بازدید 5115

حمله روزنامه دولت به سروش، ملکیان و مهدی نصیری

شاخه التقاطی جریان نواندیشی دینی، اما شعبه مهم‌تری است که خود انشعاب سه‌گانه‌ای را در بر می‌گیرد. نماینده یک شاخه آن عبدالکریم سروش است که کارکرد اصلی‌اش، تقلیل وحی الهی به رؤیا و تخیل با استفاده از آموزه‌های پوزیتیویستی کارل پوپر است.
کد خبر: ۱۱۷۰۱۴۳
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۹ 06 April 2023

به گزارش تابناک،  روزنامه دولتی ایران در مطلبی نقد‌هایی به مهدی نصیری، کدیور و سروش وارد کرد.

ایران نوشت: بخشی از جریان روشنفکری در دو دهه نخست انقلاب اسلامی در پوشش «نواندیشی دینی» پدیدار شد. در یک تقسیم‌بندی کلی، اجمالاً این جریان را می‌توان به دو شعبه التقاطی و ارتجاعی تقسیم کرد.

شاخه ارتجاعی نواندیشی دینی را افرادی مانند مهدی نصیری (روحانی قشری تجدیدنظر طلب) و شهاب‌الدین حائری (فرزند مرحوم آیت‌الله حائری شیرازی) تشکیل می‌دهند که کنش ایشان در این مقطع، بیش از هر زمان دیگری رنگ و بوی سیاسی گرفته و آموزه‌های دینی در تبلیغات رسانه‌ای ایشان، بیش از پیش مورد سوءاستفاده جناحی و سیاسی و انتقام از حاکمیت قرار گرفته است.

شاخه التقاطی جریان نواندیشی دینی، اما شعبه مهم‌تری است که خود انشعاب سه‌گانه‌ای را در بر می‌گیرد. نماینده یک شاخه آن عبدالکریم سروش است که کارکرد اصلی‌اش، تقلیل وحی الهی به رؤیا و تخیل با استفاده از آموزه‌های پوزیتیویستی کارل پوپر است؛ نماینده شاخه اخلاقی جریان نواندیشی، مصطفی ملکیان است که بواسطه تعلیمات فلسفه تحلیلی و فلسفه اخلاق انگلیسی معاصر، فلسفه عملی خاصی (مشتمل بر اخلاق و معنویت غیردینی) را تبلیغ می‌کند؛ شعبه سوم نواندیشی التقاطی را محمد مجتهد شبستری نمایندگی می‌کند که عمده فعالیت او، خصوصاً در زمان اوج فعالیتش، معطوف به نسبی انگاشتن احکام الهی و کتاب خدا، نقض عصمت پیامبر (ص) با استفاده بیجا و گزینشی از روش تفسیر هرمنوتیکی است.

محسن کدیور نیز شعبه دیگر جریان نواندیشی دینی را نمایندگی می‌کند؛ شعبه‌ای که به لحاظ مبانی نظری، از همان پایه‌های فلسفی و فقهی انقلاب اسلامی پیروی می‌کند، اما در فهم سیاسی، تقریر خاصی از نظریه ولایت فقیه ارائه می‌دهد. کدیور از یک سو، شاگرد حسینعلی منتظری بوده و از سوی دیگر، سعی در احیای نظریه «وکالت فقیه» مرحوم آیت‌الله شیخ مهدی حائری یزدی در برابر نظریه ولایت فقیه دارد.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۰
کلا همه بد و منحرف هستن ،یه جز دارودسته شما!!
حمله؟ مبانی این دوستان به توصیف مقاله نزدیک هست و خیلی آشکارا توسط خودشان بیان میشه.
بهتر نبود این روزنامه دولتی(خوب اندیشان) را معرفی میکرد
ایشان که تلاش کرده (کج اندیشان) را به بهترین وجه معرفی کند خوب بود (خوب اندیشان را نیز تلنگری میزد تا تکلیفمان روشن شود که به حرف کی گوش بدیم. هم (نو) را کج میدانی هم (کهنه) را پس کدوم؟ درسته!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۷
خوب اندیشان
رائفی پور
حسن عباسی
پناهیان
سعید قاسمی
بهادری جهرمی
کریمی قدوسی
زاکانی
..........
شما اگه میخوای به نظرات تخصصی یک متخصص انتقاد کنی یا نظراتش را نقد کنی باید متخصص باشی یا لااقل هم سنگ او باشی اخه روزنامه دولتی ایران سطحش در چه حد است ؟؟!!! افراد این سطح سطحی از ابتدای انقلاب گروهی بودند که با برچسب زنی و اتیکت چسبانی به این ان از مباحثه فرار میکردند!!! الان هم روزنامه ایران به همان روش نخ نما روی اورده این اگه میتونه جوابشون راتخصصی بدهد این برچسب زنی دردش را دوا نمی کنه
ال سعود و بایدن فعلا رفیق شدن و روزنامه دولت و کیهان بدون فحش و توهین نمیتواند زنده بماند
این حرف ها و مبانی خود این آقایان هست که در روزنامه اومده. چیزی بدی نگفت. تنها عیبش اینه که این بحث ژورنالیستی نیست و جاش تو یک روزنامه خبری نیست
تابناک جان!!! ما حمله ای ندیدیم!!! بیان واقعیت حرکت فلسفی -اجتماعی است.
جوابی نداری بدی خودت هم خوب می دونی
بنده به حاشیه ها و سیاست کاری ندارم ولی شایسته بود که اندیشه های این نو اندیشان را نقل وسپس ان را نقد منصفانه میکردند وانگاه اندیشه بدیل و درست را هم مطرح میکردند قطعا هستند کسانی که بتوانند این شیوه نقد را انجام بدهند گرچه جای این مباحث روزنامه نیست
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست # روز معلم