بازدید 17506

مقایسه مزد ساعتی کارگران در ۱۶ کشور

آمارها نشان می‌دهد دستمزد ساعتی نیروی کار در ایران تفاوت فاحشی تا ۸.۵ برابر با ارقام پرداختی در کشورهای دیگر دارد و کارگران معتقدند دریافتی‌های فعلی باید دستکم تا ۲ برابر افزایش یابد.
کد خبر: ۵۶۷۷۹۴
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۷ 14 February 2016
آمارها نشان می‌دهد دستمزد ساعتی نیروی کار در ایران تفاوت فاحشی تا ۸.۵ برابر با ارقام پرداختی در کشورهای دیگر دارد و کارگران معتقدند دریافتی‌های فعلی باید دستکم تا ۲ برابر افزایش یابد.

به گزارش مهر، بررسی های آماری نشان می دهد وضعیت حقوق و دستمزد مشمولان قانون کار در ایران نامناسب بوده و یکی از کمترین میزان ارقام را در بین کشورهای دیگر دارد. مقایسه رقم حاکی از فاصله و شکاف بسیار زیاد بین دریافتی شاغلان در ایران با برخی کشورهای با سطح دستمزد بالا است؛ با این وجود نمی توان تنها درآمدها را بررسی کرد و از هزینه ها سخنی نگفت.

به بیان ساده تر هرچند حقوق و دستمزد در ایران بسیار پایین بوده و سالیان متمادی این مسئله به یک چالشی در بازار کار تبدیل شده اما در بخش هزینه ها نیز شاغلان ایرانی تفاوت‌هایی با نیروی کار کشورهای با دریافتی بالا دارند به نحوی که احتمالا میزان هزینه های زندگی در بسیاری از کشورهای صنعتی نسبت به ایران بالاتر است ولی دریافتی ها می تواند آن را پوشش دهد.

در عین حال، آمارهای موجود بانک جهانی نشان می دهد که به صورت کلی میزان درآمد سرانه در ایران نسبت به برخی دیگر از کشورها پایین تر بوده و این مسئله ارتباط مستقیمی با قدرت خرید خانوار خواهد داشت. در مسئله دستمزد وقتی می توان شکاف موجود دخل و خرج را واضح تر دید که بدانیم میزان هزینه های خانوار شهری در سال جاری دستکم ۳ میلیون تومان و دریافتی بیشتر شاغلان مشمول قانون کار بین یک تا یک میلیون و ۲۰۰ هزارتومان بنا به اظهار مقامات وزارت کار است.

کارشناسان بازار کار می گویند ساعت کار اجباری در کنار نرخ پائین دستمزد دو عامل تاثیرگذار در نرخ بهره وری نیروی کار در ایران هستند. با وجود اعلام بالا بودن تعطیلات در ایران، ساعت كار اجباري در ايران از بيشتر كشورهاي جهان بيشتر است، در حالي كه اين تصور به صورت مكرر القا مي‌شود كه تعطيلات ايرانيان از همه جاي دنيا بيشتر است و تعطيلات بيش از حد، مانع از رشد چرخ‌هاي اقتصادي كشور مي‌شود.

سهم مزد از قیمت تمام شده کاهش یافت


نتایج یک مطالعه جدید در بررسي تطبيقي ساعت كار اجباري در ايران و ساير كشور‌ها نشان مي‌دهد كه كشور فرانسه با ۳۵ ساعت كار در هفته، كمترين ميزان كار اجباري را دارد. اين رقم در ايران ۴۴ ساعت در هفته است، در حالي كه در فقدان اجراي اصولي قانون کار، بسياري از كارگاه‌ها، كارگران را بدون اضافه‌كاري يا با اضافه‌كاري براي ساعات بيشتري به كار مي‌گيرند.

كارگران در استراليا، انگليس، بلژيک و دانمارک نيز ۳۸ ساعت در هفته كار مي‌كنند. همچنين ساعت كار اجباري در ايرلند ۳۹ ساعت، در هلند ۴۰ ساعت، آلمان ۴۰.۵ ساعت، كانادا ۴۰ ساعت، كره ۴۰ ساعت، ژاپن ۴۰ ساعت و اسپانيا ۴۰ است. ساعت كار اجباري در آمريكا نیز ۴۰ ساعت در هفته است. بنابراین ساعت كار اجباري در بيشتر كشورهاي جهان ۴۰ ساعت است، ‌به جز شماري از كشورهاي جهان سوم كه ساعت كار اجباري در آنها عمدتا ۴۴ يا ۴۸ ساعت است.

جالب اینکه اغلب کشورهای نامبرده شده تعداد تعطیلی بیشتری در سال نسبت به ایران دارند. از طرف دیگر، گزارش مراجع بين‌المللي از نرخ دستمزد در سراسر جهان، از پايين بودن حداقل دستمزد نيروي كار ايراني نسبت به دستمزد دريافتي نيروي كار در ساير كشور‌ها خبر مي‌دهد. كارگران ايراني براي يک ساعت كار در هفته دستمزدي بالغ بر ۱.۱۲ دلار دريافت مي‌كنند، در‌ حالي‌ كه نرخ دستمزد در بيشتر كشورها بيش از ۵ دلار براي هر ساعت است.

بنا به اذعان وزارت كار، سهم دستمزد در هزينه توليد از ۱۳.۲ درصد در سال ۷۶ به ۷.۵ درصد در سال ۹۰ كاهش پيدا كرده است. روشن است كه با افزايش دستمزد كمتر از نرخ رسمي تورم و هزينه سبد معيشت میانگین يک خانواده در ساليان گذشته، اين درصد كمتر نيز شده است. وزارت كار در سال ۹۲ اعلام كرده بود كه ۶۰ درصد از کارگران كمتر از ۶۰۰ هزار تومان حقوق دريافت مي‌كنند؛ بدين‌ ترتيب دستكم ۶۰ درصد از كارگران ايراني در سال ۹۲ كمتر از حداقل‌هاي قانوني مصوب وزارت كار حقوق دريافت مي‌كردند.

بر پایه جدیدترین اعلام سازمان تامین اجتماعی، تعداد بیمه شده های مستقیم بالغ بر ۱۳ میلیون و یکصدهزار نفر است و از این تعداد ۸۰ درصد یا حداقل بگیر هستند یا در نزدیکی این عدد سر می کنند و از طرف دیگر ۶۰ درصد مخارج سازمان از محل سهم بیمه همین ۸۰ درصد در حال تامین است. این یعنی اگر به فکر جبران کاهش نرخ دستمزد نباشیم آینده سازمان تامین اجتماعی نیز به مخاطره خواهد افتاد.

نرخ دستمزد در ساير كشور‌ها


بنا بر گزارش سازمان همكاري اقتصادي و توسعه، دستمزد دريافتي كارگران در استراليا ۹.۵۴، بلژيک ۸.۵۷، ايرلند ۸.۴۶، فرانسه ۸.۲۴، هلند ۸.۲، آلمان ۷.۱۹، كانادا ۷.۱۸، انگليس ۷.۱۶، آمريكا ۶.۲۶، كره ۵.۸۵، ژاپن ۵.۵۲ و اسپانيا ۵.۳۷ دلار در ساعت است.

همچنين نرخ دستمزد در كشورهاي بحران‌زده پرتغال و يونان ۴.۴ دلار براي هر ساعت است، يعني حدود چهار برابر دستمزد كارگر ايراني. نرخ دستمزد در كشور تركيه نيز ۴۹.۳ دلار در ساعت است. اما شايد گفته شود كه متناسب با پايين بودن نرخ دستمزد در ايران، هزينه‌ها نيز پايين‌تر است. درآمد سرانه شاخص مناسبي براي قياس قدرت خريد مردم در كشورهاي مختلف است.

بانک جهاني درآمد سرانه ايرانيان در سال ۲۰۱۴ را ۵ هزار و ۴۴۳ دلار اعلام كرده است، در حالي كه درآمد سرانه كشورهاي همسايه نظير جمهوری آذربايجان ۷ هزار و ۸۸۴، بحرين ۲۴ هزار و ۸۵۵، عراق ۶ هزار و ۴۲۰، عمان ۱۹ هزار ۳۰۹، عربستان ۲۴ هزار و ۱۶۱ و تركيه نیز ۱۰ هزار و ۵۱۵ دلار است.

بر پایه این گزارش، درآمد سرانه كشورهاي استراليا، بلژيک، ايرلند، فرانسه، هلند، آلمان، كانادا، انگليس، آمريكا، كره، ژاپن و اسپانيا به ترتيب ۶۱ هزار و ۹۲۵ دلار، ۴۷ هزار و ۳۵۲ دلار، ۵۴ هزار و ۳۷۴ دلار، ۴۲ هزار ۷۳۲ دلار، ۵۲ هزار و ۱۷۲ دلار، ۴۷ هزار و ۸۲۱ دلار، ۵۰ هزار و ۲۳۵ دلار، ۴۶ هزار و ۳۳۲ دلار، ۵۴ هزار و ۶۲۹ دلار، ۲۷ هزار و ۹۷۰ دلار، ۳۶ هزار و ۱۹۴ دلار و ۲۹ هزار و ۷۶۷ دلار اعلام شده است.

وضعیت درآمد سرانه


در حالي كه نرخ دستمزد در كشورهاي پيشرفته دست كم پنج برابر دستمزد ايرانيان تعيين مي‌شود، قدرت خريد آنها نيز به همين قياس بيشتر است. اين شكاف بين ايران و كشورهاي همسايه نيز ديده مي‌شود و اگر از درآمد سرانه نجومي كشورهاي همسايه صاحب نفت چشم‌پوشي كنيم که ما نیز دارای همین ذخائر بوده و علاوه بر آن یکی از بزرگترین دارندگان گاز طبیعی هستیم، ‌كشورهاي تركيه و آذربايجان نيز درآمد سرانه بيشتري از ايران دارند.

بانک جهاني مي‌گويد درآمد مردم در كشورهايي كه درآمد سرانه‌اي پايين‌تر از ۴ هزار و ۱۲۶ دلار دارند، پايين است؛ درآمد مردم در كشورهايي كه درآمد سرانه‌شان بيش از ۴ هزار و ۱۲۶ و كمتر از ۱۲ هزار و ۷۳۵ دلار قرار مي‌گيرد، متوسط است و درآمد مردم در كشورهايي كه درآمد سرانه‌اي بيش از ۱۲ هزار و ۷۳۵ دلار دارند، بالا است. براساس درآمد سرانه ايرانيان در سال ۲۰۱۴، درآمد ايرانيان كمتر از متوسط است و قدرت خريد آنها از بيشتر كشورهاي جهان پايين‌تر است.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۹۴
انتشار یافته: ۳۴
الان فهمیدم چقدر بدبختیم
کو گوش شنوا؟
اگر دستمزد کارگران در کشور متناسب با هزینه های ایشان تعیین شود و کارگران دستمزد واقعی بگیرند کشور از بحران افزایش نرخ بیکاری هم خارج میشود چرا که بسیاری از افراد برای جبران کسری درامد دویا سه جا کار میکنند که باعث میشود جای افراد بیکاررا هم اشغال کنند.
به طبع ان هم فساد کمتر خواهد شد چون حداقل والدین فرصت خواهند داشت که به فرزندانشان بیشتر رسیدگی کنند
جمهوری اذربایجان دوهزارودویست تا از ما بیشتره؟!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۶ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۵
این اقتصادهای کوچک نفتی امسال با سقوط قیمت نفت درآمد سرانشون نصف شده
ممنون از تابناک برای پرداختن به اصلی ترین مسئله کارگران
ضمنا امکانات رفاهی و بیمه ای که دیگر کشور ها برای کارگران دارند و ایجاد کرده اند را نیز مقایسه کنید.
بيچاره ما كارگرا !
براي همينه كه مي گن فرار مغز ها و فرار دست ها .
کلا دید مردم جامعه ایران به کارگر ها نادرست است بیشتر مردم وقتی نام کارگر می اید یاد کارگر های بی سواد که بیل می زنند می افتند در صورتی که اینگونه نیست کارگران ساختمانی عده ای کمی از کارگران هستند بیشتر کارگران شاغل نه تنها بی سواد نیستند بلکه مدارک مهندسی مربوط به شغل خود و بالاتر دارند جدا از این اموزش های تخصصی زیادی در این رابطه می بینند که متاسفانه هیچ کدوم از این اموزش ومدارک در کار تاثییر گذار نیست... همین برداشت ها و نا اطلاعی مردم از وضعیت کارگر ها باعث شده حقوق کارگر ها به شدت پایین باشد اکنون حداقل حقوق برای یک ساعت کار ان هم بدون هیچ تخصصی در امریکا 25 دلار است در صورتی که یک کارگر متخصص دانشگاه رفته در ایران در ماه یک میلیون تومان در یافتی ندارد در مقابل ان کارگر ساده امریکایی که هیچ تخصصی ندارد تنها با روزی یک ساعت کار در طول 24 روز در ماه می تواند حقوقی چند برابر کارگر متخصص ایرانی بگیرد...
اين آمار و ارقام هيچ ارزشي براي ما نداره ما اينو مي دونيم كه با اين حقوقها نمي شه زندگي كرد فقط زنده مونديم
خيلي كار خوبي كردين
اصولا كارگر ايراني بايد اندازه كارگر فرانسوي كار كنه و اندازه كارگر امريكايي مزد بگيره

من هم بعنوان يك كارفرما ديدم با همين دستمزدهاي موجود نميتونم با كالاي چيني رقابت كنم به همه كس و همه جا هم بايد جواب پس بدم

پارسال همه پرسنل را تسويه حساب كردم سرمايه را گذاشتم تو بانك دارم از زندگي لذت ميبرم و به حماقت سالهاي گذشته خودم ميخندم
من بعنوان کارشناس رادیولوژی تو بیمارستان ساعتی 5000تومن دریافت میکنم
بابا! درآمد رو بیشتر کنن، و در عوض حق بیمه و مالیات رو هم ببرن بالا! ولی این دفعه خدمات درست و حسابی بدن .
چون حقوق کمه، حق بیمه و مالیات هم کم میدیم و دوباره واسه بیمارستان، دوا و دکتر کلّی باید از جیب پول خرج کنیم.
مقایسه دستمزد کارگران ایرانی با کارگران کشورهای عمدتا توسعه یافته یا ثروتمند مانند عربستان و ... شاید کار درستی نباشد و ایجاد توقع میکند همانطور که مقایسه دستمزد کارگر ایرانی با کارگران کشورهای فقیر نیز صحیح نیست و موجب سرکوب میشود .
لطفا دسمزد کارگر ایرانی را بر اساس کارآیی با دسمزد کارگران کشورهای هم سطح بررسی کنید .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۷ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۵
اگه کارگر بودی این حرفو نمیزدی . همه مردم یک جامعه باید در رفاه باشند در عین فعالیت کاری
با تشكر از شما چون تا بحال فقط قيمت بنزين و آب و برق و... اينجا را با خارج مقايسه مي كردند و اصلا پايين بودن درآمد رو مقايسه نمي كردند و بهتر حقوق را سريعا به قيمت جهاني كرد و هزينه ها رو هم جهاني كرد
مزد پزشکان ایرانی رو هم با سایر کشورها مقایسه کنین تا از خنده گریه کنین.
دستمزد کارگران پایین است + قیمت تمام شده بالا است
پاسخ ها
ایرج
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۹ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۵
باور کنید قیمت های خوارکی ها و میوه مسکن اروپای غربی از ایران پائین تر است
نرخ دستمزد ترکیه 4.93 دلار در هر ساعت است نه 49.3
اونوقت دو برابر اونها هم باید پول ماشین بدیم .
مقایسه ما با اونا فقط درد مارو زیاد میکنه
دستمزد کارگران را با هزینه های کارفرما باید در نظر گرفت در ایران کارفرمت ها در مقایسه با کشورهای دیگر گرفتاریهای بیشتری دارند و با مسایل و مشکلات زیادی اعم از نظام ناکارآمد مالیاتی و بیمه تامین اشتباهی درگیرند
درآمدایرانیان (البته قشر کارگروکارمند)کمتراز همه کشورهااست درحالیکه همه مالیات میدهند و80% اجناس راهم به قیمت جهانی می خرند
عزیز جان این را به ما می گویی ؟
سلام باتشكر از اين مقايسه بحق و خوبتان خواهشمنديم اين ارقام را براي نمايندگان مجلس علي الخصوص نمايندگان كارگري بفرستيد كه كارگران ايراني چقدر فقير وبيچاره هستند كه موقع اضافه حقوق نماينده دولت مي گويند تورم بوجود ميايد و نماينده كارگران هم كوتاه آمده و در طول سال يك كارگر بايد 10 جا كار كند تا بتواند زندگي خود را بچرخاند و از همه مهمتر اگر كارگر حقوقش را بموقع دريافت و همينكه حقوقش زير فقر نباشد مجبور نيست 10 جا كاركند و نفرات بيكار و تحصيل كرده بايد بيكار باشند
بعلت اینکه تشکلهای کارگری مستقل و قدرتمند وجود ندارد کارگران نمی توانند از حقوق خود دفاع کنند بنابرین هر سال قدرت خرید آنها کمتر میشود. علت اصلی رکود هم پایین بودن دستمزدها و به تبع آن پایین بودن قدرت خرید حقوق بگیران است
1.درآمد سرانه ايرانيان در سال ۲۰۱۴ را ۵ هزار و ۴۴۳ دلار .
2.درآمد سرانه كشورهاي استراليا، بلژيک، ايرلند، فرانسه، هلند، آلمان، كانادا، انگليس، آمريكا، كره، ژاپن و اسپانيا به ترتيب ۶۱ هزار دلار، ۴۷ هزار دلار، ۵۴ هزار دلار، ۴۲ هزاردلار، ۵۲ هزار دلار، ۴۷ هزار دلار، ۵۰ هزار دلار، ۴۶ هزا دلار، ۵۴ هزار دلار، ۲۷ هزار دلار، ۳۶ هزار دلار و ۲۹ هزار دلار اعلام شده است.
آیا یک کارگر ایرانی باندازه یک کارگر آلمانی یا ژاپنی بهره وری دارد ؟ اینکه فقط دستمزد کارگر سه برابر بشه مشکل حل میشه یا اینکه با موج جدیدی از اخراج مواجه میشیم ؟
تو این کشورها بهره بانکی چند درصد هست ؟
رتبه این کشور ها از نظر فساد اداری چند هست ؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۰ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۵
هیچ کدوم اینا توجیح درستی برای نرخ پایین دستمزد در ایران نیست. وقتی کارمند انگیزه نداشته باشه مسلما درست هم کار نمیکنه و بهره وریش پایین میاد.
در امدها از کارایی و تولید مرغوب و انبوه
می ایند. کشورهابی بیشترین درامدها را دارند که بهترین کالا هارا تولید میکنند.
درامد و تولید نسبت مستقیم دارند. در ایران تولید و مرغوبیت پایین است چنان که حتی مشتری داخلی نداردچه رسد به مشتری خارجی. در نتیجه فروش کم درامد کم. بر عکس کشورهای پر درامد حاصل از کار خوب.
"هزینه های خانوار شهری در سال جاری دستکم ۳ میلیون تومان و دریافتی بیشتر شاغلان مشمول قانون کار بین یک تا یک میلیون و ۲۰۰ هزارتومان است"
یعنی
اگر زن و شوهر در یک خانواده کار کنند باز هم پول کم می آورند مگر این که یکی از آنها شغل دوم داشته باشد.
باید "بازار کار" شفاف بشود
یعنی کارگر و کارمند از طریق وب سایتی بدانند هر شرکت چقدر پرداختی دارد و چه امکاناتی ارائه می دهد و...
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر