وجود ۲۲۰ هزار حلقه چاه غیرمجاز در کشور

نماینده مجلس دهم گفت: حدود ۸۰۰ هزار حلقه چاه در کشور وجود دارد که بیش از ۱۱۰ هزار چاه عمیق و بیش از ۲۲۰ هزار حلقه از آنها نیمه عمیق و غیر مجاز هستند.
کد خبر: ۷۳۵۸۱۹
|
۱۳ مهر ۱۳۹۶ - ۱۵:۱۴ 05 October 2017
|
3779 بازدید
سید مرتضی خاتمی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به بحرانی شدن چالش آب در کشور گفت: مناقشه در خصوص آب در بین مناطق مختلف کشور و چالش های جدید در روابط بین کشورها با موضوع آب در آینده نه چندان دور اتفاق خواهد افتاد و تنها راه، پیشگیری و اتخاذ  تدابیر مناسب است.

نماینده مردم ماهنشان و ایجرود در مجلس شورای اسلامی افزود: با مصرف ۷۵ درصد از آبهای زیرزمینی، منابع آبی را تاراج کرده‌ایم و باقیمانده این آبها در حال شور شدن است؛ اما با این حال اراده منسجم و قوی در جهت کنترل این چالش‌ها در سطح ملی و منطقه ای دیده نمی‌شود.

خاتمی اظهار کرد: کشور ما با مصرف بیش از ۸۰ درصدی آبهای تجدید پذیر، رکوردار جهان بوده و این درحالی است که متوسط بارندگی سالانه کشور ۲۴۲ میلی متر و یک سوم میانگین جهانی است؛ در کنار مصرف بالا، کاهش باران، افزایش تبخیر و تغییر الگوی بارش از دلایل کاهش منابع آب تجدید شونده است.

وی افزود: ۴۰درصد از منابع آب سطحی و ۶۰ درصد از منابع زیر زمینی ، ترکیب مصرف ۱۰۰ میلیارد متر مکعبی در کشور را تشکیل می دهد.

وی گفت:۹۰ درصد از مصرف آب در حوزه کشاورزی است که با استفاده از آبیاری قطره ای و مکانیزه می توان میزان مصرف را کاهش داد .از سوی دیگر استفاده از مزیت نسبی و تغییر الگوی کاشت از محصولات پر مصرف به محصولات کم مصرف با توجیه اقتصادی مناسب ، راهکار دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بر اساس برنامه ششم برای تعادل بخشی منابع آب های زیرزمینی، کاهش برداشت ۷ میلیارد متر مکعبی پیش بینی شده است و با استفاده از منابع آب غیرمتعارف (شیرین سازی آب های شور دریا ) در انتهای برنامه افزایش منابع آب تجدید پذیر کشور به ۳۰۰ میلیون متر مکعب مورد نظر است.

خاتمی یادآور شد: در حوزه مهار آب‌های مرزی، مهار و تنظیم آب به میزان ۱.۵ میلیارد متر مکعب و احداث شبکه آبیاری و زهکشی تا ۱۰۰ هزار هکتار مورد نظر است.

نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اضافه کرد: عزم ملی با تدابیر مناسب در جهت کنترل چالش آب ضرورت دارد .اصلاح ساختار اقتصاد آب کشور ، استفاده از فناوری های نوین ،افزایش بهره وری و صرفه جویی در مصرف آب و همچنین کاهش هدر رفت آب در مسیر انتقال بایست مورد توجه جدی قرار گیرد . بی تردید برای کنترل این بحران، فرصتهای زیادی از دست رفته و خیلی وقت پیش زنگها به صدا درامده است و تاخیر بیشتر به هیج وجه شایسته نیست.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # کالابرگ # حقوق بازنشستگان # انفجار بندرعباس
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟
الی گشت