بازدید 36653

تبعات اقتصادی تنش های سیاسی ایران و آذربایجان

رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و آذربایجان اظهار کرد: در کمیسیون مشترک اقتصادی، ۴ سال قبل با آذربایجان یک تفاهمنامه خودرویی داشتیم. یک شعبه در آذربایجان افتتاح و کار مشترک دو کشور در حوزه خودرو آغاز شد. اما به دلیل مسائل سیاسی دیگر هیچ صادراتی در حوزه خودرو به آذربایجان نداریم و پروژه مشترک هم متوقف شده است.
کد خبر: ۱۰۸۸۲۶۰
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۱ 17 November 2021

 


به گزارش تابناک به نقل از ایلنا، حسین پیرموذن در مورد آخرین وضعیت تجاری ایران و جمهوری آذربایجان و همچنین انتشار خبر تاسیس یک گمرک جدید بین دو کشور اظهار کرد: طبق آنچه خبرگزاری‌های آذربایجان منتشر کرده‌اند، گمرک جدید بین ایران و آذربایجان هنوز ایجاد نشده و تنها تصمیمی برای آینده است. ولی به طور کلی مسئله مهم در روابط ایران و آذربایجان موضوع گمرک نیست، موضوع اساسی پایبندی آذربایجان به تفاهمنامه‌ها و مصوبات کمیسیون مشترک دو کشور است. ایران و آذربایجان تفاهمنامه‌های خوبی باهم دارند اما مباحث سیاسی، این تفاهمنامه‌ها را تحت تاثیر قرار داده است.

وی در ادامه افزود: ایران و آذربایجان ۷۲۰ کیلومتر مرز مشترک باهم دارند و روابط تجاری دو کشور به صورت سیال در حال انجام است، حجم مبادلات غیرنفتی دو کشور و تراز تجاری وضعیت خوبی دارند. اما عدم پایبندی طرف مقابل به تفاهمنامه‌ها کمی مشکل‌ساز است. سال گذشته در آخرین کمیسیون مشترک دو کشور تفاهم شد که لیستی از شرکت‌های معتبر ایرانی به آذربایجان داده شود تا در بازسازی قره‌باغ حضور داشته باشند. این موضوع در کمیسیون مشترک بهمن‌ ماه سال گذشته مورد تفاهم قرار گرفت. ما این لیست را به طرف آذری تحویل دادیم اما متاسفانه به دلیل مسائل سیاسی هنوز نتوانسته‌ایم در حوزه بازسازی به بازار آذربایجان دسترسی پیدا کنیم.

پیرموذن تصریح کرد: از نظر اقتصادی ما مشکلی با آذربایجان نداریم، اتاق مشترک و کانون کارآفرینان آذربایجان به خوبی با ما کار می‌کنند ولی در مسائلی مانند گرفتن ویزا، برگزاری جلسات و حضور در نمایشگاه‌های تجاری دچار مشکل هستیم. متاسفانه هر آنچه مربوط به حضور فیزیکی می‌شود در دو سال گذشته محدود و باعث زحمت بخش خصوصی شده است.

وی با اشاره به مشکلاتی که به خاطر مسائل سیاسی در تجارت دو کشور به وجود آمده گفت: بنابراین مشکل اساسی و اولویت در روابط اقتصادی دو کشور مسئله گمرک نبوده و الان هیچ فشار گمرکی وجود ندارد. قوانین کرونایی و مسائل سیاسی که بعد از جنگ قره باغ به وجود آمده مسائل اساسی‌تری هستند. تردد تجار دو کشور متوقف شده است و این مشکل مهم و اساسی بخش خصوصی است. البته هرچقدر که گمرکات بیشتر شود اتفاق مثبتی است اما الان مشکل گمرکی بین ایران و آذربایجان وجود ندارد.

رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و آذربایجان متذکر شد: صادرات ایران به آذربایجان نسبت به سال گذشته حدود ۶۰ تا ۶۵ درصد افزایش داشته و به بیش از ۸۰ میلیون دلار رسیده است. تقریبا روزانه ۱۲۰ تا ۱۵۰ کانتینر از گمرک آستارا برای ارسال به روسیه وارد خاک آذربایجان می‌شوند.

وی در ادامه در مورد مشکلات بانکی تجارت با آذربایجان گفت: هیچ بانک ایرانی در آذربایجان فعال نیست. البته بانک ملی حضور دارد اما به خاطر تحریم‌ها محدود شده و نمی‌تواند فعالیت داشته باشد. متاسفانه تجار ما برای افتتاح حساب در بانک‌های آذربایجانی مشکل دارند و آسیب زیادی به خاطر مسائل بانکی به آنها وارد می‌شود. نقل و انتقال ارز تجار متاسفانه با مشکل مواجه هستیم و از طریق صرافی عمل می‌شود که هزینه آن زیاد است و از آنجا که صرافی نمی‌تواند تامین ارز داشته باشد مجبور به دریافت ریال می‌شوند. با آذربایجان هیچ یک از موارد گشایش اعتبار اسنادی، LC و یوزانس را نداریم و به طور سنتی و از طریق صرافی‌ها عمل می‌شود.

پیرموذن در پاسخ به سوالی پیرامون همکاری‌های خودرویی دو کشور بیان کرد: در کمیسیون مشترک اقتصادی، ۴ سال قبل با آذربایجان یک تفاهمنامه خودرویی داشتیم. یک شعبه در آذربایجان افتتاح و کار مشترک دو کشور در حوزه خودرو آغاز شد اما به دلیل مسائل سیاسی دیگر هیچ صادراتی در حوزه خودرو به آذربایجان نداریم و پروژه مشترک هم متوقف شده است. نه تنها در مورد خودرو در مابقی صنایع هم که صنعتگران ما در آذربایجان کار شروع کرده و کلنگ‌زنی کرده بودند، متاسفانه الان تعطیل شده‌اند.

وی در پایان افزود: ما برای یک هیات تجاری درخواست ویزا کرده بودیم، این درخواست برای دومین بار بود که اتفاق می‌افتد اما متاسفانه صدور ویزا هم تحت الشعاع مسائل سیاسی قرار گرفته و هنوز برای این هیات ویزا صادر نشده است تا ما بتوانیم مذاکرات تجاری و فصلی خود را با آنها ادامه دهیم.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۶۱
انتشار یافته: ۱۷
آنها برادران دینی و فرهنگی و تاریخی و نژادی و همسایه ما هستند اشتباه بزرگ و غیرقابل بخشش میشه که رابطه مان سرد و قطع بشه، ما بزرگتریم و آگاه تر به این ضرر و کدورت
کشوری که یک بار خیانت کرده را دفعه بعد خیلی با شک و تردید باهاش رابطه داشته باشید.
هیچ کشوری برامون تره هم خورد نمیکنه و همه هم بخاطر لج و لجبازی چند نفره که منافع کشور رو فدای مقاصد خودشون کردن.
گور باباي باكو. ياشاسين آذربايجان. ياشاسين ايران.
مسائل سیاسی!!!!!!!!!!!!!!!
مسائل سیاسی همیشه و همه جا هست!
اما باید بگم بنده بعنوان نماینده ملت ایران تا ابدالدهر وقت ندارم منتظر مسائل سیاسی باشم.
آها ...... یادم رفت بگم بنده تحت تأثیر مسائل سیاسی می توانم تصمیم رئیس جمهور قبلی را در خصوص حق آبه بفرستم هوا....
نگید نمی شه که می شه .....
این مملکت میراث ملتی چون منه.....
رئیس جمهورهاش می رن و میان.
بنابراین من ملت تا ابد وقت ندارم سر این مسائل منتظر باشم.
آذربایجان خوب! باشه حرفی نداریم. می خوان خودشون رو فدای مسائل سیاسی بکنن یا نکنن با خودشونه.
من حق آبه رو می خوام. پسش می گیرم.
باید پس بگیرین. آخه مسائل سیاسی اقتضا می کنه. رودرواسی هم با آذربایجان ندارم.
صلاح مملکت خویش خسروان بهتر دانند.
لغوش کنید بی زحمت.
من اصلا رندی بابت مسائل سیاسی رو قبول ندارم.
اونها بهتر بود در حل مسئله قره باغ از ما کمک می گرفتن. به نظرم سرزمین مادری از همه جا برای حل این مسائل امن تره! حالا که اعتماد نیست. باشه.
اونم فدای سرم اگر نخوان.
مملکته منه! وارثش من و ملتیم. آذربایجان هم بیخود کرده چیزی بخواد و به تعهداتش عمل نکنه.
منم به تعهدات مقابل عمل نمی کنم.
حق آبه آذربایجان لغو شد.
والسلام.
حالا برن به فکر حل بحران های سیاسی ای که هر ننه قمری می خواد پیش بیاره فکر کنن.
من تا قیامت فرصت ندارم حل مسئله کنم.
خواستند خواستند
نخواستند ما را به خیر ایشان امیدی نیست. شر مرسانند.
والسلام
حق آبه رفت هوا. کسی هم وساطت نکنه این وسط. آذربایجان هم ادعا کنه جفت قلم پاشو قلم می کنم بره حالشو ببره.
بسه دیگه بابا!
حوصلم سر رفت.
ایران منه! با کسی معامله می کنم که سرش بشه!
خداوند به مسئولین این کشور توفیق عنایت کند برای راهکارهای جدید اقتصادی. بازار زیاده نگران نباشین. بازنده ما نیستیم.
:)
الا ملک ایران بزی جاودان
ملت ایران راضی نیست مالش جایی خرج بشه که سیاست بالاتر از دوستی و برادری و هم نژادی و رابطه مادر و فرزندی است.
می تونید این رو از طرف ما ملت به مقامات بلندپایه مثل جناب علی اف مخابره کنید.
مردم به مسئولین اجازه نخواهند داد.
منفعت سرزمین مادری از سیاست بازی عده ای خنگ بسیار مهمتره!
منفعت بردن از این سرزمین آئین تواضع فرزند رو در قبال مادرش به شدت نیازمنده.
فرزند اگر فرزند باشه دست مادرش رو رها نمی کنه بره بپره بغل غریبه که گرگ باشه تو پوستین بره!
بچه ما این رو نفهمیده!
خنگه!
منم عصبانیم.
همین که گفتم.
حق آبه تمام شد. برش گردونین.
مطالبه گر: ملت سرزمین مادری!
شاکی: خواهران و برادران آنها در سرزمین مادری!
بازم بگم.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۷
تو از طرف خودت حرف بزن
به علت ضعف ایران همه کشور ها برای ما تره خورد نمی کنند.
وقتی آذربایجانیها لکسوس با قیمت پراید ایران می خرند مگر دیوانه شده اند لکنته های مرگ شما را به کشورشان ببرند.
به چه روزی افتادیم .واقعا باور کردنی
نیست چرا خدای من چه بدی کردیم ما ملت
باید کلا نذارن هیچ کامیونی از آذربایجان بره روسیه چون اینجا ایرانیان زیاد علیه آذربایجان حرف مفت می‌زنند ....
با این شاخ و شونه کشیدن عده ای نفهم تو ایران و جمهوری باکو گفتن و عربده کشی سیاسی فکر میکنید آنها مغز خر خورده اند بیان با ما مراوده بکنند؟
آذربایجان جزئ از خاک ایران است وکشوری جدانیست وباید به خاک کشور عزیزمان ودواستان آذر بایجان غربی وآذربایجان شر قی ایران بپیوندد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۷
اگه خوب تاریخ رو نگاه کنی ایران رو صفویه درست کردن اونم از آذربایجان
اونها از بدو شروع دولت بادید دشمن به ایران نگاه کرده اند وحالا هم میکنند اونها ترکیه را برادر وایران راهمسایه خطاب میکنن دوستی آنها با ایران ظاهری است درباطن از اسراییل بدترند من چندین بار به آذربایجان رفته ام دولتی ها کلا خود فروخته ترکیه هستن و حکومت دست اطلاعات ترکیه است
ایران برایه اینکه بتواند تحریم ها را کنترل کند باید با همسایه هایه خود روابط خوب داشته باشد وبه خاطر مسائل کوچک وبدون دخالت در امور داخلی کشورهایه تجارت خود را انجام دهد.
متاسفانه سیاست های نژادپرستانه یک عده متوهم باستان پرست در ایران ، میان دوستی برادری ایران با همسایه هاش مانع ایجاد می کنن.
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست