بررسی اصلاح قانون انتخابات به پایان رسید

مناظره‌های زنده کاندیداهای ریاست‌جمهوری حذف شد؟

بالاخره باید جایی مردم خود واقعی یک کاندیدا را می‌دیدند و چه محلی بهتر از مناظرات تلویزیونی؛ جایی که دو کاندیدا همدیگر را به چالش می‌کشند؛ جایی که عیار کاندیدا‌ها سنجیده می‌شود؛ کاندیدایی که از کوره درنمی‌رود، بر خشم خود مسلط است و حرمت میلیون‌ها بیننده تلویزیونی را نگه می‌دارد و برای اداره کشور برنامه می‌دهد. این معرکه برای کاندیداهای ایرانی، میدانی خطرناک است و بسیاری از عهده آن برنمی‌آیند؛ اما چه محکی بهتر از شناساندن خود واقعی یک کاندیدا؟!
کد خبر: ۲۹۱۹۴۵
|
۲۷ آذر ۱۳۹۱ - ۰۸:۲۱ 17 December 2012
|
21943 بازدید
|
روز گذشته، بررسی طرح اصلاح قانون انتخابات نیز ـ که پس از گذشتن از مواد جنجالی مربوط به اجرا و نظارت بر انتخابات، اکنون به نقاط کم‌حاشیه‌تر خود رسیده ـ در صحن علنی مجلس ادامه یافت. حذف مناظرات زنده تلویزیونی کاندیداهای ریاست جمهوری، موضوع داغ روز گذشته مجلس بود. مجلسیان نگران مناظرات سال ۸۸ بودند؛ جایی که برخی از کاندیدا‌ها حد ادب را رعایت نکردند و در جلوی چشم هزاران بیننده تلویزیونی به هم و دیگران توهین‌هایی کردند. نگرانی، نگرانی به جایی بود، ولی اجازه دادن به سانسور هم خودش نگرانی‌هایی داشت. بالاخره باید جایی مردم خود واقعی یک کاندیدا را می‌دیدند و چه محلی بهتر از مناظرات تلویزیونی؛ جایی که دو کاندیدا همدیگر را به چالش می‌کشند؛ جایی که عیار کاندیدا‌ها سنجیده می‌شود؛ کاندیدایی که از کوره درنمی‌رود، بر خشم خود مسلط است و حرمت میلیون‌ها بیننده تلویزیونی را نگه می‌دارد و برای اداره کشور برنامه می‌دهد. این معرکه برای کاندیداهای ایرانی، میدانی خطرناک است و بسیاری از عهده آن برنمی‌آیند؛ اما چه محکی بهتر از شناساندن خود واقعی یک کاندیدا؟! 

به گزارش «تابناک»، دیروز نمایندگان بحث و گفت‌وگو درباره «تبلیغات انتخاباتی» را در دستور کار قرار دادند. حاصل کار نمایندگان هم تصویب تعیین نحوه انتخاب اعضای «کمیسیون بررسی تبلیغات ریاست‌جمهوری»، سانسور برنامه‌های تلویزیونی نامزدهای انتخابات و مشخص شدن نحوه مجازات رسانه‌هایی بود که علیه نامزدهای انتخاباتی مطلب منتشر کنند. سرانجام در پایان نشست نوبت بعدازظهر مجلس، بررسی همه مواد طرح اصلاح قانون انتخابات به پایان رسید و باهنر با ابراز امیدواری نسبت به تأیید مصوبه مجلس در شورای نگهبان، پایان بررسی طرح را اعلام کرد.

بنا بر این گزارش، بر پایه ماده شانزدهم این طرح ـ که در نشست نوبت بعدازظهر روز گذشته به تصویب نمایندگان مجلس رسید ـ اعضای کمیسیون بررسی تبلیغات ریاست‌جمهوری به این شرح برگزیده شدند: دادستان کل کشور یا نماینده تام‌الاختیار او، وزیر کشور یا نماینده تام‌الاختیار او، هیأت اجرایی مرکزی انتخابات، رییس شورا یا یکی از اعضای شورای نظارت بر صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، رییس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران یا نماینده تام‌الاختیار او. کار ویژه این اعضا که قرار است در انتخابات آینده، نحوه تبلیغات نامزدهای ریاست‌جمهوری را بررسی کنند، در ماده بعدی تشریح شده است.

اما ماده هفدهم که در زمان بررسی با انتقادات برخی نمایندگان روبه‌رو شد، مقرر می‌کند که از این پس در پخش برنامه‌های ضبط شده و زنده، کمیسیون بررسی تبلیغات، اختیار حذف مطالب بیان شده توسط نامزد‌ها را داشته باشد.

بر پایه متن کامل این ماده از طرح اصلاح قانون انتخابات، «چنانچه به تشخیص کمیسیون بررسی تبلیغات، برنامه‌های تبلیغاتی ضبط شده رادیو و تلویزیونی نامزد‌ها، دربرگیرنده مطالب توهین‌آمیز یا هتک حرمت دیگر کاندیدا‌ها یا دیگر افراد یا مغایر قوانین باشد، سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، موظف به حذف آن مطالب است و در صورتی که ضمن پخش برنامه زنده‌‌ای، موارد نامبرده از سوی هر یک از نامزدهای انتخابات یا نماینده‌های آن‌ها واقع شد، سازمان صدا و سیما موظف است با تشخیص کمیسیون بررسی تبلیغات به میزان مناسب و به صورت ضبط شده، فرصت احقاق حق بدهد».

موافقان و مخالفان بسیاری درباره این طرح سخن گفتند؛ برخی مخالف سانسور برنامه‌های کاندیدا‌ها بودند و برخی نیز موافق سانسور برای حفظ آبروی افراد.

احمد توکلی در مخالفت با حذف مناظرات تلویزیونی گفت: درست است که برخی نامزدهای ریاست‌جمهوری در سال ۸۸ از حوزه عدالت خارج شدند و زمینه برخی خیانت‌ها را فراهم کردند، ولی تجربه تاریخی و منطق حکومتداری، به ما می‌گوید کسانی که تشخیص می‌دهید رجل مذهبی و سیاسی و مدیر و مدبر هستند، نمی‌توانیم به آن‌ها بگوییم که ممکن است بیرون از نزاکت حرف بزنند.»

توکلی تأکید کرد: «نامزدهای ریاست‌جمهوری را تحقیر نکنید، کسی را که می‌خواهد مجری کشور شود، زیر دست کسی که تیغ سانسور دارد، نگذارید».

این نماینده در پایان نیز به روزنامه اعتماد گفته است که بنا بر مصوبه مجلس، از این پس برنامه‌های زنده به قوت خود باقی می‌ماند و کمیسیون تبلیغات بر آن نظارت می‌کند تا حقی از افراد ضایع نشود و درباره برنامه‌های ضبط‌ شده هم همین کمیسیون مراقبت خواهد کرد.

پس سال آینده هم باید شاهد مناظرات زنده تلوزیونی باشیم؛ جایی که کاندید‌ها رو در رو با مردم خود را به محک ادب، اخلاق، برنامه و... خواهند گذاشت.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲۳۴
انتشار یافته: ۲۳
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۷
برخي،توهين كردند؟هيچ كس نديد
امير
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۷
تماشاي مناظره زنده انتخابات رياست جمهوري حق مردم بود...من موندم اين نماينده هاي مجلس نماينده مردم هستند يا نماينده بعضي ها؟؟؟؟به جاي اينكه از حق مردم دفاع كنن از حق اشخاص خاصي دفاع مي كنن.
jmal
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۰۹ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۷
حالا میفهمیم فرق کشورهای که تمدن دارن ودموکراسی با کشورهای دیگه آمریکا انتخابات انجام داد دو کاندیدا باهم مناظره کردن وبعد یکی که قبول شد تبریک گفت ورفت
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۰۹ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۷
اين اصلاح قوانين فقط درجهت مصالح دولت است پس ملت چي ؟كمترين حقوق را هم از ملت دريغ مي كنيد ؟لابد بهانه تان سو استفاده دشمنان است ؟لعنت به اين دشمنان كه 33سال است نمي گذارند ملت به حقوقشان برسد !خوب بهانه اي دست وپا كرده ايد!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۷
چرا زنده نباید پخش بشه ؟ مردم نامحرم هستند و نباید بدونند کاندیداشون احیانا چی میگه ؟ یا اینکه قیچی شده ببینند ؟
محمد خلیلی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۷
اسم این كار سانسور است . مناظره بی سانسور شناخت رای دهندگان را از كاندیداها افزایش می دهد . البته هستند مسئولانی كه تا از عملكرد یك جایی انتقاد میشه سریعا انگ سیاه نمایی می زنند وباعث خودسانسوری ودرنتیجه انباشته شدن انتقادات و مضاعف شدن كاستی ها ومشكلات می شوند.ولی طبق فرمایش رهبری اینها به فضل الهی از ملت هوشیار به وقتش تو دهنی خواهند خورد ومردم بالاخره صالحان را بر روی كار خواهند آورد.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۳۵ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۷
ظرفیت این کار را نداریم. چه مردم چه کاندیداها.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۷
در شرایطی که کشور تحت تحریم است و دشمنان برای برهم زدن اوضاع کشور برنامه ریزی میکنند این تصمیم خیلی درست بوده ولی در انتخابات بعدی باید لغو شود.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۷
برید بابا پی کارتون
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۷
نمایندگان مردم نه بگویید نمایندگان پاک کردن صورت مسئله واقعا از چی دارن دفاع میکنن
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # کالابرگ # حقوق بازنشستگان # انفجار بندرعباس
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟
الی گشت