تحولات در گذر است و اخبار روز هیچ گاه متوقف نخواهد شد؛ خبرهایی رسمی و گاه غیر رسمی؛ خبرهایی که مورد توجه قرار میگیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانههای خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبرهایی را برجسته میکنند و در مواردی هم از کنار آن میگذرند. اگر خبر بهماهو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کمرنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.
رصدخانه «تابناک»؛ جایی است که خبرهایی گاه غیررسمی و گاه اخباری که مورد توجه قرار نمیگیرد، برای مخاطبان آماده میکند؛ خبرهایی که گاه به ملاحظه جناحهای سیاسی مورد توجه قرار نمیگیرند و گاه به دلیل کم توجهی رسانهها به حاشیه میروند، ولی همین خبرها، اخباری هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه میکنند. در رصدخانه، تیتر و خلاصهای از مهمترین اخباری که اطلاع از آنها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار میگیرد و اینک رصدخانه تابناک را میبینید.
اولویت کمیسیون تلفیق از زبان اصولگرای کهنه کار
رییس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۰ کاهش وابستگی به نفت و شفافسازی منابع و مصارف را از اولویتهای این کمیسیون عنوان کرد.الیاس نادران در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: «به عنوان خادم کمیسیون تلفیق اعلام میکنم اولویت ما اصلاح ساختار بودجه، کاهش وابستگی به نفت، شفافسازی منابع و مصارف، کارآمد کردن ابزار مالی دولت و افزایش سهم اقشار مغفول مانده در لایحه است. از ظرفیت کارشناسی همکاران مجلس، مرکز پژوهشها، دیوان محاسبات و سازمان برنامه بهره خواهیم گرفت.»
نظر واعظ آشتیانی درباره تحولات جبهه پایداری در آستانه انتخابات ۱۴۰۰
امیررضا واعظ آشتیانی، فعال سیاسی اصولگرا در گفتوگو با «نامه نیوز» درباره تحولات اخیر پایداری و نقش آن در مجموعه اصولگرایی گفت: «هر مجموعه و تشکیلات سیاسی یک استراتژی برای خود دارد. خوبی احزاب در این است که با تغییر دبیرکل، مواضع حزب تغییر چندانی نمیکند. البته ممکن است نوع ادبیات آنان متفاوت شد.» وی با تاکید بر اینکه «دبیرکل شدن آقای محصولی به معنی اینکه اتفاق خاصی پیش روست، نیست» گفت: «ضمن اینکه آقای محصولی بر اساس اساسنامه جبهه پایداری قائم رئیس شورای پایداری یعنی قائم مقام آقای آقاتهرانی خواند بود. لذا تفاوتی در وضعیت پایداری پیش بینی نمیکنم».این فعال سیاسی اصولگرا در ادامه گفت: «شاید در ادبیات و گفتمان جبهه پایداری تغییراتی ایجاد شود اما استراتژی آنان تغییری نخواهد داشت. این امر مختص پایداری هم نیست و در همه احزاب همینطور است».واعظ آشتیانی همچنین گفت: «به نظر من جریان پایداری با حضور آقای محصولی از نظر گفتمانی قدری تقویت خواهد شد».
نامه رئیس کل بانک مرکزی به رهبر انقلاب
یک مقام مسئول در بانک مرکزی از ارسال نامهای از رئیس کل بانک مرکزی به مقام معظم رهبری خبر داد و گفت: در این نامه رئیس کل بانک مرکزی، گزارشی از وضعیت تامین ارز کالاهای اساسی ارائه کرد.یک مقام مسئول در بانک مرکزی از ارسال نامهای از سوی عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی به مقام معظم رهبری خبر داد و گفت: در این نامه رئیس کل بانک مرکزی، گزارشی از وضعیت تأمین ارز مورد نیاز کالاهای اساسی برای وزارت صمت ارائه کرده است. وی که نخواست نامش ذکر شود، اضافه کرد: هدف از ارسال این نامه ارائه گزارش مستند به مقام معظم رهبری بود و اینکه این اطمینان به ایشان داده شود بانک مرکزی به وظایف ذاتی خود با دقت عمل کرده است.این مقام مسئول گفت: متأسفانه ظرف ماههای گذشته برخی دستگاههای دولتی با ایراد اتهام به بانک مرکزی در خصوص عدم تخصیص به موقع ارز کالاهای اساسی، اشکالات موجود در حوزه ترخیص کالاهای مانده در گمرک را به بانک مرکزی نسبت دادهاند.این مقام مسئول در بانک مرکزی بار دیگر تاکید کرد که این بانک با واردات با ارز متقاضی مخالف بوده و معتقد است که این تصمیم برای اقتصاد ایران تبعات دارد.
جلسه جامعه روحانیت مبارز درباره نحوه ورود به انتخابات
عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز گفت، در جلسه فردای این تشکل درباره نحوه ورود به انتخابات تصمیم گیری خواهد شد.حجت الاسلام حسین ابراهیمی، عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز در گفت و گو با تسنیم گفت: جامعه روحانیت مبارز هنوز درباره چگونگی ورود به انتخابات ۱۴۰۰ تصمیمی نگرفته است.وی گفت: فردا، شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز درباره انتخابات ۱۴۰۰ و اینکه جامعه روحانیت مبارز چگونه وارد انتخابات خواهد شد، بحث و بررسی را آغاز خواهد کرد.
نظر اصلاح طلب مشهور درباره کاندیداتوری سید حسن خمینی برای ۱۴۰۰
حجت السلام رسول منتجب نیا با اشاره به انتخابات ۱۴۰۰ در مورد کاندیداتوری سید حسن خمینی گفت: اعضای بیت امام خمینی(ره) قطعا وارد صحنه انتخابات نخواهند شد.حجت السلام رسول منتجب نیا، دبیر کل حزب جمهوریت با اشاره به تشکیل نهاد اجتماع ساز اصلاح طلبان برای انتخابات ۱۴۰۰ گفت: بنده هنوز دقیقا در خصوص ساز و کار جدید اطلاعی ندارم اما به طور کلی نظر بنده این است که باید کارهای تبلیغات، سیاسی و انتخاباتی را بر عهده احزاب بگذارند.وی با تاکید بر فعالیت احزاب شناسنامه دار در جریان اصلاح طلب و اصولگرا، ادامه داد: احزاب باید با پشتوانه کادر و مردم بتوانند مسائل را بررسی و چکش کاری و در نهایت با هم تعامل کنند. این کار را از اوایل انقلاب احزاب همسو و همفکر انجام می دانند. اگر این کار انجام شود هم نتیجهای که وحدت است حاصل می شود و هم احزاب و بنیان تحزب در کشور تقویت می شود و فرد گرایی جای خود را به جمع گرایی می سپارد. دبیر کل حزب جمهوریت در پاسخ به احتمال کاندیداتوری سید حسین خمینی در انتخابات ریاست جمهوری گفت: اعضای بیت امام خمینی(ره) قطعا وارد صحنه انتخابات و عهده دار مسئولیت اجرایی نمی شوند. این گمانه زنی بعضی ها است که نام یادگار امام سید حسن خمینی را می برند، وگرنه بعید می دانم تصور این موضوع را کرده باشند.
کنایه سخنگوی وزارت خارجه به بیانیه پارلمان اروپا
خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه گفت: در خصوص پارلمان اروپا صادر کردن خطابه های یک طرفه و نخ نما شده واقعا قابل قبول نیست. ما فکر می کنیم که پارلمان اروپا جا داشت که زودتر نشون می داد که واقعا به فکر حقوق بشر است. من به یاد ندارم هیچ قطعنامه ای رو پارلمان اروپا تا به امروز تصویب کرده باشد و رژیم گستاخ و هتاک ایالات متحده را به خاطر نقض مبانی ابتدایی قوانین حقوق بشر محکوم کرده باشد.
روایت صالحی از سنگ اندازی احمدی نژاد در مذاکرات برجامی
علیاکبر صالحی در گفتگو با انتخاب گفت: رهبری دستور فرموده بودند مذاکرات با آمریکا در مسقط و مذاکرات ۱+۵ باید هماهنگ جلو رود؛ گفته بودند رئیس جمهور وقت، متولی هر دو مسیر باشد، اما آقای احمدی نژاد استنکاف کردند. وقتی نظر حضرت آقا را به دکتر احمدینژاد گفتم، گفتند آمادگی چنین کاری را ندارم و شما هم وارد این راه نشوید.آقای ظریف گفت «یک سال فرصتسوزی شد»، با مخالفت دکتر احمدینژاد، مجبور بودم موافقت دکتر جلیلی را جلب کنم.آمریکا در زمان انتخابات اوباما و رامنی، آماده بود هرچه سریعتر با ما مساله هسته ای را حل وفصل کند، اما فرصت سوزی شد.
نشنالاینترست: ترامپ در برابر ایران باخت
نشریه نشنالاینترست در یادداشتی به قلم پلپیلار، کارشناس اسبق سیا، به نقد سیاست ترامپ درباره ایران پرداخت. به نظر او سیاست «فشار حداکثری» فاقد منطقی درباره چگونگی جلوگیری از اشاعه تسلیحات هستهای بود، ترامپ صرفاً خواست تا توافقی که اوباما امضا کرده بود، نقض کند. نویسنده معتقد است این سیاستها نه تنها به فعالیتهای نگرانکننده ایران پایان نداده بلکه اولاً ذخایر اورانیوم غنیشده ایران را به بیش از دوازده برابر حد مجاز در برجام رسانده، سانتریفیوژهای پیشرفتهتر را در صنعت هستهای ایران به کار انداخته و متحدان ایران را به حمله به تأسیسات نفتی متحدان آمریکا تحریک کرده است. پس چرا دولت ترامپ به این سیاست ادامه داده است.
پیلار دلایل زیر را برمیشمارد؛
۱- زیرا منطق محاسباتی هیات حاکمه آمریکا بر «فشار در برابر مذاکره» درباره ایران شکل گرفته و دولتهای مختلف گمان میکنند با مقداری تشدید فشارهای اقتصادی بر ایران، جمهوری اسلامی به مذاکره مطلوب آنان تن خواهد داد.
۲- زیرا هیچ دولتی در آمریکا با سختگیری بر ایران نگران پایگاه رأی خود نیست، برعکس با تشدید فشار بر ایران آرای صهیونیستها و مسیحیان اوانجلیست را کسب میکند.
۳- تداوم تحریمها و اقدامهای ضدامنیتی علیه ایران، سیاست یک دولت دموکرات درباره ایران را با چالش مواجه خواهد کرد و اجازه گشایش مسیر دیپلماتیک در این خصوص را نخواهد داد.
هرچند به نظر نمیرسد حمله مستقیم نظامی، از گزینههای مدنظر ترامپ باشد، با توجه به روابط ویژه ترامپ و پمپئو با نتانیاهو همچنان باید احتمال اقدامهای خرابکارانه جدید در قبال ایران را در نظر داشت. انتقاداتی از جنس یادداشت مورد بحث به سیاست دولت ترامپ درباره ایران نشان میدهد، این سیاستها فاقد اجماع در میان نخبگان این کشور است.
رئیس دولت اصلاحات کاندیدای انتخابات ۱۴۰۰ میشود؟
رئیس کتابخانه ملی در ادامه سخنانش گفت: اگر شورای نگهبان با در نظر گرفتن موقعیت حساسی که کشورمان پیش روی خود میبیند، به همه سلیقهها مجوز حضور در انتخاباتی رقابتی بدهد، با قطعیت میتوان مشارکت بالایی را برای انتخابات ۱۴۰۰ پیشبینی کرد؛ اما اگر کمافیالسابق قرار بر یکسویه نگری باشد و فقط یک جناح خاص و امتحان پس داده دست خودش را برای معرفی کاندیدا باز ببیند، معلوم است که بیشتر مردم رغبتی برای حضور در پای صندوق رای نخواهند داشت.او تصریح کرد: البته برخی هم این عقیده را دارند که حتی اگر چهرههای شاخص اصلاحطلب هم تایید شوند، مردم باز به دلیل گرفتاریهای این چند سال اخیر رای نخواهند داد و مشارکت بسیار پایین در انتخابات اسفند ۹۸ در خردادماه سال آتی تکرار خواهد شد. بنده این ذهنیت را به طور جدی رد کرده و میگویم، مردم ایران به خوبی به اهمیت انتخاب رئیس دولت واقف هستند و فقط کافی است، شوراینگهبان فرصت حضور را از چهرههای اصلح سلب نکند تا مثل سال ۹۶ شاهد هجوم ایرانیها به مراکز رایگیری باشیم. در واقع مردم فقط توقع دارند، کاندیدای موردنظرشان بتواند مجوز حضور در انتخابات را به دست بیاورد.وی توضیح داد: به عنوان مثال، حضور چهرهای مثل آقای خاتمی که به لحاظ مقبولیت جایگاهی فاخر در میان افکار عمومی دارد، میتواند یکی از پر رایترین انتخابات برای نظام اسلامی را تضمین کند. البته متاسفانه نه ایشان میآیند و نه امکان تایید شدنش از سوی شورای نگهبان وجود دارد.اشرف بروجردی در پایان گفت: امیدوارم شورای نگهبان مردم را ناامید نکند تا انشاءالله انتخاباتی پرشور و تاثیرگذار داشته باشیم.
همه بلیتهای فروخته شده به مقصد انگلیس باطل است
محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی: همه بلیتهای فروخته شده به مقصد انگلیس باطل است و اگر پروازی هم به سمت انگلیس داریم باید بدون مسافر بازگردد. تعلیق همه پروازها دو هفتهای است. هیچ پروازی که با مسافر از انگلیس بازگردد نداریم، از امروز پروازها متوقف است و در برگشت نباید مسافر داشته باشند.
«میلاد حاتمی» در ترکیه بازداشت شد
میلاد حاتمی یکی از گردانندگان و تبلیغکنندگان سایت های قمار و شرطبندی که از محل درآمد این سایت ها ارتزاق میکند، توسط پلیس ترکیه بازداشت و تحویل پلیس مهاجرت این کشور شد.مدتی پیش نیز تصاویری توسط میلاد حاتمی منتشر شد که نشان میداد یکی از بازیگران ایرانی را ربوده و با تهیه ویدئو از این بازیگر میخواست از او عذرخواهی کند که البته تصاویر منتشره از پشتصحنه این فیلم نشان داد این اقدام نیز به احتمال زیاد به نوعی صوری و برای افزایش بیشتر فالوور بوده است./ تسنیم