد تکل سخنگوی وزارت خارجه افغانستان از سفر ساعتی قبل مولوی امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه طالبان به ایران خبر داد.
گفته می‌شود متقی در رأس هیأتی به دعوت حسین امیرعبداللهیان وزری امور خارجه کشورمان و به منظور شرکت در همایش «مشورتی عالی‌رتبه سیاسی در موضوع فلسطین» عازم تهران شده است.

این همایش با ابتکار وزارت خارجه ایران در مورد مردم فلسطین و تأمین امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی آنها، در تهران و با حضور مقامات کشورهای مختلف برگزار می‌شود.

توقف تردد دو شرکت کشتی رانی هنگ کنگی و آلمانی از دریای سرخ

تشکیل ائتلاف جدید دریایی به رهبری ایالات متحده هم کارساز نشد و دو شرکت هاپاگ لوید آلمان و او.او.سی.ال هنگ‌کنگ نیز بامداد جمعه اعلام کردند که تا اطلاع ثانوی عبور و مرور کشتی‌های خود از مسیر دریای سرخ را متوقف خواهند کرد.

 خبرگزاری رویترز نوشت: تشدید تنش در دریای سرخ باعث محروم شدن شرکت‌های کشتیرانی حمل و نقل کالا از مسیر دریای سرخ و کانال سوئز شده است چرا که برای گذشتن از این مسیر ابتدا باید از تنگه باب المندب عبور کنند؛ در حالی که پیش از این، این کانال دریایی نقشی بسیار حیاتی و با اهمیت در زنجیره تامین جهانی و جابجایی کالا داشت.

در حال حاضر کشتی‌هایی که به جای عبور از دریای سرخ و کانال سوئز برای رساندن کالاهای خود به مقصد مجبورند قاره آفریقا را دور بزنند، باید حدود ۱۰ تا ۱۴ روز بیشتر طی مسیر کنند که این موضوع علاوه بر افزایش هزینه حمل و نقل کالا، می‌تواند در نهایت به اخلال در زنجیره‌های تامین جهانی منجر شود.

گفتگوی تلفنی رئیسی و پاشینیان درباره قفقاز

 دفتر نخست وزیری ارمنستان روز پنجشنبه از تماس تلفنی نخست وزیر این کشور با آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور جمهوری اسلامی ایران و رایزنی در خصوص آخرین تحولات در قفقاز جنوبی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری «پان آرمنیان» دو طرف درباره روابط ارمنستان و ایران و همچنین روند اجرای توافقات دوجانبه گفت‌وگو کردند.

جمهوری اسلامی ایران همواره در راستای حل مشکلات و رفع سوء تفاهمات بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان تلاش کرده است.

طرفین همچنین در مورد ساز و کار منطقه‌ای «۳+۳» تبادل نظر  و نشست اخیر در تهران را «مثبت» ارزیابی کردند.

بر اساس این گزارش، موضوعات مربوط به منطقه قفقاز جنوبی و راه‌های گسترش همکاری‌ها از جمله مباحث مورد گفت‌وگو در نشست یک روزه با عنوان «نوبت صلح، همکاری و پیشرفت در قفقاز جنوبی د تهران بود.

«حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران  در سفری که به مسکو داشت در گفت‌وگو با رسانه روسی درباره ساز وکار ۳+۳ گفت: « ساز و کارهای متعددی برای حل مناقشات مطرح شده، یکی از آن‌ها ۳+۳ است که از زمان اوج گیری بحران در قره باغ مطرح شد.»

 وزیر خارجه ایران افزود: «ما فکر می‌کنیم از مسیر گفت‌وگو می‌شود سوءتفاهمات را برطرف کرد و تمامیت ارضی کشورها در گفت‌وگوها می‌تواند مورد تأکید قرار بگیرد، نتیجه آن را هم می‌توانیم روی زمین پیاده کنیم.»

نخست وزیر ارمنستان اخیرا با بیان توسعه روابط این کشور با ایران اظهار داشت که صلح پایدار در «قفقاز جنوبی» تنها با حمایت جهان متمدن ممکن است.

پاشینیان در توییتی نوشت: «با توجه به اینکه روابط ما با ایران و گرجستان به طور طبیعی در حال توسعه است و باید ادامه یابد، امضای پیمان صلح با جمهوری آذربایجان و عادی سازی روابط با ترکیه نیز ضرورت است.»

واکنش چین به درخواست آمریکا برای پیوستن به ائتلاف دریایی در دریای سرخ

یک رسانه آمریکایی با اشاره به مواضع رسمی پکن درباره ائتلاف چندملیتی تشکیل‌شده در دریای سرخ، آن را نشان‌دهنده بی‌میلی چین برای پیوستن به این ائتلاف به رهبری آمریکا دانست.

 دولت چین درخواست آمریکا برای پیوستن به ائتلاف دریایی چندملیتی را که به تازگی در دریای سرخ با ادعای حفاظت از کشتی‌های تجاری در قبال حملات نیروهای مسلح یمن تشکیل شده است را رد کرد.

نشریه پالتیکو در این باره نوشت: پکن نشان داده است که هیچ علاقه‌ای به مشارکت در ائتلاف «نگهباتن رفاه» ندارد. «وانگ ونبین» سخنگوی وزارت امور خارجه چین با اشاره‌ای غیرمستقیم  به نفوذ نظامی و دیپلملتیک آمریکا در منطقه، گفت که «ما بر این باوریم کشورهای مهم، به ویژه کشورهای بزرگ دارای نفوذ، نقشی سازنده و مسئولانه در حفظ امنیت مسیرهای دریانوردی در دریای سرخ ایفا کنند.»

اگرچه، «متیو میلر» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، روز سه‌شنبه، گفته بود«حملات حوثی‌ها به چین هم آسیب می‌رساند، بنابراین، ما از ایفای نقش سازنده چین در تلاش برای جلوگیری از رخ دادن این حملات استقبال می‌کنیم.»

این نشریه آمریکایی اظهارات ونبین را نشانه انفعال پکن در پرداختن به بحران‌های غرب آسیا در پی جنگ غزه تلقی کرد.

پالتیکو همچنین گزارش داد که در پی درگرفتن جنگ غزه،«ژای جون» نماینده ویژه خود در امور منطقه غرب آسیا را در ماه اکتبر، مامور تلاش‌های دیپلماتیک برای تنش‌زدایی از وضعیت کرده بود اما این هیات، صرفا، به بیان اظهاراتی «مبهم» درباره حل‌وفصل سیاسی این مسئله پرداخت.

اولین گفتگوی مقامات نظامی آمریکا و چین در یک سال اخیر

مقامات ستاد مشترک ارتش آمریکا و چین، یک سال پس از قطع روابط نظامی، در یک ارتباط تصویری مجازی با یکدیگر گفت‌وگو کردند.

به گزارش رویترز، پنتاگون اعلام کرد: یک افسر ارشد ارتش آمریکا روز پنجشنبه در اولین گفت‌وگو در بیش از یک سال گذشته در میان امیدواری مقامات آمریکایی به گسترش بازسازی روابط میان ارتش دو کشور با همتای چینی خود، دیداری مجازی برگزار کرد.

این کنفرانس ویدیویی پس از توافق بین جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و شی جین پینگ، رئیس جمهور چین در ماه گذشته برای از سرگیری روابط نظامی صورت گرفت، روابط نظامی آمریکا و چین، توسط پکن پس از بازدید نانسی پلوسی، رئیس وقت مجلس آمریکا از تایوان در اوت ۲۰۲۲ قطع شده بود.

چارلز کیو. براون، ژنرال نیروی هوایی آمریکا و رئیس ستاد مشترک این کشور و ژنرال لیو ژنلی از ارتش آزادی‌بخش خلق چین، برخی از مسائل امنیتی جهانی و منطقه ای را بررسی کردند.

لیو رئیس بخش ستاد مشترک کمیسیون نظامی مرکزی (CMC)، نهاد نظامی مسئول عملیات و برنامه ریزی نظامی چین است.

مقامات پنتاگون می گویند: ارتباط بین دو ارتش برای جلوگیری از تبدیل اشتباه محاسباتی به درگیری بسیار مهم است.

دفتر براون گفت: این مقام نظامی در مورد اهمیت همکاری با طرف چینی برای مدیریت مسئولانه رقابت‌ها، اجتناب از محاسبات اشتباه و حفظ خطوط ارتباطی باز و مستقیم با همتای چینی خود صحبت کرد.

این بیانیه افزود: براون بر اهمیت مشارکت ارتش چین در گفت‌وگوی اساسی برای کاهش احتمال سوء تفاهم تاکید کرد.

براون ماه گذشته گفت: او یک نامه برای لیو ارسال کرده و گفته بود که آماده ملاقات است.

بر اساس بیانیه وزارت دفاع چین در اواخر روز پنجشنبه، لیو گفت: بنیان اصلی برای توسعه یک رابطه نظامی سالم، باثبات و پایدار میان دو کشور این است که آمریکا «درکی درست از چین» داشته باشد.

مقامات آمریکا هشدار داده اند که حتی با بازسازی برخی ارتباطات نظامی، برقراری گفت وگوی واقعاً کارآمد بین دو طرف ممکن است طولانی باشد.

برخی تحلیلگران می گویند چین به دنبال حفظ پیچیدگی های در روابط دفاعی است تا آنچه را پکن تحریکات نظامی آمریکا در منطقه می داند محدود کند.

رویترز افزود: واشنگتن و پکن بر سر همه چیز از آینده تایوان گرفته تا ادعاهای ارضی در دریای جنوبی چین با هم اختلاف دارند. روابط دیپلماتیک دو کشور پس از سرنگونی یک بالون جاسوسی چینی توسط آمریکا در ماه فوریه (بهمن/ اسفند) همچنان در حال تلاش برای بازسازی است.

 

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۸
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۲۰
آمریکا دنبال سرباز مفت و ارزان قیمت است حق خودشان را به عنوان دستمزد به خودشان می دهد حالا دنبال چین است.
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۲:۲۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۱
چین برای ارسال کالاهای خود به بازار اروپا بزرگترین منفعت را از دریای سرخ می برد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۱
البته از نظر اقتصادی چین خیلی بیشتر از آمریکا از مسدود شدن دریای سرخ ضرر می کند ولی ظاهراً دارند جنبه ایدئولوژیک قضیه را سبک و سنگین می کنند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۱
امنیت منطقه باید توسط مردم منطقه تامین بشود اگرقرارباشدکسیازاونطرف دنیا بیاد اینجا و بخواد امنیت ایجاد بکنه اونهم با توپ و تانک. و ناو نتیجه ای جز تضعیع حقوق مردم منطقه و هرج و مرج و ستیز نخواهد داشت
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۱
آمریکا منافعش را با جنگ تامین میکنه ولی چین با روابط اقتصادی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۵۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۱
ازکاربران عزیز خواهش میکنم بهمدیگر اهانت نکنند
ما هموطنیم بهم انتقاد میکنیم ولی جسارت و اهانت نه
بکاربردن لفظ های اهانت امیز دون شان ادمهای فرهیخته و دانشور و بافرهنگ است
خودم که اهانت های گروهای حاضردر سایت را می بینم خدایی خیلی ناراحت میشم
هرکس بهر عنوان به تفرقه در بین ملت و مردم کمک کند دشمن وطن است
اللهم انی بسمک العضیم
! العضم
دولتهای غربی که حقوق بشری که خودشان ایجاد کردن و وسیله ای بود برای تحقیر کشورهای رقیب بخاطر رژیم صهیونیستی الان ازش گذاشتن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۱
حقوق بشر رعایتش خوبه ولی غربیها برایشان وسیله سیاسی شده
سفر وزیر خارجه طالبان به ایران

مثل این که علاقه مقامات طالبان به مسافرت به ایران به هر بهانه، مثل علاقه مقامات ایران به سفر به روسیه است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۱
فرق دارد. ایرانی ها مقامات طالبان را دعوت می کنند ولی روس ها مقامات ایران را دعوت نمی کنند و آنها خودشان درخواست رفتن به روسیه میکنند. پوتین این را خیلی واضح در ملاقات با رئیسی بیان کرد.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۱
یکی از اهداف آمریکا از تخلیه افغانستان و گذاشتن سلاح ها برای طالبان ایجاد بحران در منطقه بوده پس بهتره با طالبان با سیاست عمل کرد
رقیب و عتید دو فرشته ان که اعمال انسان را ثبت و ضبط میکنن تا نزد خدا شهادت دهند.
بله جناب سانسور چی تابناک.
حالا شما فقط نظرات براندازان را منتشر کن.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۱
آفرین گل گفتی
افغانها را از ایران اخراج کنید . اینها برای مردم و آینده ایران خطرناکند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۱
فعلا خودما بیشتر از همه خطرناکیم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۱
جوان ایرانی یا ازدواج نمیکند و اگر به ندرت ازدواج کند فقط یک فرزند
افغانها در ایران هر کدامشان ۳ الی ۴ فرزند دارند .
۲۰ سال دیگر جمعیت افغانهای ساکن ایران هم اندازه جمعیت ایرانی ها خواهد شد .
آنوقت است که باید به سرمان بگوبیم و مسئولان فعلی مملکت را مستفیذ کنیم !!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۱
نژاد پرست عزیز آلمان هم شما را بیرون کند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۱
نژاد پرست نباش افغانی و ایرانی نداره
ناشناس
| United States of America |
۱۶:۱۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۱
روزنامه جمهوری اسلامی در مطلبی مدعی شده‌است که حمله کنندگان بر پاسگاه راسک استان سیستان و بلوچستان ایران که منجر به کشته و زخمی شدن ۲۰ تن از نیروهای انتظامی گردید، شهروندان افغانستان بودند.
سفیر طالبان خوش اومده. ما برای جنگ با شیاطین غربی نیاز به بازوهای بیشتری داریم
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست