به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا از آرتی، جزئیات تماس از سوی هر دو طرف مسکوت مانده است اما پنتاگون گفت آستین این تماس را آغاز کرد و به سرگئی شویگو، رئیس دفاع روسیه، «بر اهمیت حفظ خطوط ارتباطی در بحبوحه جنگ جاری» «تاکید کرد».
کرملین، در خلاصهای از «مذاکرات تلفنی» رهبران، تنها گفت که آنها «جنبههای مرتبط امنیت بینالمللی، از جمله وضعیت اوکراین» را مورد بحث قرار دادند.
مقامات گفتهاند که «خط مناقشهزدایی» نظامی بین ایالات متحده و روسیه پس از حمله اوکراین سرد شده و تماسهای مکرر آمریکا با مسکو بیپاسخ ماند. سردی بین رهبران نظامی بر تعطیلی دیپلماتیک گستردهتر بین دو دولت تاکید کرده است.
آخرین تماس مستند بین بلینکن و همتای روسی او، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه، در ماه ژوئیه رخ داد. هر دو در نشست شورای امنیت سازمان ملل در ماه گذشته شرکت کردند، اما لاوروف پس از اظهارات بلینکن وارد شد و بلافاصله پس از اظهارات خود از آنجا خارج شد. بلینکن با اشاره به اینکه آستین و جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید نیز همین کار را انجام دادهاند، گفت: «وقتی مسائلی داریم که برای امنیت ما مهم است، فرصتی داشتم با وزیر خارجه لاوروف صحبت کنم. او گفت که این تماس ها "ادامه خواهد یافت."
سابرینا سینگ، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا، پس از تماس با خبرنگاران، این گفتگوی اخیر را "فرصتی خوب، فرصت مناسب برای برقراری ارتباط" توصیف کرد و افزود که "گفتگو در این شرایط خوب است."
واشنگتن متعهد شده است که به کی یف "تا زمانی که لازم باشد" برای شکست نیروهای روسی کمک کند. دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا شکست استراتژیک روسیه را به عنوان یک هدف سیاست خارجی اعلام کرده است.
روسیه، آمریکا را به تشدید تنشها بر سر اوکراین متهم کرده است. به گفته مسکو، ناتو در حال گسترش مخفیانه به داخل اوکراین بود که امنیت ملی روسیه را به خطر انداخت و مکررا از رسیدگی به نگرانیهای مسکو خودداری کرد.
آمریکا تحریم های اقتصادی متعددی را علیه روسیه اعمال کرده است. همچنین دولت اوکراین تأمین مالی و نظامی کرده است. در اواخر سپتامبر، دولت بایدن اعلام کرد که این کشور ۱.۱ میلیارد دلار کمک نظامی اضافی به اوکراین ارائه خواهد کرد. ارزش کل کمک های ارائه شده در دوران بایدن به حدود ۱۷ میلیارد دلار رسیده است.