بازدید 33733

تولید عسل بی‌زنبور و آبلیمو بدون لیمو

کد خبر: ۵۲۶۹۷۰
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۵ 26 August 2015
تقلب گسترده در بازار مواد غذایی، موج بی‌اعتمادی مشتریان ایرانی را به دنبال داشته است اما این تقلب‌ها به موارد جزیی و کم‌اهمیت خلاصه نمی‌شود و حالا در غیاب نظارت‌های کارآمد، گاهی اخبار هولناکی از پدیده تقلب در بازار مواد غذایی شنیده می‌شود.

روزنامه شهروند در ادامه نوشت: در این شرایط سودجویان با هدف به دست آوردن بالاترین سود ممکن از تجارت کثیف خود دست به تقلب‌هایی می‌زنند که این روزها نگرانی‌های جدی برای سلامتی مردم را به دنبال داشته است. تولید ١٠ تن آبلیمو از تنها ٤ لیتر اسید سولفور و گوگرد به تنهایی سود کلان بازیگران این تجارت غیراخلاقی را فاش می‌کند. کافی است بدانید در شرایطی که متوسط برداشت عسل طبیعی از یک کندو تنها ٣ تا ١٤ کیلوگرم است، متقلبان از یک کندو با استفاده از شکر ٨٠ کیلوگرم عسل برداشت می‌کنند و دسته دیگری عسل‌هایی به بازار روانه می‌کنند که از قند مصنوعی و بدون دخالت زنبور ساخته شده است. در بازار روغن زیتون نیز برخی تجار در بسته‌بندی‌های شیک، کالایی با عنوان روغن زیتون خارجی به مشتریان عرضه می‌کنند که درواقع یک نوع روغن خطرناک صنعتی و ارزانقیمت است که برای ساخت کرم و پمادها مورد استفاده قرار می‌گیرد و مصرف خوراکی آن در تمام کشورها منع شده است و متقلبان داخلی نیز بدون میوه زیتون و با استفاده از پارافین و روغن مایع و اسانس شیمیایی زیتون، اقدام به تولید روغن زیتون تقلبی می‌کنند.

نکته غم‌انگیز ماجرا این است که به گواهی مسئولان سازمان استاندارد نام برخی برندهای سرشناس مواد غذایی کشور در لیست متقلبان بزرگ دیده می‌شود و همین اواخر یکی از همین برندهای سرشناس به جریمه مالی ٩٠٠‌میلیون تومانی محکوم شده است.

اما حلقه مفقوده این بازار، نظارت‌های قانونی است که اجرا نمی‌شود. براساس قوانین موجود ناظران آزمایشگاهی کارخانه‌های تولیدی نباید در استخدام مالی کارفرما باشند و باید حقوق خود را از نهادی مستقل دریافت کنند. ولی این قانون سال‌هاست که در ایران رعایت نمی‌شود و دربسیاری از موارد کارکنان و متخصصین آزمایشگاه‌های کنترل کیفی کارخانجات حقوق خود را از کارخانه‌دار دریافت می‌کنند و همین موضوع موجب می‌شود که کیفیت فدای ارتباط مالی کارفرما و ناظران شود. در این گزارش به‌طور مفصل به سه کالای بازار مواد غذایی پرداخته‌ایم که در صدر تقلب‌های بزرگ و عمده قرار دارند.

اسیدی که خاک را نابود می‌کند!

آبلیمو یکی از بزرگترین تقلبات بازار مواد غذایی ایران را تشکیل می‌دهد. بنا به ادعای «محمد میررضوی» دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران و عضو کانون انجمن‌های صنفی مواد غذایی ٩٩‌درصد آبلیموهای موجود در بازار کشور تقلبی هستند و متقلبان از این بازار سود هنگفتی به جیب می‌زنند. او در گفت‌وگو با ایسنا اعلام کرده که برای تشخیص این سود کلان کافی است که بدانید تنها با ٤ لیتر اسید سولفور و گوگرد، می‌توان بدون استفاده از لیمو ١٠ تن آبلیموی تقلبی تهیه کرد. 
نکته غم‌انگیز بازار آبلیمو این است که حتی برخی برندهای بزرگ و سرشناس بازار ایران نیز از این سود هنگفت چشم‌پوشی نکرده و بارها در گزارش‌های سازمان استاندارد نام سرشناس‌های این صنعت دیده شده است، تا آن‌جا که به‌تازگی یکی از همین برندهای سرشناس به ٩٠٠‌میلیون تومان جریمه از سوی سازمان تعزیرات محکوم شده است. گرچه کارشناسان معتقدند امکان تشخیص آبلیموی تقلبی به جز در آزمایشگاه وجود ندارد، اما برای دانستن این موضوع کافی است یک استدلال ساده را درنظر بگیریم: قیمت تمام شده آبلیموی صنعتی از نرخ لیموترش تازه در بازار پایین‌تر است. یک کیلوگرم لیموترش تازه در بازار بین ١٢ تا ١٧‌هزار تومان قیمت دارد. این درحالی است که یک لیتر آبلیمو بسته‌بندی حدود ٨ تا ١٠‌هزار تومان قیمت گذاری شده است.

بعد دوم این ماجرا نکات تکان‌دهنده‌ای است که کارشناسان و مسئولان درباره تبعات مصرف آبلیموی تقلبی اظهار می‌کنند. «مهدی پورهاشم» مدیرکل سابق استاندارد و تحقیقات صنعتی تهران دراین‌باره به «ایسنا» گفته است که آبلیموهای تقلبی دودسته هستند. یک دسته آبلیمویی که بدون استفاده از میوه لیمو تولید می‌شود که محتوای آن اسید سولفور و گوگرد است و دسته دوم آبلیموی بسیار رقیق طبیعی با مقادیر بالای ترکیبات شیمیایی است.

وی ادامه می‌دهد: میزان مجاز استفاده از متابی سولفیت سدیم که یک ماده شیمیایی است در حد ٢٥٠ پی‌پی‌ام است، زیرا این ماده مانع از تغییر رنگ و فساد میکروبی آبلیمو می‌شود. این در حالی است که نتایج آزمایش آبلیموهای موجود در بازار نشان می‌دهد که در برخی از آنها تا ٥ برابر یعنی نزدیک ١٢٥٠ واحد متابی سولفیت موجود است.

«مرتضی خدایی» رئیس شعبه ویژه رسیدگی به جرائم و تخلفات پزشکی و بهداشتی سازمان تعزیرات حکومتی تهران نیز در گفت‌و‌گو با «عصر ایران» به نکات تکان‌دهنده‌ای از بازار آبلیموهای تقلبی اشاره کرده است. او دراین‌باره می‌گوید: در برخی موارد متقلبان اقدام به عرضه آبلیمو با آرم استاندارد کرده بودند. آبلیموهایی که به هیچ عنوان قابلیت مصرف انسانی ندارد و حتی برای معدوم کردن آن با مشکل مواجهیم. زیرا این آبلیموها آثار مخرب زیست محیطی داشته و حتی برای خاک مخرب است و به همین دلیل سازمان حفاظت محیط‌زیست برای معدوم کردن آن محدودیت‌های قانونی اعمال کرده است اما این محصولات که خاک تحمل آن را ندارد به راحتی تولید و به مصرف انسانی می‌رسد.

تولید عسل بدون دخالت زنبور

عسل تقلبی همپای آبلیمو در صدر تخلفات بازار مواد غذایی قرار دارد. به‌طوری که نقل قول‌های متفاوت از ‌درصد بالا و نزدیک به ٩٠‌درصدی سهم عسل تقلبی از بازار این ماده غذایی خبر می‌دهند. البته تعریف‌ها از عسل تقلبی متفاوت است و برهمین اساس عده‌ای خوراندن محلول آب شکر به زنبور را تقلب نمی‌دانند. این در شرایطی است که دسته‌ای دیگر از کارشناسان هرگونه تغییر غیرطبیعی در فرآیند تولید ماده غذایی را نوعی تصرف و تقلب می‌دانند. با این حساب تقلب جالب دیگری در این بازار وجود دارد و آن تولید عسل بدون دخالت زنبور است. «عفت رئیسی» مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران در این‌باره به «شهروند» می‌گوید: در کشور ما سه نوع عسل وجود دارد، نوع اول عسل‌های طبیعی و نوع دوم عسل‌های تغذیه‌ای هستند که در تولید نوع دوم به زنبور مخلوط آب و شکر خورانده می‌شود و در نوع سوم که عسل‌های دست‌ساز نامیده می‌شود متقلبان با گلوکز و اسانس و بدون دخالت زنبور عسل تولید می‌کنند.

او توضیح داد: متوسط برداشت عسل طبیعی از هر کندو بین ٣ تا ١٤ کیلوگرم در نوسان است این درحالی است که در شرایط تولید عسل تغذیه‌ای و با استفاده از آب شکر برداشت از یک کندو تا ٨٠ کیلوگرم نیز می‌رسد!

رئیسی با بیان این‌که قیمت عسل طبیعی بین ٤٠تا ٦٠‌هزار تومان است، هرنوع عسل ارزان‌تر از این قیمت را تقلبی دانست و گفت: کنترل کیفی عسل درحال حاضر زیرنظر چند دستگاه است و این برخورد جزیره‌ای در نظارت‌ها مشکل ساز شده است. ضمن این‌که سازمان ملی استاندارد، استاندارد اجباری عسل را به استاندارد تشویقی تغییر داده و همین امر باعث افزایش تخلفات در زمینه تولید عسل شده است.

به‌گفته کارشناسان مصرف قند و شکر مصنوعی مورد استفاده در عسل‌های دست ساز به‌ویژه برای بیماران بسیار خطرناک است و موجب تشدید عوارض بیماری‌هایی مانند سرطان، دیابت و بیماری‌های هورمونی می‌شود.

فروش روغن پماد و کرم به جای روغن زیتون!

روغن زیتون یکی دیگر از رکوردداران تقلب در بازار ایران است. به گفته کارشناسان سازمان استاندارد روغن زیتون تقلبی بدون استفاده از میوه زیتون و با ترکیب پارافین، روغن مایع و اسانس زیتون ساخته می‌شود، اما تقلب در این کالا به همین موضوع محدود نمی‌شود و نوعی روغن زیتون در بازار ایران وجود دارد که اصولا مصرف خوراکی ندارد و در سایر کشورها برای تولید خمیر دندان، پماد و کرم مورد مصرف قرار می‌گیرد. این نوع روغن زیتون که با فعل و انفعالات شیمیایی و از تفاله زیتون (پومیت) استخراج می‌شود بسیار خطرناک و سرطان زاست و مطابق قوانین کشور واردات و عرضه آن به‌عنوان روغن خوراکی ممنوع است. اما سودجویان این نوع روغن زیتون را با یک‌سوم قیمت از کشورهایی مانند ترکیه و ایتالیا وارد کرده و با نرخ روغن زیتون خوراکی به مشتریان ایرانی می‌فروشند.

«محمدعلی یوسفی» مدیرکل استاندارد گیلان در این‌باره به ایسنا می‌گوید: روغن‌های زیتونی که به صورت فله یا در بسته‌بندی‌های زیبا و با نام‌های خارجی از مبادی غیرقانونی وارد می‌شوند، روغن تفاله زیتون است که با پارافین خوراکی مخلوط هستند و طبق آزمایش‌های انجام شده، اغلب این روغن زیتون‌ها به لحاظ افزودنی‌های غیرمجاز سرطان‌زا هستند.

«رمضان ملک‌رودی» عضو شورای ملی زیتون نیز در این‌باره به «ایرنا» توضیح می‌دهد: روغن زیتون طبیعی از گوشت میوه تازه و به روش‌های مکانیکی استخراج می‌شود، اما ممکن است ٥ تا ٧‌درصد روغن در تفاله زیتون باقی بماند که توسط تجهیزات روغن‌کشی قابل استحصال نیست و بنابراین با استفاده از گرما، حلال‌ها و فعل و انفعالات شیمیایی به‌طور مجدد از این تفاله روغن گرفته می‌شود که به هیچ عنوان کیفی نیست و به دلیل خطر بالای مواد شیمیایی حلال، مصرف خوراکی آن منع شده است و فقط مصرف صنعتی دارد.

ملک‌رودی ادامه می‌دهد: در سایر کشورها روی بسته‌بندی روغن پومیت حتما این موضوع را عنوان می‌کنند تا اشتباهی به مصرف خوراکی نرسد، اما در ایران برخی تجار برای برخورداری از حاشیه سود بالاتر این روغن را ارزان‌تر از روغن خوراکی زیتون می‌خرند و با عنوان روغن زیتون خوراکی به بازار عرضه می‌کنند.

براساس اعلام انجمن صنایع غذایی ایران مارک‌های ولئو (Vawleo)، پوماس(Pomace)، آلبانو (Albano)، استیلا(Stilla)، زر(Zer)، پانتئولی(panteoli) و اورزانو (urzanoe) برخی از برندهای روغن زیتون تقلبی وارداتی در بازار ایران هستند.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲۱۳
انتشار یافته: ۳۵
باید این واحدها و افرادشان را با هم پلمپ کرد و دیگر به انها اجازه ندهند در صنعت غذایی فعالیت نمایند .
بعد میگن چرا سرطان زیاد میشه!!!!
با سلام و احترام
ضمن تشکر از اطلاع رسانی انجام شده ، متاسفانه در همین گزارش برخی موارد خلاف واقع مطرح گردیده است که ضروری است با احتیاط بیشتری طرح گردد از جمله تقلبی بودن کلیه عسل های زیر قیمت 40000 تومان ،که در راستای گرانفروشی مطرح گردیده است.
در مناطق جنوبی فارس می توانید عسل با اطمینان کامل با قیمت زیر 30000 تومان تهیه کنید.
پاسخ ها
شوکا
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
خوده بنده عسل بسیار مرغوبی رو از کندوداران سبلان خریدم کیلویی 20 هزار تومن با موم. عسلش عالی است.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
پسر جون اینا راجع به تهرانه
خدا عاقبت مارو بخیر کنه
وای بر کم فروشان و متقلبین ای کاش قران عظیم رو میخوندند و میدیدند سر قوم شعیب به خاطر این کارها چه آمد آیا از خشم خدا گریزی داشتند
خدا لعنت کنه انهایی رو که برای سود بیشتر با جان مردم بازی میکنن و مردم رو دچار هزار مشکل و گرفتاری و بدبختی میکنن یک لحظه فکر کنن آیا این پول ها خوردن داره
همه اینها درست ... پس اداره کل استاندارد ، بهداشت و سایر ادارات ذیربط چیکاره هستند ؟
با این اوصاف فقط اعلام کنید چه اقلامی قابل خوردن و غیر تقلبی هستند. ظاهرأ بازار ایران از انواع مواد غذائی تقلبی اشبا شده است و محصولات خوب انگشت شمار هستند که احتمالأ بسیار گران هم می باشند. فقط خدا بدادمان برسد!!!
درایران برای راحتی کار مسئولان فقط می گویند نخرید ولی از نظارت خبری نیست.
لطفا اسامی شرکتهای متقلب که جرم آنها محرز شده است را اعلام کنید تا مردم مراقب خودشان باشند و مجازات این قبیل از خدا بیخبران باید سنگین تر از اینها باشد
مماشات تا کی , سلامتی وجان مردم چقدر مهم است ؟
تعزيرات حكومتي ، وزارت بهداشت پس كجا هستند
یعنی واقعا یکی نیست دلش بحال این مردم مظلوم ایران بسوزه تا به کی باید این از خدا بی خبران به کارهای خلافی که با سلامتی مردم بازی میکند ادامه دهند و برخوردی با انها صورت نگیرد.
ایا اشتغال کثیفی که این کارخانه ها ایجاد میکنداینقدر مهم است که حاضرند مردم سلامتیشان بخطر بیافتد ولی انها به کارشان ادامه دهند.
آن برند 900 میلیون جریمه شد ولی چرا اسمش اعلام نشد تا مردم دیگر نخرند ونخورند.آیا تازی کردن با جان مردم درست است؟
طریقه مبارزه با این جنایتکارها اعلان نام و برندشونه تا مردم با نخریدن جوابشونو بدن تا دیگه کسی به فکر چنین تقلبی نیوفته هر چقدر جریمشون کنید چه فایده باز هم کارشونو انجام میدن ، چرا باید مردم تاوان بدن این جریمه تو جیب دولت میره اما وقتی سلامتی مردم از دست رفت هزینه مالی و جانیش از مردم هدر میره
حداقل کاری که به هنگام خرید عسل می توانیم انجام بدهیم اینه که عسل رو با همان مومش که داخل حفاظ چوبیه خریداری بکنیم و از خرید عسلی که تو شیشه بصورت شیره هست خودداری نمود
اونوقت تعجب نكنيد اگر زلزله و سيل و بلا از آسمان و زمين نازل شود!
از ما گفتن بود! چند شب پيش خوابي ديدم! كه در يك كلام تعبيرش دست درازي به مال مردم بود و پس از آن در مكان هايي كه نمي‌شناختم و نديده بودم خواب ديدم افرادي از ديوار بناهايي زيبا بالا مي روند و كاشي آبي از ديوار بر مي‌دارند و سپس برداشتن كاشي ها سبب شد كه آواري عظيم بر جمعيتي كثير ريخته شد!!!
دو هفته در فكر بودم كه تعبير خواب چيست!! كه پس از آن علائمي از زلزله در تهران به طور پراكنده گزارش شد!! چندان زماني از رويت اين خواب نگذشته بود!! سخت پريشان شدم!! و با جستجو در تعبير خواب ديشب فهميدم كه تعبير آن چنان رفت كه آن كاشي هاي آبي ثروت مردم است كه عده اي آن را بي اجازه از بناهايي ناشناس بر مي دارند و سپس ريزش آوار!!
پروردگارا! عاقبت ما را با رفتار خودخواهانه و نامسلمان وار عده اي حريص ختم به خير بفرما!!
من آنچه شرط بلاغت است با تو گفتم
تو از گفته من خواه پند گير و خواه ملال!
آخه چرا با جون مردم بازی می کنن؟؟؟؟؟!!!!!!
به دست آوردن ثروت به چه قیمت ؟؟؟؟؟؟!!!!
چطور می تونن شاهد درد و بیماری مردم یاشن و باز هم به این کار کثیفشون ادامه بدن ؟؟؟؟؟
خدا لعنتشون کنه که این قدر سلامتی مردم براشون بی ارزشه .
خوب برادر من برند آبلیموهای تقلبی رو هم میگفتی
بعد میگید بارندگی 18درصد کم شده...
من آغاز کمپین نخریدن آبلیمو را پیشنهاد و اعلام می کنم.
آقا وقتی 99 درصد قلابیه و نخوردنش باعث سلامتی و خوردنش باعث بیماری و مرگه مگه مرض داریم پول بدیم خودمان را بکشیم.
من دیگه آبلیمو شیشه شده را با هر علامتی که روی شیشه‌اش باشه نمی خرم. شما هم همین کار را بکنید. تا دست این ها از جیبتان کوتاه بشه و عمر سالم‌تر و طولانی‌تر داشته باشید.
افرین به این همه صداقت در ایران
هنر نزد ایرانیان است و بس دیگه بابا
تولید عسل بی‌زنبور و آبلیمو بدون لیمو

به این میگن فناوری بالا یا همون high tech
من عسل خریدم 11 هزار تومن یعنی تقلبیه!!!
مشکل اصلی کشور ما عدم نظارت هست
در تمامی زمینه های نظارتی مشکل داریم
بعد میگن چرا انقدر مریضی ها زیاد شده پس چرا اداره استاندارد و بهداشت این شرکتها را تائید میکنن چرا واقعا ؟؟؟؟؟
و تولید شیر بدون گاو و گوسفند . تولید ماست بدون شیر. تولید پنیر بدون شیر. تولید سرشیر و خامه بدون شیر. تولید کره بدون شیر. تولید روغن گیاهی بدون گیاه. تولید روغن حیوانی بدون حیوان. تولید قالی پشمی بدون پشم. تولید درب چوبی بدون چوب. تولید نان گندم بدون گندم. تولید هر چیز از طریق تقلب رواج دارد. کشور ایران عجیب شده است. شما هم کمک کنید تا تولید تقلبی لیست شود
چرا اسامی را اعلام نمی کنید
چرا مارک های تقلبی ایرانی را اعلام نمی کنید.ان آبلیمویی که 900 میلیون تومان جریمه شده مگر اسم ندارد.جان مردم اهمیتی ندارد ولی......
قابل توجه اشخاصی که فقط به قیمت کالا و ارزانی توجه دارند.
وقتی افراد جامعه کسی را ناظر بر اعمال خود نبینند همین می شود. مشکل این نیست که چهار آدم ناظر بر این ها نیست مشکل این است که ترس از خالقی که ناظر واقعی است و روزی باید حساب پس بدهند نیست.
کسی که از خدا بترسد قطعا چنین کاری نمی کند
چرا این اثر ( ناظر دانستن خالق هستی) بر اعمال کم شده است؟؟ چرا؟؟؟
کشتن انسانها بااسلحه یا با موادخوراکی تقلبی چه فرقی میکند اگر مجازات قتل نفس به جای جریمه درنظر بگیرند هم عادلانه تر است وهم پیشگیرانه تر
هیچ معلومه کی باید رسیدگی کنه؟
همینطوری میگین 99٪ آبلیموهای بازار تقلبیه

روغن ... صنعتی و شیمیایی
سرکه .... تقلبی و شیمیایی
لبنیات .... حاوی روغن پالم و وایتکس
گوشت .... آلوده
سبزیجات...آلوده
برنج....آلوده
به خداي واحد كريم اين افراد قاتل اند كجاست نهاد نظارتي.................
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی
آخرین اخبار