بازدید 12048

پیام‌های منفی در دعوای نام خلیج فارس

در عراق علاوه بر مقتدی صدر، نخست‌وزیر این کشور هم از نام جعلی خلیج ع رب‌ی استفاده کرد و مسابقات جام ملت‌های خلیج فارس هم با همین نام مجعول برگزار می‌شود!این کشورپا را فراتر گذاشته تمبر‌هایی با همین نام منتشر کرده است!
کد خبر: ۱۱۵۸۸۲۷
تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۴ 10 January 2023

به گزارش تابناک، جعفر گلابی در اعتماد نوشت: حوادث و رویداد‌های داخلی در مناسبات خارجی و قدرت و ضعف هر کشوری تاثیر مستقیم دارند؛ همچنان‌که روابط خارجی سازنده در رونق اقتصادی و آرامش جامعه اثربخش وکارساز است. درواقع مواضع کشور‌ها نسبت به یکدیگر معمولا تابعی از میزان ثبات و تعادل داخلی است.

اگر این اصل را بپذیریم دیگر نمی‌توانیم به رویداد‌های خارجی فارغ از قوت و ضعف و اقبال و ادبار دولت‌ها در داخل به صورت مجرد بنگریم. بعد از سفر رییس‌جمهور چین به عربستان و امضای بیاینه‌ای که تمامیت ارضی کشورمان در جزایر سه‌گانه را مورد خدشه قرارداد اکنون در عراق علاوه بر مقتدی صدر، نخست‌وزیر این کشور هم از نام جعلی خلیج ع رب‌ی استفاده کرد و مسابقات جام ملت‌های خلیج فارس هم با همین نام مجعول برگزار می‌شود!این کشورپا را فراتر گذاشته تمبر‌هایی با همین نام منتشر کرده است!

کاملا روشن است که چنین اقداماتی بدون زمینه‌های سیاسی و نوع برداشت‌ها از مجموع اوضاع کشورو روابط خارجی ایران نیست و ابعاد گوناگون و پیام‌های ثانویه و منفی آن به خوبی مشاهده می‌شود.

اگر عراق با اکثریت جمعیت شیعه و نفوذ ایران در احزاب مهم این کشور در دعوای نام خلیج فارس با عربستان و دیگر کشور‌های جنوبی این خلیج هم راستا شود لابد در دیگر دعاوی هم چنین ظرفیتی دارد و برای جلب حمایت این کشور‌های ثروتمند از خود انعطاف بیشتری به خرج خواهد داد و منافع و ثبات سیاسی‌اش را در استفاده از اختلافات موجود در این آبراه مهم بین‌المللی جست‌وجو خواهدکرد.

نه سفر معاون نخست‌وزیر چین به ایران و نه تصحیح احتمالی خطای دولت عراق در مورد مسائل خلیج فارس نمی‌تواند نگرانی‌های ما را از تحولات در جنوب کشور برطرف کند. عربستان درحال برنامه‌ریزی برای جلب سرمایه‌های عظیم اقتصادی است تا آنجا که اخیرا ولیعهد این کشور ادعا می‌کند که طی ۵ سال اقتصاد خاورمیانه را تغییر و این منطقه را به یک اروپای جدید تبدیل خواهدکرد و طی ۳۰ سال آینده رنسانس جدید در خاورمیانه شکل خواهد گرفت.

اتفاقا توجه عمیق چین به این منطقه از جدی بودن سیر رویداد‌ها در خلیج فارس خبر می‌آورد و نشان می‌دهد که پکن نمی‌خواهد از تحولات مهم خصوصا تحولات اقتصادی در این منطقه عقب بماند. به عبارت روشن‌تر ایران در محاصره تحریم‌ها تمام توانش را مبذول می‌کند که روی پا بایستد و این درست همان فرصتی است که رقبای منطقه‌ای از آن استفاده کرده گام‌های بلند توسعه اقتصادی را برمی‌دارند و ایران را از این جهت درانزوا قرار می‌دهند.

پس ازیکدست شدن قدرت در ایران طی دو انتخابات اخیر برخی امیدوار بودند که این یکپارچگی در قدرت، چون یک امتیاز عمل کند و با امضای برجام و رفع تحریم‌ها راه جذب سرمایه‌گذاری‌ها باز شود و گام‌های توسعه با استواری برداشته شود. اما تاکنون چنین امیدی به تحقق نزدیک نشده و نه تنها تحریم‌ها رو به فزونی می‌روند که تورم و نرخ ارز هم از وعده‌های داده‌شده فاصله گرفته‌اند. دولت تاکنون برنامه مدونی در حوزه‌های مختلف ارایه نداده است و اقتصاد راه خود را می‌رود، حرکتی که با دستور متوقف یا تصحیح نمی‌شود.

وضعیت دشوار کنونی که مرتبا بر نارضایتی‌ها می‌افزاید رفته‌رفته ایران را ازتحولات جاری منطقه و جهان خصوصا تحولات اقتصادی جدا می‌کند و به تعبیری بیگانگان با استراتژی دقیقی از زاویه اقتصادی سراغ ایران خواهند آمد و در این معرکه تهران حرفی برای گفتن نخواهد داشت.

امروز بیش از هر زمان دیگری اوضاع اقتصادی ضعف و قوت کشور‌ها را رقم می‌زند و گویا ما از این جهت دچار غفلت تاریخی شده در این حوزه به شعار اکتفا کرده‌ایم. در دنیای کنونی قدرت‌های درجه اول اقتصادی هم بدون مراودات گسترده با جهان رونق و حتی اقتدار خود را ازدست خواهند داد چه رسد به کشور‌هایی که به علت اشتغالات گوناگون و از جمله اختلافات و مشکلات سیاسی از آن چشم بپوشند. بنابر نظر بسیاری از اقتصاددانان مشکل اصلی اقتصاد کشور عدم سرمایه‌گذاری‌های گسترده داخلی و خارجی است، سرمایه‌گذاری‌هایی که لوازم خاص خود را دارند و بدون آن‌ها به رونق و شکوفایی استاندارد نمی‌رسیم.

با امضای برجام سیل هیا‌ت‌های خارجی به ایران سرازیر شدند و نشان دادند که اگر موانع برطرف شود تا چه حد آماده دادوستد‌های بازرگانی و حتی تکنولوژی هستند. ما از نظر جغرافیایی و غنای منابع طبیعی می‌توانستیم با یک استراتژی توسعه‌مند همه کشور‌های منطقه را جا بگذاریم و زندگی آکنده از رفاه و رضایت را برای مردم خویش فراهم کنیم و اتفاقا هنگام تعادل اقتصادی درزندگی مردم معنویت و ارزش‌های انسانی امکان بروزو ظهور بیشتری پیدا می‌کنند، همچنانکه فقر مادر انواع ناهنجاری‌ها و فلاکت‌های دنیوی و اخروی است.

متاسفانه درحالی مشکلات داخلی در حوزه‌های اقتصادی و اجتماعی و سیاسی روبه فزونی است که دیگران به اهمیت اقتصاد پی برده‌اند و هر کشوری به فراخور عرف جامعه خویش بستر‌های سیاسی و اجتماعی رشد و توسعه خود را فراهم می‌کند. تجربه ثابت کرده است که در ایران برخلاف کشورهایی، چون چین و عربستان بدون مشارکت گسترده سیاسی مردم شاخص‌های اقتصادی مثبت محقق نمی‌شوند.

در کشور ما طی کمتر از صد سال ۲ انقلاب بزرگ برای آزادی و عدالت صورت گرفت و این نشان می‌دهد که رضایت عمومی ازطریق مشارکت سیاسی حاصل‌شدنی است. نگاهی به رویداد‌ها و تحولات پیرامونی که بعضا نگران‌کننده هستند، نشان می‌دهد که کسی منتظر ما نمی‌نشیند و اگر برای مشکلات خود تدابیر و چاره‌جویی‌های عاجل و اساسی و کارشناسانه و عمیق و همه‌جانبه نکنیم از قافله تحرکات منطقه‌ای و جهانی عقب می‌افتیم و چه بسا تا سال‌ها امکان پرکردن این فاصله را نداشته باشیم.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
فریت بار
اشتراک گذاری
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۹
در انتظار بررسی: ۷۹
انتشار یافته: ۲۳
غرامت جنگ را پیگیری کنید دلیلی ندارد کوتاه بیایید
سیاست در عین سادگی بسیار راه راه است . سیاست کار هر کسی نیست . اگر نتونی با پنبه سر ببری ، با چاقو هم نمی تونی .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۴ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۰
نه خوب همه دولتمردای این دوره همشون پرفسورن
مثل اینکه وقتشه ازخواب غفلت بیداربشیم وگرنه مثل گذشته بازیچه دست قدرت‌ها میشیم
حضرات فکر میکنند از جیب و شکم ملت که میزنند تو خیک این کشورهای عربی میریزند میتوانند تاثیر گذار بر سیاستهای آنها و بعضا کسب اقتدار برای خود باشند و دیدیم که چه شد و چه خواهد شد همین فردا و پس فرداست که باز یکی تو عراق پیدا بشه و بخواد کار صدام را ادامه بده سوریه هم به موقعش جواب خواهد داد !
اولین باره پس از سالها یک مقاله و تحلیل درست از شما می بینم.
اما عالی بود
شکایت رسمی کنید تا سند رسمی بین‌المللی شود تا هر کس استفاده کند اول اصلاح و بعد جریمه شود
البته سوریه و عراق از قبل هم این پیام رو داده بودند
اما
خود دانید
مبارک مسئولین
"با امضای برجام سیل هیا‌ت‌های خارجی به ایران سرازیر شدند.." اين جمله اي كه گفتيد را خود آقايون گفتند فقط نماينده شركتها آمدند و رفتند ولي عملا سرمايه اي نياوردند و برجام ناموفق بود .
این مسائل را کسی باید بفهمد که نمی فهمد. مسئله دیگر این است که اگر ما غرامت جنگ را بگیریم خیلی بهتر است از اینکه با عراق 50 سال داد وستد پر سود کنیم
میگن چون بصره نزدیک خلیج فارسه پس از این به بعد به خلیج فارس بگیم خلیج بصره !... البته خود بصره هیچ ارتباطی با خلیج فارس نداره و خود عراقی ها از طریق ام القصر وارد خلیج فارس میشن .. اما خوب منطق شون هم صرفا اساسا بی معنی پوچ و از روی حماقت و نفهمیه
چون غربی های وحشی تروریست پشت کویت بودند سیصد میلیارد دلار از خسارات حمله صدام اونم با اقساط پول گرفتند در حالی که اول باید خسارات جنگی ایران پرداخت می شد
شما هم با عنوان "خلیج همیشه فارس" مسابقه بگذارید و همه اعراب رو دعوت کنید و خیلی هم رسانه ای و تبلیغاتیش کنید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۱۱ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۰
عرب ها هم پا میشن میان
کشورهای ترک اتحادیه ترک تشکیل دادند ؛ کشورهای عربی اتحادیه عربی ؛ کشورهای با پیشینه تمدنی ایران و زبان فارسی چرا اتحادیه تشکیل نمیدن ؟؟ چرا نمیربم سمت تاجیکستان ؟ چرا به سمرقند و بخارا ، و فارسی زبانان ازبکستان کمک نمی کنند مستقل بشن ؟ ما چقدر نیروی جوان توی‌سوریه و عراق از دست دادیم ؟؟ دستاوردش چی بوده ؟؟؟؟ چرا اینقد با واقعیات لجبازی می کنیم ؟؟؟؟
مسئولان ایران بایدبفهمندکه دیگه برخاورمیانه تسلط ندارند چون داعش بدست ایران وسرداران ایران نابودشد وعربستان که به داعش کمک مالی وتسلیحاتی میکردوخون عراقیهارو ریخت وناموسشون روبه غارت بردند حالابخاطرپول زیاد شده دوست عراق.چون هردوعربندوایران نیست. مسئولان بدانندهرگزکشورهای عرب دوست ایران نمیشن تادیر نشده .بایدراهی برای تسلط کامل برخاورمیانه پیداکرد
این هم از برادران عراقی
اگر با این فرمان حرکت کنیم در آینده نزدیک افغانستان به فکر حمله به ایران خواهد شد و از شمال شرق جمهوری آذربایجان به فکر اشغال شمال شرقی ایران عزیز مان خواهد افتاد الان نصف جمعیت پایتخت افغانی می باشند و این زنگ خطری بالقوه به کشور مان است
لطفآ ناراحت نشوید این حرفها را هم سوریه هم یمن خواهند گفت
خلیج اسلامی خیلی هم قشنگ
جای بسی تاسف که مسولین کشوری به اندازه همین‌چند کلمه که شما نوشتین درک و خرد سیاسی و اقتصادی و روابط بین الملل ندارند
وقتی یک عده مزدوروطنفروش غربگدا داخل کشورآشوب بپامیکنندمسلمه کشورهای درپیتی مثل عربستان،امارات،عراق قدرت واقتدارمارابه چالش میکشن،مقصراونهانیستن،مقصرازداخل کشوره،وقتی مردم مابدون درنظرگرفتن اقتداروعواقب کارهاشون به تقلیدازمزدوران حقوق بگیرغربی کورکورانه دنباله روآنهامیشوندوفضای مجازی روپرمیکنندازهشتگ اعدام نکنین،جای هنرمنددرزندان نیست؛؛بدون فکرواردبازی کثیف آنهامیشوندوازروی کم خردی شروع به تخریب بازوی قدرتمندایران که همون سپاه پاسدارانه وتخریب چهره های اصلی نظام میکنن،مسلمه کشوری مثل عربستان که بایک انمیشین خودشوخیس کرده وعراقی که باقدرت ایران هنوزاسمش عراقه نه خلافت داعش،میان اقتدارمارابه چالش میکشن ومنافع ملی ماراتهدیدمیکنن،،ازماست که برماست،،حال وضع امروز واقتصادداقون امروزایران،دستاوردبزرگ مزدوران وخائنین داخلی وپیروان نادان وابله آنهاست،،کسانیکه توهمین خاک زندگی میکنن وخودراایرانی مینامند،،آدم بمیره ولی خیانت به خاک وپرچم ووطن ومردمش نکنه،،یک عده نادون خودشون بادست خودشون دارن باآبروی ناموسشون بازی میکنن البته مزدوریعنی بی ناموس..دشمن چشم طمع به منابع نفتی وگازی،معدنی ماداره،دشمن چشم به ناموس ایرانی داره،اگه غیرت دارین حمایتگرمزدوران و وطنفروشان نباشین،،زنده بادجمهوری اسلامی ایران..... آیندگان اقتدارودستاوردهای جمهوری اسلامی راتحسین میکنندوتاریخ ثبتش میکند،..
برچسب منتخب
# حادثه سقوط بالگرد رییس جمهور # سید ابراهیم رئیسی # حسین امیر عبداللهیان # سیدمحمدعلی آل هاشم # مالک رحمتی
وب گردی