بازدید 4214

باز هم احتکار خودرو توسط ۲ خودروساز بزرگ کشور؟

سازمان استاندارد ایران به‌صورت رسمی وجود مشکلات استانداردی خودرو‌های دپوشده در پارکینگ‌های خودروسازان را رد کرد و به این صورت شائبه احتکار خودرو‌ها قوت گرفت، آیا سازمان تعزیرات حکومتی قصد ورود به این موضوع را ندارد؟
کد خبر: ۱۱۹۶۷۶۶
تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۷ 05 October 2023

به گزارش «تابناک» به نقل از تسنیم، با روند کاهشی ارزش ارز‌های خارجی در کشور و پس از گرایش بازار به کاهش قیمت در کالا‌ها و لوازم مختلف انتظار عمومی در جامعه کاهش قیمت خودرو بود که ماه گذشته نشانه‌هایی از آن دیده شد، اما به‌دلیل عرضه نشدن خودرو به‌میزان و در زمان مناسب، کاهشی شدن قیمت خودرو متوقف شد.

پس از مقاومت بازار خودرو در کاهش قیمت این شائبه مطرح شد که خودروساز‌های بزرگ کشور به‌بهانه‌های خاص و شاید به‌امید تعیین قیمت‌های بالاتر از طریق مکانیزم شورای رقابت از عرضه خودروی تولیدشده خود ممانعت به‌عمل می‌آورند تا با به‌اصطلاح تشنه نگه‌داشتن بازار، از کاهش قیمت آن جلوگیری شود!

خودرو را به مردم نمی‌دهند تا گران بماند!

تسنیم روز نهم مهر ماه جاری با انتشار یک گزارش با عنوان "خودرو هست، به مردم نمی‌دهند" نوشت: وضعیت پارکینگ خودروسازان نشان می‌دهد که خودرو دارند، اما نمی‌خواهند عرضه کنند و وزارت صنعت باید این اقدام غیرقانونی را پیگیری کند، چرا باید خودرو باشد، اما به دست مصرف‌کنندگان نرسد؟

موضوع "احتکار خودرو‌ها در پارکینگ‌های خودروساز‌های بزرگ کشور" دوباره در صدر اخبار رسانه‌های داخلی قرار گرفت.

انتشار این گزارش و مطالب مشابه از سوی رسانه‌ها واکنش رئیس قوه قضاییه را هم در پی داشت و حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای در نشست شورای‌عالی قضایی که روز دوشنبه ۱۰ مهرماه برگزار شد خطاب به رئیس سازمان بازرسی کل کشور برای بررسی سریع برخی موضوعات مطرح در خصوص عرضه خودرو، دستورات مشخصی را صادر کرد.

واکنش رئیس قوه قضاییه به گزارش رسانه‌ها درباره احتکار خودرو

اژه‌ای در آن جلسه گفت: در بعضی رسانه‌ها این مقوله مطرح شده که برخی در راستای گران کردن خودرو می‌خواهند بازار را تشنه کنند و حتی تعبیر «احتکار» را هم من در جریده‌ای ملاحظه کردم. سازمان بازرسی کل کشور باید در اسرع وقت به این موضوع ورود کند تا چنانچه در این قضیه کوتاهی صورت گرفته به‌سرعت اصلاح شود و در غیر این صورت، موضوع برای مردم به‌روشنی تبیین شود.

اما ذبیح‌الله خداییان؛ رئیس سازمان بازرسی کل کشور در همان جلسه در حضور اژه‌ای، موضوع احتکار خودروساز‌ها را رد کرد و گفت: علی‌رغم طرح مطالبی طی روز‌های گذشته در برخی مطبوعات پیرامون احتکار خودرو‌های این دو شرکت خودروساز، همکاران ما در سازمان بازرسی طی بررسی‌هایی که انجام دادند به این موضوع نرسیدند!

رئیس سازمان بازرسی: خودرو‌های دپوشده مشکل استاندارد دارند!

وی گفت: شرکت ایران‌خودرو در سال جاری ۲۶۷ هزار و ۶۲۰ خودرو تولید کرده که از این میزان ۲۵۴ هزار و ۸۰۳ دستگاه فاکتور (ایفای تعهد) شده و ۱۳ هزار و ۷۸۶ دستگاه نیز در سیر شماره‌گذاری هستند؛ همچنین قریب به ۱۷ هزار خودروی این شرکت هنوز به‌دلیل مشکلات مربوط به استاندارد یا سایر مسائل، فاکتور نشده‌اند.

رئیس سازمان بازرسی ادامه داد: شرکت سایپا نیز در سال جاری ۲۴۵ هزار و ۴۵۳ دستگاه خودرو تولید کرده که از این میزان ۲۲۶ هزار و ۶۶۲ دستگاه فاکتور (ایفای تعهد) شده و همچنان ۱۲ هزار و ۱۸۷ خودرو به‌دلیل عدم اخذ مجوز از سازمان استاندارد یا مشکلات محیط‌زیستی، شماره‌گذاری نشده‌اند.

سازمان استاندارد: خودرو‌های دپوشده مشکل استاندارد ندارند!

اما یک مقام سازمان ملی استاندارد امروز ادعای اخیر رئیس سازمان بازرسی کل کشور را رد کرد.

انگورج؛ مدیرکل دفتر تخصصی ارزیابی انطباق صنایع حمل‌ونقل و ماشین‌آلات سازمان ملی استاندارد در بازدید از پارکینگ‌های دو خودروساز بزرگ کشور (ایران‌خودرو و سایپا) گفت: در پارکینگ اتکا حدود ۲۰۰۰ دستگاه خودرو دپو شده و همه این خودرو‌ها تأییدیه استاندارد دریافت کرده‌اند. باعث تعجب است که با وجود دریافت تأییدیه استاندارد و دریافت برچسب استاندارد، اما همچنان این خودرو‌ها در پارکینگ باقی مانده است.

به‌گفته این مقام سازمان ملی استاندارد، خودرو‌های کوییک دپوشده در پارکینگ‌های سایپا و خودرو‌های رانا، پژوپارس، دنا و تارا دپوشده در پارکینگ‌های ایران‌خودرو مشکل تأییدیه استاندارد و مشکلی برای تحویل به مشتری ندارند.

نیاز به ورود سازمان تعزیرات برای برخورد با احتکار خودرو

حال با توجه به اینکه اختلاف‌نظر بین دستگاه قضایی (سازمان بازرسی کل کشور) و دستگاه نظارتی (سازمان ملی استاندارد) وجود دارد، آیا زمان آن نیست که سازمان تعزیرات کشور به‌عنوان مرجع رسیدگی‌کننده به موضوع احتکار، به‌استناد گزارش‌های منتشرشده به موضوع دپوی خودرو‌ها در پارکینگ خودروساز‌ها ورود کند؟

سازمان تعزیرات البته تجربه قبلی در برخورد با تخلفات خودروساز‌ها دارد و در بهمن ماه سال قبل رئیس این سازمان از جریمه ۱۴ هزار میلیارد تومانی یک شرکت خودروساز به‌دلیل گران‌فروشی خبر داده بود.

حالا این انتظار است که سازمان تعزیرات با ورود درست به موضوع احتکار خودرو و با بررسی آن در شعبه‌های ملی خود، احکام مناسب و بازدارنده را صادر کند و مانع از ممانعت خودروساز‌ها در اصلاح قیمت خودرو در بازار شود.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱۰
انتشار یافته: ۱۲
اینم. نتیجه. مماشات. با. خودروسازان
پاسخ ها
سلام
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۳
ایا اگر یک شرکت خصوصی بود با روند زیانسازی ب کارش ادامه میداد؟چ دستی در کاره؟ چرا
نفس های آخرشونه ورشکسته اند عاقبت چهل سال بی کفایتی
خواستم‌یه‌چیزی‌بنویسیم‌حیفم‌اومد
در تمام امور کشور تعدد مراکز تصمیم گیری و نظارت باعث هرج و مرج و قانون شکنی شده است
اینو که خود خودروسازان هم میگن به زودی قرار هست قیمت ها افزایش پیدا کند. چاره کار فقط واردات خودروهای زیر 5 سال دست دوم میباشد تا هم قیمت ها کاهشی شود و هم بسیاری از خودروهای بی کیفیت چینی و ایرانی 40 سال پیش مشتری نداشته باشد. ببینید فقط خبر واردات خودروی دست دوم چقدر قیمت ها را پایین آورده بود.
احتکار کردن برای گرانتر فروختن مصداق بارز دزدی است.
سازمان بازرسی احتمالا نمک گیر شده که خلاف سازمان استاندارد نظر داده یا کوتاهی کرده و اصلا بازرسی انجام نداده .بازرسی میگه مشکل استاندارد دارن!!سازمان استاندارد میگه مشکل استاندارد ندارن
بهترین راه تحریم است.نه ازخودرو سازخودرو بخریم ونه ازدلال.بنده خودرو پژو مدل 86دارم وکم کار کرد است.پولش رو هم دارم نو بخرم.اما نمیخرم.چون ماشینهای جدید آشغال هستند .حیف پول که بری اینها خرج بشه.دیروز ماشین شاهین یکسال کارکرد رو اورده بودن تعمیرگاه کلی ایراد داشت طرف مینالید
در یه کشور اسلامی نهادی به وجود اومده که عکس قوانین اسلام عمل میکنه و کسی هم باهاش برخورد نمیکنه.
من خودرو ساینا با سود مشارکت 14درصد مبلغ 114000000میلیون واریز کردم الان دعوت نامه اومده 187000000دیگه باید واریز اکنی جمع مبلغ 301000000میشه سود مشارکت محاسبه نکرده ومبلغ واریزی قبل افزایش قیمت که واریز شده قرار بوده افزایش نخوره اونم مد نظر قرار نگرفته و کسی پاسخگو نیست
مرحومه پروین اعتصانی :
واعظی پرسید از فرزند خویش
هیچ میدانی مسلمانی به چیست
صدق وبی آزاری وخدمت به خلق
هم عبادت،هم کلید معنویست
گفت از این معیارها درشهرما
یک مسلمان است،آنهم ارمنی است
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست
آخرین اخبار