بازدید 16880

جان دادن در ۲۰ قدمی بیمارستان

تصادفی در میدان فاطمی و در مجاورت بیمارستانی رخ داد که شاهدان عینی از اقدام دیرهنگام مسئولان آن بیمارستان که بر سر بالین مصدوم نیز حاضر بودند گلایه داشتند
کد خبر: ۵۵۵۲۵۳
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۰ 20 December 2015
تصادفی در میدان فاطمی و در مجاورت بیمارستانی رخ داد که شاهدان عینی از اقدام دیرهنگام مسئولان آن بیمارستان که بر سر بالین مصدوم نیز حاضر بودند گلایه داشتند و مدعی بودند با وجود فاصله چند متری مصدوم با بیمارستان؛ در انتقال سریعش اهمال‌کاری شده است.

 به گزارش تسنیم، طی تصادفی که عصر روز شنبه 28 آذر در نزدیکی میدان جهاد (فاطمی) تهران رخ داد، برخی شاهدان مدعی بودند که در رسیدگی به این مصدوم که دختری بوده که در نزدیکی یک بیمارستان خصوصی دچار حادثه شده بود، تأخیر صورت پذیرفته است.

جان دادن در ۲۰ قدمی بیمارستان

در این راستا یکی از شاهدان این تصادف عنوان می‌کند: «دختر جوانی در اثر تصادف در مقابل بیمارستان (س) دچار ضربه مغزی و خونریزی شدید شده بود و یکی از مسئولان بیمارستان انتقال مصدوم را وظیفه آمبولانس می‌دانست و از انتقالش امتناع می‌کرد. در نهایت انتقال مصدوم پس از 20 دقیقه توسط همان پرسنل بیمارستان انجام شد».

در این رابطه امین صابری‌نیا رئیس مرکز حوادث و فوریت‌های پزشکی (اورژانس کشور) در پاسخ به این پرسش که اگر فردی در مقابل بیمارستان دولتی و یا خصوصی دچار حادثه شود آیا باید صبر کرد تا پلیس و یا اورژانس برای انتقال مصدوم بیایند؟ می‌گوید: خیر، بلکه همه بیمارستانها و اورژانس‌ها و حتی مراکز درمانی دولتی و یا خصوصی در شرایطی که وضعیت فرد مصدوم و یا بیمار تهدید آمیز و خطرمرگ وجود داشته باشد باید برای انتقال چنین موردهای سریع اقدام کنند تا کار احیاء و نجات فرد صورت پذیرد.

جان دادن در ۲۰ قدمی بیمارستان

صابری‌نیا با اشاره به قوانین مربوطه در این زمینه توضیح می‌دهد: در قانون مجازات؛ خودداری از کمک به مصدومین و رفع مخاطرات جانی (مصوب 5/3/54) ماده 1 عنوان شده است هر کس شخص یا اشخاصی را در معرض خطر جانی مشاهده کند و بتواند با اقدام خود یا کمک طلبیدن از دیگران یا اعلام فوری به مراجع یا مقامات صلاحیت‌دار از وقوع خطر یا تشدید نتیجه آن جلوگیری کند بدون اینکه با این اقدام خطری متوجه خود او یا دیگران شود و با وجود استعداد یا دلالت اوضاع و احوال بر ضرورت کمک از اقدام به این امر خودداری کند به حبس تا یکسال و یا جزای نقدی محکوم خواهد شد.

رئیس مرکز حوادث و فوریت‌های پزشکی کشور ادامه می‌دهد: همچنین در قانون آمده است که در چنین مواردی اگر مرتکب از کسانی باشد که به اقتضاء حرفه خود میتوانسته کمک موثری کند ولی از کمک کردن خودداری کرده باشد به حبس از 3 ماه تا دو سال یا جزای نقدی محکوم خواهد شد.

رئیس مرکز حوادث و فوریت‌های پزشکی کشور در نهایت خاطرنشان می‌کند: بنابراین بنده دقیقاً نص صریح قانون را عنوان کردم ولی چون از نزدیک این حادثه را مشاهده نکردم براین‌اساس جزئیات چگونگی رسیدگی به این مصدوم و مباحث دیگر آن باید توسط کارشناسان امر پیگیری شود.

جان دادن در ۲۰ قدمی بیمارستان

فرق اخلاق و وظیفه انسانی با قانون در کمک به مصدومان


در این راستا رضا لاری پور مشاور رئیس کل و مدیر کل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان نظام پزشکی نیز در رابطه با این حادثه عنوان می‌کند: قاعدتاً هر تصادف و یا مجروحیتی این چنینی باید با حضور پلیس و اورژانس برای انتقال به مراکز درمانی صورت پذیرد، بنابراین اگر چنین حادثه‌ای در نزدیکی بیمارستانی رخ دهد از نظر قانونی مسئولان آن بیمارستان وظیفه‌ای ندارند البته این جدا از وظیفه انسانی است. همانطور که مسئولان قوه قضائیه اگر یک حادثه‌ ای مانند چاقوکشی را ببینند تا زمانی که پرونده تشکیل نشود نمی‌توانند به آن رسیدگی کنند بنابراین حضور پلیس و اورژانس برای انتقال چنین مصدومان تصادفی طبق قانون الزامی اشت.

وی ادامه می‌دهد: البته یک مواقعی نیز وجود دارد که افراد نمی‌توانند به فرد مصدوم کمک کنند بنابراین بهتر است از کمک کردن خودداری کنند زیرا جان خودشان به خطر می‌افتد. مثلاً یک فردی در دریا در حال غرق شدن است و کسی که شنا نمی‌داند مسلماً نباید خود را به آب بزند چون جان خود به خطر می‌افتد. ولی تمام این موضوعات جدا از مباحث اخلاقی و انسانی است که افراد باید به همدیگر کمک کنند.

یک دقیقه‌های که 10 دقیقه تداعی می‌شود


همچنین در این رابطه حسن عباسی مدیر روابط عمومی اورژانس تهران نیز درباره تصادف میدان جهاد (فاطمی) عنوان می‌کند: بر اساس استعلامی که از همکاران اورژانسمان دریافت کردیم این حادثه در حدود ساعت 15 روز شنبه 28 آذر در حوالی میدان فاطمی رخ داد که ترافیک سنگینی نیز وجود داشت و وقتی هم نیروهای اورژانس به محل حادثه اعزام شدند مجبور شدند برای رسیدن به نقطه حادثه؛ خیابان فاطمی را یکطرفه طی کنند. ولی در نهایت وقتی بر سر صحنه حادثه رسیدند فرد مصدوم به بیمارستان (س) منتقل شده بود.

جان دادن در ۲۰ قدمی بیمارستان

مدیر روابط عمومی اورژانس تهران در تشریح بیشتر این حادثه عنوان می‌کند: براساس گفته همکارانمان حتی پلیس به آنها گفته بود که در مقابل بیمارستان مستقر شوند تا اگر بیمارستان در نهایت از پذیرش و ارائه خدمات به هر دلیل خودداری کرد بتوانند سریعاً مصدوم را به بیمارستان دیگر منتقل کنند ولی یکی از پرسنل بیمارستان عنوان کرده بود که کارهای پذیرش و درمان مصدوم در حال انجام است و احتیاج به انتقال به بیمارستان دیگری نیست.

عباسی درباره اینکه مردم و شاهدان عینی از اقدام دیر هنگام مسئولان این بیمارستان گلایه داشته‌اند, توضیح می‌دهد: البته این مسئله را دقت داشته باشیم که مصدوم خونریزی شدیدی داشته, از طرفی هم در چنین زمان‌هایی هر یک دقیقه برای شاهدان عینی به مثابهه 10 دقیقه می‌گذرد و معمولاً این زمان‌ها برای کسانی که از نزدیک حادثه را رویت می‌کنند طولانی است و این در شرایطی است که حتی شاهدان عینی به دلیل شرایط جوی حادثه نمی‌توانند به خوبی خونسردی خود را حفظ کنند تا اقدامات لازم انجام شود.

جان دادن در ۲۰ قدمی بیمارستان

عباسی عنوان می‌کند: همچنین تا به مسئولان بیمارستان درباره این حادثه اطلاع داده شود که فردی در مجاورت بیمارستانشان به کمک نیاز دارد و تا آوردن برانکارد و کارهای دیگر؛ یک زمان مختصری می‌گذرد, بنابراین همیشه این زمان‌ها برای مردم بسیار طولانی جلوه می‌کند.

مدیر روابط عمومی اورژانس تهران درباره زنده بودن یا فوت این مصدوم نیز به دلیل خصوصی بودن بیمارستان اظهار بی‌اطلاعی کرد.

نقش کروکی پلیس در تصادفات


براساس مشاهدات، یکی از نیروهای راهنمایی و رانندگی میدان فاطمی شرح حادثه را اینگونه بیان می‌کند: ما اولین نفرهایی بودیم که بر سر مصدوم رسیدیم و با کلانتری محل نیز تماس گرفتیم ولی متاسفانه همکاری‌های لازم در این مواقع صورت نمی‌پذیرد و در نهایت ماموران کلانتری 45 دقیقه بعد به محل حادثه آمدند.

جان دادن در ۲۰ قدمی بیمارستان

این مامور راهنمایی و رانندگی در پاسخ به این پرسش که چرا شما کروکی تصادف را ارائه نمی‌دهید تا سریعتر کار انتقال و دیگر موارد قانونی برای رایگان شدن هزینه‌های بیمارستانی صورت پذیرد, می‌گوید: اول اینکه خسارت بالای 5.5 میلیون تومان کروکی نمی‌خواهد ولی بالاتر از این باشد ما نمی‌توانیم کروکی بکشیم و باید مامور مربوطه بیاید, از طرفی هم تصادفات جرحی را باید ماموران نیروی انتظامی پلیس حضور داشته باشند.

همچنین در تماس با مسئولان این بیمارستان؛ سوپروایزر شیفت عنوان کرد که اطلاعاتی نمی‌توانند درباره این حادثه و روند درمانی مصدوم ارائه کند.

همچنین در تماس با ایرج حریرچی قائم مقام وزیر بهداشت نیز جهت پیگیری این موضوع؛ عنوان شد که آقای دکتر در جلسه‌ هستند و با گرفتن شماره تلفن خبرنگار عنوان شد که بعداً با خبرنگار مربوطه تماس گرفته می‌شود.

در نهایت با تماسی که با روابط عمومی معاونت درمان وزارت بهداشت صورت پذیرفت، آنها اعلام کردند که طی اطلاعی که از این حادثه یافتند این موضوع را تحت پیگیری قرار داده‌اند و چند ساعت دیگر اطلاع‌رسانی لازم در این باره صورت می‌پذیرد.
تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۸۴
انتشار یافته: ۱۵
تا بوده همین بوده...........
فقط ادعا داريم
هردم از این باغ بری میرسد
این اولین و آخرین حادثه نیست که مشاهده می کنیم. خیلی ناراحت شدم و افسوس و صد افسوس که همه چی رنگ ریا گرفته و فقط حرف زدن خوب درباره این موضوع ها باب شده ولی عمل کوش ؟؟
چقدر قیمت جان مردم برای بعضی ها بی ارزش شده!!!!
خدا این هموطن عزیز را رحمت کند . پسندیده نیست پرسنل درمان راتحت هر شرایطی آماج حملات وانتقادهای خود قرار دهیم
حتی دلمون به حال خودمون هم نمی سوزه ,بی تفاوت در حد اعلا . وقتی کمک دیگران به جانوران رو میبینیم......
این چیزها دیگه طبیعی شده تنها چیزی که ارزش نداره زندگی مردمه و فقط شاهد شعاریم
نیمه شب یک روز تابستانی درسال 1355 وقتی پدرم درحال رانندگی در جاده خزرآبادبسمت ساری بود اتومبیلی جلوی ما واژگون شد و پدرم من و خواهروبرادروماردم را از اتومبیل پیاده کرد و ازماخواست تا یک ماشین دربست بگیریم وبه خانه برویم و خودش دونفرمصدوم را که زن وشوهری بودند وبشدت خونریزی داشتند به بیمارستان منتقل کرد و بااقدام فوری خودمانع مرگ آن دونفربخاطرشدت خونریزی شد . نکته مهم وباورنکردی این بود که پدرمن خانواده خودش را نیمه شب در جاده در 20 کیلومتری ساری پیاده کرد تا به وظیفه انسانی خودعمل کند حال این ماجرا را مقایسه کنید با اتفاقاتی که اینروزها بارها وبارها رخ میدهد وکک هیچکس هم نمیگزد
وضعیت درمان های امدادی واقعا خیلی افتضاحه. اهمال کاری خیلی زیاده.
جماعت حاضر در صحنه دست به جیب! حداقل کاری که میتوانستید انجام بدهید اینه که می تونستید فضا را باز کنید تا مصدوم زجر نکشد ویا کاپشن ورو اندازی روی مصدوم می انداختید.
هم برای مسوولان بیمارستان و هم برای اون دختر جوون باید تأسف خورد. خدا رحمتش کنه...
واقعا جای تاسف داره، همه به نوعی درگیر مشکلات قانونی هستند. اشکال از قانون هست که چابک و تیز و فرز نیست. متاسفانه در بسیاری از مواقع قانون دست آدم را می بندد.
یه اخلاق زشتی که ماها داریم جمع شدن سر مصدومین بیچاره هست اونم در نزدیکترین و فشرده ترین حالت ممکن طوری که کلا اون فردیم که کمک می کنه نتونه کاری بکنه و اون مصدوم بیچاره هم دچار وحشت بشه من موندم تماشای خونریزی یه آدم چه جالبی داره اینقدر با دقت می خوان بینن می بینی تو جاده تصادف شده ماشین های اورژانس تو ترافیک موندن چرا همه ماشین های قبلی می خوان قشنگ قبل از رد شدن یه دل سیر صحنه تصادف رو ببین
چون در جامعه ی ما "چه کسی کشت" بر"چه کسی مرد" ارجحه در این موارد گویا مهم کروکیه تا عامل قتل رومشخص کنه در حالی که شناسایی مسبب مقتول رو زنده نخواهد کرد
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل