بازدید 334483

علت وجود رگه‌های سفید در گوجه فرنگی چیست؟

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: رگه سفید داخل گوجه فرنگی هیچ ارتباطی با سم مصرفی ندارد.
کد خبر: ۱۰۶۱۰۲۱
تاریخ انتشار: ۰۹ تير ۱۴۰۰ - ۰۸:۴۲ 30 June 2021

به گزارش «تابناک»، کرامتی در گفت وگو با ایسنا افزود: رگه سفید داخل برخی گوجه فرنگی ها هیچ ارتباطی با سم مصرفی ندارد.

وی با اشاره به اینکه گلخانه ای یا بوته ای بودن گوجه فرنگی دلیلی بر سفیدی داخل گوجه فرنگی نیست، تصریح کرد: وجود رگه های سفید داخل گوجه فرنگی مربوط به عدم تعادل عناصر غذایی ، کمبود برخی عناصر غذایی همانند پتاسیم، دریافت نور بالا یا پایین و آبیاری نامناسب است. همچنین برخی از ارقام وارداتی گوجه فرنگی دارای میوه های رگه سفید هستند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی خاطرنشان کرد: با توجه به اختلال در رشد گیاه در شرایط کم آبی و کاهش کارایی مکانیسم های دفاعی گیاه در برابر تنش های محیط بسته به مرحله رشد گیاه و میزان دسترسی گیاه به آب، زمینه مساعد برای شیوع یا افزایش خسارت آفات و بیماری ها فراهم می شود.

کرامتی اظهار کرد: وجود رگه های سفید ارتباطی با تجمع نیترات و در نتیجه سرطان زا بودن این محصول ندارد.

وی با اشاره به اینکه تشخیص تجمع نیترات فقط از طریق آزمایشگاه های آب و خاک ، گیاه امکان پذیر است، یاد آور شد: در مواقعی که مصرف کود ازته چندین برابر بیشتر از نیاز گیاه باشد نیترات اضافی به نقطه های سفید پفکی شکل در داخل میوه دیده می شود که این اتفاق بسیار نادر است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان با اشاره به اینکه کل سطح اراضی کشاورزی استان ۸۹۹هزار و ۲۲۰ هکتار است، اظهار کرد: از این میزان حدود ۷۰۰هکتار از اراضی استان به کشت محصولات زراعی اختصاص یافته است.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
فریت بار
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۸۷
مصرف کود ازته. شما به اشتباه نوشتید مصرف کود از ته!!!
پاسخ ها
محسن
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۹
خخخخخخخخخ
ناشناس
| United States of America |
۱۶:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۲
همه گوجه کارها داران از هورمون فینیش استفاده می کنن واسه آسون تر شدن کار خودشون در برداشت گوجه. میگی نه برو از گوجه کارها بپرس یا با یه سرچ ساده تو گوگل بنویس همورمون فینیش گوجه فرنگی. به اون بابا مدیر جهاد کشاورزی هم بگید کم ماله کشی کن
گوجه های رگه دار ایجاد حساسیت و خارش می کنند.
تجدید نظر کنید. وقتی گوجه های رگه دار را بو می کنید بجای بوی گوجه، بوی سم می دهند.
پاسخ ها
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۰
بوی سم ارتباطی با رگه های سفید در گوجه نداره متاسفانه به خاطر سمپاشی هست که کشاورز انجام میده بعد بدون اینکه دوره کارنس سم سپری بشه برداشت میکنند
من به خاطر همین قسمت‌های سفید داخل گوجه، بدون اغراق نصف هر گوجه رو جدا می‌کنم و دور میریزم، برخی مواقع هم یک گوجه رو به صورت کامل! باور نمی‌کنم که این قسمت‌های سفید اثر سم یا کود شیمیایی نیست! چرا تا چند سال پیش گوجه‌ها قرمز و گوشتی بودند اما الان همه گوجه‌ها سفید و پفکی و توخالی هستند؟ حتی خیار هم به همین صورت. هیچکس نظارتی بر کیفیت محصولات کشاورزی ندارد، به خدا این مردم گناه دارند!
پاسخ ها
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۰
کسی هم نظارتی بر قیمت نهاده های کشاورزی نداره برادر جانهمه چیز سرساماور بالا رفته کمر کشاورز خرد شده زیر بار این گرانی
گوجه هایی که رگ سفیددارن مزه کلرمیدن
ماله كشى با بى توجهى به جان مردم
البته این رو فراموش کردید بگوئید که گوجه فرنگی از طریق همین رگه ها تغذیه می شود و بیشترین کود شیمیایی را در خود دارد و خوردن آن به هیچ وجه توصیه نمی شود
یکی از دلایل خشکی دریاچه.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۰
آقا چکاربه خشکی دریاچه داره گوجه های همه جای کشور ازجمله خوزستان هم همینطور است هنگامیکه مسولین چند سال است روعنهای ژنتیکی ودستکاری شده را بهحلقوم مردم سرازیر میکنند دیگه در باره رنگ گوجه فرنگی چه بایدگفت
کاری نداره یک آزمایشگاه بی طرف، چند عدد گوجه با رگه سفید رو بگیره و رگه های سفید شرو دربیاره و تست کنه ببینه مقدار نیتراتش چقدره و به مردم بگه.
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۰۷:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۰
چششششششم
چرا تا حالا گوجه رگه های سفید نداشت...یعنی قبلا هیچ کم و زیادی در پرورش گوجه رخ نمیداد

درست تحقیق کنید و با کارشناسی.
نه در عین الورده.....

کلا بروید و با خدای خود خلوت کنید و در اموری که به ان علم ندارید نظریات صد من یه غاز ندهید...
ایرانیها در مورد هیچ مساله ای تحقیق نمیکنن بدن خارجی‌ها تحقیق کنن جوابشو از رسانه ها بگیرن
سلام من هرچه گوجه خریدم در اصفهان رگه سفید است اصلأ گوجه گوشتی وجود ندارد من مجبور می شوم همه اش را بریزم دور هیچ نهادی رسیدگی نمی کنه
اقای وزیر اگه نمیدونی که میدونی اینها گوجه های تراریخته هستند خودت را نزن به کوچه علی چپ.
گوجه هنوز سبز هست برلی اینکه زود قرمز بشه و وارد بازار بشه میان پودر موبر میریزند توی آب آبیاری بر اثر گرمای زیاد آبی که با پودر مخلوط شده گوجه در جا قرمز میشه اما مزه ای نداره و داخل گوجه هم رگهای سفید میزنه
من کلا هرچی گوجه میخرم نصفشو دور میریزم واقعا این پولی که کشاورزان یاهرسود جودی درقبال محصولات سمی بما میفروشن حرام است خدا برسرخودشون بیاره ماکه راضی نیستیم خدا هم ازشون راضی نباشه آمین
چرا اونایی که حیاط دارن تو باغچه گوجه میکارن سفیدوسمی نیس
به خدا دروغه. یکی از دوستان تعریف میکرد میگفت فامیلی داریم که در فلانجا کشاورزی می کنه. میگفت زمین طرف سنگلاخه. طرف چند بار گوجه کاشت و گوجه ها رشد می کرد ولی همینکه به اندازه تقریباً کوچکتر از یک تخم مرغ می شدن و قبل از قرمز شدن تمام گوجه ها از بین میرفت. میگفت فامیل ما رفت اداره کشاورزی موضوع را گفت، آنها هم یک شیشه مواد مخصوص بهش دادن و بهش گفتن موقع آبیاری گوجه ها از این مواد بریز توی آبشون. میگفت طرف همین کار رو انجام داد و بعدش دیگه گوجه ها در همان سایز کوچولو و قبل از پژمرده شدن بوته ها کاملاً قرمز می شدن و طرف گوجه ها رو روانه بازار میکرد.
آقای رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی همه نظرها مخالف فرمایش شماست پس سنجیده صحبت کنید چرا به مردم دروغ می گویید و با جان مردم بازی میکنید. شرم آورست
دوستان عزیز بهداشت تولید محصولات کشاورزی فاجعه بار است و هیچ نهادی متولی کنترل و استانداردسازی این برنامه ها نیست ، استفاده از سم و کودهای شیمیایی بدون در نظر گرفتم میزان مجاز مصرف و فاصله زمانی عرضه به مصرف کننده ، استفاده از داروی نظافت حمام و ...
ازاین گوجه ها بوی وایتکس استشمام میشه معلومه که مضرهستس
دیگه بسه انقدر به مردم دورغ نگوید گوجه های داخل سفید همه سمی هستند
کم آبی هیچ ربطی به رگه های سفید نداره، استفاده بی حدواندازه ازکودهای فسفاته ونیتراته وازته وکوفت وزهرمار، بدون معیاروکارشناسی نشده، باعث رگه های سفید درون گوجه، هندوانه، سفیدی و پوک شدن خیاروخیلی ازسیفی جات ومیوه جات هست، بحث محصصصولات تراریخته هم که بییشترموادغذایی ماایرانیهاروتشکیل میده وبه شدت باعث تغییرات مخرب ژنتیکی وبیماریهای نادرونوظهورمیشه .....
والا قدیم اصلا گوجه و خیار اینجور نبودن ، حالا با سم و کود شیمیایی زوررس میکنن که زودتر فروش بره و ملت هم امراض پشت امراض . کی بفکر کی هس ، همه به فکر جیبشون هستن ، همین و بس
بازم که چرت گفتی تووو
یه خورره منطق ریاضی می خواد تا ثابت کنه به صراحت دروغ میگه

اول و آخر مصاحبه تناقض داره
شما رو بخدا در مورد سیب زمینی هم تحقیق کنید یعنی ما دیگه به هیچ کدوم از سبزیجات نباید اعتماد کنیم
با امپاج پشت سر هم کرونا دارید همه رو میکشید دیگه گوجه رو وارد بازی نکن‌
اقا نظر نده
عین یه چیزی دروغ میگن علتش سم و کود زیادی که گوجه فرنگی زودتر از موعد پوستش قرمز میشه بیشتر بخاطر موندگاری بالا یه نوع گود میدن رنگ پوست قرمز و کلفت میشه داخلش سفید میشه.
وقتی هیچ نظارتی روی بعضی از افراد یا کشاورزانی که با گلخانه های خیار و گوجه و... دنبال سودجویی بیشتری هستند و حتی داخل آبی که تو وجود گیاه میرود سم ریخته میشه نظارتی نیست عاقبتش میشه سرطان شیمی درمانی
این نتیجه واردات سم ارزان قیمت از چین و نابودی خاک کشاورزی و تولید
هرچه اب مصرفی گوجه شیرین باشد این رگهای سفید بیشتر است
گوجه های تراریخته اینطوری میشه که متاسفانه داخل کشور اطلاع رسانی نمی شود و بعد از گذشت چند سال نتیجه را در بدن ملت بیچاره می بینم
واقعا"گوجه های با رگه سفید مشکل دارند اون کسی که می گوید مشکل ندارد یا خودش مشکل دارد یا می ترسد برایش مشکل درست کنند .
رگه های داخل گوجه مرگ خاموش هست سعی کنید موقع استفاده دور بریزید
سلام:بنده قبلا از یک مهندس کشاورزی سابقه دار شنیدم که از مصرف قسمتهای سفید گوجه فرنگی خودداری کنید خطرناک است. چرا به مردم واقعیت را نمیگویید اگر راست نیستی، کج هم نباش، نان خراب اصلا ارد به گفته شاطر نیست. میوه ها، گوشتها، حبوبات خراب یک هفته لپه را جوشانده مانند ساچمه شد تازه. این بیماری های عجیب غریب از کجاست قدیم که بهداشت نبود حمام خزینه داشت در خیابان مردم از صبح تا شب از یک لیوان آب میخوردن ولی این بیماریهای عجیب غریب نبود به فکر آخرت باشید!!!!؟؟؟
پاسخ ها
رستم خاکپور
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۰
روستای ما اکثرا گوجه کارن برای زود قرمز شدن گوجه کود اهن میدن برا همین پوست گوجه قرمزه ولی رگه های داخل زیاده یعنی هنوز نرسیده پس قسمت های سفید گوجه را جدا کنید بهتره
جان مردم و جامعه شوخی نداره . جواب شما هیچ منطق علمی نداره
منم می گم گوجه فرنگی ها با رگه های سفید غیر عادی وبرای سلامتی مضر هست .با یک آزمایش ساده می توان این رو فهمید که این رگه ها تجمع نیترات هست یا نه .اما متاسفانه دانه درشت های جهاد ودلالان خرید وفروش محصولات کشاورزی تنها به فکر سود و جیب خود هستند و سلامتی مردم برایشان پشیزی اهمیت نداره .هیچ نظارت محکم وقوی دولتی و وزارت بهداشت هم نیست .آیا کسی به فکر سلامتی و تغذیه سالم مردم ایران هست ؟؟
در‌کشور‌نظارت‌نیست‌هرمسئولی‌فقط‌فکر‌منافع‌شخصی‌خودشان‌هستند‌بس‌‌‌دین‌ایمان‌وجودان‌‌وحس‌مسئولیت‌درمسئولین‌‌نیست
انباشته شدن مواد شیمیایی داخل گوجه باعث رگه های سفید میشه بس کنید مردم مریض کردین تا کی میخاین ظلم کنید معیشت مردم که نابود کردین ....
همه چیز را کردین شمیایی لعنت خدا بر این کارشناسان بی سواد
به نظر من گوجه های با رگه سفید را بدهند به خود مسئولین وزارت کشاورزی و همینها که میگن موردی نداره اون گوجه ها که رگه نداره و بقول اینها بد و خرابه بدن به ما مردم.چطوره هان
گوجه ای که وسطش سفیده سفت وقابل خوردن نیست
ببینم برای گوجهای صادراتی هم همین حرفا رو میزنین؟
متاسفانه در کشور ما جز خبر های سیاسی اطلاعات دیگری نه به مردم داده می شود و نه اصلا برنامه ای تهیه میشود و نه حساسیتی نسبت به موضوعاتی از جمله موضوع تولید محصولات کشاورزی و استفاده از کود شیمیایی و عوارض ان بحث روز میشودسلامت جامعه و سرطان روز به روز بیشتر میشود
سلام برادران عزیز،،شما فقط لق کردید،روی،،گوجه فرنگی،،تمام،،میوه ها و مواد غذایی که میل میکنیم، همش سمی و سرطان بوده،،
واقعا هیچ ارزشی برای جان مردم قایل نیستند وهمه مسایل جامعه را فقط از طریق انکار کردن حل میکنند
هر گاه اومدی جلوی دوربین تلویزیون یکی ازین گوجه هایِ مورد اشاره را گاز زدی و با لذت خوردی ، شاید باور کنیم!
کود ازته سمی نیست حتما کود شیمیایی است اصلا گوجه فرنگی ها بود سم می دهند حتما خطراتی دارند باید نظارت باشه من خودنم دیدم تراکتور سم پاش می یاد داخل مزرعه سم پاشی می کنند باید مقدار سم نظارت شود
با سواد رگه های سفید مربوط به کود های شیمیایی اضافیه که گوجه نمیتونه جذب کنه
سلام دوست عزیز واقعا همینجوری که ایشان می‌فرمایند. من خودم کشاورز هستم. چند سالیه که بدلیل گرمای شدید ونور شدید و مستقیم آفتاب. وکاهش منابع آب. باعث این اتفاق افتاده. البته ناگفته نماند که من درباره محصول گوجه فرنگی جنوب کشور دارم حرف می زنم..
من خودم دو مزرعه که در یک منطقه قرار داشتند را دیدم که اولی از کود حیوانی استفاده کرده بود دو ماه قبل از کاشت دومی هر روز یک نوع کود شیمیایی در مخزن آبیاری قطره ای میریخت تولیدش بیشتر از ۱۰برابر مزرعه قبلی بود ولی کیفیت این کجا وان کجا
مشکل این جاست که خریدار دلال هیچ فرقی بین این دوتا نمیزاره
اگه بدونید اینسالها گوجه چطور تولید میشه از خوردنش صرف نظر می کردید. لاروحشره ای بنام مینوز وارد بافت گیاه و خود گوجه میشه و سمپاشی تاثیری روی آنها نداره کشاورزان بهمراه آب آبیاری سم های (که بعضی هاشون قاچاق وارد کشور می‌شوند) را وارد لوله های آب می کنن تا جذب گیاه شود و لارو داخل را از بین ببرد فردا هم گوجه را به بازار ارسال می کنند هیچ نظارتی هم نیست.
آخه مجبوری این همه دروغ بنویسید.همه میدونم.که رگه های سفید نیترات است.اخه بنده خدا.کمی مطالعه کن بعد نظر بده.
معلوم نیست باز گوجه فرنگی ها را می‌خواهندچه نقشه آیی براشون بکشن!!!.از اینجا شروع کردن.خدا به دادمون برسه.از دست این مملکت بی قانون پر از دروغ
بابا یکم از خدا بترسید ..آخه چقد دروغ ...چقدریاکاری. .... گوجه فرنگی داخلش سفیده بخاطر کودشیمیایه..گوجه هنوز نرسیده..کود بش میزنن، زود بزرگ میشه ولی داخلش سفید میمونه...
بابی توجهی کردن همه بلایی سر این مردم بدبخت آوردین
حکایت سلامتی هر چیزی مره اشه پس معلومه یه عیبی داره که مزه نداره
این آقایان هیچموقع به فکر سلامتی مردم نیستند.فقط تبلیغ میکنند تجارتشون بیشتر باشه.
سلام فقط دروغ میگن جون مردم اصلا براشون ارزش نداره
فقط ماله میکشن چون ....
ایشون یا بیسواد تشریف دارند و با رانت استخدام شده اند و این اظهار نظر را کردند یا اینکه می داند این رگه ها سرطان زا هستند و لاپوشانی می کند .
کلا مسولان بی کفایت کشور،عادت به حاشا کردن حقایق موجود دارن کشور نداریم که
احسنت باهمه نظرها موافقم
اگر به گفته هایت ایمان داری
کاری نداره چند عدد از همین گوجه ها را بفرستید آزمایشگاه بی طرف و مردم نظاره گر باشند.
من که از گوجه و خیار خوردن زده شدم. تا می خورم از بوی سمشون حالم بد می‌شه. حتی سبزی خوردن هم اینطور شده، مخصوصاً ریحان و ترخون. بعد از این همه زحمت پاک کردن و صرف انرژی و زمان و آب برای شستن، همه‌رو باید دور بریزیم. چند وقت پیش از کنار سبزی خردکنی رد شدم که سبزی خرد شده بسته‌بندی می‌فروخت. رفتم جلو که بخرم ایتقدر بوی سم و کلر پخش شده بود پشیمون شدم.
مگه خارج هست
این رگه ها به خاطر آبیاری با آب آلوده مانند فاضلاب ایجاد میشود
بخاطرگوگردمیزنندتازودترقرمزشودوبفروش برسد
رگه های سفید
گوجه سبز چیده میشه با اتیلن رنگ اوری میشه .
بوی بعد به خاطر اینه .
چند سالی است همه کشاورزها زرنگ شدن به این نتیجه رسیدند که اگه کود شیمیایی بیشتری بدن برداشت بیشتری خواهند داشت بدونه در نظر گرفتن کیفیت محصولات شان این بی کیفیتی در تمام محصولات کشاورزی مربوط به کود شیمیایی بیش از حد است برای برداشت بیشتر
نوش جونمون،خودمون انتخاب کردیم که اینجوری زندگی کنیم،پس هرچی بهت بدن بایدمیل بفرمایید،مملکتی که اینقدرثروت داره،تازه تصویب کردن کشاورزی تراریخته بشه،،بروروغن نباتی هارو که باکارت یارانه دادن،مزه کن،فقط میگی گازوئیله،هرچی میریزی توغذامعلوم نمیشه هیچ،بخداازبدمزه ای نمیشه خود،بزاریدچندسال دیگه سرطان بیدامیکنه،،
پدر من کشاورز بود وقتی می خواست کود ب سیفی جات بده یک دستمال به کمر ش می بست وبا مشتش کود می پاشید ولی الان گونی کود را سر هر بند می گذارند برای محصول بیشتر نه منت اروپا بکشید نه تحقیق من هم شنیده ام هم دیدهام که درخته میوه را کندهاند ومی گو یند درخت سالی یکبار میوه میدهد سیفی جات سود اش بیشتر است مردم هم دنیا دوست وپول پرست شده اند این هم نتیجه کار و خود خوا هیها زیاده خواهیها
این رگه های سفید در هندوانه و گوجه در این چند سال اخیر دیده شده


یعنی قبلا مشکل در نور افتاب و بقیه خزعبلات مشکلی نبود ؟!
آ قای پرفسور کشت و کار این قضیه را حل کردن حال بگوئید علت غده غده بودن داخل گوجه ها چیست
وای خدا . من تا حالا نمی دونستم . لعنت خدا بر شما
گوجه های کوچک گرد قرمز که ناف کوچکتری دارن سالم تر هستن
من گوجه کاشتم بغیر از کود حیوانی هیچ کودی بهش ندادم باز هم گوجه رگهای داشت
کشاورزا که بیشترین زحمتو بکشن و دلال ها
بیشترین سود را ببرن. وسایل کشاورزی گرون از داشت تا برداشت فقط زحمت. دولت هم هیچ توجهی بهدهیچ چی نداره راننده هستم برداشت گوجه از بندر عباس. کشاورز ناله میکرد فقط سبد گوجه میگفت دونه ای ۷ ت البته اونجا گوجه هاش خوب بود
این رگه ها در گوجه های خارجی هم هست و احیانا از بذر های هیبریدی است که محصول بیشتری میدهد در تابستان امکان مصرف کود ازته زیادی تقریبا منتفی است و گیاه در گرما واکنش نشان میدهد و خشک میشود هم چنین کود ازت زیاد باعث رشد بوته و شاخ و برگ میشود و محصول را کاهش میدهد ...
توراخدا به فکر نسل اینده باشین
متاسفانه به دلیل اینکه شاید بعضی از دوستان امکان خواندن متن انگایسی مشکل داشته باشند از فرستادن مقاله به زبان انگلیسی ناتوانم.
اما امروزه همه میداننند که تجمع نیترات در محصولات سبزی و صیفی بزرگترین عارضه و آلودگی زیست محیطی و انسانی به ویژه در کشورهای جهان سوم مثل ایران است.
دکتر ملکوتی استاد برجسته دانشگاه تربیت مدرس به همراه همکارانشان نسب به آزمایش اتفاقی از محصولات سیزی و صیفی در میادین تهرات به دو تا سه برابر بودن مواد نیتراته در این محصولات اعتراف دارند.

متاسفانه این کارشناس و مسئول در جهاد کشاورزی در راستای ماله کشی به افتضاهات موجود در سیستم مدیریتی کشور کمک میکنند ....
از مردم عزیز تقاضا دارم در صورت مشاهده این قبیل محصولات از معدوم کردن آنها ترسی نداشته باشند تا به سلامتی خود و خانواده شان کمک کنند .
سپاس
بله دیگه کشوری که هر که کار خودشو بکنه بدون نظارت دولتی گوجه هم خراب ببار میاد
برچسب منتخب
# اسرائیل # توماج صالحی # نمایشگاه کتاب # موسسه مصاف # صادق زیباکلام
آخرین اخبار
وب گردی