بازدید 28530

اغاز مراسم تشییع پیکر عباس کیارستمی

جمعیت زیادی از علاقمندان به عباس کیارستمی صبح امروز، پیش از ساعت ساعت ٨:٣٠ خود را برای حضور در مراسم تشییع پیکر عباس کیارستمی به ساختمان کانون پرورش فکری کودکان رساندند
کد خبر: ۶۰۴۵۸۹
تاریخ انتشار: ۲۰ تير ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۶ 10 July 2016
مراسم تشییع پیکر مرحوم عباس کیارستمی از محل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در خیابان حجاب آغاز شد.
 
به گزارش مهر، پیکر عباس کیارستمی در ساعت ۸:۲۰ بر دستان مردم و با ذکر لا اله الا الله به سمت کانون آمد. این اتفاق در حالی افتاد که مردمی که بیرون از محوطه کانون ایستاده بودند و جمعیت قابل توجهی هم هستند به ابراز احساسات برای این کارگردان پرداختند. همچنین در دست برخی از مردم تابلوی پیگیری پرونده پزشکی کیارستمی دیده می شد.

 
 
مراسم ساعت ۸:۳۳ با قرائت قرآن توسط مجید یراقبافان آغاز شد. پس از آن پرویز پرستویی به عنوان مجری مراسم پشت تریبون قرار گرفت و از مردم درخواست کرد به احترام کیارستمی نظم را رعایت کنند.

وی ادامه داد: به نام خدای خالق خانه دوستی ها. دوستان عزیز و هنرمندان و خانواده کیارستمی امروز گرد هم آمده ایم تا عزیزی را بدرقه کنیم که سال ها تلاش کرد برای ما خاطراتی را به جا گذارد. هنرمندی که تنها یک فیلمساز و شاعر نیست. او فقط یک تصویر گر و عکاس نیست. او همه این ها هست اما فقط همه اینها نیست. کیارستمی یعنی هنر متعالی سرزمین پهناور ایران.

ابراهیم حقیقی گرافیست و طراح دیگر سخنران مراسم هم گفت: حرف زدن درباره دوستی که ۴۵ سال از همکاری و دوستی عمیق من با او می گذرد بسیار سخت است.

وی افزود: کیارستمی به ما آموخت که فیلم می تواند پر از مهر و دوستی باشد و قلب های تمام جهان را به هم پیوند دهد. کیارستمی الفبای تازه ای برای سینمای جهان طراحی کرد. اشخاصی مانند کیارستمی استثنایی هستند که هنر را تکان می دهند.

سیف الله صمدیان عکاس و مستندساز هم در سخنانی گفت:  اصلا نمی خواهم صندوق خاطرات سه دهه دوستی خود با کیارستمی را باز کنم اما این چند روز یک فایل تصویری از کیارستمی پخش شد در فضای مجازی که در آن از او می پرسند کدام اثر خود را بیشتر دوست داری که بیشتر بدرخشد و او بدون هیچ تعارفی گفت می خواهم خودم زندگی را ادامه دهم. معتقدم که کیارستمی هم خودش را کامل نشناخت. او مرد بسیار فعالی بود. او در ۲۴ ساعت روز ۲۰ ساعت کار می کرد و ۴ ساعت باقی مانده را به کارهای خود فکر می کرد.

 
 
آرزوی ژیل ژاکوب برای حضور در کلاس درس کیارستمی

وی ادامه داد: در آخرین روزهای مدیریت ژیل ژاکوب در جشنواره کن به دفترش رفتم و او گفت سینمای ایران معدنی است و خون سینما در رگ سینماگران آن جاری است. اگر از من بپرسند چه آرزویی داری می گویم می خواهم دوباره سر کلاس آموزش سینما بروم و استادم عباس کیارستمی باشد.

در ادامه مراسم صدای آیدین آغداشلو پخش شد. وی در این مصاحبه گفت: عمر کیارستمی یک عمر ساده نبود همانطور که او یک هنرمند عادی نبود. او در ۲ وجه تاثیرگذار بود؛ اول وجه شخصی که یک هنرمند بود و در سینما فعالیت اصلی داشت. او نوعی از سینما را ساخت که پیش از او وجود نداشت. جهان سینمای کیارستمی تبدیل به یک سینمای جدید شد. کیارستمی نه بیرونی ماند و نه دور دست بود و بر سینمای جهان تاثیر گذاشت.

وی افزود: وجه دیگر با ارزش زندگی کیارستمی در این است که او هنرمند جامع الطرافی بود و این روح پرتکاپوی او تنها در سینما نمی گنجید و فعالیت او در حوزه های مختلف قابل تحسین است. نمی توان آثار او را بدون نگاه به همه جنبه های هنری وی نگاه کرد. میراث کیارستمی گرانبهاست و کمتر هنرمندی است که در روزهای آخر عمر خود اینقدر راضی باشد. او حق دارد بگوید که کارش را انجام داده است چراکه آمده بود کارش را در این دنیا انجام دهد. او در لحظات آخر زندگی خوشحال بود چون حاصل عمل و زندگی او تا مدت ها باقی خواهد ماند و اثرش تا مدت ها ادامه دارد. 
 
این هنرمند عرصه تجسمی با تاکید بر جایگاه هنری عباس کیارستمی عنوان کرد: او هنرمند جامع الاطرافی بود که در یک قالب نمی گنجید. هر کدام از وجوه هنری او از سینما تا عکاسی و نقاشی و علاقه اش به شعر که با شناخت شعر گذشتگان به صورت کاملا مدرن رسید، قابل بحث است. نمی شود او را تعریف کرد مگر با نگاه به همه این وجوه فعالیت او.

کیارستمی مولفی شناخته شده در جهان بود


ابراهیم فروزش کارگردان سینما و از همکاران و دوستان قدیمی کیارستمی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در ادامه این مراسم گفت: غم و اندوه از دست دادن کیارستمی طاقت فرساست. عزیزی را از دست داده ایم که نبودنش جبران ناپدیر است. او یکی از پایه گذاران مرکز سینمای کانون پرورش فکری بود و بدعت گذار سینمایی بود که بازیگرانش مردم کوچه و خیابان بود. او بر سینمای دنیا تاثیر گداشت و مولفی شناخته شده در جهان است و در فهرست ۱۰ سینماگران دنیا است. درگذشت او ضایعه ای برای سینما است و او افتخار سینمای ایران است او هنگامه زمان بود.

اصغر فرهادی نیز در این مراسم بیان کرد: از طرف خانواده سینما این روزهای تلخ را تسلیت می گویم و سپاسگزارم که امروز چنین جمعیتی برای این سینماگر بزرگ آمده اند.
 


از شما سپاسگزارم که با همه سنگ اندازی های سیاست مدارانه و نادیده گرفتن ها، دل از این سرزمین نبریدید


این کارگردان پرافتخار سینمای ایران گفت: آقای کیارستمی باورم نمی شود امروز در این جمع ایستاده ام تا شما را بدرقه کنم. این روزها حرف های زیادی از شما زده شده است اما هرچند دیر ولی باید بگویم سپاسگزارم که نام این سرزمین را در جهان به نامی دلنشین و با احترام تبدیل کردید. از شما سپاسگزارم که با همه سنگ اندازی های سیاست مدارانه و نادیده گرفتن ها، دل از این سرزمین نبریدید. از شما سپاسگزارم که راه ناهموار و سنگلاخ سینمای این مرز و بوم را برای حضور در خارج از ایران هموار کردید که اگر امروز اشتیاقی برای دیدن فیلم های ایرانی است برای تلاش شما بوده است. سپاسگزارم نه به این خاطر که زیبایی های جهان را دیدید بلکه به این دلیل که جهان را زیبا می دیدید. از شما خواهش می کنم که پیغام ما را برسانید که «تو اگر در تپش باد خدا را دیدی همت کن و بگو ماهی ها حوضشان بی آب است».

بعد از صحبت های فرهادی، حجت الله ایوبی رییس سازمان سینمایی در سخنانی مزین به شعر از کیارستمی یاد کرد.

همچنین داریوش شایگان در ادامه این مراسم بیان کرد: او فرزند اصیل و خلف این آب و خاک بود. عباس برای یاد گرفتن نیازی به انباشته اطلاعات نداشت و این رفتار او من را یاد لئوناردو داوینچی می انداخت که می گفت نیازی به خواندن نداشت. عباس چیزها را نمی دید بلکه چیزها را رادیوگرافی می کرد و او به دنبال جوهره حقیقت بود. تمام شخصیت فیلم های او دنبال سیر و سلوک و حرکت بودند. تاثیر عجیب عباس در جهان به دلیل حساسیت شاعرانه اش بود. یکی دیگر از صفات او فروتنی بود. او بار گران این شهرت را تحمل کرد و هرگز خود را در دام این نام قرار نداد.

مسعود کیمیایی که حال خوبی نداشت نیز در این مراسم بیان کرد: وسعت وجودی عباس کیارستمی آنقدر است که نمی توان درباره آن به طور کامل حرف زد. معتقدم نور خداوندی در هنرمندان است و این نور در بین هنرمندان مظلوم بیشتر است. کیارستمی آنقدر ماندگار است که نام او به بلندای تاریخ باقی می ماند.

احمد کیارستمی پسر عباس کیارستمی به نمایندگی از خانواده کیارستمی گفت: از ستاد بدرقه برای برنامه ریزی خوبی که انجام دادند به خصوص از خانه سینما و کانون پرورش فکری تشکر می کنم. کانون شرایطی پیش آورد که من از وجود پدری مانند کیارستمی بیشتر استفاده کنم و با هنر وی مواجه شوم. از برادرم بهمن تشکر می کنم که این چند ماه تلاش بسیاری کرد.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲۲
انتشار یافته: ۱۶
ژست های هنرمندا در تشیع جنازه همدیگه جالبه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۰
درحیرتم از مرام این مردم پست
مردم زنده کش ومرده پرست
تاهست به ذلت بکشندش به جفا
تا مرد به عزت برندش سر دست!!!
امیدوارم روحش قرین رحمت الهی قرار بگیره خدمت به هم نوع شکلهای مختلفی داره و ایشون با هنرشون به همنوعش خدمت کرد. عرض تسلیت ...
برای شادی روحش
صلوات
عباس ، هنرمند یگانه ، آزرده شد از غم زمانه . راضی به رضایت خدا شد ، از عالم خاکیان جدا شد . چون حضرت حق به
وی نظر کرد ، بر بال فرشتگان سفر کرد . اکنون که عزیز نور دیده ، در خلد برین خوش آرمیده . زاری نکنید از این جدایی ،
رفته است حریم کبریایی
این سخن استاد مرحوم کیارستمی که ترجیح می دهم خودم باشم تا آثارم برگرفته از شعر سهراب سپهری ست که می گوید: زندگی چیزی نیست که لبه طاقچه عادت از یاد من و تو برود/ زندگی جذبه دستی ست که می چیند. چشمها را باید شست/ جور دیگر باید دید. مشکل از چشمهای نشسته ماست که جذبه ای که در زندگی وجود دارد و خداوند آنرا به عنوان هدیه به انسان اعطا نموده تا مسیر تکامل بپیماید نمی بینیم.
بهمن فرمان آرا ، جعفر پناهی ، اصغر فرهادی و ...
جمع بزرگان سینمای ایران و جهان

بیا تا قدر یک دیگر بدانیم
که تا ناگه ز یک دیگر نمانیم
چقدر خوب میشد که تا افراد زنده هستند قدر و منزلت آنها را بدانیم و شخصیت آنها را بشناسیم . که این مسئولیت متوجه رسانا میباشد از روزنامه گرفته تا صدا و سیما که بسیار ضعیف و یک سو یه با همه چیز برخورد میکنند .
هنرمند هرگز نمی میرد
کیارستمی محبوب دل صدها هزار ایرانی در قلب ایرانیان زنده است
کیارستمی و سینمای کیارستمی زنده خواهد ماند
الگو خواهد بود برای سینماگران مولف
کیارستمی سفر بخیر
وای امان از این دایره تکرار
هر بار که یکی از بزرگان در عرصه های مختلف از این جهان خاکی رخت برمیبندند ، همین ادبیات و رفتار را شاهدیم ولی دوباره فراموش میشود تا رخت بربستن مسافری دیگر .
جالب است همینان که دم از بیاد بودن و احترام و.......میزنند اصلا یادشان نیست که دو نفر از هنرمندان همین عرصه در یکی دو روز گذشته به رحمت حق شتافته اند و این بزرگان اصلا نه قلمی چرخاندند و نه قدمی برداشتندو نه کلامی بر زبان آوردند .
خدایا ما را هدایت فرما هر چند به دفعات
اگه خبرنگار بودم از بین افراد این جمع در مورد فیلمهای آقای کیارستمی میپرسیدم تا مشخص کنم که خیلی از این افراد حتی فیلم هاش رو ندیدن
روحش شاد و قرین رحمت بیکران و یاد و خاطره و آثارش همواره جاودان باد.
افسوس که رفت ولی ایکاش قدر ومنزلت هنرمندان را در زمان حیاتشان ارج نهیم
اقای کیارستمی عزیز ،
خانه دوست،خانه ی شماست...
شمایی که ماندید و خندید و شگفتی ساختید....
شمایی که محرکی قوی در جریان جهانی سینمای ایران هستید...
شمایی که بازیگر خردسال را شیرین تر از بزرگترین بازیگران دنیا نشان میدادید....
شاید باز هم شما را دیدیم،بدرود.
امیدوارم هنرمندان قدر همدیگر را بیشتر بدانن.بهر حال خدا رحمتش کند مرد والایی بوود از این جور انسانهای واقعی کم داریم.
چند سالی بود اسم کیارستمی از ذهنم رفته بود
بدبختانه با مرگش اسمش زنده شد ، استوره شد عالیجناب شد بهترین شد
مرگش برای کشور فاجعه شد ؟!
برچسب منتخب
# اسرائیل # توماج صالحی # انتخابات # روز دختر # نمایشگاه کتاب
وب گردی