حساسیت سفر لاریجانی به لبنان

سفر علی لاریجانی به عراق و لبنان با توجه به فشارهای خارجی برای خلع سلاح نیروهای مقاومت از حساسیت بسیار بالایی برخوردار است.
کد خبر: ۱۳۲۲۴۰۵
|
۲۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۶:۴۹ 12 August 2025
|
5706 بازدید

به گزارش تابناک به فارس؛ سفر «علی لاریجانی» دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران به عراق و لبنان با توجه به اینکه اولین سفر وی بعد از انتصاب دوباره در این سمت است از اهمیت خاصی برخوردار است. از سوی دیگر خصوصا این سفر به لبنان درحالی انجام می‌شود که فشار‌ها برای خلع سلاح حزب الله بالا گرفته و حتی دولت نیز اقداماتی در این خصوص انجام داده است. در این برهه زمانی شاهد نوعی تشدید تلاقی منافع سیاسی میان محور مقاومت و آمریکا و غرب هستیم.

در لبنان با سیاستی که مشابه سوریه پیش رفته آمریکا و کشور‌های غربی سعی کرده‌اند ترفند «چماق و هویج» و یا همان «قهر و لطف» را در این کشور اجرا کنند. بر همین اساس یک بهشت اقتصادی برای لبنان ترسیم شده که کلید آن خلع سلاح حزب الله لبنان است. اما با نگاهی به سوریه که در این عرصه بسیار جلوتر قرار دارد به خوبی دیده می‌شود که رژیم صهیونیستی در این کشور با همه تضمین‌هایی که ترکیه و آمریکا داده‌اند اقدامات خود را نجام می‌دهد و حتی کاخ ریاست جمهوری سوریه نیز بمباران می‌شود و سوریه در حال جنگ داخلی است. در لبنان نیز همین موضوع به خوبی دیده می‌شود. قرار بود که با طرح آتش بس، رژیم صهیونیستی به عقب باز گردد، اما نه تنها این امر انجام نشد بلکه یک آتش بس تقریبا یکطرفه را شاهد هستیم که اسرائیل هر زمان که بخواهد آن را به صورت موردی می‌شکند. از این روست که صهیونیست‌ها و غرب می‌ترسند که سفر علی لاریجانی به لبنان این طرح را بشکند.

برخی از کشور‌های منطقه از جمله عربستان سعودی نیز در این خصوص ماموریت دارند که چه در بعد رسانه‌ای با ایجاد فضای رویابافی سیاسی برای آینده و چه در حوزه شبکه‌سازی در میان سیاستمداران لبنانی طرح خلع سلاح حزب الله را دنبال کنند. از این روست که اخبار ضد و نقیضی از سفر علی لاریجانی به بیروت منتشر شده است که یک فضای واهمه در خصوص این ماموریت را نشان می‌دهد. در همین زمینه، دبیر شورای عالی امنیتی ملی کشورمان مطرح کرده که «جبهه مقاومت بخشی از بطن مردم منطقه است و سرمایه ملی برای کشور‌ها هستند و همه همت‌ها باید این باشد که این جبهه حفظ شود.» محور مقاومت و بویژه حزب الله در لبنان با ریشه‌های مردمی که دارد می‌تواند در برابر این فشار‌ها بایستد. حزب الله در محور مقاومت به عنوان نیرویی است که در میان کوران مشکلات و فشار‌ها ایستاده و رشد کرده است. اخبار و اطلاعاتی که منتشر شده حاکی از ترمیم و احیای توان حزب الله در این کشور است. از این روست که طی همین سفر یک پیوست رسانه‌ای با انتشار اخبار حاشیه‌ای علیه کشورمان در دستور کار قرار گرفته است تا اهداف محور مقاومت محقق نشود.

لاریجانی در این خصوص مطرح کرده است: «حزب الله و جریان‌های مقاومت از رشد بسیار خوب فکر سیاسی برخوردارند و نیازمند قیم نیستند. ایران هم کشوری نیست که با این باد‌ها بلرزد.» حضور لاریجانی در لبنان بعضا با توجه به استقبال مردمی نیز می‌تواند ریشه مردمی مقاومت را بیشتر نمایان کند. نقش آفرینی دیپلماتیک ایران می‌تواند بسیاری از حربه‌های غرب در این حیطه را خنثی کند. منابع غربی تأکید دارند که هرگونه تلاش برای خلع سلاح حزب‌الله باید از طریق راهکار‌های سیاسی و نه نظامی انجام شود و توان خلع سلاح حزب الله از طریق نظامی وجود ندارد. همچنین مطرح می‌شود که حمایت ایران و محور مقاومت از حزب الله خلع سلاح آن را نامحتمل می‌کند. هر چند که گفته می‌شود فشار بیش از حد به حزب الله با توجه به ریشه مردمی آن نه تنها راه حلی در این حوزه نیست بلکه بیشتر باعث ایجاد مشکل در ساختار سیاسی این کشور می‌شود،، اما دولتمردان لبنان بعضا رفتار اشتباهی از خود بروز داده‌اند. البته سیاستمداران در دولت نیز دست به عصا در این خصوص حرکت می‌کنند و برخی کارشناسان مطرح می‌کنند دولت برای کاهش فشار‌های غربی با طرح محدود کردن سلاح در این کشور موافقت کرده است.

منابع غربی بر این عقیده هستند که فشار خارجی علیه حزب الله لبنان بدون پشتوانه داخلی می‌تواند حزب الله را قدرتمندتر کند از این روست که عربستان سعودی دست به کار تیم‌سازی و شبکه‌سازی اپوزیسیونی در داخل لبنان علیه حزب الله شده است. از این روست که در حوزه رسانه‌ای بر روی افکارعمومی لبنان کار می‌کنند تا حزب الله را تضعیف کنند، اما تاکنون در این خصوص ناکام مانده‌اند.

اشتراک گذاری
برچسب ها
سلام پرواز
سفرمارکت
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# عملیات وعده صادق 3 # جنگ ایران و اسرائیل # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران # پل ترامپ
نظرسنجی
آیا موافق ساخت بمب اتم هستید؟
الی گشت