تکمیلی؛

گزارش لحظه‌به‌لحظه استیضاح / بهبهانی برکنار شد

با وجود اختلاف قرائت دولت و مجلس از شمار امضاهای استیضاح وزیر راه، سرانجام این موضوع در دستور کار قرار گرفت، ولی با آغاز استیضاح حمید بهبهانی و رئیس جمهور در جلسه حضور نیافتند و جلسه استیضاح بدون حضور وزیر و احمدی نژاد آغاز شد/ بهبهاني دومين وزير استيضاحي در مجلس هشتم و نخستين وزير دولت دهم است كه طرح استيضاح وي در مجلس مطرح مي‌شود.
کد خبر: ۱۴۵۶۰۲
|
۱۲ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۰:۰۳ 01 February 2011
|
76529 بازدید
|
سرویس مجلس «تابناک» ـ لحظاتی پیش، جلسه بررسی طرح استیضاح بهبهانی، وزیر راه و ترابری در مجلس شورای اسلامی آغاز شد.

به گزارش خبرنگار مجلس «تابناک»، طرح استیضاح وزیر راه و ترابری سوم بهمن ماه با ۲۲ امضا و یازده محور در مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد.

بنا بر این گزارش، بهبهانی دومین وزیر استیضاحی در مجلس هشتم و نخستین وزیر دولت دهم است که طرح استیضاح وی در مجلس مطرح می‌شود.

بر پایه آیین نامه داخلی، مجلس نمایندگان مجلس مى‏ توانند، در جلسه استیضاح، پس از بیانات استیضاح کنندگان، رئیس جمهور مى ‏تواند به دفاع از وزیر یا وزیران مورد استیضاح بپردازد، همچنین وزیر یا وزیران مورد استیضاح نیز مى ‏توانند از خود دفاع کنند؛ حداکثر وقت دفاع از استیضاح براى رئیس جمهور یا چند وزیر، پنج ساعت و براى یک وزیر سه ساعت خواهد بود.

وزیر یا وزیران مورد استیضاح مى ‏توانند حداکثر یک ساعت از وقت دفاع خود را در اختیار یک یا دو نفر از نمایندگان موافق قرار دهند.

این در حالی است که بیانات استیضاح کنندگان و پاسخ آن‌ها باید در یک یا چند نشست و متوالى صورت گیرد و استیضاح کنندگان مجاز نخواهند بود، در ضمن ارایه دلایل و توضیحات خود، موضوعات دیگرى را که به مورد استیضاح مربوط نیست، مورد بحث قرار دهند.

پس از پاسخ وزیر یا وزیران مورد استیضاح و یا پاسخ رئیس‏جمهور از سوی هیأت وزیران مورد استیضاح، حداکثر دو نفر از نمایندگان استیضاح کننده، حق دارند توضیحات تکمیلى بدهند، به شرطى که سخنرانی هر کدام از ربع ساعت تجاوز نکند. همچنین رئیس جمهور مى‏تواند حداکثر یک ساعت به دفاع از هیأت وزیران بپردازد و وزیر مورد استیضاح هم مى‏تواند بار دیگر، حداکثر نیم ساعت از خود دفاع کند.

در بخشی دیگر از آیین‌نامه آمده است که پس از انجام استیضاح، رئیس عدم اعتماد وزیر یا وزیران را به رأى مى‏ گذارد و در صورتى که وزیر یا هیأت وزیران مورد استیضاح در مجلس حاضر نشوند، استیضاح‏کنندگان مطالب خود را بیان مى ‏کنند و رئیس اعلام اخذ رأى عدم اعتماد مى ‏کند.

حمید بهبهانی که در نشست علنی روز پنجشنبه، مورخ دوازدهم شهریور ماه سال گذشته با شعار «تلاش برای ارتقای استاندارد پروازی» توانست ۱۶۷ رأی نمایندگان را از آن خود کند و از مجلس برای تصدی مسئولیت وزارت راه و ترابری رأی اعتماد بگیرد، امروز به دلیل برخی سوانح هوایی برای استیضاح در صحن علنی مجلس حاضر شده است.

استقبال پر تذکر از استیضاح وزیر راه

شمار امضاهای استیضاح وزیر راه همچنان موضوع مورد بحث نمایندگان از جلسه غیرعلنی تا جلسه علنی امروز بود.

ادامه...

موافق اول استیضاح

عزیز اکبریان گفت: اگر این احساس تکلیف نبود در مقابل این همه فشار کوتاه می‌​آمدم و مصلحت سنجی‌ها را بر انجام وظیفه قانونی خود ترجیح می‌​دادم.

به گفته وی، نمایندگانی از دولت در این روز‌ها، آسایش را از استیضاح کنندگان ربوده و با همه امکانات دولتی، در صدد جلوگیری از این استیضاح بودند، ولی وی با بیعتی که با ملت ایران و مقام ولایت و خون شهدا بسته است، حاضر نشده امضایش را پس بگیرد تا هر کسی با هر وسیله​ای نخواهد در حکومت باقی بماند.

ادامه...

موافق دوم استیضاح

نماینده شیراز: اگر زن و بچه​های خودمان در قطارهای از ریل خارج شده بودند، هم باز سکوت می‌کردیم؟

ادامه..

 
موافق سوم استیضاح
توکلی:شنیده​ام رئیس​جمهور به بهبهانی دستور داده به مجلس نیاید که توهین به مجلس است
 
ادامه...
 
 
موافق چهارم استیضاح
ذاكر: مسائل مالي متعدد و تزلزل در مديريت ‌ضعف‌هاي وزارت راه است
ادامه...
 
 
موافق پنجم استیضاح
جمشيد انصاري از جمله سخنران از جمع استيضاح‌كنندگان وزير راه و ترابري بود كه با اشاره به آغاز دهه فجر انقلاب اسلامي گفت: از نظر من اينكه در چنين روز مباركي به استيفاي حقوق مردم بپردازيم نه تنها مشكلي ندارد، بلكه امري مبارك است.
 
 
 
موافق ششم استیضاح
زاکانی گفت: اگر قبلا دغدغه ارزشی راجع به وزیر راه داشتیم اما امروز در حوزه فنی نیز به او اعتراض داریم و در حورزه اخلاقی نیز غیبت وی را توهین به مجلس می​دانیم.
 
ادامه...


با رأی مجلس، بهبهانی برکنار شد

استیضاح بهبهانی، وزیر راه و ترابری دولت دهم امروز در حالی رأی آورد که بهبهانی و رییس جمهور در صحن مجلس حضور نداشتند؛ البته این کار از سوی رییس مجلس تخلف قانونی خوانده شد.
 
به گزارش خبرنگار مجلس «تابناک»، از شمار ۲۴۲ نماینده حاضر در صحن مجلس، ۲۳۴ رأی اخذ گردید که ۱۴۷ رأی موافق استیضاح، ۷۸ رأی مخالف استیضاح، ۹ رأی ممتنع بود؛ بنابراین، بهبهانی باید از تصدی وزارت راه و ترابری خداحافظی کند.

بنا بر آیین نامه داخلی مجلس نمایندگان به استیضاح اعلام نظر می‌نمایند به تعبیر دیگر رأی موافق به معنی برکناری وزیر و رأی مخالف به معنی ابقای وزیر خواهد بود.

پیش از رأی گیری امیدوار رضایی، عضو هیأت رییسه مجلس درباره شمار امضاهای طرح استیضاح توضیحاتی ارایه و تأکید کرد: طرح هنوز دست کم ده امضا دارد.
 
 
تازه ترین اخبار مجلس شورای اسلامی را در صفحه سرویس مجلس «تابناک» بخوانید.


اشتراک گذاری
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۱۴
پهلواني مادر يكي از جانباختگان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۳۳ - ۱۳۸۹/۱۱/۱۲
واقعا از اينكه از دست اين وزير بي عاطفه نجات پيدا كرديم دلم خنك شد
ان شاء الله اين حوادث بر سر خودش هم بيايد
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۳۴ - ۱۳۸۹/۱۱/۱۲
تبریک می گم واقعا بعد از سالها یک خبر دلگرم کننده شنیدیم
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۳۴ - ۱۳۸۹/۱۱/۱۲
دست مجلس درد نکند.وظیفه دولت تامین رفاه و آسایش مردم است.قاطعیت مجلس محترم باعث کارایی بیشتر دولت خواهد شد.انشاالله در مورد یکی دو وزارتخانه مسئله دار دیگر مثل وزارت نیرو هم این روش ادامه یابد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۱:۳۰ - ۱۳۸۹/۱۱/۱۵
و وزارت نفت
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۳۸ - ۱۳۸۹/۱۱/۱۲
واقعا خوشحال شدم .ولی ای کاش این کار زودتر انجام می شد .
فرهان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۳۹ - ۱۳۸۹/۱۱/۱۲
نمایندگان محترم مجلس از شما متشکرم که در مورد سقوط هواپیما قاطعانه برخورد کردید.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۴۰ - ۱۳۸۹/۱۱/۱۲
نمایندگان ملت واقعا نشان دادند که لایق وکالت مردمند . خدا قوت یاران ملت
amir
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۴۲ - ۱۳۸۹/۱۱/۱۲
آفرين بر نمايندگان شجاع
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۴۴ - ۱۳۸۹/۱۱/۱۲
يعني دولت هيچ ارزشي براي مجلس قائل نيست
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۴۵ - ۱۳۸۹/۱۱/۱۲
بی شعورا نحوه اطلاع رسانی رو از عصر ایران یاد بگیرین. ایشالا تا چند وقته دیگه شما تابیها رو هم استیضاح میکنن ما یه نفس راحت میکشیم
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۴۷ - ۱۳۸۹/۱۱/۱۲
یعنی چه؟! یعنی برای نمایندگان ملت ارزش قائل نیست که برای توضیح و دفاع از خودش نیامده؟! یا اینکه کار خودش را قابل دفاع ندانسته؟
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# عملیات وعده صادق 3 # جنگ ایران و اسرائیل # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران
الی گشت