تکنولوژی فلش در حال ساخت در مجتمع مس سرچشمه نسبت به تکنولوژی موجود از نظر اقتصادی و کاهش هزینه ها بسیار به صرفه است و تحولی شگرف در فرایند ذوب پدید می آورد.
به گزارش تابناک اقتصادی، عباس صفرزاده مدیر ذوب مجتمع مس سرچشمه با بیان این مطلب گفت: براساس اطلاعات موجود، با احتساب مجموعه در حال احداث سرچشمه تنها 4 ریورب از این تکنولوژی در دنیا استفاده می کنند.
وی در خصوص مزایای تکنولوژی فلش اظهار داشت: ذوب کنسانتره با کوره های فلش بسیار مقرون به صرفه و با راندمان بالایی همراه است و برای ذوب کنسانتره در این کوره ها به جای سوخت های فسیلی از اکسیژن استفاده می شود که در نتیجه علاوه بر افزایش تولید، کنترل آلودگی محیط زیست را نیز به همراه خواهد داشت.
صفرزاده در تشریح چگونگی عملکرد این تکنولوژی اظهار داشت: شارژی که در کوره ریورب ریخته می شود، حداقل 20 الی 30 دقیقه زمان می برد تا ذوب شود اما در تکنولوژی جدید هنگامی که کنستانتره وارد کوره می شود، تنها 2 ثانیه طول خواهد کشید تا ذوب شود و در نهایت عیار تولیدی نیز افزایش خواهد یافت.
مدیر ذوب مجتمع مس سرچشمه ادامه داد: در کنورتورها زمان دمش طولانی است تا جایی که 10 تا 11 ساعت زمان برای دمش سرباری مس لازم است اما بعد از اینکه از تکنولوژی فلش جدید استفاده شود چون عیار بالاست کل زمان سیکل 6 ساعت خواهد شد و سوخت مصرفی با استفاده از اکسیژن در فرایند ذوب کاهش پیدا میکند.
صفرزاده در خصوص وضعیت تکنولوژی در حال ساخت مجتمع مس سرچشمه گفت: تکنولوژی فلش سرچشمه که بوسیله پیمانکار ایرانی و با مشارکت شرکت فلاندی در دست احداث است، یکی از فلشهای بروز دنیا است که قادر است 282 هزار تن آند و به اضافه قراضهای که از آن تولید میشود، می تواند در آینده در حدود 350 هزار تن افزایش تولید بوجود آورد.
وی در خصوص آلایندگی فلش جدید در مقایسه با تکنولوژی فعلی بیان کرد: گازی که از کوره ریورب خارج میشود، دارای 2 درصد گوگرد است که تبدیل این گاز به اسید، کاری پر هزینه است ولی در زمانی که کوره فلش جدید راه اندازی شود درصد SO2 در گاز خروجی فلش بالاست و کل گاز به کارخانه اسید انتقال داده میشود و در نتیجه هیچ گازی نخواهیم داشت و آلایندگی برطرف خواهد شد.
مدیر ذوب مجتمع مس سرچشمه در ادامه درباره توانایی متخصصان داخلی شرکت ملی صنایع مس ایران در خصوص ساخت کوره های واحد ذوب گفت: در حال حاضر 98 درصد کوره های نسوز تولید داخل است و تنها 2 درصد از این کوره ها وارداتی است که با جلساتی که در این راستا برگزار شده است امیدواریم 100 درصد کورهها از طریق تولید در کشور ساخته شود.تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.