بازدید 3429

افزایش تعرفه‌های تجاری، رقابت ناسالم آمریکا با چین

به دنبال اعمال بازرسی ها و افزایش تعرفه های تجاری آمریکا بر روی محصولات چینی به عنوان یک رقابت نا سالم، پکن یک بار دیگر از واشنگتن خواست محدودیت های تجاری را تشدید نکند و دست از یکجانبه گرایی بردارد.
کد خبر: ۷۷۴۳۰۲
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۷ 14 February 2018

به دنبال اعمال بازرسی ها و افزایش تعرفه های تجاری آمریکا بر روی محصولات چینی به عنوان یک رقابت نا سالم، پکن یک بار دیگر از واشنگتن خواست محدودیت های تجاری را تشدید نکند و دست از یکجانبه گرایی بردارد.

به گزارش ایرنا وزارت بازرگانی چین در بیانیه ای آورده است برنامه های ضد تجاری آمریکا برای چین به روابط دو کشور لطمه های زیادی وارد خواهد کرد.

این بیانیه پس از آن صادر می شود که آمریکا اعلام کرد بازرسی هایی را روی واردات لوله های جوش از چین شروع کرده است.

در صورتی که این بازرسی ها نشان دهد این فراورده ها با تعرفه های پایین وارد کشور می شود، آمریکا تعرفه بر روی آنها را افزایش خواهد داد.

وزارت بازرگانی چین در بیانیه خود این اقدام آمریکا را مصداق یکجانبه گرای تجاری دانسته و افزوده است این اقدامات مغایر با مقررات سازمان تجارت جهانی است.

وزارت بازرگانی تصریح کرده است راهبردهای آمریکا بر ضد تجارت چین می تواند برای دو کشور زیان های زیادی داشته باشد.

بیانیه خاطر نشان می کند آمریکا در یک ماه گذشته بیشترین تمرکز خود را بر روی فراورده های فولادی کشورهای دیگر شامل کره و چین قرار داده است.

این بیانیه تاکید می کند اوضاع تجارت جهانی بسیار شکننده است و این تحرکات وضعیت را برای همه بدتر خواهد کرد.

وزارت بازرگانی چین از آمریکا خواسته است بجای محدودیت های بیشتر دست به اقداماتی بزند که باعث تقویت روابط تجاری می شود و نشان می دهد واشنگتن به مقررات جهانی تجارت پایبند است.

پیش از این آمریکا اعلام کرده است که از امسال کار افزایش تعرفه بر روی محصولات فولادی از چین و چند کشور دیگر را شروع می کند.

آمریکا چندی پیش نیز تعرفه بر روی ماشین های لباسشویی وارداتی از چین را برای سه سال آینده تا 50 درصد بالا برد و برای صفحات خورشیدی نیز تا چهار سال دیگر تعرفه 30 درصدی اعمال کرد.

این مهمترین تصمیم تجاری ترامپ از زمان تصمیم برای خروج از پیمان شراکت تجاری فرا اقیانوسیه (تی پی پی) و مذاکره مجدد در مورد 'نفتا' (پیمان تجارت آزاد آمریکای شمالی) است.

وزارت بازرگانی چین تاکید کرده است آمریکا با این کار نمی تواند مشکلات تجاری داخلی خود را برطرف کند بلکه ضربه سنگین دیگری به تجارت شکننده در دنیا وارد می کند.

روزنامه چاینا دیلی نوشته است کشورهایی که شامل این تعرفه ها هستند احتمالا بزودی شکواییه های خود را تسلیم سازمان تجارت جهانی خواهند کرد.

چین بزرگترین شریک تجاری ایالات متحده است در حالی که ایالات متحده آمریکا دومبن شریک تجاری چین است. 

میزان مبادلات تجاری دو کشور در سال 2016 به 519.6 میلیارد دلار رسید در حالی که این رقم در سال 1979 یعنی زمانی که دو کشور روابط دیپلماتیک خود را برقرار کردند کمتر از 2.5 میلیارد دلار در سال بود.

طبق آمار منتشر شده، چین در 9 ماه اول سال 2017 نیز بیش از 309 میلیارد دلار کالا و خدمات به آمریکا صادر و حدود 113 میلیارد دلار نیز از آمریکا وارد نموده است.

در یک دهه گذشته، صادرات ایالات متحده به چین سالانه به طور متوسط ​​11 درصد افزایش داشته است در حالی که صادرات چین به ایالات متحده سالانه تنها 6.6 درصد رشد داشته است.

چین دارای مازاد در تجارت کالاها با ایالات متحده است در حالی که ایالات متحده مازاد تجاری خدمات را با چین حفظ می کند.

طبق گزارش اخیر کمیته ملی روابط ایالات متحده-چین مشاغل ایجاد شده توسط شرکت های سرمایه گذاری چینی در سراسر آمریکا از سال 2009 تاکنون 9 برابر افزایش یافته است و به 140،000 نفر در سال رسیده است.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار