بازدید 23494

هدف عربستان از تشکیل ائتلاف 150 هزار نفری چیست؟

اعلام تصمیم دولت عربستان سعودی برای اعزام نیروی زمینی به سوریه، از روز گذشته تاکنون با واکنش های گوناگونی مواجه شده و هشدارهای متعددی نیز در این زمینه مطرح شده است. با وجود این، جدیدترین اخبار و گزارش ها از آغاز یک دوره تمرینی نیروهای نظامی توسط عربستان سعودی برای اعزام آن ها به سوریه جهت نبرد حکایت دارد.
کد خبر: ۵۶۶۰۷۸
تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۶ 06 February 2016
هدف عربستان از تشکیل ائتلاف 150 هزار نفری چیست؟اعلام تصمیم دولت عربستان سعودی برای اعزام نیروی زمینی به سوریه، از روز گذشته تاکنون با واکنش های گوناگونی مواجه شده و هشدارهای متعددی نیز در این زمینه مطرح شده است. با وجود این، جدیدترین اخبار و گزارش ها از آغاز یک دوره تمرینی نیروهای نظامی توسط عربستان سعودی برای اعزام آن ها به سوریه جهت نبرد حکایت دارد.

به گزارش «تابناک»، منابع مطلع به «سی ان ان» گفته اند، ریاض در حال برگزاری یک دوره تمرینی برای 150 هزار نیروی نظامی سعودی، سودانی، مصری و اردنی است تا آن ها را برای جنگ در سوریه آماده کند. به گفته منابع سعودی، این نیروها هم اکنون در خاک عربستان هستند و به زودی به سوریه اعزام خواهند شد.

این منابع همچنین می افزایند که مراکش، بحرین، امارات و قطر نیز نیروهای خود را از طریق مرز ترکیه وارد سوریه خواهند کرد و مالزی، اندونزی و بروئنی نیز شماری سرباز در اختیار عربستان سعودی قرار خواهند داد.

این اخبار پس از آن منتشر می شود که روز پنجشنبه، وزارت دفاع عربستان اعلام کرد آماده اعزام نیروی زمینی به سوریه است تا به زعم خود، به مبارزه با گروه تروریستی داعش بپردازد. گردآوری این نیروها از کشورهای مختلف، در چارچوب ائتلاف به اصطلاح ضد تروریستی انجام می گیرد که در ماه دسامبر توسط عربستان سعودی و با مشارکت 34 کشور شکل گرفت.

گفتنی است، انتشار خبر تدارک این نیروی قابل توجه برای اعزام به سوریه، در شرایطی است که طی دو روز اخیر، روسیه به عنوان یک بازیگر مهم و فعال در عرصه میدانی سوریه، نسبت به انجام چنین اقدامی هشدار داده و آن را مغایر با موازین بین المللی وبه مثابه اعلان جنگ دانسته است.

از سوی دیگر، توجه به دو نکته، موضوع تشکیل این نیروی بین المللی توسط عربستان برای اعزام به سوریه را روشن تر می سازد. نخست اینکه هرچند از ابتدای تشکیل ائتلاف ضد داعش به رهبری آمریکا، عربستان و دیگر کشورهای همسو با آن مشارکت خود را در این ائتلاف اعلام کردند، تاکنون هیچ گونه اقدام جدی و واقعی از سوی آن ها در جهت مبارزه با داعش صورت نگرفته است.

نکته دوم آنکه همین کشورها (عربستان و متحدانش) در یازده ماه اخیر درگیر جنگی در یمن علیه مردم این کشور و جنبش انصارالله بوده اند که با وجود تمام تلاش های صورت گرفته از سوی آن ها، تاکنون نتوانسته موفقیتی را برایشان به همراه داشته باشد و به یک جنگ فرسایشی تبدیل شده است. به این ترتیب، مشخص است در شرایطی که ارتش سوریه از سوی نیروهای بین المللی نیز حمایت می شود، این ناکامی بی تردید ـ احتمالاً با شرایطی بدتر ـ تکرار خواهد شد.

بنابراین، به نظر می رسد هدف از طرح موضوع اعزام نیرو به سوریه از سوی عربستان و اقدامات صورت گرفته در این راستا، بیش از هر چیز با هدف اعمال فشار بر دولت سوریه و متحدانش برای امتیاز دادن پای میز مذاکره از یک سو و قانع کردن روسیه به توقف حملات هوایی خود علیه مواضع معارضین از سوی دیگر صورت می گیرد. این در حالی است که وزیر خارجه روسیه صراحتاً اعلام کرده، عملیات نیروهای این کشور تا زمان ریشه کن شدن گروه های تروریستی در سوریه ادامه خواهد یافت.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی
آخرین اخبار