بازدید 13569
13569 بازدید
الزامات اردوهای دانش آموزی
بلامانع بودن سفر در شب، حضور دو راننده در مسیرهای طولانی و گزارش به پلیس در صورت سرعت غیرمجاز از طرف راننده از جمله مواردی است که در آییننامه اردوهای دانش آموزی مورد توجه قرار گرفته است.
تاریخ انتشار: ۱۱ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۵:۰۲ 02 September 2017
کد خبر: ۷۲۶۷۳۰
| ۱۱ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۵:۰۲ 02 September 2017
| 13569 بازدید
13569 بازدید
زمانی که در سال 82 شورای عالی انقلاب فرهنگی سیاستهای ناظر بر برگزاری اردوهای دانش آموزی و دانشجویی را تدوین و تصویب کرد، وزارتخانههای ذیربط موظف به تهیه آیین نامه اجرایی آن شدند و در ارتباط با اردوهای دانشآموزی، وزارت آموزش و پرورش مسئول تهیه دستورالعمل اجرایی اردوهای دانشآموزی مطابق با این سیاستها و ابلاغ آن به واحدهای تابعه شد.
در سال 1389 دستورالعمل اجرایی اردو و بازدید دانش آموزی با امضای وزیر وقت ابلاغ شد. این دستورالعمل، فصلی مجزا تحت عنوان "ضوابط و مقررات" دارد و اختصاصا در بخشی از آن به "وسایل نقلیه" پرداخته است.
چند نکته در این بخش قابل توجه است که اختصارا به آن اشاره میشود:
- در مسیرهایی که به وسایل نقلیه ریلی دسترسی دارد، استفاده از قطار برای ایاب و ذهاب دانش آموزان مورد تاکید است.
- حرکت وسایل نقلیه دانش آموزان در شب با رعایت همه ضوابط و مقررات راهنمایی و رانندگی و امور ایمنی درج شده در دستورالعمل بلامانع است.
- رعایت مقررات قانونی و سرعت مجاز در حرکت وسیله نقلیه از طرف راننده الزامی است.
- در مسیرهای طولانی که نیاز به دو راننده است، این امر رعایت شود.
- سرپرست موظف است قبل از اعزام، راننده یا رانندگان را نسبت به نحوه ارتباط صحیح با دانش آموزان، حساسیت کار و برخورد تربیتی با آنان و رعایت شئون اخلاقی توجیه کنند.
- سرپرستان و مربیان موظفند در صورت عدم رعایت شئونات اسلامی، مقررات قانونی و سرعت مجاز به راننده تذکر دهند و در صورت عدم رعایت مقررات از طرف راننده مراتب را در اولین فرصت به پلیس اطلاع دهند.
همچنین در بخشی تحت عنوان "پیشگیری از حوادث" تاکید شده است که انتخاب مسیرهای اصلی و امن و پرهیز از مسیرهای فرعی و ناامن الزامی است.
البته حسب موضوعات روز جامعه، الحاقیههایی به این دستورالعمل اضافه شد.
به عنوان مثال در سال 1388 و با پایان موج دوم آنفلوانزا در کشور، معاونت پرورشی وزارت آموزش و پرورش طی بخشنامه به ادارات آموزش و پرورش استانها مجوز برگزاری اردوهای دانشآموزی را صادر و آن را منوط به رعایت شرایط خاصی کرده بود. در همین بخشنامه اعلام شده بود در صورت بروز موج سوم آنفلوآنزا در اسفندماه، ممنوعیت برگزاری اردوهای دانشآموزی به استانها ابلاغ خواهد شد.
در آخرین اخبار مربوط به این حوزه، مدیرکل وقت امور فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش در فروردین 96 از تهیه پیشنویس دستورالعمل اردو و بازدیدهای دانشآموزی خبر داده بود. او با اشاره به اینکه اصلاح و بازنگری دستورالعمل اردو و بازدیدهای دانشآموزی به طور اقتضایی بوده و متناسب با نیاز تغییراتی در این امر اعمال میشود، اعلام کرده بود: با توجه به اینکه بدنه محتوایی آموزش و پرورش با تغییراتی مواجه بوده بنابراین باید برخی از دستورالعملها مورد بازبینی و اصلاح قرار گیرد و تغییر در دستورالعمل اردوهای دانشآموزی نیز بر این مبنا است.
اگرچه مهدی علیاکبرزاده در اردیبهشت ماه 96 از ابلاغ دستورالعمل جدید اردوهای دانشآموزی به مدارس تا نیمه خرداد خبر داده و گفته بود "پس از طی کردن این ضوابط امیدواریم پیش از اتمام امتحانات به استانها ابلاغ شود" اما ظاهرا در کشاکش تغییر دولتها و رفت و آمد وزیران این مهم معلق ماند.
با این حال روز گذشته و به دنبال حادثه واژگونی اتوبوس دانشآموزان دختر هرمزگانی نیز مهدی فیض معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش از تلاش برای بازنگری دستورالعمل اردوهای دانش آموزی خبر داد.
تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.