دولت باکو برای حمایت از وهابی ها، ایران را متهم می کند!

هرچند این یکی از تحولات داخلی در کشور آذربایجان محسوب می گردد، متأسفانه بعد از این اتفاقات، انگشت اتهام به سمت ایران روانه گشت. به نحوی که علیار صفرلی، سفیر سابق جمهوری آذربایجان در ایران در مورد حوادث نارداران اعلام نمود...
کد خبر: ۵۵۲۰۵۸
|
۱۴ آذر ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۰ 05 December 2015
|
22365 بازدید
|
۹
چند روزی است، تحولاتی تلخ در یکی از روستاهای اطراف پایتخت یکی از کشورهای همسایه ما رخ داده که برخی نگرانی ها را ایجاد کرده است. منطقه «نارداران»، یکی از قدیم ترین روستاهای باکو است، که از لحاظ دینی وضعیت بسیار متفاوتی نسبت به سایر مناطق در کشور آذربایجان دارد. منطقه نارداران به خاطر حرم امامزاده بی بی رحیمه، خواهر گرانقدر امام رضا(ع) و حضرت معصومه (س) از شهرت مذهبی در جمهوری آذربايجان برخوردار است و از مهمترین مراکز تشیع در این کشور محسوب می‌شود.

به گزارش«تابناک»، چند روز قبل عده ای از وهابی ها و سلفی های دولت باکو، به حسینیه ای در نزدیکی مرقد بی بی رحیمه حمله کردند و درگیری بین شیعیان و وهابی ها شکل گرفت. پلیس دولت باکو نیز پس از حضور در محل با جانبداری از وهابی ها اقدام به ضرب و شتم و کشتار شیعیان کرد. پلیس دولت باکو همچنین عده ای از مردم و علمای شیعه این منطقه را دستگیر کرده است؛ مسأله ای که باعث واکنش علمای بلاد اسلامی به این عمل حاکمان باکو شده است.

در پی این حمله خشونت آمیز نیروهای ویژه به مجلس عزاداری اربعین در نارداران ، پنج تن از شیعیان شهید و بیش از ده تن نیز زخمی و بازداشت شدند. این منطقه یک هفته تحت محاصره نیروهای امنیتی قرار داشت. همچنین در درگیری پلیس جمهوری آذربایجان با مردم نارداران از توابع باکو، شش تن کشته و چند تن زخمی شدند. پلیس در این درگیری چند نفر از جمله طالع باقر اف رئیس جنبش اتحاد مسمانان این کشور را بازداشت کرد.

وزارت کشور جمهوری آذربايجان در بیانیه ای اعلام کرد: این عملیات با هدف دستگیری سرکردگان گروه   اتحاد اسلامی» صورت گرفت و در آن چهار فرد افراطی و دو مأمور پلیس کشته شدند.

مردم نارداران در اعتراض به این اقدام پلیس در میدان امام حسین (ع) نارداران، تجمع کردند و با مأموران درگیر و آزادی بازداشت شدگان را خواستار شدند. گروهی از معترضان نیز در مقابل اداره پلیس در منطقه صابونچی تجمع کردند. این در حالی است که چندی پیش، طالع باقر اف رئیس جنبش اتحاد مسمانان جمهوری آذربایجان از زندان آزاد شده بود و مواضع تندی علیه حاکمیت آذربايجان دارد.

هرچند این یکی از تحولات داخلی در کشور آذربایجان به شمار می رود، متأسفانه پس از این اتفاقات انگشت اتهام به سمت ایران روانه گشت. به نحوی که علیار صفرلی سفیر سابق جمهوری آذربایجان در ایران در مورد حوادث نارداران اعلام نمود: «بی شک و تردید، ایران نقشی در حوادث نارداران دارد. چهار سال در ایران به عنوان سفیر کار کردم. زمانی که من در این کشور فعالیت می کردم، شاهد رفت و آمد ناردارانی ها به ایران و نیز افرادی از ایران به نارداران بودم».

این اظهارات باعث شد که سفارت جمهوری اسلامی ایران در باکو طی یک بیانیه رسمی اعلام نماید که ایران هیچ نقشی در این حوادث نداشته است. همچنین سفارت ایران در بخشی از بیانیه خود به انتشار عکس بوسیدن دست یکی از مراجع تقیلد ایران اشاره می کند و بیان می دارد: «برخی رسانه‌های جمهوری آذربایجان با پخش یا انتشار تصاویری از دیدار آیت الله العظمی نوری همدانی با مردم جمهوری آذربایجان و بوسیدن دست ایشان توسط چند نفر، سعی در القای وابستگی آنان به ایران می‌نمایند. لازم به ذکر است که ابراز ارادت به علمای دینی از صدر اسلام مرسوم بوده و حتی مردم جمهوری آذربایجان نیز در دوره های مختلف در دیدار با مجتهدین و علمای بزرگی چون آیات عظام لنکرانی، اردوبادی، بادکوبه ای، گنجوی، قبائی و...به آنان ادای احترام کرده و برخی نیز دست آنان را می بوسیدند».

در واقع در حالی جای پای وهابی ها و ترکیه در این بحران به وضوح دیده می شود، برخی جریانات افراطی در منطقه برای پوشش اقدامات خودشان انگشت اتهام را به سمت ایران نشانه گرفته اند. در کنار رسوایی های جریان وهابی ـ تکفیری، جریان نورچی های هدایت شده از ترکیه نیز به علت بروز اختلافات داخلی در ترکیه، در جمهوری آذربایجان نیز به میزان زیادی افشا شده بودند و تحرکات این جریان نیز علیه تشیع، ثمره زیادی برای خود این جریان و مؤتلفان آتئیست و صهیونیستش نداشت.

همچنین به نظر می رسد، صهیونیست ها با آگاهی از کاهش مشروعیت دولت پس از انتخابات پارلمانی، خواسته های جدیدی از باکو با محوریت تشدید سرکوب شیعیان مطرح کرده اند، از این روی، حمله به نارداران و آغاز موج جدید سرکوب شیعیان در جمهوری آذربایجان، مطالبه ای صهیونیستی – وهابی است که مشخصا از اسراییل و عربستان سعودی هدایت می شود.

این تحولات نشان می دهد که مثلث وهابیت، ترکیه و صهیونیست ها در این روزها تمام تلاش های خود را برای جلوگیری از شکست منطقه ای می کنند. در همین راستا نیز از هیچ تلاش تفرقه اندازانه برای جلوگیری از شکست سیاست های تفرقه افکنانه خودشان دریغ نمی کنند و متأسفانه از هیچ اتهامی به ایران نیز پروا ندارند.


تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۱۴
انتشار یافته: ۹
ناشناس و کارشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۴
سفیرآذربایجان در ایران فرا خوانده شود و تذکر شدید جمهوری اسلامی همـ به کشور آذربایجان و هم کشتار شیعیان داده شود.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۴
دولت باكوغلط ميكندكه ايران رامتهم ميكند من بعنوان يك آذري زبان ايراني رفتار وحشيانه واتهامات بيجاي باكوراعليه ايران محكوم كرده و مسكو رابه هشياري بيشتر درخصوص جمهوريهاي تازه استقلال يافته توصيه ميكنم چون موسادروي يهوديان واهل تسنن آذربايجان حساب بازكرده است تا بدينوسيله روسيه وايران راتحت فشاربگذارد
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۴
من به عنوان یک ایرانی که اجداد م ترک زبان هستند از آن عده که به خاطر برنامه فتیله رگ غیرتشان بلند شد میپرسم چرا حالا سکوت کرده اند وچیزی نمی گویند .اآیا مردم شیعه جمهوری آذربایجان به آنها نزدیکترند یا یک عده حامیان داعش واسراییل.
ناشناس
|
Netherlands
|
۲۱:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۴
بنده به عنوان یک ترک آذربایجانی شیعه می گویم :الهام دنبال رو صهیونیست نباش راه بجایی ندارد.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۴
خیلی جالبه کشوری که قانونا مال ایرانه ولی مااز قراردادمون باشوروی برای احترام به ملتشون چشم پوشی میکنیم اینطوری داره باپررویی عمل میکنه،شیعیان آذربایجان برای احقاق حقوقشون باید قیام کنن
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۴
سلام
از کوتاهی در مقابل اف های آذربایجان پرهیز نمایید و به آنان اجازه ندهید تندروهای تکفیری و عثمانی پرورش دهند که جمع کردن آن سخت است.
مصفی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۴
دولت باکو با این اتهام نشان داد که از نظر سیاسی واقعا بیشعور و نفهم می باشد این را احمق ترین ادم نیز می داند که دولت ایران یک دولت شیعه است و هیچ موقع جان شیعیان را به خطر نمی اندازد
محمد از تبریز
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۴۰ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۴
با حوادث اخیر وبه گوشه رانده شدن ترکیه دولت علی اف در حمایت از اردغان احتمال می رفت همچین مانوری بدهد
از تبريز
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۴
اين بي عرضه ها اگر قدرت و نيرو دارند بروند قره باغ را آزاد نمايند نه اينكه عامل تركيه اسراييل و عربستان باشند
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # کالابرگ # حقوق بازنشستگان # انفجار بندرعباس
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟
الی گشت