بازدید 6956

حذف اسلام از قانون اساسی جدید تونس

رئیس جمهور تونس در اظهاراتی گفت که اسلام در قانون اساسی جدید این کشور که قرار است مورد همه پرسی قرار بگیرد، دیگر دین حکومت نیست.
کد خبر: ۱۱۲۵۸۲۹
تاریخ انتشار: ۰۱ تير ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۰ 22 June 2022

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا از خبرگزاری فرانسه، «قیس سعید» گفت: در قانون اساسی جدید از حکومتی سخن نخواهیم گفت که دینش اسلام است، بلکه از امتی سخن می‌گوییم که دین آن اسلام است. امت با حکومت فرق دارد.

رئیس جمهور تونس روز دوشنبه پیش نویس قانون اساسی جدید این کشور را دریافت کرد که قرار است آن را پیش از به همه پرسی گذاشتن در ۲۵ ژوئیه (۳ مرداد) تأیید کند.

«الصادق بلعید» هماهنگ‌کننده کمیته ملی مشورت برای تدوین قانون اساسی جدید در تونس پیش تر گفته بود که پیش نویس قانون اساسی به رئیس جمهور ارائه خواهد شد که در آن نامی از اسلام به عنوان دین حکومتی وجود ندارد و هدف از آن مقابله با احزاب با مرجعیت اسلامی مانند جنبش النهضه است.

در فصل اول قانون اساسی تونس که در سال ۲۰۱۴ تدوین شده است، تأکید شده که تونس کشوری آزاد، مستقل و دارای حاکمیت است و اسلام دین این کشور، عربی زبان آن و نظام کشور برپایه جمهوریت است.

رئیس جمهور تونس درباره ماهیت حکومتی که در قانون اساسی جدید ذکر شده، گفت: مسأله این نیست که نظام، ریاست جمهوری یا پارلمانی باشد بلکه مهم این است که حاکمیت متعلق به ملت باشد.

قانون اساسی جدید قرار است جایگزین قانون اساسی ۲۰۱۴ شود که یک ساختار و نظام مختلط را ایجاد کرد که باعث درگیری‌های مکرر بین قوه مجریه و مقننه بود.

قیس سعید رئیس جمهور تونس از ۲۵ ژوئیه (سوم مرداد) سال۲۰۲۱ میلادی مجموعه‌ای از اقدامات فوق‌العاده را اتخاذ کرد و با اعلام لغو اختیارات پارلمان، رفع مصونیت نمایندگان، انحلال هیات نظارت بر قانون اساسی و برکناری دولت بن بست سیاسی شدیدی در کشور ایجاد کرد که با موجی از مخالفت‌ها و اعتراض‌های احزاب و جریان‌های سیاسی به ویژه جنبش النهضه این کشور روبرو شد.

مخالفان قیس سعید، او را به کودتا علیه دستاوردهای دموکراتیک قیام سال ۲۰۱۱ میلادی که به برکناری «زین العابدین بن علی» رئیس جمهور وقت تونس منجر شد، متهم می‌کنند اما قیس سعید می‌گوید که اقداماتش قانونی و برای نجات تونس از بحران سیاسی طولانی مدت ضروری است.

با وجود مخالفت احزاب و جریان‌های سیاسی تونس، قیس سعید رئیس جمهور تونس از رای دهندگان دعوت کرده است که در همه پرسی قانون اساسی جدید این کشور شرکت کنند.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۲۶
انتشار یافته: ۱۲
اینم از تونس.
تونس هم تونست
اینطوری دین هم ضربه نمیخوره و بی لیاقتی و مشکل مسئولین پای دین نوشته نمیشه
به نظرم کار خوبیه دین هم محترم میمونه حکومت هم کار خودشو میکنه
فقر و بدبختی و فلاکت و عقب ماندگی تونسی ها آغاز شد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۱
خدا یه عقلی بهت بده
به زودی در بسیاری از کشورها شاهدش خواهیم بود
پاسخ ها
۵۱۷۳
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۱
چرا؟
دين ديگر نبايد حكومتي باشد دين چيز شخصي هست
واقعیت همین است دین از سیاست جداست
و این باعث میشه یه عده به اسم دین سو استفاده نکنند
و دین هم نزد مردم با احترام باشه
عالیه
تونس به سالهایی برگشت که مستعمره غرب بود
اتفاقا اسلام است که قابل دیکتاتوری می ایستد
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی