«مقدمه ابن خلدون» کتابی که مارک زاکربرگ را مجذوب کرده است

مارک زاکربرگ، مالک جوان فیس‌بوک، از ابتدای سال جاری میلادی تصمیم گرفته ‌هر دو هفته یک بار، یک کتاب مهم را بخواند و در فیسبوک به بحث بگذارد. در این مدت تمرکز زاکربرگ بر کتاب هایی بوده ‌که ایده ای نافذ در جامعه و تجارت داشته اند.
کد خبر: ۵۰۷۱۹۷
|
۱۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۶:۰۰ 09 June 2015
|
22686 بازدید
|
۹

«مقدمه ابن خلدون» کتابی که مارک زاکربرگ را مجذوب کرده استمارک زاکربرگ، مالک جوان فیس‌بوک، از ابتدای سال جاری میلادی تصمیم گرفته ‌هر دو هفته یک بار، یک کتاب مهم را بخواند و در فیسبوک به بحث بگذارد. در این مدت تمرکز زاکربرگ بر کتاب هایی بوده ‌که ایده ای نافذ در جامعه و تجارت داشته اند.

به گزارش «تابناک»، در حالی که تا کنون اغلب کتاب های منتخب او در دهه های اخیر نوشته شده بودند، این بار وی کتابی از قرن هشتم هجری قمری (چهاردهم میلادی) از ابن خلدون، اندیشمند اسلامی‌ را انتخاب کرده است.

این کتاب با نام «مقدمه» ـ که با عنوان «مقدمه ابن خلدون» به فارسی ترجمه شده است ـ تلاش می کند تا از ثبت صرف وقایع تاریخی عبور کرده و به قوانین عام ‌پیشرفت بشریت راه پیدا کند. این رویکرد علمی ابن خلدون نسبت به تاریخ وی را به عنوان یکی از بنیانگذاران جامعه شناسی و تاریخ نگاری مدرن مطرح کرده است.

به گزارش بیزینس اینسایدر، آرنولد توینبی، تاریخدان شهیر قرن بیستم انگلیسی، از کتاب مقدمه به عنوان «یک فلسفه تاریخ» که بدون شک بزرگترین اثر از این نوع در تمام زمان ها و مکان ها از سوی کسی نوشته شده است.

«مقدمه ابن خلدون» کتابی که مارک زاکربرگ را مجذوب کرده است

مارک زاکربرگ نیز در توضیح انتخاب خود در صفحه شخصی‌اش می نویسد: این کتاب درباره تاریخ جهان است که توسط روشنفکری که در قرن چهاردهم [میلادی] زندگی می­‌کرده، نوشته شده و بر چگونگی جریان جامعه و فرهنگ، شامل ایجاد شهر­ها، سیاست، بازرگانی و علم متمرکز است. در حالی که اغلب آنچه در آن زمان مورد قبول بود، پس از بیش از 700 سال پیشرفت رد شده است، این کتاب هنوز بسیار جذاب است تا ببینیم چه چیزی آن زمان فهمیده می شد و زمانی که همه این ها با هم در نظر گرفته می شود، در مجموع چه جهان‌بینی ‌وجود داشت».

اغلب کتاب هایی که زاکربرگ در سال جدید خوانده است، مانند پایان قدرت، ساختار انقلاب های علمی، معامله با چین‌ و انتقام اورول، دیدن موضوعات مختلف از دریچه دوربین جامعه شناسی بوده و انتخاب «مقدمه» ابن خلدون نیز از این جهت قابل توجه است.


اشتراک گذاری
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۶۵
انتشار یافته: ۹
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۶:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۹
ولله اونم اگر روزی 4 ساعت از عمر گرانبهاشو توی مترو و ترافیک میگذروند
اگر مث ما روزی یکی دو ساعت گوشش به اخبار بود که بفهمه یارانه ها را قطع میکنن یا نه
اگر مث ما هر روز غصه ی خرج تحصیل بچه و شهریه مدرسه اش و اجاره خونه و قبوض معوقه گاز و برق گرون شده و کمبود آب و...
خلاصه کلا هر روز غصه میخورد

اونوقت میگفت:

برو بابا
خب که چی بشه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۹
ابن خلدون که هیچ
اصن بگو کل کتب علوم فقهی اسلامی را هم بخونه
آخرش باید فیلتر شکن 5000 تومنی بریم توی سایتش
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۹
پیشنهاد میکنم خیلی ذوق زده نشوید. ابن خلدون از معدود اندیشمندان مسلمان است که مهدویت را نفی میکند و رد میکند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۹
ابن خلدون یک نویسنده ضد شیعه بوده است. او تفکرات مهدویت را به شدت رد کرده و آن را زاییده خرافات میداند. انتخاب کتاب او برای معرفی جهان بینی اسلامی کاملا هدفمند بوده است.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۱۵ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۹
پولداره و بیکاره کتاب می خونه!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۹
چجوری میرین تو قیس بوک
سپهر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۹
انشاالله مسئولین ما هم بعد 100 سال می فهمند که باید به جامعه شناسی روی بیارند
مهدی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۲۴ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۹
هرچند میدونم منتشر نمیشه ولی:
بله. الان اسلام باید به خودش مفتخر باشه که ایشون یک کتاب از جهان اسلام رو خونده!؟ :(
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۹
ببینم میتونه حافظ رو هم تو دو سه هفته بخونه و بفهمه.
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# عملیات وعده صادق 3 # جنگ ایران و اسرائیل # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران
نظرسنجی
با اخراج بازرسان آژانس انرژی اتمی موافق هستید؟
الی گشت