بازدید 38772

محدودیت تراکنش بانکی برای هر شماره ملی

بانک مرکزی از دیروز محدودیت جدید تراکنش های بانکی را برای هر شماره ملی اجرایی کرده است.
کد خبر: ۸۵۸۸۱۷
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۳ 09 December 2018

بانک مرکزی از دیروز محدودیت جدید تراکنش های بانکی را برای هر شماره ملی اجرایی کرده است.

تسنیم نوشت: بانک مرکزی در اقدامی جدید که البته قبلاً از سوی عبدالناصر همتی رسانه ای شده بود، محدودیت های تازه ای را برای تراکنش های کارتی اعمال کرده است.

همتی قبلاً در گفت و گوی تلویزیونی اعلام کرده بود که برنامه جدید بانک مرکزی اعمال محدودیت برای تراکنش های بانکی به ازای هر شماره ملی است.

کسب اطلاع خبرنگار تسنیم از یک مقام آگاه در بانک مرکزی حکایت از آن دارد که این سیاست بانک مرکزی از دیروز رسماً عملیاتی شده است.

طبق این سیاست جدید که به منظور مبارزه با پولشویی اجراه شده و اتفاقاً تاثیر بسزایی هم در کنترل نوسانات ارزی داشته است، هر شماره ملی می تواند در طول روز نهایت تا 100 میلیون تومان تراکنش بانکی داشته باشد.

هر کارت بانکی نیز نهایت تا 50 میلیون تومان می تواند تراکنش بانکی داشته باشد.

گفتنی است، یکی ازاهداف بانک مرکزی از اعمال بخشنامه محدودیت تراکنش های کارتی، محدود کردن فعالیت پوزهای خارج کشور است که به طور غیرمجاز و به خاطر تخلف شرکت های pspو نظارت ضعیف بانک ها درخارج مرزها فعالیت میکنند.

به گزارش تسنیم، با تغییر رئیس کل بانک مرکزی و آمدن عبدالناصر همتی به برج میرداماد سیاست‌های ارزی جهت‌گیری مناسبی پیدا کرد و حاصل این سیاست‌ها کاهش تلاطم‌های ارزی در بازار ارز ایران شد.

یکی از اقدامات مهم و تأثیرگذار بانک مرکزی که اتفاقاً موجب کاهش قیمت ارز و تلاطم‌های ارزی شد، بخشنامه اصلاح مبلغ تراکنش‌های بانکی بود که در هفته‌های گذشته ابلاغ و اجرا شد.

در این بخشنامه عبدالناصر همتی تأکید کرد: اخیراً تخطی از مفاد بخشنامه‌های بانک مرکزی به‌بهانه درخواست مشتریان در برخی بانک‌ها مشاهده شده که ضمن ایجاد مزیت رقابتی ناسالم ناشی از عدم رعایت مقررات، باعث آشفتگی و اختلال در بازارها شده و بستری برای تسهیل عملیات سوداگرانه و سفته‌بازی ایجاد کرده است، براین‌اساس ضمن تأکید بر اجرای دقیق مفاد بخشنامه‌های بانک مرکزی، لازم است تغییرات لازم با اولویت آنی اجرایی شده و بر رعایت دقیق آن نظارت به‌عمل آید.

در این بخشنامه تاکید شد که "1. سقف عمومی تراکنش انتقال وجه شتابی و غیرشتابی کارتی برای هر یک از پایانه‌های مجاز، به‌جز کارت‌خوان شعبه‌ای، برای هر فقره کارت در هر شبانه‌روز مبلغ 30 میلیون ریال است.

2. سقف عمومی تراکنش انتقال وجه شتابی و غیرشتابی کارتی برای پایانه کارت‌خوان شعبه‌ای برای هر فقره کارت در هر شبانه‌روز با شرط احراز هویت عینی و حضوری، مبلغ 150 میلیون ریال است.

3. سقف عمومی تراکنش خرید کارت برای هر فقره کارت در هر شبانه‌روز مبلغ 500میلیون ریال است. تبصره: این سقف مشمول تراکنش‌های پذیرندگان حساب‌های دولتی و پذیرندگان با کدهای صنفی خاص نمی‌شود.

4. ارسال کد ملی دارنده کارت در تمام تراکنش‌های کارتی به‌هنگام پاسخ تراکش اجباری است.

5. درج «بابت» در تمام دستور پرداخت‌های ارسالی در سامانه‌های ساتنا و پایا اجباری است".

مهمترین بند این بخشنامه آن بود که هر کارت بانکی فقط می‌تواند روزانه 50 میلیون خرید از دستگاه‌های کارت‌خوان داشته باشد؛ اعمال این محدودیت موجب شد تا سفته‌بازان و دلال‌های خارج‌نشین که در کشورهای همسایه با کارت‌خوان بانک‌های داخلی اقدام به خرید و فروش ارز در مبالغ بالا می‌کردند، به مشکل بخورند.

بعد از اعمال این محدودیت‌ها، دلال‌ها دست به کار شدند تا با افتتاح حساب در بانک‌های متعدد از طریق کارت بانک‌های مختلف خریدهای ارزی خود را انجام دهند. گزارش‌های موثق حاکی از آن است که دلال‌هایی که قبلاً در یکی دو بانک حساب فعال داشتند الآن در بیش از 10 بانک حساب باز کرده‌اند تا با کارت‌های مختلف خریدهای 50میلیونی را انجام دهند.

اما با بخشنامه جدید بانک مرکزی که از دیروز عملیاتی شده است، رسماً دست این گروه از دلال ها در پوست گردو مانده و دیگر نمی توانند از ترفند افتتاح حساب در بانک های مختلف استفاده کنند.

در ایامی که محدودیت‌های تراکنش‌های کارتی در کشور اعمال شده گروهی دست به نقد شده‌اند که؛ چرا بانک مرکزی با این بخشنامه تلاش می‌کند تا ارزش پول ملی را بکاهد و مردم را به‌سمت معاملات پایاپای هدایت کند؟! ادعای این گروه آن است که اگر فردی معامله کلان داشته باشد مثلاً اگر بخواهد ملک معامله کند به مشکل می‌خورد! اما در پاسخ باید گفت که برای معاملات ملکی و کلان همیشه طرفین از چک‌های معتبر بانکی استفاده می‌کنند. در سایر معاملات نیز ساتنا و پایا می‌تواند کمک خوبی برای طرفین باشد.

باید یادآور شد که منظور از دلال‌های ارزی در این گزارش فقط افرادی نیستند که در بازار ارز و به‌صورت آشکارا به خرید و فروش ارز می‌پردازند بلکه افراد بسیاری هستند که گروهی از آنها در خارج از کشور حضور دارند و گروهی نیز در داخل هستند و از پشت‌پرده سال‌هاست از این وضعیت سوءاستفاده می‌کنند.

بنابراین گروهی که الآن به وضعیت نظام پرداخت اعتراض دارند همان‌هایی هستند که قبلاً از گرانی دلار دفاع می‌کردند و الآن به نظام پرداخت انتقاد می‌کنند چراکه شریان اصلی با این بخشنامه قطع و کار برای این افراد سخت شده است.

کارشناسان اقتصادی اذعان دارند که طرح اخیر بانک مرکزی مانع خروج سرمایه از کشور شده است چراکه خریدهای ملک در کشورهای ترکیه، ارمنستان، کانادا و... همه از طریق کارت کشیدن انجام می‌شد که الآن دست این گروه بسته شده است.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۷
انتشار یافته: ۳۳
اينها نشانه ورشكستگي اقتصادي مي باشد. روز به روز اين محدوديتها بيشتر شده و حتي ممكن است بانك بگويد پول شما را نمي دهيم.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۰۱ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۸
باشه شما اینطوری فکر کنید
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۹
نشانه ی ورشکستگی نیست کشور سامان پیدا می کند هر چند مقداری به مشکل می خوریم ابتدای امر، لیکن ثمرات بشتر می شود و رشوه گیر ها و غیره شناسایی می شوند.. ایکاش پیامک هم قرار دهند
با سلام ، مشکل از جایی شروع شده است که در خارج ایران هیچ دسترسی به بانکهای ایرانی وجود ندارد و صرافی های ایرانی در مواقع ضروری مشکلات هموطنان را رفع می کنند و با قبول ریال ایران ، ارز به متقاضی تحویل می دهند. بهتر است قبل از هر کاری چند بانک ایرانی در شهرهای توریستی افتتاح کنید.
تورو خدا از اوکراینی و آلمانی جائی مثل مربی فوتبال که میارید و عاقبت بخیر میشید برا اقتصادمون مثل بانک مرکزی و وزارت اقتصاد و ...هم بیارید بلکه این شکاف طبقاتی نجومی که بین مردم توسط انقلاب اسلامی بوجود اومده یلکه کمی کم بشه. ظلم و تبعیض وفقر و فحشاء بابا جون یه کاری بکیند. صم بکم عمی نباشیم .
برای پوزهای خارج از ایران باید از فیلتر کردن آی پی استفاده کنید
شماها که خوب بلدید
هرروزیک قانون جدید هرروز یک محدودیت جدید این مملکت دیگه جای موندن نیست
نوش دارو بعد ازاین همه اخلال....تورم300درصدی...خروج سرمایه.....وضعیت ریال.....حالا که بازار آروم گرفته ....
دیگه بانک جای پول نگه داشتن نیست. آدم باید مغزش معیوب باشه که پولشو جایی بخوابونه که اختیارشو نداره!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۰۳ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۸
می خواهی اختیار پولتو داشته باشی ؟ پس زیر بالشت نگه دارشون
ایکاش قوانین برای همه یکجوراجرا میشد درحالیکه همواره دراین کشور تبصره ها و الحاقیها ها بین خودیها و ناخودیها مرز ایجادمیکند.
همه این کارها که برای جلوگیری از دلال بازی هست درست، حالا فقط یک سوال، اینکه گفته شده هر کد ملی در هر روز حداکثر می تواند 100 میلیون تومان تراکنش مالی داشته باشد یعنی چی؟ یعنی من اگر بخوام یک خونه بخرم 500 میلیون باید ظرف 5 روز پولش را بدم؟ یا یک فروشگاه اگر فروشش بیش از 100 میلیون بشه باید چیکار کنه؟
پاسخ ها
ناشناس
| Ukraine |
۱۷:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۸
خونه رو که میری چک بانکی میگیری
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۳:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۸
متن رو بخونید متوجه میشین معاملات بالای صد میلیون از طریق چک مشکلی نداره
امین
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۹
انشا... چند تا خونه بخری و دعا کن بقیه که ندارند خونه
تضمینی. بین بانکی ... بخرند. با چک بانکی بخر.
خب یه سلامتی از حالا قول میدم یه دلالی جدید به نام خرید و فروش کد ملی اضافه شد قابل توجه معتادین متجاهر دیکه لازم نیست تو آشغالها دنباله پلاستیک و فلز بگردین یا درب توالت پارکها رو بکنین فقط لازمه با سفته بازان آشنا شوید ... هیچ وقت یه ایرانیو تهدید نکن ... بابا کار از بیخ خرابه مسکن نزن !!!!
با این مطلبی که در گزارش آمده، بانک های مقصر اصلی میباشند که برای اینگونه افراد امکانات را ایجاد کرده است خود نیزبا این امر به پولشوئی کمک کرده اند . جای تعجب است که چرا بانک مرکزی با اینگونه بانکها برخوردی نداشته اند وچرا تا قبل از بخشنامه سکوت اختیار کرده است .و آیا امکانات ایجاد شده در خارج از کشور با هماهنگی بانک مرکزی بوده است یا خودسرانه ،بدون نطارت بانک مرکزی انجام پذیرفته است .پس مشخص میشود خود بانکهای خصوصی و دولتی
در بی نظمی اقتصادی و ارزی و پولشوئی نقش داشته اند
عاليست. كشور بايد حساب و كتاب پيدا كند. بالاخره بايد از جايى شروع كرد. اين آسياب به نوبت به همه مى رسد. هر نوع شفافسازى و جلوگيرى از سوداگرى در بلند مدت به نفع مردم، اقتصاد ملى، و مردمسالارى خواهد بود. نمى شود به بهانه هايى همچون وجود تبعيض بين قدرتمند و ضعيف و مردم عادى و دانه درشتها، اين پروسه را دايم عقب انداخت. اين موج كه راه بيفتد، به دلايل كاملاً علمى و فنى، همه را نهايتاً پاسخگو خواهد كرد. حالا دير و زود دارد ولى سوخت و سوز ندارد. دست اف اى تى اف هم درد نكند كه با فشار، سبب ساز خير شده :)
اخه وقتي دلار شده 12 تومن
ارزش پول ملي به فلاكت افتاده اين كار چه معني داره
قيمت يه ماشين سر به فلك كشيده
قيمت خونه به كهشكشان ها

اونوقت اين معاملات چطور بايد انجام بشه؟
با صرف وقت وهزينه با مراجعه حضوري به بانك؟؟
ما عادت داريم برگشت به عقب كردن رو
چاره اينه هر كي تراكنش زياد داشت درجا دستگر و بازجويي بشه و مدارك مثبته دال بر پاك بودن پول ارائه بده نه اينكه راه بسته بشه

اگرم ميخواست بشه اين كار بايد وقتي ميكردن كه دلار 3500 بود نه الان كه ارزش پول ملي 3 تا 4 برابر افت كرده
به ورشکستگی کامل رسیدن... به زودی برداشت پول از بانک رو هم ممنوع میکنن... پایان داستان نزدیکه
آخیششششششش...دلم خنک شد.
برای معاملات مسکن با قیمتهای بالا حتی برای یک میلیارد تومان چقدر مشکل خواهد که وجه معامله انتقال داده شود.
آخه این مساله نه تنها نوسانات ارزی رو کنترل نمی کنه بلکه کلیه معاملات کشور اعم از بورس ، مسکن، اتومبیل و ..... رو تحت الشعاع قرار میده. آدم اختیاردار مال خودش هم نیست؟ هر صبح که پا میشی می بینی با یه دستورالعمل غیرکارشناسی فاتحه برنامه ریزی رو خوندن! واسه فردات نمی تونی برنامه بریزی . چه برسه به برنامه بلند مدت چند ساله!
حالا اگه یکی خونه میخواد بخره، چه جوری میتونه مثلاً 600 میلیون تومن به طرف بده؟
پاسخ ها
حسین
| Netherlands |
۲۲:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۸
اینکه تراکنش های مالی دارد نظم پیدا می کند. کار درستی است. بالاخره باید از یک جا شروع شود. اما اینکه چطور بتوانیم مبلغ خرید و فروش یک خانه به قیمت 600 میلیون تومان را در یکبار پرداخت کنیم. این مشکل میتواند به وسیله دولت الکترونیک حل شود. یعنی اینکه میشود دفترخانه ها را به بانک ها متصل کرد و تراکنش های بالای 600 میلیون را در مورد دفترخانه ها مجاز کرد. برای اینگونه خرید و فروش های زیاد هم میشه راهکار پیدا کرد.
اينها براي کنترل گراني ارز است مراجع متصل به قدرت ارزها را خريدند و به قيمت گزاف به ملت فروختند الان ترفندها را يکي يکي اجرا مي کنند تا ارز بالا نرود با اين تخصص بي تخصصيتان فقط جامعه ايران وايراني را نابود و فقر و قهقرائي را در کشور حاکم ساخته ايد اگر ايراني به گراني و تورم اعتراض کند مي شود محارب و اگر شبکه هاي خارجي پخش کنند مي گويند دخالت در امور ايران ولي تظاهرات فرانسه را جعل و با آب و تاب پخش مي کنيد مرگ رانتخوار و انحصارگران و چپاولگران بيت المال و جيب ملت فرا رسيده توسط مردم به جزايشان خواهند رسيد.
سلام
ایک طرح عالیه و باید از همان اوایل بحران تحریم و دلار اجرا میشد .
در همه کشورهای پیشرفته نیز هممینطور است و هیچ پولی بدون شناسایی مبدا و مقصد جابجا نمیشود.
قطعا ادامه این روش به کشف پوالهای سیاه و توقف پولشویی منجر خواهد شد.
انشاله
حالا كه دزدها دزدي هاشونو كردن ؛اختلاس گرها اختلاس هاشونو كردن ما كه با زحمت چندر غاز پول توى بانك پس انداز كرديم صاحب پول خودمون نيستيم واقعا خسته نباشيد يعنى شما اگر بخواهيد پول شوى هاى واقعى رو نمى تونيد بگيريد خوبه كه خودتون ديديد با كد ملى چه سوء استفاده هايى شد !!!؟؟؟
اينا همش به اين معني هست كه ارزش واقعي دلار صد هزار تومنه ، نه ١١ هزار تومن
صندوق ذخيره ارزي و پول نفت هم همين روزها به ته ديگ ميرسه
و قهرمان اين ماجرا كسي نيست جز رييس بانك مركزي
با این قانون پول خونه یک میلیاردی را در بیست روز باید پرداخت کرد!
اين حركت ها مسكني بر اين محتضر است اما تغييري در عمرش نمي دهدج
بنظر نمیرسه ایجاد محدودیت تراکنش مربوط به وجود دستگاههای پوز در خارج کشور باشد،چرا که در عرض پنج دقیقه میتوان پی برد که کدام دستگاههای پوز به خارج از کشور برده شده و انها را از اتصال بانکی قطع کرد.این یعنی بی ارزشتر شدن پول ملی.
تمام معاملات تحت تاتیر قرار میگیرد و اعتماد در معاملات رخ ميبندد
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس