بازدید 4284
۴
تابناک گزارش می‌دهد؛

افزایش دما و تشدید نگرانی‌ها پیرامون قطعی برق

هم‌زمان با افزایش بی‌سابقه دما در روز‌های آغازین تابستان سال جاری، میزان مصرف برق کشور نیز با ثبت یک رکورد بی‌سابقه شکسته شد و در تاریخ ۱۱ تیرماه به مرز بحرانی ۶۷ هزار و ۳۱۸ مگاوات رسید، وضعیتی که به واسطه احتمال اوج‌گیری مجدد دما در روز و هفته‌های آینده، نگرانی‌ها را برای حفظ پایداری شبکه برق سراسری افزایش داده است.
کد خبر: ۱۱۲۹۲۰۵
تاریخ انتشار: ۲۰ تير ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۲ 11 July 2022
در مورد قطعی برق در ویکی تابناک بیشتر بخوانید
 
به گزارش تابناک، شکسته شدن رکورد مصرف برق کشور در اولین موج گرمای امسال درحالی رقم خورد که از سویی دولت حداکثر راه‌های عملیاتی برای صرفه‌جویی مصرف برق در بخش‌های صنعتی، کشاورزی و اداری را اجرایی کرده است و از سویی نیز بر اساس پیش‌بینی کارشناسان سازمان هواشناسی احتمال ورود موج‌های جدید گرما به کشور بسیار زیاد است، پدیده ای که سیستم های خنک کننده را بیش از پیش وارد مدار کرده و مصرف برق را نیز تشدید خواهد کرد.
 
وضعیتی که بیم آن می‌رود در روز و هفته‌های آینده، میزان برق مورد نیاز در بخش‌های مختلف را به شدت افزایش دهد و با رسیدن میزان مصرف به آستانه ظرفیت تولید، امکان حفظ پایداری شبکه آن هم بدون برنامه‌ریزی خاموشی در بخش خانگی از بین برود.
 
این نگرانی از آنجایی تقویت می‌شود که بر اساس پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی در شرایط کنونی دما در بسیاری از نقاط کشور افزایش چشمگیری یافته و نه تنها در روز و هفته‌های آینده نیز وضعیت دما نسبتاً پایدار خواهد بود، بلکه به احتمال زیاد شاهد ورود موج جدید گرما به کشور در اوایل مرداد نیز خواهیم بود.
 
توضیح بیشتر اینکه بر اساس پیش‌بینی‌های جدید سازمان هواشناسی و به طور مثال امروز ۲۰ تیرماه دمای هوا در شهر اهواز ۴۸ درجه خواهد بود. فردا دمای هوا در اهواز ۴۷ درجه است و پس‌فردا نیز دمای هوا در این شهر و مناطق مجاور به بیش از ۴۹ درجه خواهد رسید.
 
همچنین دمای هوا امروز در تهران ۳۹ درجه و فردا با یک درجه افزایش ۴۰ درجه خواهد شد، پس‌فردا نیز تهرانی‌ها دمای ۳۸ درجه را تجربه خواهند کرد.
 
در اصفهان نیز دمای هوا برای امروز و دو روز آینده به ترتیب ۴۲ درجه، ۴۱ درجه و ۳۸ درجه گزارش شده است. همچنین دمای هوا در شهر یزد امروز به ۴۴ درجه رسیده است، فردا و پس‌فردا ۴۲ درجه خواهد بود.
 
وضعیت در دیگر شهر و روستا‌های کشور نیز تقریباً به همین منوال است و به طور مثال در بندرعباس اگرچه امروز دمای هوا ۳۷ درجه است، ولی پیش‌بینی می‌شود که طی دو روز آینده دما در این شهر و مناطق هم‌جوار تا ۴۰ درجه نیز افزایش یابد.
 
همان‌طور که اشاره شد جدا از مسئله افزایش گرما، نگرانی دیگر بابت حفظ پایداری شبکه برق سراسری آن هم بدون دادن خاموشی به بخش خانگی از آنجایی ناشی می‌شود که بدانیم در هفته‌های گذشته وزارت نیرو با هدف جلوگیری از هر گونه خاموشی در روز‌های گرم تابستان برنامه‌های متنوعی را در بخش‌های مختلف صنعتی، اداری و کشاورزی عملیاتی کرده است و از این محل چیزی ۸ هزار مگاوات صرفه‌جویی نیز محقق شده است، اما با توجه به همه این اقدامات همچنان میزان مصرف برق کشور در شرایط بحرانی قرار دارد.
 
با توجه به اینکه مشترکان خانگی در مجموع چیزی حدود ۴۵ درصد مصرف برق کشور را به خود اختصاص داده‌اند، ارزیابی کارشناسان صنعت برق این است که در صورت صرفه‌جویی ۱۰ درصدی از سوی این مشترکان در روز‌های آینده، مشکلات و نگرانی‌هایی که در این گزارش بابت حفظ پایداری شبکه برق به آن اشاره شد، مرتفع خواهد شد.
 
این یعنی اکنون صنعت برق کشور در شرایطی قرار گرفته است که پایداری و یا ناپایداری شبکه برق‌رسانی در بخش خانگی و دیگر بخش‌ها در اختیار مشترکین بخش خانگی قرار گرفته و آن‌ها هستند که می‌توانند یا با صرفه‌جویی و کاهش مصرف به حفظ پایداری شبکه کمک کنند و یا با افزایش مصرف به ویژه به واسطه سیستم‌های سرمایشی فراوان شبکه برق کشور را به سمت ارائه جدول و برنامه خاموشی در بخش خانگی سوق دهند.
 
این در حالی است که کارشناسان صنعت برق بر این باور هستند مشترکان بخش خانگی در صورت رعایت تنها چند نکته ساده کاهش ۱۰ درصدی مصرف این بخش را محقق خواهند کرد؛ نکاتی مثل قرار دادن کولر آبی روی دور کند، تنظیم دمای اسپیلت‌ها روی دمای ۲۴ تا ۲۶ درجه، عدم استفاده از وسایل الکتریکی غیرضروری در ساعات اوج مصرف (۱۲ تا ۱۸) و (۲۰ تا ۲۳)، استفاده حداکثری از نور خورشید برای روشن نگاه داشتن محیط خانه، استفاده از لباس‌های خنک و... که در کاهش مصرف برق به شدت مؤثر خواهد بود.
 
در این میان شاید برخی تصور کنند کلید حل این مشکل نه مدیریت بار مصرف و صرفه جویی بلکه افزایش ظرفیت تولید و توسعه نیروگاه های کشور است که در این باره نیز باید گفت اولاً در زمستان سال گذشته ظرفیت نیروگاهی کشور تا 98 درصد نوسازی و آماده خدمت رسانی شده است، دوماً ایام اوج مصرف سالانه نهایتاً 200 تا 300 ساعت از کل شبانه روز هر سال را به خود اختصاص می دهد که برای این ساعات محدود صرف هزینه های هنگفت ساخت نیروگاه آن هم با هزینه های بالای نگهداری و فعال سازی چندان منطقی نیست. هر چند وزارت نیرو در دولت جدید در قالب یک برنامه ریزی 4 ساله بنا دارد ظرفیت تولید برق کشور را تا 35 هزار مگاوات افزایش دهد؛ برنامه ای که از سویی نیاز به زمان دارد، از سویی تا حدودی به جبران عقب ماندگی های گذشته منجر خواهد شد. همچنین با توجه به افزایش سالانه نیاز مصرفی باز هم لزوم مدیریت مصرف را انکار نمی کند.
 
همان‌طور که اشاره شد بر اساس پیش‌بینی‌های کارشناسان صنعت برق اکنون که از همراهی حداکثری بخش‌های صنعتی، کشاورزی و اداری در مدیریت بار مصرف برق کشور برخوردار هستیم، در صورت همراهی حداکثری مشترکان خانگی با برنامه‌های مدیریت و کاهش مصرف برق، روز‌های آینده نیز بدون خاموشی و قطعی برق برنامه‌ریزی‌شده در بخش خانگی سپری خواهد شد.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
فریت بار
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۵
انتشار یافته: ۴
این همه تاوان انرژی هسته ای رو میدیم بفرمایید پس کجا بدرد مردم میخوره؟
میذاشتید یه ماه از وعده وعیدتون که امسال قطعی برق نداریم بگذره بعد میزدید زیرش
رو نفت و گاز خوابیدیم....دومین منابع گازی جهان رو داریم. چند نیروگاه حرارتی بسازیم این مشکل رو حل کنیم...والا به غیر کشورای آفریقایی و پاکستان ، افغانستان و عراق بقیه دنیا با کلمه برق رفتن و بی برقی بیگانه شدن....نصف نیروگاه های هسته ای اروپا هم که تعطیل شدن...بریم ببینیم اونا از کجا برق بدست میارن ...ما هم همون کار رو بکنیم..عیبه ..زشته...مایه خنده شدیم
گرانی و ... برق هم قطع بشه و آب هم قطع بشه دقیقا شعب ابی طالب میشه مملکت با این همه ثروت
برچسب منتخب
# اسرائیل # توماج صالحی # نمایشگاه کتاب # موسسه مصاف
وب گردی