بازدید 5261
در جلسه شورای عالی قوه قضاییه مطرح شد؛

همدلی و همکاری بین قوا با حرف زدن ایجاد نمی‌شود / عیب همدیگر را فریاد نزنیم / ابربدهکاران بانکی مهم هستند اما به کسی که ابربدهکار خلق می‌کند هم توجه کنیم

رئیس قوه قضاییه گفت: امروز مساله نخست کشور، مساله اقتصادی و معیشت مردم و مهار تورم و رشد تولید است؛ قوای سه گانه باید در این رابطه با یکدیگر هماهنگی و هم‌افزایی کامل داشته باشند و مقام معظم رهبری، در دو فاصله کوتاه، در این باره فرمایش هایی داشتند.
کد خبر: ۱۱۷۲۴۸۲
تاریخ انتشار: ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۶:۴۲ 24 April 2023

همدلی و همکاری بین قوا با حرف زدن ایجاد نمی‌شود/عیب همدیگر را فریاد نزنیم/ ابربدهکاران بانکی مهم هستند اما به کسی که ابربدهکار خلق می‌کند هم توجه کنیم

 

 

تابناک _ امروز دوشنبه (۴ اردیبهشت) حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، در جلسه شورای عالی قوه قضاییه، ضمن گرامیداشت سالروز تأسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، این نهاد مقدس را که به فرمان حضرت امام خمینی (ره) ایجاد شد، منشا آثار و برکات خیر بسیار برای نظام و کشور و مردم دانست و گفت: اگر فرمان تأسیس و ایجاد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از جانب امام بزرگوار در آن مقطع و شرایط از کشور نبود، چه اتفاقاتی می‌افتاد؟ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برکات و خدمات زیادی برای اسلام و انقلاب و مردم ما داشته است و ان‌شاء‌الله این برکات و خدمات استمرار خواهد داشت و ما نیز برای این نهاد مقدس، آرزوی توفیقات بیش از پیش داریم.

رئیس دستگاه قضا در ادامه با یادآوری واقعه طبس و شکست مفتضحانه و خفت‌بار آمریکا در ماجرای تلاش برای آزادی جاسوس‌هایش گفت: ابعاد و جوانب مختلف واقعه طبس، آن گونه که باید و شاید تا امروز تبیین و تبلیغ نشده است. در جریان این واقعه، شاهد شکست خفت بار و مفتضحانه آمریکا بودیم؛ آمریکایی که بواسطه دستگیری جاسوس‌هایش در ایران، می‌خواست با یک عملیات، نه تنها به ایران بلکه به جهان، ضربه شست نشان دهد؛ اما شن‌های ریز طبس به عنوان جنود پروردگار و امداد الهی، به کمک مردم انقلابی ایران آمدند و اینچنین به خواست و اراده الهی، شکست سنگینی بر آمریکایی‌ها تحمیل شد.

رئیس عدلیه در ادامه با اشاره به فرمایش های اخیر مقام معظم رهبری، مبنی بر ضرورت هماهنگی و هم‌افزایی هر چه بیشتر قوای سه‌گانه و تمرکز بر حل مساله نخست کشور و پرهیز از حواشی، گفت: امروز مساله نخست کشور، مساله اقتصادی و معیشت مردم و مهار تورم و رشد تولید است؛ قوای سه گانه باید در این رابطه با یکدیگر هماهنگی و هم‌افزایی کامل داشته باشند و مقام معظم رهبری، در دو فاصله کوتاه، در این خصوص فرمایش هایی داشتند. 

رئیس دستگاه قضا: همدلی و همکاری بین قوا با حرف زدن ایجاد نمی‌شود

وی تصریح کرد: من باور دارم که در میان قوای سه گانه برای تمرکز بر حل مساله نخست کشور که همان مهار تورم و رشد تولید است، همدلی و اراده وجود دارد؛ اما وقتی مقام معظم رهبری با آن نگاه جامع و کلانی که دارند، در دو فاصله نزدیک به هم، بر ضرورت همکاری کامل قوای سه‌گانه تاکید می‌کنند، مشخص می‌شود که خلاء‌هایی در این زمینه وجود دارد، به ویژه که معظم‌له در خطبه‌های نماز عید سعید فطر بر این مقوله تاکید فرمودند، که همین امر نشان از اهمیت بالای موضوع دارد. 

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای بیان داشت: هماهنگی و هم‌افزایی قوای سه گانه برای تمرکز بر حل مساله نخست کشور و عمل به فرمایش مقام معظم رهبری در این خصوص، به صرفِ گفتن و حرف زدن از هماهنگی و هم‌افزایی، قابل تحقق نیست بلکه نیاز به سازوکار و برنامه عملیاتی در این خصوص است؛ بنابراین، همه مسئولان قضایی در این رابطه نقطه‌نظرات خود را در اسرع وقت ارائه دهند تا نخست، سازوکار عملیاتی افزایش هماهنگی و هم‌افزایی در داخل قوه و سپس با قوای دیگر، تمهید شود. 

رئیس قوه قضاییه در ادامه به تبیین و تشریح برخی مقولات مرتبط با راهکارهای عملی افزایش هماهنگی و هم‌افزایی قوا پرداخت و گفت: یکی از مواردی که درخصوص موضوع فوق‌الذکر مؤثر خواهد بود، آن است که این همفکری و همکاری موجود در میان سران قوا، به زیرمجموعه‌های آنها و همه بخش‌های قوای سه گانه تسرّی یابد. چنانچه رئیس یک قوه در خصوص یکی از موضوعات مرتبط با مساله نخست کشور و راهکار رفع و حل آن، یک فکر و دیدگاه مجزا نسبت به زیرمجموعه خود داشته باشد، در آن صورت امور به درستی پیش نمی‌رود. باید در همه بخش‌های قوا، دیدگاه‌ها و راهکارها جهت رفع مسائل و مشکلات و تحقق شعار سال (مهار تورم و رشد تولید) با هم اندیشی و بحث و اقناع سازی یکدیگر، نزدیک شوند.

قصد از مبارزه با فساد چیست؛ مچ گیری، حل مشکل یا انداختن توپ در زمین یک دستگاه دیگر؟

رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: موضوع مهم دیگری که در این فقره قابل ذکر است، آن که باید قصد و هدف اصلی ما، کسب رضای الهی و خدمت به مردم و کاستن از دردهای مردم باشد؛ برای مثال، در امر مقابله با فساد، هدف ما ریشه کن کردن و رفع فساد باشد، نه اینکه بخواهیم مچ‌گیری کنیم یا توپ را به زمین دستگاهی دیگر بیندازیم یا اینکه منیّت داشته باشیم و بگوییم این ما بودیم که فلان فساد را اعلام کردیم! آنچه مهم است، رفع فساد و مقابله با فساد است. 

رئیس دستگاه قضا: عیب همدیگر را فریاد نزنیم

رئیس عدلیه ادامه داد: باید با همفکری و اتخاذ تمهیداتی، کمک‌رسانی و مساعدت قوای سه‌گانه به همدیگر را در ضمن حفظ استقلال‌شان، هرچه بیشتر و افزون‌تر، محقق کنیم؛ در اینجا باید توجه داشت که این یاری و کمک کردن قوای سه‌گانه، به معنای نادیده گرفتن عیوب و اشکالات همدیگر نیست، بلکه می‌خواهیم تلاش کنیم در راستای تمرکز بر حل مساله نخست کشور که همان مهار تورم و رشد تولید است، عیوب و اشکالات یکدیگر را رفع کنیم، به گونه‌ای که در این مسیر، تنازع و تخاصم و برخوردی ایجاد نگردد.

رئیس قوه قضائیه: ابربدهکاران بانکی مهم هستند؛ اما به کسی که ابربدهکار خلق می‌کند هم توجه کنیم

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه به تبیین و تشریح مصادیقی مرتبط با تحقق شعار سال (مهار تورم و رشد تولید) بویژه مقولات «ارزی» و «بانکی» پرداخت و گفت: باید بررسی دقیق و همه‌جانبه داشته باشیم که قوه قضاییه چگونه می‌تواند کمک‌رسانی و همکاری و هم‌افزایی خود را در مقولات «ارزی» و «بانکی» بیشتر کند تا توان تولیدی کشور تقویت و تورم کاهشی شود.

وی افزود: تاکید می‌کنم که قوه قضاییه در سال جاری، در قضایا و مباحث مرتبط با بانک‌ها، بیش از آنکه به مشتری بانک بپردازد، به خود بانک خواهد پرداخت. چند روز پیش، مسئولی گفت می‌خواهیم ابربدهکاران بانکی را معرفی کنیم. من پس از مشاهده این خبر، بلافاصله با آن مسئول تماس گرفتم و خطاب به او گفتم، معرفی ابربدهکاران بانکی، کار درستی است و باید صورت گیرد، اما به این مقولات هم توجه کن که چه کسی این ابربدهکاران را بوجود آورده و چه کسی به آن‌ها تسهیلات داده است؟ چه کسی به وظیفه نظارتی خود در راستای محل مصارف این تسهیلات عمل نکرده است؟ چه کسی وثیقه مناسب دریافت نکرده است؟ چه کسی وقتی قسط‌های اول و دوم تسهیلات عقب افتاد، پیگیری‌های لازم را نکرد تا موضوع متراکم نشود؟ 

رئیس قوه قضاییه در تشریح مقوله مقابله با فساد نیز گفت: فساد مسری است و اگر جلوی آن گرفته نشود، از بخشی به بخش دیگر سرایت خواهد کرد. ما باید در بحث مقابله با فساد، اولویت‌ها را مشخص کنیم و نحوه برخورد با فساد به گونه‌ای باشد که اگر نیاز به جراحی شد، این جراحی سبب مرگ یا طولانی شدن دوران نقاهت نشود. 

رئیس دستگاه قضا در ادامه به بیان نکاتی درخصوص مقابله با قاچاق و ذکر مصادیقی در این خصوص نیز پرداخت و این مقوله را در مسیر تحقق شعار سال و کمک به تقویت تولید، مهم تلقی کرد. 

رئیس عدلیه در ادامه به تمامی مراجع و مسئولان قضایی دستور داد تا در راستای تحقق شعار سال و کمک به مهار تورم و رشد تولید و همچنین تحکیم امنیت فیزیکی و روانی جامعه، اقدامات عاجل‌تر و ویژه‌تری در دستور کار قرار دهند. 

رئیس قوه قضاییه در پایان به مسئولان ذیربط قضایی از جمله معاون اول، دادستان کل و معاون حقوقی دستور داد تا در موعد تدوین لوایح و طرح‌هایی که در مجلس مطرح می‌شود، با مسئولان ذیربط در قوای دیگر، تشریک مساعی و همفکری بیشتری داشته باشند تا قانونی که در مجلس به تصویب می‌رسد، کامل از جامعیت و قابلیت اجرا برخوردار باشد.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک: نخستین سند الکترونیکی ازدواج طی روز‌های گذشته صادر شد

در بخش دوم جلسه شورای عالی قوه قضاییه، بابایی رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک، با اشاره به صدور اولین سند الکترونیکی ازدواج طی روز‌های گذشته، گفت: در آینده نزدیک، صدور کلیه اسناد ازدواج الکترونیکی خواهد بود.

وی افزود: حذف اوراق بهادار از اسناد ازدواج، جلوگیری از جعل این اسناد، تصدیق اصالت سند الکترونیکی، دسترسی لحظه‌ای افراد ذی‌نفع به اسناد و همچنین ارسال برخط اعلامیه ازدواج به سازمان ثبت احوال، از جمله مزایای الکترونیکی شدن اسناد ازدواج است.

صدور قرار جلب به دادرسی و کیفرخواست برای شش دلال ارزی و گرداننده کانال و گروه مجازی فعال در زمینه ارز

صالحی دادستان عمومی و انقلاب تهران نیز در این جلسه از صدور قرار جلب به دادرسی و کیفرخواست برای شش دلال ارزی و گرداننده کانال و گروه مجازی فعال در زمینه ارز خبر داد و گفت: متهمان این پرونده با اقدامات غیرقانونی خود، موجب دامن زدن به اخلال در بازار و آشفتگی قیمت ارز شده بودند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برگزاری سی جلسه دیدار مردمی توسط مسئولان و معاونان دادستانی تهران در مساجد مختلف پایتخت طی ماه مبارک رمضان سال جاری، گفت: در جریان این دیدار‌های مردمی، به مشکلات حقوقی و قضایی ۸۰۰ مراجعه‌کننده رسیدگی و دستورهای مقتضی صادر شد.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
فریت بار
اشتراک گذاری
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۰
پس با چی ایجاد میشود؟ مگر اصول اولیه هر همفکری تبادل نظر نیست؟؟
پاسخ ها
بسیجی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۳:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۵
به عنوان یک بسیجی از دولت و مجلس محترم تقاضا دارم بشدت تمام جلوی ساخت وساز در منطقه یک و دو وسه تهران را بگیرند تا قیمت ها کنترل شوند و سود جویی صورت نگیرد
در مقابل مشکلات کار چندانی نشده
راست‌ میفرمایند‌ دیگه‌ !!!!
چرا‌ هی‌ عیب‌ همدیگرو‌ آشکار می کنید ؟ بده‌ عیبه‌
اگر اصلاح ساختار و برخورد با فساد از بالاترین منابع آغاز شد میتوان به اصلاح آینده امیدوار شد و الا بر خورد با افراد دست چندم فساد دردی را درمان نکرده و نخواهد کرد و فقط برای ایجاد خوراک برای برنامه های تلویزیونی و سایتهایی خاص مفید است و لا غیر
فقط حرف و دیگر هیچ
عیب را داد نزنیم قبول. ولی این اختلاس ها و رانت ها و نامردی ها و شرارت ها چیز دیگری می گویند
در تمامی انواعی بازارها هرج و مرج حاکم است بدون کوچکترین نشان از مدیریت مطلوب! که نشان از آن دارد که نبود مسئولان بهتر از بودن شان است. چه بسا اگر مسئولان نباشند ثبات بیشتری در بازارها حاکم میشود!
مسئولان بهتر است در خانه های خود بنشینند و هیچ دخالتی در امر مدیریت کشور نداشته باشند تا حداقل کشور بصورت خود مدیریتی بهتر اداره شود!
سلام، متاسفانه باید گفت هیچ کدام از قوا به وظیفه ذاتی شان عمل نکردن و نمی کنند
دادنزدن عیب کار را به اینجا کشاند هر متخلفی از این جمله استقبال میکند دنبالشو نگیرید داد نزنید به ما واگزار کنید
برچسب منتخب
# اسرائیل # توماج صالحی # نمایشگاه کتاب # موسسه مصاف # صادق زیباکلام
وب گردی