گزارش خواندنی الجزیره از واکنش کابران توییتر به دیدار دربار سعودی با فرزندان خاشقجی!
روز سه شنبه، شاه و ولیعهد عربستان سعودی در اقدامی نمایشی با «سهل» و «صلاح» دو فرزند جمال خاشقجی روزنامهنگار مقتول این کشور و برخی دیگر از بستگان او دیدار کردند و مرگ خاشقجی را به آنها تسلیت گفتند.
به گزارش «تابناک»؛ این دیدار در حالی صورت گرفت که خانواده و آشنایان نزدیک خاشقجی پس از کشته شدن او در داخل کنسولگری سعودی در استانبول، ممنوع الخروج شدهاند.
در این حال، این دیدار با واکنش ها و تحلیل های زیادی مواجه شد؛ از واکنش ها نسبت به حرکت مشکوک محافظ بن سلمان تا واکنش کاربران در توییتر.
محافظ شخصی محمد بن سلمان در زمان دیدار ملک سلمان با پسر «جمال خاشقجی» در تصاویر در حالی دیده می شود که دست روی سلاح خود گذاشته و بند آن را به منظور استفاده آزاد کرده است.

همچنین لباس های «صلاح خاشقجی» در این دیدار به نظر بسیار بد و چروک دیده می شود و این دقیقا بر خلاف عادات و سنن ساکنان کشورهای حاشیه خلیج فارس در زمان دیدار با مسئولان و شاهزاده هاست. برخی از فعالان این را این گونه تفسیر کرده اند که یا صلاح به زور مجبور به دیدار شده یا اینکه این کار را در اعتراض به قتل پدرش انجام داده است.
این در حالی است که یکی از اعضای خانواده خاشقجی در گفت وگو با «آسوشیتدپرس» عنوان کرد که صلاح، فرزند خاشقجی از زمان شروع انتقادهای پدرش از ولیعهد ممنوع الخروج بوده است.
در همین زمینه، شبکه خبری الجزیره قطر ـ که از ابتدای ماجرای خاشقجی تاکنون در خط مقدم جبهه فشار بر سعودی ها بود ـ به توفان توییتری کاربران این شبکه اجتماعی پس از دیدار فرزندان خاشقجی با شاه و ولیعهد سعودی پرداخته است.
در این رابطه، منال الشریف، نویسنده کتاب «جرأت رانندگی کردن: بیدار شدن یک زن سعودی» در توییتی نوشت: آن ها پسر خاشقجی را ـ که ممنوع الخروج است ـ به دربار سلطنتی آوردند تا همدردی شان را بپذیرد! این عکس من را وادار می کند که ضجه بزنم و بالا بیاورم!

فادی القادی، مدافع و مفسر حقوق بشر در خاورمیانه نیز با تقبیح کردن این عکس، آن را بی رحمانه توصیف کرد و نوشت: صلاح پسر خاشقجی مجبور است دست های کسی را که معتقدند پدرش را کشته تکان دهد و بفشارد! بی رحمانه، بی رحمانه، بی رحمانه!
«کریس دایل» عضو شورای تفاهم عرب-بریتانیا نیز به الجزیره گفت: جلسه اعضای خانواده خاشقجی و پادشاه عربستان برای کمک به احیای اعتبار وی طراحی شد، اما واکنش ها در رسانه های اجتماعی نشان می دهد که این یک شکست دیگر در ارتباط با این قتل است.
وی ادامه داد: آن ها در مقابل خانواده خاشقجی سخاوتمند به تصویر کشیده شدند! اما فقط تصاویری را دیدیم که فقط هزار کلمه گفت وگو و صحبت در آن رد و بدل شد! آیا واقعا داستانی از درد صلاح در ملاقات با ملک سلمان و خصوصا محمد بن سلمان گفته شد؟! من فکر می کنم صلاح در حالی که در حال دست دادن با بن سلمان بود به این فکر می کرد که در حال دست دادن با قاتل پدرش است!
پیرس مورگان نیز نوشت: منزجر کننده... محمد بن سلمان MBS، مشهور به (Mohammed Bone Saw)-محمد اره استخوان فرزند خاشقجی را پس از گذشت چند روز از شکنجه، مثله کردن و کشتن پدرش، وادار به دست دادن کرد.

حاشیه کم داشتیم این هم اضافه شد به حواشی قبل برای فرار دولت روحانی از پاسخگویی به مردم.
تابناک هم تا شور چیزی رو درنیاره ول کن نیست.
اعتقاد ندارند فقط به انتشار اخبار دولت ایران می پردازند؟ این خبر خبر روز دنیاست و تابناک تنها منتشر کننده آن نیست و سران آمریکا اروپا و ... هر روز در
حال صحبت درباره آن هستند نکنه ترامپ هم برای فرار دولت روحانی اینکار را انجام میده؟
مشابه همین قتل در همه جا اتفاق میافته ولی این یکی شور همه چیز رو درآورده.
احتمالا حقوق و درآمد بالایی داری که موضوع قتل یک عربستانی که هیچ ربطی به مردم ایران و شما نداره را دنبال میکنی و در ضمن فرد عصبی هستی.
کاش همه مثل شما درآمد خوبی داشتند.
به شما هم ربطی نداره که به نظر دیگران سرک بکشی و جواب بی ادبانه بدهی
تابناک هم که دیگه مردمی بودن را داره میزاره کنار و به حاشیه ها می پردازه.
چند روز باید از این مقتول ببینیم و بشنویم. خسته شدیم
تمام دنیا داره بر سر محمد سلمان می ریزه، حتی اونایی که رفیق حمام و گرمابه اش هستند و بودند.
شما چرا این قدر برای بن سلمان دلسوز هستی! .
پدر او نیز بعید است که قتل ها را تصویب نکرده باشد
مثلا چرا هر افغانی باید ۵۵۵ ریال باشد؟
دیگه از این داخلی تر و اساسی تر میخای جوابتو بدم؟
اما سعودی ها چه اعمال ابلهانه انجام می دهند؛ قاتلان پدرش را رذیلانه می کشند و پسرانش را به کاخ احضار می کنند که در مقابل دوربین به آنها تسلیت بگویند.
مردم دنیا هم می گویند: ... خودتانید!
1-اگر چه مرگ اینچنینی خاشقجی بسیار غیر انسانی و ددمنشانه است ولی به هر حال در آستانه تحریم های جدید آمریکا انرژی دشمنان قسم خورده ایران عزیز(آمریکا و سعودی)را معطوف خودش کرده است.
2-من یک مصاحبه خاشقجی با بی بی سی را دیدم صراحتا وفاداری اش را به اصل پادشاهی سعودی و بن سلمان اعلام کرد فقط اندکی انتقادات ملایم داشت حتی در مورد گسترش نفوذ ایران هم اظهار نگرانی می کرد که قاعدتا خوش آیند سران سعودی است.
3-یک نکته بسیار مهم در مصاحبه خاشقجی با بی بی سی بود که نباید از نظر دور بماند:تاکید بر نادرست بودن سیاست جدید پادشاهی سعودی در نزدیکی به اسراییل و لزوم بازگشت به سیاست قبلی پادشاهی سعودی مبنی بر لزوم بازگشت اسراییل به مرزهای 1961.آیا این قسمت از سخنان ایشان علت قتل نبوده است؟شاید پرسیده شود اسراییل کجا و عربستان کجا؟ولی اگر بدانیم که اخیرا قرار بوده وظیفه حفاظت از بن سلمان به اکیپ اسراییلی واگذار شود این گمانه دور از ذهن نیست که در بخش تصمیم گیری های امنیتی نیز اسراییلی ها نفوذ داشته باشند.









