بازدید 11098
مرجعی که از تخلفات رئیس جمهور تا اختلاف در فدراسیون های ورزشی را رسیدگی می‌کند

آرای قابل فرجام خواهی کیفری در دیوان عالی کشور

دیوان عالی طی چند ماه اخیر بارها انتخابات فدراسیون های ورزشی را طبق قانون و به دلیل عدم پیاده شدن مقررات با شکایت معترضان ابطال کرده است و یا حکم عزل برخی مدیران ورزشی را لغو کرده است.
کد خبر: ۱۱۷۶۱۶۵
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۷:۲۹ 14 June 2023

عالی ترین مرجع قضایی کشور، دیوان عالی کشور است. این دیوان 45 شعبه در سراسر کشور دارد. این دیوان وظایف بسیار مهمی از قبیل رسیدگی به تخلفات رئیس جمهور برعهده دارد.

دیوان عالی معمولا در خصوص اختلافات نظر می‌دهد و بر اجرای صحیح قوانین و وحدت رویه قضائی نظارت می کند. در مواردی که در خصوص صلاحیت مرجع یا احکام صادر شده اختلاف وجود دارد، این دیوان وارد عمل می شود.

دیوان عالی طی چند ماه اخیر بارها انتخابات فدراسیون های ورزشی را طبق قانون و به دلیل عدم پیاده شدن مقررات با شکایت معترضان ابطال کرده است و یا حکم عزل برخی مدیران و روسای ورزشی فدراسیون ها را لغو کرده است. 

دیوان عالی کشور می تواند آرای حقوقی را رد کند و تصمیم گیری را به مرجع پایین تر بسپارد، یا آن ها را تایید نماید. در خصوص آرای کیفری، دیوان عالی کشور راساً به صدور حکم می پردازد. فرجام خواهی بسیاری از آرای کیفری نیز در این مرجع قضایی انجام می شود. روند رسیدگی به فرجام خواهی هر پرونده با دیگری متفاوت است. داشتن وکیل کیفری به شما در موفقیت در فرجام خواهی کمک زیادی می کند.

آرای قابل فرجام خواهی کیفری در دیوان عالی کشور

کدام آرای کیفری قابل فرجام خواهی هستند؟

ماده ی 428 قانون آیین دادرسی کیفری، آرایی که قابل فرجام خواهی هستند را به شرح پایین عنوان می کند:

1. آرایی که در مورد جرائم مطبوعاتی و سیاسی صادر شده اند.

2. آرایی که در خصوص جرایم عمدی علیه تمامیت جسمانی با دیه ی نصف و بیشتر از نصف دیه ی کامل صادر شده اند.

3. آرایی که در خصوص جرائمی صادر شده اند که مجازات آن ها سلب حیات، قطع عضو، حبس ابد و یا تعزیر درجه ی 3 و بالاتر است.

همان طور که مشاهده می کنید، این جرائم کیفری بسیار حساس هستند. بار روانی ناشی از صدور این احکام، حتی اگر قابل فرجام خواهی باشند زیاد است، پس بهتر است با انتخاب بهترین وکیل فرجام خواهی، شانس خود را برای بهبود شرایطتان در دیوان عالی کشور افزایش دهید.

لازم به ذکر است که تنها محکوم نیست که می تواند به دیوان عالی کشور فرجام خواهی کند. شخص محکوم، وکیل کیفری محکوم و نماینده قانونی وی می توانند از طرف محکوم فرجام خواهی کنند. شاکی، مدعی خصوصی، وکیل شاکی و نماینده قانونی او نیز از حق فرجام خواهی بهره مند هستند. دادستان از رای برائت متهم، عدم انطباق رای با قانون و مناسب نبودن مجازات نیز درخواست تجدید نظر می کند.

شرایط فرجام خواهی در دیوان عالی کشور

فرجام خواهی به معنی درخواست برای رسیدگی دوباره به پرونده است. زمانی که شما رای صادر شده را قبول نداشته باشید و یا این که بخواهید انطباق آن با شریعت و قانون را بررسی کنید، می توانید فرجام خواهی نمایید. تشخیص این که رای صادره قابل فرجام خواهی است یا خیر، با کمک وکیل فرجام خواهی ممکن است. دیوان عالی کشور مجددا پرونده شما را بررسی می کند و رای خود را اعلام می نماید. اما باید بدانید که آرا در شرایط خاصی قابل فرجام خواهی هستند. در ادامه این شرایط را برای شما لیست کرده ایم:

• در شرایطی که دادگاهی که رای را صادر کرده، صلاحیت لازم را نداشته باشد.

• رایی که صادر شده بر خلاف شریعت و قانون باشد.

• در هنگام رسیدگی به پرونده، حقوق طرفین دعوا رعایت نشده باشد.

• اصول دادرسی در هنگام رسیدگی به دعوا رعایت نشده باشد.

• بین اصحاب یک دعوا آرای مغایر و متفاوت صادر شده باشد.

• تحقیقات پرونده ناقص بوده باشد.

• به دلایلی که طرفین دعوا ارائه کرده اند توجه نشده باشد.

نکته ی دیگری که باید به آن توجه کنید، زمان فرجام خواهی است. بعد از 20 روز از ابلاغ دادنامه های حقوقی، در رای اولیه تجدید نظر نشود رای قطعی اعلام می شود. بعد از پایان زمان تجدیدنظر، زمان فرجام خواهی آغاز می شود. باید بدانید رایی که دیوان عالی کشور صادر می کند نیز، در شرایطی قابل فرجام خواهی مجدد است. احتمالا با خواندن مطالب فوق، به خصوص اگر در جریان یک دعو باشید، متوجه می شوید که نمی توان با اطلاعات ساده ی حقوقی این مسائل را اثبات کرد. البته نباید نگران باشید زیرا می توانید از وکیل کیفری گروه حقوقی دادورزان صلح و سازش برای پرونده ی خود استفاده کنید.

استفاده از بهترین وکیل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور

برای فرجام خواهی در دیوان عالی کشور، باید از وکیل دیوان عالی کشور استفاده کنید. وکیل دیوان عالی کشور فردی است که با تمامی قوانین مربوط به فرجام خواهی آشنایی دارد و می تواند به بهترین نحو ممکن پرونده ی شما را در دیوان عالی کشور حل و فصل کند. بهترین قضات کشور در دیوان عالی کشور به قضاوت می پردازند، بنابراین بدیهی است که وکیل دیوان عالی کشور نیز باید ماهر بوده و تسلط بالایی به قوانین داشته باشد. در صورتی که نیاز به به کارگیری وکیل کیفری را دارید، تنها کافی است با شماره تماس 09192329787 تماس بگیرید. بهترین وکلای کشور آماده ی ارائه ی خدمات به شما در زمینه فرجام خواهی در دیوان عالی کشور هستند.

داشتن وکیل دیوان عالی کشور به شما مزایای بسیار زیادی در حل پرونده می دهد. با حضور وکیل، پرونده ی شما با سرعت بیشتری پیگیری می شود. اسناد و اطلاعات شما حفظ شده و از آن ها به نفع شما استفاده خواهد شد. وکیل می تواند به جای موکل خود در دادگاه حاضر شود و از او دفاع کند و گزارش را به موکل خود ارائه دهد. نوشتن لایحه برای پرونده های دیوان عالی کشور نیز از سایر کارهایی است که وکیل فرجام خواهی در روند فرجام خواهی برای شما انجام خواهد داد. بدون شک این که فردی با دانش و تسلط بالا به قوانین را در کنار خود داشته باشید، درصد موفقیت شما را بسیار بالا می برد.

خلاصه ی مطلب

همانطور که گفته شد دیوان عالی کشور عالی ترین مرجع قضایی در کشور است. یکی از وظایف این دیوان آن است که در خصوص انطباق یا عدم انطباق آرای صادره کیفری و حقوقی اظهار نظر کند. در مورد آرای کیفری، این دیوان می تواند خود به صدور رای اقدام کند. بسیاری از آرای کیفری با شرایط متفاوت قابل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور هستند.

در این مطلب، ما آرای قابل فرجام خواهی را به همراه شرایط آن ها برای شما لیست کرده ایم. با استفاده از وکیل فرجام خواهی شما می توانید بهترین نتیجه را در فرجام خواهی خود در دیوان عالی کشور کسب کنید.

 

 

 

 

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست
آخرین اخبار