کد خبر: ۷۰۳۸۶۳
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۲ 15 June 2017
رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران گفت: بیماری وبا بیشتر در مناطق شمالی و در آب و هوای مربوط مرطوب شیوع پیدا می‌کند و عامل اصلی انتقال آن، آب‌های آلوده است.

به گزارش میزان، محمد حسین عزیزی در خصوص شیوع بیماری وبا در مناطق شمالی کشور گفت: وبا از جمله بیماری‌های واگیرداری است که ویروس آن بیشتر در مناطق شمالی کشور در شرایط آب و هوایی مرطوب رشد و منتشر می‌شود و در حال حاضر در این مناطق شروع به فعالیت کرده است.

وی افزود: آب‌های آلوده یکی از مهمترین عامل انتقال بیماری وبا است. این در حالی است که مدفوع انسان در طی فرآیند ارتباط فاضلاب‌های انسانی با آب‌های زیر زمینی، آب را آلوده کرده و در صورت مصرف آن افراد بیمار می‌شوند.

 رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران خاطر نشان کرد:وبا تن‌ها از طریق دهان و ارتباط مستقیم با افراد مبتلا به بیماری منتقل می‌شود بنابراین مصرف آب رود خانه‌ها و جوی‌ها برای آشامیدن و شست و شو خطرناک است ومی تواند بیماری را به راحتی به فرد منتقل کند.

وی عنوان کرد: آبیاری و کاشت سبزیجات و میوه جات توسط آب‌های زیر زمینی و آب جوی‌ها و رودخانه ها، میتواند خطر ابتلا به بیماری را افزایش دهد؛ بنابراین توصیه می‌شود کشاورزان در نوع آب مصرفی برای آبیاری این محصولا دقت لازم را داشته باشند و از سلامت آب‌های زیرزمینی قبل از مصرف اطمینان حاصل کنند.

عزیزی اذعان داشت: محصولاتی، چون حبوبات و برنج، در صورت آبیاری با آب‌های آلوده به فاضلاب و ناقل بیماری وبا، نمی‌توانند ناقل بیماری وبا باشند چرا که قبل از مصرف، این محصولات خشک شده و همه میکروب‌های موجود در آن از بین می‌رود.

وی در ادامه گفت: با برخورد پوست با آب‌های زیر زمینی در مشاغلی، چون شالیکار‌های برنج، وبا منتقل نمی‌شود و تنه از طریف خوردن آب آلوده از دهان بیماری به بدن وارد می‌شود؛ بنابراین توصیه می‌شود از آب‌های تصفیه شده، جوشانده شده و آب‌های بسته بندی شده برای آشامیدن استفاده شود.

رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران خاطر نشان کرد: رعایت نکات بهداشتی، شستن مداوم دستها، جداسازی وسایل شخصی فرد مبتلا و عدم ارتباط مستقیم با بیمار مبتلا می‌تواند امکان انتقال بیماری را کاهش دهد. همچنین توصیه می‌شود در صورت بروز علائم بیماری، چون اسهال و استفراغ شدید در بدن، حتما به پزشک مراجعه شده و از نگهداری بیمار در خانه اکیدا پرهیز شود.
 
اشتراک گذاری
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۳
شجاعی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۳/۲۵
عامل بیماری وبا ویروسی نیست بلکه نوعی باکتری است:
التور (El Tor) یا (Eltur ) نام سویه‌ای از باکتری ویبریو کلرا است. ویبریو کلرا عامل بیماری وبا است.
استفاده از آب سالم (آب لوله کشی حاوی کلر) جوشیده شده، بسته بندی و رعایت بهداشت دست، بهترین روش جلوگیری از مبتلا شدن به بیماری وبا است.
بیماری وبا منجر به اسهال شدید و اغلب ناگهانی که زیادی داشته و رنگ آن (به اصطلاح) شیر برنجی است.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۱۱ - ۱۳۹۶/۰۳/۲۶
اگر این خبر راست است پس چرا در ورودی شهرهای شمال قرنطینه نمی گذارید؟ چرا واکسن وبا به مردم تزریق نمی کنید. لالا را می دانید ولی خوابتان نمی آید.شما در برابر جمعیت جهانی مسؤلید.
بابک عشرتی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۲۲ - ۱۳۹۶/۰۳/۲۷
با سلام من از ورارت بهداشت خدمتتان هستم
در سال جاری تا کنون (27/3/96) ازهیچ استانی در کشور گزارش وبا نداشتیم و مسئولین صنایع غذایی به لحاظ سازمانی در جایگاهی نیستند که بتوانند در مورد وضعیت وبا در کشور نظر دهند
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

نام:
ایمیل:
* نظر:
برچسب منتخب
قیمت بنزین اعتراضات آبان ۹۸ طرح حمایت معیشتی سرباز کارت مشمولان طرح حمایت معیشتی قطعی سراسری اینترنت