طالبانی خطاب به دوست قدیمی خود، رهبر حزب تغییر گفت : اکثر شهرها و روستاهای ما به ویرانه تبدیل شده بود اما امروز دستاوردهای بزرگی داریم و البته باید را حلی برای مشکلات و نواقص یافت و به تغییر و اصلاح و نوسازی هم نیاز داریم. اما اکثر شعارهای ما عملی شده و خود ما سرپرچمدار شعار تغییر و اصلاحات بودیم ، اما امروزه بدون حزب اتحادیه میهنی و دمکرات، نمی توانند تحقق یابد و دست برادری دراز می کنیم و می خواهیم که بین ما و اپوزیسیون آشتی باشد
کد خبر: ۱۶۸۶۳۷
کد خبر: ۱۶۸۶۳۷
| |
4003 بازدید
4003 بازدید
عصر روز چهارشنبه 11/3/90 مطابق با 1/6/2011 در پارک آزادی شهر سلیمانیه ، هزاران نفر از مردم شهرهای مختلف کردستان گرد هم آمدند تا سخنان رئیس جمهور عراق را گوش دهند که 2 سال دیگر در سن 80 سالگی ، کرسی ریاست جمهوری را ترک می کند.
به گزارش «بولتن» سخنان این پیرکهنه کار سیاست ، با دقیقه ای سکوت به یاد شهیدان راه جنبش کردستان در سال 1976 آغاز شد که کردها آن را قیام جدید کردستان عراق می نامند ( زیرا بعد از شیخ محمود برزنجی، در سال 1961 ساواک و شاه طرح حمایت از جنبش مسلحانه کردستان را اجرا کردند که تا سال 1975 ادامه داشت ).
طالبانی با ادای احترام به یاد شهیدان راه آزادی، خاطر نشان کرد که : خون آنان ، کردستان امروز را در عراق پدید آورده است. امروز روز مبارکی است، روز قیام علیه دشمنان کرد و کردستان که تصور می کردند دیگر قیام کردها را به کلی ریشه کن و خاموش کرده اند.( طالبانی در سال 1976 اظهار داشت که قیام کردها تا رسیدن به اهداف و آرمان هایش ادامه خواهد داشت حتی اگر حکومت عراق و ایران، چنین تصوری داشته باشند)
وی در ادامه افزود : با تاسیس اتحادیه میهنی کردستان عراقريال به تک روی و خودمحوری در حرکت سیاسی کرد پایان داده شد و به همین دلیل در دنیای مدرن این روز تاسیس حزب ما، روزی مبارک است، روز یاد حزبی که از انحطاط گریخت و روز ملی کردها است ( در اینجا کاملا به هدف اصلی ساخت این حزب اشاره ای تلویحی داشت .
زیرا طالبانی و ابراهیم احمد در سال 1964 علیه خودکامگی و خودرایی و تفکر عشیره ای مصطفی بارزانی اعتراض و انتقاد کردند و بارزانی هم با لشکر کشی نظامی قصد نابودی آنان را داشت و در سال 1966 این گروه را به سوی حکومت عراق، فراری داد؛ زیرا بارزانی همیشه از سال 1945 که شادروان قاضی محمد خواهان مشارکت سیاسی کردهای ایران بود، می خواست که رهبر بلامنازع کرد و کردستان باشد و نمی خواست که حزب یا رهبر دیگری شکل بگیرد )
جلال طالبانی گفت : حزب اتحادیه میهنی کردستان در آزاد سازی کردستان نقش بسزایی داشته است و شانه به شانه نیروهای دمکرات در فروپاشی دیکتاتور سابق عراق مبارزه کرد. این حزب همواره خواهان دیالوگ و گفتگو و حل عقلانی و سیاسی مشکلات بوده است و همواره خواهان آشتی و پاکی و راستگویی و حقیقت بوده است. امروزه در اینجا دور هم جمع شده ایم که روزگاری اینجا قصابخانه رژیم مستند و خودکامه و مطلق نگری بود که خون جوانان آزادیخواه و معتقد به آزادی و دمکراسی را به زمین می ریخت.
امروز روزی بود که تصور می شد رها کردن طرح شاه گور به گور – محمد رضا پهلوی - بدین معنی است که قیام در کردستان، ریشه کن شده است و ابر سیاه ناامیدی و یاس و حرمان بر کردستان سایه افکنده است اما تاسیس اتحادیه میهنی کردستان، پاسخی انقلابی بود که از میان مردمان این دیار، شعله کشید و از نو مبارزه آغاز شد که کردها تا احقاق همه حقوق خود دست از قیام برنمی دارند ( بنا به کتاب خاطرات جلال طالبانی – پس از 60 سال - وی در سال 1965 در تهران تحت نظر ساواک بود و برای دریافت اجازه خروج از کشور مجبور به اعتصاب غذا شد و در سالهای 1967 تا 1970 هم اکثر نیروهای چپ کردستان ، با وی مراوده داشتند و ساواک همواره به جلال طالبانی شک و تردید داشت و حتی در سالهای قبل از انقلاب، برخی از چریک های سازمان انقلابی حزب توده در اردوگاه وی بودند و بدین سبب چهره مقبول شاه و ساواک نبود و با پیروزی انقلاب اسلامی، در اسفند 1357 به دیدار امام خمینی رفت )
رئیس جمهوری عراق اظهار داشت : حزب اتحادیه میهنی کردستان حزبی است که در ان چند رایی و چند فکری وجود دارد و از مهم ترین دستاوردهای این حزب بود که به دوران تک حزبی پایان داد و زمینه حضور چند حزبی فراهم شد و حزبی است که با تکیه بر مردمان خود و بر فکر استقلال و ازادی و دوستی با آزادیخواهان جهان، شکل گرفت و قیام کردیم و نقش این حزب غیر قابل انکار است و امروز در چهارچوب عراق فدرال، کردستان آزاد و دمکرات و فدرال شکل گفته است و باید در حفظ حکومت مستقل فدرال عراق و کردستان دارای دمکراسی و آزادی، تلاش کرد. حزب اتحادیه میهنی به دمکراسی و به حضور مردم باور داشت ، و از قیام خود و تاسیس این حزب و راه خود، پشیمان نیستم ( پس از تاسیس حزب اتحادیه میهنی کردستان ، برخی از منتقدان اظهار می داشتند که این حزب پس از 1975 نوعی استهزا و دهن کجی به دمکرات کردستان و شخص مصطفی بارزانی است، اما جلال طالبانی با رسانه های غربی مصاحبه کرد و اظهار داشت که با فروپاشی حزب دمکرات پس از 1975 نمی توان حرکت ازادیخواهی کردها را متوقف کرد و بنا به میل و رضای شاه ایران و ساواک رفتار کرد)
جلال طالبانی همچنین در ادامه افزود که : امروزه هم حزب اتحادیه میهنی نمی خواهد که با حزب دمکرات کردستان، همه قدرت را احتکار کنند و حزب های دیگر را در حکمرانی کردستان راه ندهند بلکه امروز در سلیمانیه، حزب های مخالف رادیو و تلویزیون و روزنامه و رسانه خود را دارند و حتی خواهان مشارکت سیاسی دیگر حزب ها در حکمرانی کردستان هستیم.
حزب اتحادیه میهنی کردستان سعی داشته است که اتحاد میان همه نیروها و احزاب سیاسی کرد را حفظ کند و با نیروهای اپوزیسیون هم متحد شوند و من می خواهم به برادران خود در حزب های اسلامی بگویم که با مشارکت کم و بیش شما ، پارلمان و حکومت کردستان شکل گرفت و امروز این ها دستاوردهای تاریخی ما هستند و اگر می خواهید می توانید یا در حکمرانی کردستان مشارکت کنید و یا اینکه اگر دوستدار ان هستید که همچنان در قالب اپوزیسیون باقی بمانید، احترام شما بر ما واجب است. امیدوارم که نشست های اپوزیسیون با حکومت اقلیم کردستان، موفق باشد و برای توسعه رشد و پاکسازی و اصلاح توافق های لازم صورت گیرد.
به دوستان قدیمی خودم که جناح سوم اپوزیسیون را تشکیل داده اند می خواهم بگویم که به سابقه و کارنامه و گذشته خود نگاهی دیگر بیاندازند و بازبینی کنند و بدانند که همه دستاوردهای آنان به گذشته و سابقه انان بستگی دارد و بدون همکاری با اتحادیه میهنی کردستان و دمکرات گردستان، نمی توانند کاری از پیش ببرند و به جایی برسند زیرا این 2 حزب هزاران طرفدار دارد و امیدوارم این خواسته اشتی خواهانه ما را به ضعف تعبیر نکنند ( منظور وی نوشیروان مصطفی امین ، جانشین سابق طالبانی در حزب اتحادیه میهنی کردستان بود که امروزه رهبری حزب گوران – تغییر – را بر عهده دارد)
دبیرکل حزب اتحادیه میهنی کردستان گفت : می خواهم که با آشتی و برادری ، همکاری کنیم و به شیوه مدرن و امروزی مشکلات را حل کنیم و هر 3 حزب اپوزیسیون و 2 حزب اتحادیه میهنی و دمکرات، هماهنگ باشند و با هم تلاش کنیم که دستاوردهای کردستان، حفظ شود البته ایرادها و نواقص زیادی هم داریم که باید حل و فصل شود و امیدهای دیگرمان محقق شود، هنوز شنگار و خانقین و کرکوک به کردستان نپیوسته اند که باید تلاش کنیم تا زمینه تحقق این موضوع فراهم شود.
جلال طالبانی افزود : حزب اتحادیه میهنی کردستان عراق از 36 سال پیش تا امروز ، مشکلات و موانع و بدبختی و مصیبت های زیادی را پشت سر گذارده است و امروز هم بر همه این ها مسلط شده و تحت کنترل خود در اورده است و میان سوسیالیست – دمکرات های جهان هم دارای احترام زیادی است و امیداورم که دچار غرور نشویم و آرزوهای مردم کرد را تحقق بخشیم و نسل جوان آگاه و خلاق، جای پیران اتحادیه میهنی را بگیرند و این راه را ادامه دهند، زیرا اتحادیه میهنی کردستان مرتبا در حال زایش و تغییر است. تجربه های تلخ جنگ برادر کشی به ما یاد داده است که مردم کرد متحد شوند و با هم برادری و همکاری داشته باشند و به شیوه دیالوگ و اپوزیسیون مدرن و امروزی حرکت کنند ( طالبانی در خاطرات خود – پس از 60 سال – می گوید که در سال 1964 اقدام مصطفی بارزانی به حذف افراد منتقد او در مکتب سیاسی، سر آغاز برادر کشی در کردستان عراق بود که بعدها در سالهای 1995 و 1996 تکرار شد که مسعود بارزانی در 31 مه 1996 با کمک نیرویهای نظامی عراق به کشتار کردهای نیروی مقابل دست زد )
رئیس جمهور عراق در ادامه خاطر نشان کرد که : در دوران جنگ چریکی خود در کوهستان های کردستان شعار ما نان و آزادی بود و امروزه هم در شهر، همان آزادی و دمکراسی است و حزب ما در هر جایی از کردستان که بوده، در انجا آزادی و دمکراسی هم بوده و خواهان تعمیق آزادی و دمکراسی هستیم که در رگ و ریشه کردستان نهادینه شود زیرا مردم کردستان خواهان سیستم تک حزبی نیستند و حکومت ائتلافی می خواهند و در حکومت فعلی هم سوسیالیست ها و مذهبی ها و مسیحی ها هم حضور دارند.
ما خواهان تک روی و خود محوری نیستیم ( اشاره جلال طالبانی، کنایه ای بود از زمینه حضور احزاب مختلف و اپوزیسیون در سلیمانیه و تحصن ها و تظاهرات در شهر سلیمانیه که البته در مناطق تحت نفوذ پارت دمکرات کردستان به هیچ وجه اجازه چنین حرکتی داده نشد و برای همین مساله منتقدان اظهار داشتند که در کردستان شمالی ، آزادی و دمکراسی دوران بدی را می گذراند و نفس های سنگینی دارد )
طالبانی خطاب به دوست قدیمی خود، رهبر حزب تغییر گفت : اکثر شهرها و روستاهای ما به ویرانه تبدیل شده بود اما امروز دستاوردهای بزرگی داریم و البته باید را حلی برای مشکلات و نواقص یافت و به تغییر و اصلاح و نوسازی هم نیاز داریم. اما اکثر شعارهای ما عملی شده و خود ما سرپرچمدار شعار تغییر و اصلاحات بودیم ، اما امروزه بدون حزب اتحادیه میهنی و دمکرات، نمی توانند تحقق یابد و دست برادری دراز می کنیم و می خواهیم که بین ما و اپوزیسیون آشتی باشد.در راه مبارزه خود ما شهید دادیم، و از آغاز مبارزه خودمان پشیمان نیستیم بنابراین باید حزب اتحادیه میهنی کردستان را محافظت کنیم و دستاوردهایش را توسعه دهیم و شاید نسل جوان امروز از تاریخ و سابقه ما آگاهی نداشته باشد و باید از تاریخ کردستان، درس آزادی و دمکراسی آموخت! و برای توسعه اش تلاش کنیم و همچنین ترویج فکر سوسیالیست – دمکرات در بین نسل جوان خود و به دانش و توان و انگیزه انها توجه و باور کنیم که کردستان سال به سال رشد کند و توسعه یابد.
در پایان ، جلال طالبانی به اوضاع عراق اشاره داشت که اوضاع عراق امروزه چندان رضایت بخش نیست و هنوز دریایی از مشکلات وجود دارد و افزود : برای اولین بار در سوریه به هویت کردی اعتراف شد و به انها پاسپورت و شناسنامه اهدا شد و بعد از به رسمیت شناختن هویت کردها، با کردها به عنوان نیرویی سیاسی گفتگو می شود و در ترکیه هم کردها حضور قابل توجهی در انتخابات دارند و مبارزه ای آشتی جویانه و مسالمت امیز دارند و قطعا حزب اتحادیه میهنی کردستان در هر دوی این موارد نقش سازنده داشته است ( زیرا جلال طالبانی به همراه مسعود بارزانی از برخی ازنیروهای کرد سوریه خواهان حمایت انان از حکومت بشار الاسد شدند )