پاسخ آتشین بقائی به ادعاهای شورای همکاری

سخنگوی وزارت امور خارجه ادعاهای مطرح شده در بیانیه پایانی شصت و چهارمین اجلاس وزرای امور خارجه شورای همکاری خلیج فارس در خصوص جزایر سه گانه ایرانی تنب بزرگ و تنب کوچک و ابوموسی را مردود اعلام کرد.
کد خبر: ۱۳۰۹۴۰۳
|
۱۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۰ 03 June 2025
|
25612 بازدید
|
۲

اسماعیل بقائی با رد گزاره‌های مداخله‌جویانه مندرج در این بیانیه در ارتباط با تصمیم‌ها و اقدام‌های قانونی مراجع صلاحیت‌دار ایرانی در جزیره‌های فوق الذکر، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در راستای اعمال حقوق حاکمیتی خود هر اقدام لازمی را که برای تامین امنیت و منافع کشور در محدوده جزایر سه‌گانه اعم از سرزمین، آب و فضای آنها ضرورت داشته باشد، انجام خواهد داد.

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: آنچه که جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با جزایر سه‌گانه خود انجام می‌دهد کاملا منطبق بر حقوق حاکمیتی و صلاحیتی در اعمال حاکمیت ملی بر سرزمین ایران است و بنا بر این جمهوری اسلامی ایران اظهارنظرهای مطرح شده در بیانیه فوق راجع به مسکونی سازی، سفر مقامات کشوری و لشکری ایرانی به جزایر متعلق به ایران و برگزاری رزمایش نظامی در محدوده مرزهای سرزمینی خود را دخالت در امور حاکمیتی ایران تلقی نموده و آن را مردود می‌شمرد.

بقائی تاکید کرد: متاسفانه بار دیگر اعضای شورای همکاری خلیج فارس بدون توجه به واقعیت‌های تاریخی و جغرافیایی ادعاهای بی‌اساس خود در مورد جزایر سه گانه را تکرار نموده‌اند.‌ این اقدامات اگر چه خللی در حاکمیت مطلق و موثر جمهوری اسلامی ایران بر جزایر سه گانه تنب بزرگ و تنب کوچک و ابوموسی وارد نمی‌کند، لیکن مغایر با اصول حقوق بین الملل در احترام به حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی کشورها می ‌باشد.

بقائی خاطر نشان کرد: جزایر سه‌گانه تنب کوچک، تنب بزرگ و ابوموسی جزو لاینفک سرزمین ایران است و از شورای همکاری خلیج فارس انتظار می‌رود به جای طرح ادعاهای بی‌مبنا علیه تمامیت سرزمینی ایران، با تکیه بر اشتراکات ملت‌های منطقه، رویکرد سازنده‌تری در پیش گیرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در ارتباط با موضوع میدان آرش در بیانیه پایانی مذکور اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران بر اساس مذاکرات دوجانبه با دولت کویت و سوابق مذاکراتی، همواره بر همکاری سازنده در حوزه انرژی از جمله در میدان آرش و بهره‌برداری مشترک از منابع هیدروکربنی آن تاکید کرده است. بدون تردید رفتارهای مبتنی بر توجه به منافع و مصالح مشترک می‌تواند زمینه‌های مناسب برای تقویت همکاری‌های منطقه‌ای فراهم کند.

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۹
در انتظار بررسی: ۱۰
انتشار یافته: ۲
احمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۸ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۳
کجای این حرفها آتشین بود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۳ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۳
در اخراج افغانی ها لکنت زبان دارید دم از افراد بی مجوز غیر قانوتی صحبت میکتید ولی کشور پاکستان همه را درهم اخراج میکند برای دولت پاکستان مهاجر قانونی و غیر قانونی نداره همه را با قدرت اخراج میکند
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # کالابرگ # حقوق بازنشستگان # انفجار بندرعباس
نظرسنجی
عملکرد کدامیک از وزرای دولت که در آستانه استیضاح هستند، ضعیف تر است؟
الی گشت
آخرین اخبار