درباره موضع مسئول میراث فرهنگی در قبال پرونده قاچاق عتیقه؛

جناب احمدزاده، دوره مسئولیت شما به آن روزها قد نمی‌دهد...!

در واقع دقیقا به دليل كدگذاري و ليست نشدن اين اشيا،‌ هيچ كس آمار دقيقي از اشياي تاريخي را نداشته و هنوز هم ندارد! و همين امر باعث مي‌شد كه جابجايي اين اشيا بدون هيچ قانون و پروتكل بين‌المللي به راحتي انجام شود؛ بدون اينكه كسي متوجه شود چه تعدادي از آن به كشور بازگشته يا چه تعدادي خارج شده است!
کد خبر: ۱۹۱۸۴۵
|
۲۹ شهريور ۱۳۹۰ - ۱۷:۰۵ 20 September 2011
|
18234 بازدید
|
رفتار هيجان‌زده استاندار پیشین فارس كه معلوم نیست با کدامین تخصص و تجربه، امروز در لباس رئيس سازمان ميراث فرهنگي مسئولیت پذیرفته، درباره انتشار برخي از اخبار در مورد سازمان ميراث فرهنگي بسيار جالب است.

به گزارش «تابناک»، پس از آنکه حسین شریعتمداری در سرمقاله 26 شهریور ماه روزنامه کیهان، پیرامون اختلاس پیش آمده و برخی دیگر از اتفاقات نامیمون مرتبط با گروه انحرافی، نکاتی را به رییس جمهور متذکر شد و در آن به برخی مسائل سازمان میراث فرهنگی اشاره کرد و البته «تابناک» نیز پیش از آن در یادداشتی با نام «تاراج میراث فرهنگی با شعار مکتب ایرانی!» در تاریخ 21 شهریور ماه بدان پرداخته بود، مسئول کنونی میراث فرهنگی در این باره واکنش نشان داده که جای تأمل دارد. 

بنا بر این گزارش، «روح‌الله احمدزاده کرمانی» در حاشیه مراسم گشایش هفته فرهنگی استان‌های کشور، درباره موضوعات مطرح در روزنامه کیهان و برخي از رسانه‌ها، درباره قاچاق اشیای تاریخی توسط مسئولان سازمان میراث فرهنگی اعلام كرد: «این ادعاها بی‌پایه بوده و سازمان میراث فرهنگی، حق طرح شکایت قضایی و اعاده حیثیت را برای خود محفوظ می‌داند».

بر این مبنا، هر چند رفتارهاي روساي اين سازمان در سال‌های اخير با رسانه‌ها،‌ همواره تهاجمي و بدون پذیرش خطا بوده و هست، يادآوري برخي موارد شايد از آتش خشم استاندار سابق فارس بكاهد و تنها لحظه‌ای او را به فکر وادارد.

نخست بايد يادآوري كنيم كه ماجراي قاچاق اشياي عتيقه در اين سازمان به پیش از مسئولیت احمدزاده بازگشته و دست‌کم در ظاهر هیچ ارتباطی با دوره مدیریت او ندارد، حال اينكه پس از آشکار شدن اين قضايا آن هم از طريق برخي اعترافات مدير موزه ملي ـ كه هم اكنون نيز بازداشت است ـ چرا وی اين چنين بر رسانه‌ها خشم گرفته و دوباره همان راه روساي سابق يعني شكايت بازي را در پيش مي‌‌گيرد؟! این خود خود جاي پرسش دارد.

در اين باره، تنها يك چيز به ذهن مي‌رسد و آن هم،‌ جانبداري يكسویه و پنهان كاري ضعف رؤساي پیشین اين سازمان از سوي رئيس کنوني سازمان ميراث فرهنگي است، كه بايد یادآور شد با اين همه دليل روشن، چنين برخوردي تنها باعث نمايان شدن ضعف‌هاي بيشتر وی و سازمان مهجور متبوع اوست و بس!

شايد وی به یاد نداشته باشد كه يكي از ابتكارات رؤساي پيشين سازمان ميراث فرهنگي، اين بود كه همه چيز را در پشت درهاي بسته و شخصي تصميم‌گيري می‌کردند و به انجام مي‌رساندند و اتفاقا همين امر موجب شد كه مشكلات بسياري براي سازمان ميراث فرهنگي ايجاد شود كه از جمله مي‌توان به همان موزه ملي و قاچاق اشياي عتيقه از اين موزه اشاره كرد.

از سویی، معاون رئیس جمهور به وجود پروتکل‌هایی در کشور که مبتنی بر قوانین و آیین‌نامه‌های مصوب دولت و مجلس است و نحوه صیانت، نقل و انتقال اشیای تاریخی به ثبت رسیده را معین کرده است، اشاره كرده و اعلام مي‌كند: «طبق قانون، نسخه‌ای از اطلاعات هر شی تاریخی که در موزه ملی وجود دارد، باید به وزارت اقتصاد ارسال شود.»؛ غافل از اينكه بسياري از اشياي تاريخي موجود در زيرزمين موزه ملي در زمان امپراتوري سركار خانم اردكاني، كدگذاري نشده بود و ايشان به همراه حميد بقايي، رئيس اسبق سازمان ميراث فرهنگي، با يك حركت انقلابي (!) درهاي زيرزمين موزه ملي را باز كرده و اشياي تاريخي آن را به خبرنگاران «فقط» نمايش دادند.

در واقع، دقیقا به دليل كدگذاري و ليست نشدن اين اشيا،‌ هيچ كس آمار دقيقي از اشياي تاريخي نداشته و هنوز هم ندارد! و همين باعث مي‌شد كه جابجايي اين اشيا بدون هيچ قانون و پروتكل بين‌المللي به راحتي انجام شود؛ بدون اينكه كسي دریابد چه تعدادي از آن به كشور بازگشته يا چه تعدادي خارج شده است!

از سوی دیگر، باید توجه داشت که با برگزاري نمايشگاه‌هاي فرهنگي در كشورهای گوناگون، راه خروج اين اشيا به بیرون از كشور باز شده بود و رسانه‌ها، بدون آگاهی از اصل ماجرا، تنها به رويدادهاي فرهنگي اين بخش و ارتباطاتي كه از اين طريق ميان كشورها ايجاد شده بود، مي‌پرداختند، چرا كه ذات رسانه همين است و همگان بنا بر آنچه از مسئولان مي‌شنوند و مي‌بينند، اطلاع‌رساني‌ مي‌كنند.

اما اينكه چرا اين اخبار منتشر مي‌شود، بايد گفت پس از بازداشت مدير پیشین موزه ملي ايران، خانم آزاده اردكاني و بسياري از مديران مرتبط با این گروه، از جمله مديران مناطق آزاد اروند و ارس، معاون مالي اين سازمان و... و اعتراف بسياري از آنان به چگونگي انجام قاچاق اشيا،‌ اين اخبار منتشر و پس از سال‌ها، بر همگان نمايان شد كه هدف از برگزاري آن نمايشگاه‌ها چه بود؛ بگذریم که در همان زمان، چه فریادها که بلند نشد و البته با چوب توهین و اتهام و فحاشی روابط عمومی سازمان رانده شد!

در این باره باید گفت که قطعا رئيس کنونی سازمان ميراث فرهنگي آن زمان، مشغول روشن نمودن اصول مکتب ایرانی در استان ولایتمدار و انقلابی فارس بوده و حواسش به اين قضيه جمع نبود كه بازداشت و اعتراف مدير موزه ملي از سوي دستگاه‌هاي امنيتي بوده و همين امر، نشان از بيداري و هشياري آنان دارد؛ بنابراین، نيازي ندارد كه ايشان نگران خدشه‌دار شدن و زير سؤال رفتن دستگاه‌هاي امنيتي و نيروي انتظامي كشور باشند.

البته اينكه جناب احمدزاده، پس از مدت كوتاهي به شكل و شمايل گذشتگان خود درآمده و همچون رؤساي گذشته، به فرافكني پرداخته و براي نجات از پرسش‌هاي خبرنگاران، زير سؤال بردن دستگاه‌هاي امنيتي و نيروي انتظامي را مطرح مي‌كند، خود جاي تأمل دارد!

جناب احمدزاده قطعا به یاد نمي‌آورد، اما خبرنگاران و رسانه‌ها خوب به ياد دارند؛ تفاهم‌نامه اي را كه سازمان ميراث فرهنگي با نيروي انتظامي امضا کرد تا يگان حفاظت نيروي انتظامي از سوي كارشناسان اين حوزه، آموزش‌هاي لازم را ببينند تا در نگهداری آثار تاريخي كوشاتر باشند.

اين تفاهم‌نامه موجب شده بود كه نيروي انتظامي با اتكا به جنس فرهنگي اشياي تاريخي ـ  شايد هم فرهنگ بالاي مديران اين سازمان (!) ـ آنچنان كه بايد، جديت و قاطعيت ارگان نيروي انتظامي را در كنار اشياي تاريخي به كار نبندد و متأسفانه شد، آنچه نباید می‌شد؛ بماند كه حضور يك سرباز وظيفه در كنار اشياي تاريخي يا در يك كانكس سبز رنگ در كنار در ورودي،‌ بدون هيچ دستگاهي براي بازرسي بدني و ... هرگز نمي‌تواند از بیرون بردن اشياي تاريخي جلوگیری كند!

البته نبايد فراموش كنيم كه خروج و ورود اشياي تاريخي، كاملا با دستور و امضاي مدير بازداشتی موزه ملي انجام مي‌شده است؛ بنابراین، در چنين حالتي، كدام سرباز وظيفه‌اي مي‌تواند گمان كند كه اين كار، يك قاچاق بزرگ است؟!

در پایان، شايد مسئولین كنوني سازمان ميراث فرهنگي، به جاي پرداختن به روش‌هاي مديران پیشین خود، بهتر باشد كه روش جديدي را جايگزين كرده تا در آينده، دچار مشكلات اينچنيني نباشند!

به هر حال،‌ ماجراي بازداشت مدير موزه ملي ايران، به رسانه‌ها ارتباطي ندارد، بلکه این رخداد از سوي دستگاه‌هاي امنيتي روی داده است و اگر ايشان شكايتي دارند، بهتر است از دستگاه‌هاي امنيتي و قضايي كشور شكايت كنند، نه از رسانه‌ها كه تنها مسئول اطلاع‌رساني‌ هستند و بس.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۰۲
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۲۲ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۹
لعنت به هر وطن فروشی که میراثمان را بر باد میدهد. از هر جناحی که باشد پیرو هر دینی که باشد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۵۰ - ۱۳۹۰/۰۶/۳۰
درود بر اون فقيري كه با حفاري غيرمجاز كار ميكنه پس...لااقل ميدونيم از سره نداريه كارذش ...نه ازز سره شكم سيري و بي لياقتي...
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۳۶ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۹
وقتي احمدزاده شد رييس سازمان ميراث فرهنگي مطمئن شدم چه جوري استاندار فارس شده
استانداري كه مي خواست جشنهاي 2500 ساله رو احيا كنه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۵۰ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۹
جالبه كه عملكرد اين آقايون طي چند سال اخير باعث شده كه رتبه ايران در آثار باستاني حتي دهم منطقه هم نشه!!!!!!!!!! دستشون درد نكنه با اين همه دستاورد!!!!!!!!!!!!!!!
یک باستان شناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۰۲ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۹
وقتی سایه شوم سیاست و باند بازی بر بدنه نحیف و مردنی میراث نشست و مدیران بیدرایت و تخصص سکاندار میراث باستانی ایران شدند وقتی حجت کازرونی بهشتی. طاها/ مشایی و بقایی که از خون و پوست و گوشت و از جنس میراث نبودند وقتی خانم اردکانی را برای انهدام میراث فرهنگی و موزه ملی آوردند و امروز استاندار شیراز برای تخریب آمده چه کار می توان کرد؟امروزه دهها باستان شناس گوشه گیر و خانه نشین شده اند و شاهد مصائب رفته بر میراث کشورند. امروز امثال دکتر سرفرازها بعد از دهه ها تلاش و تحمل شلاق های باد سرد شمالی/ جنوبی شرق و غرب ایران تنها چشم به درب حیات دوخته اند که شاید کسی سراغی و نشانی از آنها گرفته و یا بگیرد.فوق دیپلم میکروبیولوزی را فرماندار موزه می کنند و بقایی هم طرح های ارائه شده از سوی باستان شناسان را بنام خود از جراید اعلام می کرد.چرا رئیسک میراث باید سر از زندان در بیاورد. مقصر رئیس جمهور است که از بین افراد با لیاقت بی کفایت ترین ها را بر می گزیند. اگر خاتمی بهشتی را از سینمای فارابی کشان کشان به میراث نمی آورد امروز رئیس جمهور و فردا روسای جمهور دیگر جرات و جسارت این کارها را نمی کردند.دردولت فعلی بروید آمار نخریب های محوطه ها. اتلال و مکانهای تاریخی/ تخریب مساجد بازارها/ اماکن/کاخ و رباط ها/خانه های تاریخی را ببینید. شاید این دولت بهترین زمان را برای تخریب بناهای تاریخی در اختیار غارتگران مواریث باستانی داد /واگذاری بناهای تاریخی به بخش خصوصی مرگ بناها را در میان دود و دم غلیان ها رقم زد.خروج دهها اثر تاریخی از فهرست آثار ثبت شده ضایعه ای دردناک برای باستان شناسان بود. گفتیم و نوشتیم که میراث را بقایی و مشایی متلاشی کردند کسی گوش نداد.مسجد گلشن را با لودر له کردند بناهای ماکو را در هم شکستند رامهرمز و خارک و بوشهر را از دارایی های تاریخی محروم کردند چغازنبیل را کشتند مسجد حاج صمد را کوبیدند. آثار اشنویه و نقده را با خاک یکسان کردند. بیشاپور را از خاطره تاریخ زدودند.آثار روستای رتک و شوشتر را در زیر چرخ لودر ها نابود کردند و.............آقای بقایی یک روز گفت من و مشایی و رئیس جمهور گاهی در هیات دولت تا دوساعت درباره باستان شناسی حرف می زنیم یعنی هیات دولت کاری ندارد(این جمله در در میان اعضای شورای باستان شناسی گفت)
آیا به نظر شما نباید به حال میراث گریست؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۲:۳۶ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۹
معمولا متولیان میزاث فرهنگی باید شریف و درستکار باشند اما در ایران متولیان این ارگان برعکس عمل می کنند و نشانه آن آثار باستانی ایران در موزه های اروچا و آمریکاست
ناشناس
| United States |
۰۹:۳۳ - ۱۳۹۰/۰۶/۳۰
جانا سخن از زبان ما میگویی
درود به شرف تو.
به این میراث در حال تخریب سی و سه پل و پل خواجو و تمامی پلهای زاینده رود(سابق) رو هم اضافه کن. درختان چند هزار ساله اطراف یزد و درختان بیرجند و دریاچه ارومیه و هزاران مورد مشابه رو هم که نابود شدند نمیدونم میراث هستند یا نه!؟
حنان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۱۲ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۹
با عرض سلام حقير سالها در خدمت سازمان مقدس ميراث فرهنگي بودم و در جايگاهي بودم كه به خوبي اگر تخلفي واقع ميشد مي ديدم . عزيزان كادر با سابقه و وطن پرست ميراث فرهنگي با دستان تهي و با دلي پر خون و واقعا مجاهدت هاي خاموش نسبت به نگهداري اين اموال فرهنگي اقدام كردند . مسئولين وقت وزارت اطلاعات در سالهاي 68 گواهند كه چه شد . انچه در مورد اموال بدون شمارش و ثبت اثار در موزه ملي اورده شده صحت ندارد و اين سخنان احساسي ميتواند راه را براي پيگيري كجي هاي احتمالي سد كند . بهتر است با دقت ودر فضاي ارامش به اين مهم رسيدگي شود . از سياسي كردن يك اقدام ملي و فرهنگي پرهيز شود .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۰:۲۸ - ۱۳۹۰/۰۶/۳۰
خانم اردکانی! شمایی؟؟
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۰۵ - ۱۳۹۰/۰۶/۳۰
lتوجه : من در باره نوشته بالا اشتباه کردم بجای علامت منفی مثبت را کلیک کردم که بدینوسیله عذر خواهی میکنم . خدا میداند که چه آثار ی از ثروت های عمومی بتاراج رفته و یا خارج رفته .آگاهان سکوت کرده اند ؟
ناشناس
| Canada |
۰۸:۳۷ - ۱۳۹۰/۰۶/۳۰
عجب! قربان کجا بودید وقتی امین اموال موزه ملی شمش طلای دروازه تخت جمشید رو ذوب کرد؟! یا دیدید و سکوت فرمودید؟
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۵۲ - ۱۳۹۰/۰۶/۳۰
حالا خدا نكنه يه بدبختي رو در حفاري غير مجاز بگيرن....تمام اموالش تو قيف ميشه ...بالاي بيست سال زندان داره...و .....ولي اينا؟؟؟؟دوروز ديگه آزاد ميشن و روز از نو روزي از نو....
قوه ي قضائيه و ميراث فرهنگي و نيرو يانتظامي كلاشونو بندازن بالاتر....
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۱۹ - ۱۳۹۰/۰۶/۳۰
اقای حنان احتمالاً شما کارمند ساده ای بدور از تصمیم گیری ها بوده اید
صریر قلم
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۲۶ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۹
نظرسنجی امروزتون شاهکاره، شما میتونستید یه گزینه دیگه هم اضافه کنید: همه موارد
ناشناس
|
Canada
|
۲۰:۳۱ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۹
اولین شرط رئیس بودن تکذیب است
شیخ
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۵۹ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۹
سلام
تابناک عزیز و محترم روزنامه کیهان
این همه سر صدا برای چیست بابا این دکتر احمدزاده مگر کیست ؟ آیا ایشان اصولگرا نیست یا مشکل دیگری دارد . شما اگر دردی از جای دیگر دارید چرا حرمت شکنی می کنید ایشان جوانی پر شور وانقلابی و مطیع مقام معظم رهبری و تابع رئیس دولت منتخب ملت با تیمی مشابه خودش در حال اداره مجموعه علمی فرهنگی هستند که از پیشینه دانشگاهی هم برخوردارند آیا شایسته نیست در این برحه از تاریخ ما ایشان راهمراهی کنیم . تا اینکه دروغ وراست گذشته را هم به ایشان منتصب کنیم آقا شما را به خدا سنگ اندازی نکنید مشکل شما جای دیگر است برای حفظ دست آورد های انقلاب از دروغ پرهیز کنیم و آسمان و ریسمان را به هم ندوزیم و به سرمایه های انسانی احترام بگذاریم
جانباز جنگ تحمیلی صدام معدوم : شیخ
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۱۲ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۹
ظاهراهنوز بعضی با این شواهدمصداق صم بکم عمی فهم لا یعقلون اند
بینوا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۱۹ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۹
افشای اقدامات خائنان فرهنگ کشور و اختلاس گران منابع مالی کشور، نشان دهنده ضعف کلان و آسیب پذیری وحشتناک سیستم های اجرایی و نظارتی کشور است، که یک جریانی برای چندین سال به راحتی ، منابع ملی کشور را به خدمت اهداف قدرت طلبانه خود گرفته اند! در ریشه یابی دلایل این فاجعه، به مواردی مانند نبود قانونگرایی و عدم برخورد با قانون شکنی ها، وجودمصلحت سنجی های حزبی و باندی،سیاسی امنیتی کردن همه امور، نبود نظارت مردمی رسانه ای اشاره کرد.
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # کالابرگ # حقوق بازنشستگان # انفجار بندرعباس
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟
الی گشت