بازدید 9812

مدل برد ـ برد در انتخاب میان عارف و لاریجانی نیز اجرایی می شود!

سال ۹۴ را باید سال مذاکره و توافق برد ـ برد در زمینه سیاست خارجی و موضوع هسته‌ای نامید؛ اما انگار قرار است از تئوری بازی برد ـ برد در سیاست داخلی نیز توسط اهل سیاست در سال ۹۵ نیز استفاده شود که در ‌‌نهایت از نتیجه همگان خرسند باشند. در واقع در این استراتژی می‌خواهند هر دو طرف پیروز باشند و هیچ طرفی احساس شکست نکند.
کد خبر: ۵۸۵۰۴۵
تاریخ انتشار: ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۰ 01 May 2016
سال ۹۴ را باید سال مذاکره و توافق برد ـ برد در زمینه سیاست خارجی و موضوع هسته‌ای نامید؛ اما انگار قرار است از تئوری بازی برد ـ برد در سیاست داخلی نیز توسط اهل سیاست در سال ۹۵ نیز استفاده شود که در ‌‌‌نهایت از نتیجه همگان خرسند باشند. در واقع در این استراتژی می‌خواهند هر دو طرف پیروز باشند و هیچ طرفی احساس شکست نکند.

به گزارش «تابناک»، پس از برگزاری انتخاب هفتم اسفند ۹۴ و دهم اردیبهشت ۹۵ یکی از مهم‌ترین موضوعات عرصه سیاست انتخاب رئیس آینده مجلس دهم خواهد بود؛ موضوعی که شاید از خود انتخابات نیز در این روز‌ها مهم‌تر شده است. نتایج انتخابات نشان می‌دهد که احتمالا برای این پست دو کاندید یعنی آقای عارف و لاریجانی بیشتر وجود ندارند؛ اما ترکیب مجلس آینده چنان پیچیده و نزدیک به هم است که امکان پیش بینی برنده این کارزار را بسیار دشوار کرده است.

اما به نظر می‌رسد، برخی اهالی سیاست این بار تصمیم گرفته‌اند در بازی انتخاب رئیس آینده همگان پیروز باشند و کسی بازنده نباشد. در همین راستا، می‌خواهند از تئوری بازی برد ـ برد در عرصه سیاست داخلی استفاده کنند، یا به عبارت دیگر، این دو فرد بیشتر از آنکه رقیب انتخاباتی باشند، رفیق انتخاباتی باشند!

در این زمینه در روزهای گذشته برخی افراد در اظهاراتی سعی کرده‌اند تئوری برد ـ برد یا بازی با حاصل جمع مضاعف را در عرصه سیاست داخلی و انتخاب رئیس مجلس تئوریزه کنند که البته مشخص نیست تا چه حدی موفق خواهند بود.

در ابتدا ،آقای کاظم جلالی یکی از یاران نزدیک به آقای لاریجانی و همچنین اعضای ائتلاف امید در تهران در گفت‌و‌گویی بیان داشت که ریاست مجلس به مجموعه نمایندگان برمی‌گردد و ما معتقدیم باید مدلی بیابیم که در آن شکست نباشد.

وی همچنین اضافه کرد: ما باید در این مدل سعی کنیم شخصیت هر دو بزرگوار (محمدرضا عارف و علی لاریجانی) حفظ شود، زیرا هر دو سرمایه‌های بزرگ نظام هستند و جمع‌بندی این مدل باید به گونه‌ای باشد که مدیریت مجلس «تعاملی» بین اطراف قضیه و کسانی که در مجلس حضور دارند، پیش برود؛ بنابراین دلسوزان روی این کار می‌کنند. باید مدلی طراحی کنیم که در آن، کسی احساس شکست نکند و مجلس از ابتدا با یک وحدت و با هدف کارآمدی در بخش اقتصاد پیش برود.

در واقع آقای جلالی مدل پیشنهادی بازی برد -برد را «مدیریت تعاملی» می‌نامد که باید دید به چه معناست. برخی معتقدند این مدیریت یک سال در میان جابجا می‌شود و یا به صورت دیگر این تعامل شکل می‌گیرد.

محمد اشرفی‌اصفهانی در گفت‌و‌گویی پا را فرا‌تر نهاده و یکی از احتمالات مدیریت تعاملی را تأیید کرده است. حجت الاسلام اشرفی اصفهانی با ارائه این پیشنهاد که «هر سال یک نفر از این بزرگان ریاست را به عهده بگیرد»، تأکید کرد: نظر شخصی من این است؛ چون انتخابات ریاست مجلس سال به سال است، یک سال آقای لاریجانی رئیس مجلس شود و یک سال آقای عارف که حق هر دو از این سمت احیا شود. با این کار اعتبار هر دو نفر نیز حفظ می‌شود.

اما این پایان تئوریزه کردن این موضوع نبود. سعید حجاریان در گفت‌و‌گو با روزنامه اعتماد وجه دیگری از موضوع را واکاوی کرد. حجاریان در پاسخ به سؤالی پیرامون آینده ریاست مجلس می‌گوید: «من معتقدم مجلس آینده دو فراکسیون خواهد داشت، برجامیان و نابرجامیان. بحث در مورد ریاست عارف و لاریجانی بحث در مورد دو نفر است که هر دو در داخل یک فراکسیون قرار دارند و هر دو آن‌ها داخلی فراکسیون برجامیان محسوب می‌شوند؛ بنابراین، این مسأله نمی‌تواند به یک رقابت تبدیل شود و با یک گفت‌وگو حل و فصل می‌شود».

در واقع آقای حجاریان اصلا ماهیت رقابت این دو نفر در ریاست مجلس را با چالش روبه رو می‌کند و معتقد است، رقابت در میان این دو نفر بی‌معنا خواهد بود، زیرا هر دو برجامی هستند و جزء گروه نابرجامیان نیستند.

البته به واقع هنوز مشخص نیست، چرا هیچ یک از جناح‌های سیاسی و احزاب به قواعد دموکراسی مبتنی بر قاعده اکثریت پایبند نیستند. اگر اصلاح طلبان پیروز انتخاب هستند و یا بالعکس اصولگرایان اکثریت در مجلس را بر عهده دارند؛ این همه تئوری سازی برای ریاست مجلس به چه معناست؟ اگر می‌خواهند کدخدامنشانه این موضوع حل شود، چرا آسمان و ریسمان به هم می‌بافند؟!
تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱۰
انتشار یافته: ۲۰
رئیس مجلس باید آقای عارف باشد اصولگراها کشور را ویران کردند ضمن احترام به ریاست کلیه قوا لطفا رئیس مجلس تغییر یابد همیشه نمیشود یکنفر رئیس قوه باشد یعنی در ایران افراد متخصص و مسئولیت پذیر غیر از این آقایون وجود ندارد. رای آقای عارف هم از همه شون بیشتر است. لطفا بگذارید مردم چند سال آرامش را تجربه کنند با حکومت اصولگراها در کشور چه داخلی و چه خارجی همیشه تنش وجود داشت که نتیجه اش عقبگرد اقتصاد و تولید و رشد بیکاری و تورم بوده است.
پاراگراف آخر شما عالی بود
پاسخ هم این است که خیر و اکثریت نه تنها سیاست مملکت را در دست ندارند بلکه اقتصاد را هم ندارند. اگر تبلور اکثریت را دولت بدانیم حتی در اقتصاد هم بیشتر از 50% دستش نیست. بقیه مسایل پیشکش!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۲
این پاراگراف کجاست؟
اینم روش جدید برای منشر کردن حرفهای خاصه؟ که تو نظرات نشرش میدین؟
جالبه
پاراگراف آخر آشكارا حق مطلب را ادا كرده است ، اگر واقعا به اصل ً مجلس و انتخابات ً معتقد هستيم بايد حق ً اكثريت ملت ً محترم شمارده شود !
بنظر می رسد ترس از شکستی دیگر در زمینه انتخاب ریاست مجلس ، و رسیدن این پست کلیدی به اصلاح طلبان سبب در پیش گرفتن استراتژی برد - برد شده است تا بشکلی مانع رسیدن ریاست قوه ای دیگر به این جناح شوند هر چند که آقای لاریجانی مواضعی میانه اتخاذ کرده تا در هرم قدرت باقی بماند ولی نمی تواند خود را جدای از اصول گرایان بنامد بهر حال چنانچه انتخاباتی بین این دو نفر صورت بگیرد بنظرمن پیروز آقای عارف خواهد بود چراکه تغییر چه در رویه ها و چه در چهره ها خواست عموم است.
احسنت . مدل برد - برد بسیار خوب است البته انشاا.. مدل داخلی ان با خارجی فرق کند چون در خارجی هر کدام از دو کلمه "برد " معنی متفاوتی را داشت. اولی همان برنده شدن و دومی بردن ( دستبرد) معنی میداد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۲
.. ندزدنت با نظراتت راهبردیت!!!
هدف از ابتدا به رسمیت شناختن حق هسته ای بود
آره حتماً!!!! چون تو مساله برجام این مدل کاملاً جواب داد و هم شش کشور غربی برنده بودن و هم ایرا کلی امتیاز رنگ و وارنگ و مهم بدست آورد!!!!!!!!!!!!!!!!!!
به نظر من بهتره الان که قدرت دست اصلاح طلبان هست و تقریبا مجلس رو هم تسخیر کردند، رئیس مجلس لاریجانی بشه تا تندوری از هیچ طرفی صورت نگیره...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۲
هر چند فشار روی اصلاح طلبان بسیار زیاده...و ما در بازی دو جانح هضم میشیم و بدبخت ما مردم هستیم که تحت فشاریم....اما موافقم
تابناک حافظت ضعیفه یا خودتو زدی به کوچه علی چپ ؟ هردوشون از یک لیست رای آوردن. اصولگراها که رای ندادن به لاریجانی. بحث درون فراکسیون امیده
من فكر ميكنم سخنگويى نمايندگان يا رياست مجلس ،نهايتا با يك نماينده معمولى بودن، انهم براى كسى كه اداى تكليف ميكند هيچ فرقى نميكند.
بهتر است نمايندگان مجلس را در هر سال واقعا ازاد بگذارند تا بر اساس شايسته سالارى تصميم بگيرند حتى اگر به نماينده ديگرى كه شخص خودشان شايسته تر از اين دو نفر ،براى رياست ويا سخنگويى مجلس تشخيص ميدهند ، تمايل داشته باشند و نهايتا هم به او راى بدهند.
انشاء الله رئيس مجلس نه عارف خواهد شد و نه لارجاني

به زودى اصول گراها رئیس مجلس را مشخص خواهند کرد
اصلاح طلبهای با تجربه را رد صلاحیت کردند،اکثر اصلاح طلبهای حاضر در مجلس خام و بی تجربه هستند.اما جوان بودن آنها نکته مثبت آنهاست.
گاهی تجربه یک نفر،میتواند موثر تر از حضور ده نفر باٌشد.صرفا اکثریت تمام کننده نیست.
اصلاح طلبهای باتجربه باید حاضرین را آموزش دهند
پاراگراف آخر
با سلام
آقای لاریجانی در حوزه انتخابی خودش هم از نظ ر مردم نفر دوم شده چطور می تواند تبلور نماینده همه مردم ایران باشد بعنوان ریاست مجلس باشد.
دعوا سر ارثیه بی بی به هر کسی رسید نوش جانش
جو گير نشويد خبري نيست نه عملكرد درست وموفقي در مملكت داري داشته ايد نه در حال حاضر مقبوليت در ميان مردم داريد اقاي دكتر عارف هم تشريف بياورند خواهيد ديد كه راي نخواهد اورد
مدتیه دارین علیه آقای عارف کار مبکنین، دست از تضعیف عارف بردارین، ریاست واسه آقای عارف هست، قرار نیست آقای عارف کنار بکشن، چی فکر کردین با این تحلیل های آبکیتون، لاریجانی رو اصولگرا ها هم نخواستن، تو قم دوم شد، سنگ کیو به سینه می زنین شما، واقعا که!
هر دو بزرگوار در واقع از يك ليست راي آورده اند و در واقع حتي اگر رقابتي شكل گيرد رقابت درون گروهي است . اگر هم به توافق برسند چه بهتر كه هيچوقت از بازي برد-برد كسي ضرر نميكند .
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار